ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Να θυμηθούμε και για λίγο τον Ανδρέα μας, ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει, αυτός είχε καθιερώσει ως γλωσσοπλάστης τη λέξη τουνέλι!
- Ε, σ’ αυτό το αποτρόπαιο τουνέλι ευρίσκονται περί το 1.500.000 συμπατριώτες μας άνεργοι από το 2009 μ.Χ. και συνεχίζουν με την αβεβαιότητα για το τι μέλει γενέσθαι, χωρίς κάποιος αριστερόφρων (sic), δεξιόφρων (sic), κεντρόφρων (sic) να ενδιαφέρεται για το μέλλον τους!
- Ο καιρός περνά ανεπιστρεπτί, προβλέψεις για την «δίκαιη ανάπτυξη» δεν υπάρχουν, γιατί το πλοίο που την μεταφέρει έπεσε σε ξέρα!
- Και επιπλέον καλούνται να υποστούν και όσοι «εργάζονται» με μηνιάτικα από 100-400 €!
- Οι μόνοι σίγουροι είναι όσοι έχουν προσληφθεί στο βακούφικο δημόσιο, που γι’ αυτούς… πέρα βρέχει!
- Οι εθνοπατρίκιοι/ες μας το έχουν υπόψιν τους ότι αυτοί δεν θα τύχουν συντάξεως, αφού 7 χρόνια τώρα είναι άνεργοι;
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον πρωθυπουργό, γνωστό και ως οιηματία, να μας κουφαίνει, ότι «δεν είμαστε ίδιοι»…
- Ας το δεχθούμε αυτό με κάθε επιφύλαξη ότι δεν είναι ίδιοι με τους προηγούμενους, καθότι αυτοί είναι αριστεροί και εφαρμόζουν την ηθική της Αριστεράς!..
- Όμως στην πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία και να είναι φυσιολογική η «υπεραπόδοση των εσόδων» και όχι να προέρχεται από την αδυσώπητη υπερφορολόγηση, η σημερινή κυβέρνηση της Α-Β φοράς της Αριστεροδεξιάς δεν έκανε τίποτε, αφήνοντας τα βυτιοφόρα να οργώνουν την χώρα ανεξέλεγκτα, που θα αδειάσουν τα καύσιμά τους!
- Μετά, πώς να αποκλείσει ο κάθε καλόπιστος φορολογούμενος το ενδεχόμενο να λαβαίνει χώρα λαθραία διακίνηση των καυσίμων και να συνεχίζουν οι σημερινοί το βιολί των προηγούμενων!..
* * *
- Μας άφησε ζωή και ο σ. Καρίμωφ, πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν, που στρογγυλοκάθισε στο θώκο κάτι λιγότερο από το ήμισυ του θρονιάσματος του σ. Κάστρο.
- Και δεν είδαμε, δεν πληροφορηθήκαμε αν ο σ. Αλεξάκης, μετέβη στην μακρινή Τασκένδη να μετάσχει στο τελετουργικό της εξοδίου ακολουθίας, όπως έκανε και με τον κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο.
- Δεν πιστεύω η απουσία του να οφείλεται στην ολιγόχρονη προεδρία του, σ’ αντίθεση με αυτή του κομαντάντε Φιντέλ.
- Άλλωστε θα έπρεπε να μεταβεί γιατί άφησε ορφανή και την θυγατέρα του Καρίμοβα, που ίσως θα έπρεπε να μεριμνήσει να την βολέψει σε κάποια δημοσιοϋπαλληλική θέση, ώστε να μην αισθάνεται τόσο αισθητή την απώλεια του πανίσχυρου Καρίμωφ!..
* * *
- Μόλις άφησε την τελευταία του πνοή ο κομαντάντε της Κούβας σ. Φιντέλ Κάστρο, αμέσως τα «βοθροκάναλα» ανά την υφήλιο, άρχισαν να αναμοχλεύουν το γενεαλογικό του δέντρο, πόσες γκόμενες είχε, πόσα παιδιά έκανε με την κάθε μία, πόσα εκατομμύρια έχει ο γιος του Αντόνιο ή Τόνι, τι πούρα καπνίζει και λοιπά.
- Και πληροφορηθήκαμε, ότι και ο Φιντέλ ήτο εκατομμυριούχος, όχι σαν τους δικούς μας αλλά τα εκατομμύρια να προσμετρούνται σε δεκάδες (Φιντέλ) και σε εκατοντάδες (Αντόνιο), με προτίμηση τα 5στερα και 6στερα ξενοδοχεία της Αλικαρνασού (Μπουντρούμ), όπου δείχνει τις προτιμήσεις του και ο Ταγίπ Ερντογάν!..
- Την ίδια στιγμή που ο μέσος Κουβανέζος βολεύεται με 20$ το μήνα!..
- Αν αυτό λέγεται σοσιαλισμός ή νίκη των λαών, καλύτερα να μας λείπει…
- Μας έχουν κουφάνει οι ΣΥΡΙΖΑίοι για την Ηθική της Αριστεράς, την οποία δεν βλέπουμε, έχει καταντήσει και αυτή όπως η δίκαιη ανάπτυξη που έχει προσαράξει σε κάποια ξέρα!..
- Βλέπουμε την κατάντια των προσφύγων, των λαθρομεταναστών και των μεταναστών, σχεδόν σ’ όλη την επικράτεια…
- Μέσα στις λάσπες, στις λίμνες, στα κρύα και στις άθλιες καιρικές συνθήκες, όπου τους έχουν στοιβάξει οι κάθε λογής Μουζάλες και Τασίες, που άνοιξαν τις αγκάλες τους για να τους υποδεχθούν, με την κατάπτυστη δήλωση ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και «η θάλασσα ανήκει στα ψάρια» και οι άνθρωποι έτρεξαν σωρηδόν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου στην φιλόξενη Ελλάδα!..
- Και τώρα αντιμετωπίζουν τα στοιχεία της φύσεως, που το χειμώνα και όχι μόνο εξαγριώνονται και ταλαιπωρούν ντόπιους και φερτάτους!..
- Και στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σφυρίζουν αδιάφορα!..