ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Φίλος της στήλης μου έθεσε το εξής ερώτημα:-Όταν λέμε κούρεμα, τι εννοούμε;
- Όταν λέμε κούρεμα εννοούμε την περιποίηση της κεφαλής από επαγγελματία κουρέα ή κομμωτή!..
- Ώστε κούρεμα λέγεται η κοπή της κόμης, η οποία αρχίζει από την κεφαλή και μπορεί να επεκταθεί και σ’ άλλα μέρη του σώματος, δηλαδή, αποτρίχωση!..
- Αφού λοιπόν συνεχώς γίνεται λόγος για «κούρεμα», τότε γιατί δεν αρχίζει αυτό από την «κεφαλή», δηλαδή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που η χορηγία προς αυτόν είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Ιταλού Προέδρου και ακόμη και από αυτήν του Ομπάμα;
- Το ίδιο και «η αποζημίωση» του Πρωθυπουργού που είναι ανώτερη από αυτήν των: Ραχόι (Ισπ.), Κοέλιο (Πορτ.), Ρέντσι (Ιταλ.), Αναστασιάδη (Κύπρ.), των βουλευτών, που είναι διπλάσια των Κυπρίων ομολόγων τους, των υπουργών, των αναπλ. υπουργών, των αναπλ. των αναπληρωτών υπουργών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων, των Γ.Γ. των Υπουργείων και λοιπών τιτλούχων, όπως και των υπαλλήλων της Βουλής και άλλων καρεκλοκενταύρων που τα προνόμιά τους βγάζουν μάτι;
- Δίκιο έχει ο φίλος αλλά, ποιος τον ακούει;
- Από εκεί έπρεπε να αρχίσει η ΑΒ φορά ΑριστεροΔεξιά Κυβέρνηση του σ. Αλεξάκη, αλλά η έλλειψη εμπειρίας και ο πλέριος ενθουσιασμός από την εκδηλωθείσα οίηση που τον διακατέχει λόγω της απότομης και ανέλπιστης καταλήψεως της εξουσίας, παρότι η Αριστερά έχει ως πρόγραμμα και προτεραιότητα το σύνθημα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ο Λαός στην εξουσία»!
- Όμως, αντί στην εξουσία ο κυρίαρχος Λαός, βρέθηκε στο πεζοδρόμιο και στις πορείες διαμαρτυρίας, όπου δεν έλειψε και η καταστολή, παρά τα αντιθέτως ισχυριζόμενα από τον σ. Αλεξάκη!..
* * *
- Ο Πρωθυπουργός μας, καλή του ώρα, μας είχε διαβεβαιώσει, ότι στο Δ.Α.Ν. του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενυπάρχει η καταστολή…
- Και μόλις το αφουγκρασθήκαμε αισθανθήκαμε πλέρια ανακούφιση, ότι μελλοντικώς, τα ΜΑΤ και τα τούτοις όμοια θα παροπλισθούν!..
- Όμως, πρώτη εφαρμογή της αποτελεσματικότητος των ΜΑΤ και των τούτοις ομοίων την διαπιστώσαμε στις πλάτες των τιμημένων γηρατειών στην πλατεία Συντάγματος.
- Και προσφάτως στις πλάτες των Χιωτών, που αν και πηγαίνουν δύο – δύο διαπίστωσαν ότι τα ΜΑΤ δεν αστειεύονται, όταν έχουν την εντολή της καταστολής αποβάλλουν το Δ.Α.Ν. του ΣΥΡΙΖΑ.
- Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός συντονισμού του έργου των προσφύγων επεκρότησε αυτήν την αποτελεσματικότητα λέγοντας: -Γεγονότα όχι σοβαρής σημασίας καλό είναι να αποφεύγονται αυτά τα πράγματα, αλλά παραμονή επαναπροωθήσεως δεν χρειάζονται τέτοιου είδους διαμαρτυρίες! Μήτσος Βίτσας!.. Αφερίμ!
* * *
- Άλλη δέσμευση του Πρωθυπουργού μας σ. Αλεξάκη είναι η εφαρμογή της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, αλλά σε καθημερινή βάση εμφανίζονται στην τηλεόραση ομάδες ατόμων, όπως στις 5/4 οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητος του Δρομοκαϊτείου, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Δεκέμβριο, ήτοι επί 5μηνο!
- Ερωτάται ο Πρωθυπουργός μας σ. Αλεξάκης, οι Υπουργοί, οι αναπλ. Υπουργοί, οι αναπλ. των αναπληρωτών, οι Υφυπουργοί, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κλπ. αποζημιώνονται;
- Τότε ας «αποζημιωθούν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και δεν είναι οι μόνοι», αυτό επιτάσσει η Κοινωνική Δικαιοσύνη!
* * *
- Φαίνεται ότι οι Συριζαίοι το έχουν χούι να είναι αμετροεπείς!
- Είχαμε την «γκάφα» του σ. Μουζάλα, για την οποία έγινε έξαλλος ο Καμμένος, αλλά «αέρας ήτο και εξανεμίσθηκε»!
- Μας προέκυψε και ο Μπαλαούρας που μας καράφλιασε, ότι «δεν του πέφτει λόγος αν προκύψει όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την FYROM!
- Και τώρα έχουμε τον Σκορίνη, στέλεχος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ στις 2/4 μας… κούφανε λέγοντας ότι «οι άνεργοι έχουν σπαταλήσει 6 χρόνια από την εργασία τους»!..
- Φαίνεται ότι ο Σκορίνης συγχέει την ανεργία με την αεργία!
- Διότι ο άεργος σπαταλά τον χρόνο του, αντιθέτως ο άνεργος αναγκάζεται να μην εργάζεται για λόγους ανωτέρους της θελήσεώς του…
- Αυτό μας το κληροδότησε ο μέγας Ησίοδος 2.700 χρόνια πριν με την σοφή του ρήση: - Έργον δ' ουδέν όνειδος, αεργίη δε τ' όνειδος!.. Αυτό για τον σ. Σκορίνη και τους συν αυτώ!..