ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο πρωθυπουργός μας, μας είχε παραμυθιάσει, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος και θα πρέπει να αντικατασταθεί από άλλο φόρο!.. Μπράβο Αλέξη!..
- Δύο και μισό χρόνια έκτοτε και ο φόρος παραμένει γιατί δεν βρέθηκε άλλος φόρος δίκαιος που να τον αντικαταστήσει!
- Θόρυβος έγινε προ ημερών για το λαθρεμπόριο των καυσίμων από το οποίο το κράτος χάνει σε ετήσια βάση 1.250.000.000 €, περίπου το μισό ποσό από ό,τι θα εισπράξει ο Τσακαλώτος από τον ΕΝΦΙΑ.
- Να περίπου η μισή ελάφρυνση των κατοίκων από την πάταξη του λαθρεμπορίου τόσο των καυσίμων όσο και από αυτό των τσιγάρων, που εμπρός από την ΑΣΟΕ οι καημένοι οι λαθρομετανάστες πωλούν λαθραία τσιγάρα χωρίς κανείς να επεμβαίνει παρά μόνον πατάχθηκε ο καστανάς στη Θεσσαλονίκη και η γριούλα που πωλούσε δύο-τρία μπρόκολα στα Τρίκαλα με πρόστιμο 5.000,00€!
* * *
- Από 1ης Ιανουαρίου 2018 προβλέπεται βάσει της Συμφωνίας, όπως μας τόνισε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ στις 29/8, θα περικοπούν οι συντάξεις και οι μισθοί κατά 18%!
- Και το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Ανάλογη περικοπή θα υποστούν και οι ταγοί μας, όπως: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μας, οι υπουργοί μας και οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί, οι βουλευτές, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, οι μετακλητοί και οι λοιποί παρατρεχάμενοι;
- Ή την περικοπή αυτή του 18% θα την υποστούν μόνο τα γνωστά υποζύγια;
- Διότι αν την υποστούν θα το αισθανθεί στο πετσί της και η συντρόφισσα Ελένη Αυλωνίτου, που την αφουγκρασθήκαμε να μας καραφλιάζει, ότι περικοπές σε συντάξεις επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχουν γίνει!..
* * *
- Ξαναχτύπησε ο σ. Ζουράρις, μετά εκείνο το αιφνίδιο χτύπημα, ότι: Μετά από δυο χρόνια ποιος ζει και ποιος πεθαίνει! Ο σ. Ζουράρις, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα των Ελλήνων της Διασποράς, μας καράφλιασε λέγοντας: Καλά κάνουν τα παιδιά και φεύγουν! Και πηγαίνουν στο εξωτερικό!..
- Δεν ξέρω αν έχει παιδιά και τα προτρέπει να ξενιτευθούν, αλλά να έχει δουλειά στο εξωτερικό και ξάφνου, παραμονή Χριστουγέννων να το απολύουν από την εργασία του και να παίρνει των ομματιών του για την ξενιτιά, αυτό ούτε ο Θεός το θέλει μηδέ ο Έξω από Εδώ!
- Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Χορτάσαμε από ψέματα και φυσικά βρήκε πρόσφορο έδαφος ο εξ Αθαμανίου σ. Αλεξάκης και τα εξέμησε, διότι οι προηγούμενοι είχαν καβαλήσει το καλάμι!..
* * *
- Μας πλάκωσαν οι επενδύσεις! Αυτή ήταν η αποστροφή των δηλώσεων του ΥΠΟΙΚ σ. Τσακαλώτου και δεν έχουμε που να βάλουμε τα χρήματα!..
- Φαίνεται ότι ο σ. Γιουγκλίν Τσακαλώτος, όπως τον αποκαλούν στο CITY, δεν ζει στο Τσιπριστάν, όπου οι υπάρχουσες επενδύσεις απενδύονται, όπως προσφάτως η FRONERI HELLAS, παραγωγή παγωτών, που οδεύει για κάποια βαλκανική χώρα όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και η UNILEVER HELLAS που κι αυτή έβαλε λουκέτο και παίρνει των ομματιών της για άλλα μέρη, μέρη μακρινά!
- Και δεν είναι μήτε οι πρώτες ούτε φυσικά οι τελευταίες αλλά είναι η σοδειά της εβδομάδας 25-30/9/2017.
- Που βρίσκεται ο σ. Τσακαλώτος ο σοσιαλοκαπιταλιστής, αφού οι καταθέσεις του στο CITY και ίσως και αλλού υπερβαίνουν τις 550.000 € όπως και πολλοί άλλοι σοσιαλοκαπιταλιστές, κατά δική τους δήλωση…
* * *
- Άνοιξαν τα σχολεία και άρχισαν οι πομπώδεις δηλώσεις από τους περί τα ΥΠΕΘΠ κ.λπ., ότι φέτος με το άνοιγμα των σχολείων θα δοθούν και τα βιβλία για πρώτη φορά και δεν υπάρχουν κενά κ.λπ.
- Όμως είδαμε τους μαθητές να φέρουν μαζί τους αντί για σχολικές σάκες, ταξιδιωτικές βαλίτσες! Πράγμα απαράδεκτο!
- Αυτό έπρεπε κάποτε να ρυθμισθεί και να είναι ανάλογες με την ηλικία.
- Δεν αφουγκρασθήκαμε να μην καταστραφούν τα σχολικά βιβλία αλλά να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιηθούν και για μια δεύτερη, γιατί όχι και για τρίτη χρονιά.
- Είναι προσβολή για τον αγρίως φορολογούμενο Έλληνα να μην το έχει προβλέψει ο οπορτουνιστής ΥΠΕΘΠ κ.λπ. σ. Γαβρόγλου και να το τονίσουν με την έναρξη του σχολικού έτους.
- Είναι ντροπή να διασπαθίζεται έτσι το δημόσιο χρήμα!..
- Στην γειτονική Βουλγαρία, με την παράδοση των περσινών βιβλίων γίνεται η παραλαβή των νέων. Όσα βιβλία δεν παραδίδονται, χρεώνονται και τα πληρώνουν!..