ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Παραμυθιάζει ο σ. Κατρούγκαλος τους συνταξιούχος για το κούρεμα των συντάξεων, λέγοντάς τους: Καν’ τε λίγο υπομονή! Όπου να’ ναι έρχεται η ανάπτυξη!
- Είχαμε, δυστυχώς, ένα ατύχημα, γιατί προσάραξε σε ξέρα και δεν βρίσκουμε ναυαγοσωστικό να την αποκολλήσει και νηογνώμονα να ελέγξει το αξιόπλοό της!..
- Είναι κι αυτό μια παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!
- Όμως σ. Κατρούγκαλε, εσύ παίρνεις τακτικότατα την «αποζημίωσή» σου, γιατί δεν γίνεται κι αλλιώς, αυτό είναι δείγμα της ηθικής της Αριστεράς ή της Α-Β φοράς Αριστεροδεξιάς…
- Γιατί εδώ έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας με το σύμπλεγμα αυτό της ΑριστεροΔεξιάς, αφουγκραζόμενοι, μάλιστα τον Καμμένο να αποκαλεί του συνέδρους «σύντροφοι και συντρόφισσες». Είναι και αυτό ένα δείγμα της προσέγγισης!..
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε και αυτό επί των ημερών του οιηματία πρωθυπουργού μας, «διπλωματούχου» οικονομολόγου, αφού του αναγνώρισαν τις ικανότητες οι «φίλοι» μας και «σύμμαχοι» Τούρκοι κατά την μετάβασή του στη Σμύρνη…
- Δικηγόρος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης υπέβαλε αίτηση στο Δικηγορικό Σύλλογοι Θεσσαλονίκης να διαγραφεί, διότι αναστέλλει την επαγγελματική του ιδιότητα αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις επιβαρύνσεις, τόσο τις ασφαλιστικές όσο και αυτές προς την εφορία που συμποσούνται στα 75% των εσόδων του.
- Και δεν είναι ο πρώτος μήτε ο τελευταίος, όπως και από τον κλάδο των δικηγόρων αλλά και άλλους μηχανικούς, γιατρούς, οικονομολόγους κ.λπ.
- Αφερίμ, σ. Αεξάκη, γιασασίν!.. (Μπράβο σου, ζήτω!)
* * *
- Εκόντες άκοντες θα μας οδηγήσουν οι Θεσμοί και οι Εταίροι μας στην κατάργηση ορισμένων επιδομάτων, που από μόνοι μας έπρεπε να καταργήσουμε.
- Ζητούν, λοιπόν, οι παραπάνω την κατάργηση 19 επιδομάτων, μεταξύ των οποίων: α) πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργάνων, β) καλοκαιρινό πρόγραμμα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ, γ) πρόγραμμα καλοκαιρινού τουρισμού ΟΑΕΔ, δ) πρόγραμμα διακοπών ανέργων ΤΑΠ, ε) παροχές διακοπών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στ) παροχές διακοπών ασφαλισμένων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ζ) κοινωνικού τουρισμού κ.α.
- Και το ερώτημα όταν 240.375 παιδιά υποσιτίζονται και στερούνται πρωινού ή δεκατιανού, περισσεύουν χρήματα για τουρισμό και διακοπές;
- Αυτό θυμίζει την περίπτωση κτηνοτρόφου, αφού του έφαγαν οι λύκοι όλα τα πρόβατα, αυτός προγραμμάτιζε την αγορά γαλαροκούδουνων, δηλαδή, γαλάρια δεν είχε τα γαλαροκούδουνα του έλειπαν!.. Ο τέμπορα ο μόρες!..
* * *
- Η περιοχή της Πιερίας διακρίνεται για την ζωτικότητά της σ’ ό,τι έχει σχέση με τα θρησκευτικά ζητήματα τα οποία αφορούν τους πολίτες.
- Σειρά από θρησκευτικές ομιλίες με κορυφαίους θεολόγους, όπως ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός κ.ά. εμπλουτίζουν το διαλεκτικό πρόγραμμα…
- Τελευταίως, με την αλλοπρόσαλλη τακτική του Υπ. Παιδείας κ.λπ. σ. Φίλη σ’ ό,τι έχει σχέση με την μετάλλαξη των θρησκευτικών, ο σύλλογος Θεολόγων Ν. Πιερίας απεφάσισε για λίγους συνειδησιακούς την διδασκαλία των θρησκευτικών επί τη βάσει του βιβλίου που χορηγήθηκε στους μαθητές και όχι βάσει της εγκυκλίου του Υπ. Παιδείας!
- Στον ίδιο τόνο ακολουθούν και οι θεολόγοι των Τρικάλων. Το ερώτημα που ανακύπτει αδήριτο είναι: Οι θεολόγοι των λοιπών περιφερειών συμφωνούν με τις απόψεις του σ. Φίλη, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του Πολιτεία, ή ως ψοφοδεείς δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το Υπ. Παιδείας;
* * *
- Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ή  κατά τον Π. Πολάκη τα βοθροκάναλα, είναι σαν τις εφημερίδες τα μεν πρώτα στηρίζονται στην τηλεθέαση, οι δε δεύτερες στην κυκλοφορία, άρα και η πίτα η διαφημιστική θα επιμερίζεται αναλόγως της τηλεθεάσεως.
- Δεν μπορεί, π.χ. ΤΑ ΝΕΑ με κυκλοφορία στις 19/8/2016 13.750 φύλλα να έχει την ίδια μερίδα στην διαφημιστική πίτα με την ΑΥΓΗ με 1.110 φύλλα.
- Δεν μπορεί αυτός που θέλει να διαφημισθεί να προτιμήσει εξίσου ΤΑ ΝΕΑ και την ΑΥΓΗ. Ή την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με 10.490 φύλλα, την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ με 8.670 φύλλα, ή το ΕΘΝΟΣ με 8.140 φύλλα.
- Θα είναι βλάκας, για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη του συρμού.
- Και δεν έχουν την πρόνοια οι περί την Κουμουνδούρου παροικούντες να αγοράζουν από 2-3 φύλλα της ΑΥΓΗΣ για τα γραφεία τους, οπότε η κυκλοφορία φαινομενικώς θα αυξανόταν!
- Αλλά όταν ο Θεός έβρεχε μυαλό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες κρατούσαν αλεξιβρόχιο!..
- Το αυτό θα συμβεί και με την τηλεθέαση.
- Πώς να την έχει ακούσει την ΑΥΓΗ η Στεφανίδου; Άιντε ντε;