ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ορφανή κοπέλα η σ. Μυρσίνη Λοΐζου, έκανε την απερισκεψία (sic) να μην προσέξει τον κοινό λογαριασμό, όπου κατατίθετο η σύνταξη της αποβιωσάσης μητρός και εισέπραττε η ορφανούλα τα προς το ζην!
- Δεν το πρόσεξε τόνισε σε δηλώσεις της, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες κάνουν το ίδιο.
- Αλλά γεννάται το ερώτημα: Επί 5½ χρόνια εισέπραττε τα προς το ζην, από πού κατετίθοντο αυτά τα ποσά, δεν αναρωτήθηκε ποτέ;
- Διότι κατά δική της ομολογία δεν εργαζόταν, άρα δεν κατέθετε δικά της χρήματα στον λογαριασμό. Πόθεν λοιπόν, αυτά τα χρήματα...
- Και ένα άλλο ερώτημα: Η καθαρίστρια στο Βόλο για μια απλή πλαστογραφία κάνοντας το Ε’, ΣΤ’ ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια και εισέπραττε από την εργασία της, όμως καταδικάσθηκε σε δέκα χρόνια για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.
- Η σ. Μυρσίνη για 52.000 €, αχρεωστήτως εισπραχθέντα μόλις δύο χρόνια με αναστολή; Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του Τσιπριστάν…
* * * 
- Οι Συριζαίοι βλέποντας την αγανάκτηση και την οργή των διαμαρτυρομένων Ελλήνων για την κατάπτυστη Συμφωνία της Μάλα Πρέσπα, τους αποδίδουν διαφόρους χαρακτηρισμούς, όπως ακροδεξιά στοιχεία, ετερόκλητος όχλος (από τον λαοπρόβλητο), τάγματα εφόδου (Γεροβασίλη), περιθωριακά στοιχεία (Ν. Παππάς) και διαφόρους άλλους τίτλους απαξιωτικούς όπως φασισταριά (ο τηλεπερσόνας Χρ. Γιαννούλης), Χρυσαυγίτες κ.λπ.
- Με όλους αυτούς τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς πώς είναι δυνατόν ο λαός, ο κυρίαρχος κατά το Σύνταγμα, να μην εναντιωθεί στους Συριζαίους και να μην τους γιουχάρει;
- Ξεχνούν οι Συριζαίοι το τι έσερναν στους αντιπάλους τους; Γερμανοτσολιάδες, Μερκελιστές, Τσολάκογλου και πλείστα άλλα!
- Δεν γνωρίζουν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα; Γιατί διαμαρτύρονται οι Συριζαίοι;
- Τονίζει από το βήμα της Βουλής ο λαοπρόβλητος, ότι η αντιπολίτευση θα το πιεί το ποτήρι ως το τέλος, δηλαδή, μέχρι τρυγός!..
- Η κυβέρνηση δεν πρέπει να το πιεί και αυτή το ποτήρι άχρι τρυγός, μέχρι τελευταίας σταγόνας;
* * * 
- Είχε την φαεινή ιδέα ο σ. Ν. Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο θιασώτης των βοσκοτόπων του Καλογρίτσα να επισκεφθεί την ακριτική περιοχή του υπερήφανου πληθυσμού του Κιλκίς, όπου του έδειξαν πόρτα.
- Και πάνω στην αμηχανία του μειδίασε ελαφρώς, όταν του έδειξαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιωνίας, ότι είναι ανεπιθύμητος, ρωτώντας ταυτόχρονα: Δηλαδή να φύγω!..
- Αλλά δεν έφυγε ούτε όταν κάτοικος της περιοχής του τόνισε, ότι κακώς τον ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές!
- Δεν έφυγε και είχε την ατυχή έμπνευση να πραγματοποιήσει ομιλία αναφερόμενος στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την έξοδο από τα μνημόνια, όπου σε αίθουσα 250 καθισμάτων δεν καλύφθηκαν μήτε τα 70, όπως είδαμε από τα στιγμιότυπα της τηλεοπτικής κάλυψης.
- Και συνέπεσε αυτή του η επίσκεψη με την επιστροφή από την Κίνα εξαγώγιμων κρασιών της ελληνικής Μακεδονίας, διότι ανέγραφαν τα συνοδευτικά έγγραφα ΟΙΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ!

- Άρχισαν, λοιπόν, τα όργανα, αλλά την πληρώνει το ένα μέρος αυτό το ελληνικό!
* * * 
- Περιμέναμε από την συμπατριώτισσά μας, καταξιωμένη επιστήμονα σ. Φωτεινή Σκοπούλη κάποια πιο σοβαρή και τεκμηριωμένη δήλωση και όχι πομφόλυγες.
- Διότι η ψήφος είναι άχρωμη, άγευστη και άοσμη. Όμως, η συνεργασία είναι αυτή για την οποία πρέπει να σκέπτεται πολύ εκείνος που θα αποφασίσει να συνεργασθεί με κάποιο κόμμα ή κίνημα.
- Επομένως, ο πολίτης που αποφασίζει να ψηφίσει κάποιο κόμμα, έστω δεξιό το κάνει από πολλούς και ποικίλους λόγους και δη είτε από ιδεολογικούς σκοπούς, κυρίως, είτε από αντίδραση, διότι είδε τα αποτελέσματα του κυβερνώντος κόμματος και απηύδησε από την αλαζονεία, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, την διαπλοκή, την διαφθορά και μεταστρέφεται.
- Όμως, εκείνος που συνεργάζεται, όντας σοσιαλιστής, γιατί όχι και κομμουνιστής με δεξιό κόμμα, εδώ υπεισέρχονται κυρίως καιροσκοπικοί λόγοι, άρα εν γνώσει του ψηφίζει δεξιά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!.. Άρα ξέρει τι του γίνεται και τι πράττει!..
* * * 
- Καθιέρωσε λοιπόν τις ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους έχουν την δυνατότητα είτε να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως μας είχε καραφλιάσει ο σ. Δημ. Μάρδας, ότι οι Σύριοι με 250.000 € μπορούν να αποκτήσουν ελληνική βίζα και άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
- Όμως, φαίνεται, ότι η τιμή αυξήθηκε στις 400.000 €, αλλά δεν επωφελήθηκαν οι Σύριοι, εκείνοι που εκμεταλλεύθηκαν αυτή την ευκαιρία είναι οι Κινέζοι, οι γείτονες Τούρκοι και οι του Ξανθού Γένους, οι Ρώσοι.
- Έτσι το 2013 είχαν δοθεί μόλις 42 βίζες, το 2017 ο αριθμός αυξήθηκε στις 6.200 βίζες και το 2018 ως τον Νοέμβριο δόθηκαν 7.576 και συνολικώς έχουν δοθεί 22.730 βίζες. 

- Όμως η Κομισιόν αναρωτιέται, όπως γράφει η γερμανική HANDESBLATT, δεν γίνεται έλεγχος για την προέλευση των χρημάτων και έχουν την υποψία ότι γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
- Η Συριζαϊκή κυβέρνηση όμως έχει εισπράξει από αυτήν την δραστηριότητα περί τα 2.500.000.000 ευρώ και ίσως κληθεί να απολογηθεί στους θεσμούς γι’ αυτήν της την παράλειψη!