ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Η σημερινή ηγεσία του οικονομικού Επιτελείου, απαξαπάντες καθηγητές, τόβαλε να πατάξει την φοροδιαφυγή με την καθιέρωση λοταρίας των αποδείξεων από καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες...
- Αλλά περιόρισε το ποσόν των αποδειξέων στο 10% από τα αγαθά και τις υπηρεσίες, τα οποία θα προμηθευθεί πολίτης στη διάρκεια του έτους.
- Άρα το οικονομικό επιτελείο παρέχει την ευκαιρία στον καταναλωτή να ΜΗΝ απαιτεί αποδείξεις από τα καταστημάτα απ’ όπου προμηθεύεται διάφορα καταναλωτικά αγαθά για το υπόλοιπο των αποδοχών του, του εισοδήματός του, δηλαδή το 90%...
- Ω, της αφελείας... καλώς διατύπωσε την ρήση ο Βίσμαρκ Καγκέλαριος της Πρωσίας, - ZWEI PROFESSOREN VATERLANDER FERLOREN...(Δύο καθηγητές και ή πατρίς εχάθη, απωλέσθη)...
- Γιατί, σοσιαλιστές οικονομολόγοι δεν παρέχεται το δικαίωμα στο πολίτη να καταθέσει αποδείξεις για το σύνολο των εσόδων του και να απαλλαγεί του φόρου εισοδήματος, αφού στο σύνολο τω αποδείξεων θα έχει καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο...
- Ή επιδιώκουν μία θέση στο βιβλίο GUINES οι οικονομολόγοι με δημιουργική ασάφεια, ώστε ουδείς να γνωρίζει το οικονομικό σχέδιο και πρόγραμμα των νεοκόπων υπουργών…
- Άβυσος η ψυχή των ΣΥΡΙΖΑϊτών!..

* * *
- Την σφόδρα επιθυμία της για την δαπάνη της παρελάσεως εξέφρασεν στην εκπομπή του ΣΚΑΙ (26-3) η λαλίστατη εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σ. Αφροδίτη Άλ Σαλέχ, λέγουσα: Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση για να πληροφορηθούμε πόσο στοίχισε αυτή η παρέλαση!..
- Της διαφεύγει της λαλίστατης αυτής εκπροσώπου ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί»!..
- Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανέθεσε σε 6 ελεγκτικές εταιρίες να προβούν σε έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανευρίσκονται περί τα 110.000.000,00 € τα οποία ελλείπουν από τα συρτάρια από της εποχής του Γ.Α.Π. αλλά αυτός ο έλεγχος για χρήματα, προερχόμενα από την επιδότηση των κομμάτων, χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό!..
- Και δεν είναι το μόνο: Αφού η στρατιωτική παρέλασι, κατά υπολογισμούς, στοίχισε 500.000 € τουτέστιν τα 2/3 της αξίας της «ΜΠΕΜΠΑΣ» που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και φυσικά δεν μπαίνουν στο λογαριασμό οι δαπάνες για το προεδρικό αεροσκάφος που μετέβαινε στη Σκόπελο να τον παραλάβει, λές και ήταν ταξί!..

- Και φυσικά, πόσο στοίχισαν οι έξι ελεγκτικές εταιρείες που ήλεγξαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ!..
* * *
- Μας φώτισε και ο έτερος των Καππαδοκών σ. Μπαλτάς με την εγκύκλιο που απέστειλε προς τα σχολεία του κράτους με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, να ενημερωθούν οι μαθητές για το γεγονός που γιορτάζουμε εκείνη την ημέρα και να μην ταυτίζουν την Επανάσταση των Ελλήνων με τον πόλεμο εναντίον των Γερμανών.
- Γράφει, λοιπόν, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ότι: όπως με το Α’ Σύνταγμα της Αμερικής, έτσι και τώρα με το Α’ Σύνταγμα της Ελλάδας της επαναστατημένης, ένας λαός ή ένα έθνος εγκαινιάζει την ύπαρξη του!..
- Ω, της αφελείας ή της συγχύσεως!.. Έτερον εκάτερον ο λαός, το έθνος των Αμερικανών πολιτών πού απετελείτο από μία πανσπερμία λαών, Αφρικανών που μετεφέρθηκαν στην Αμερική από τους δουλεμπόρους εκείνης της εποχής, όπως και Ευρωπαίων Αγγλικάνων, Λουθηριανών, και Προτεσταντών της Κεντρικής Ευρώπης και ήθελαν να ομογενοποιηθούν και άλλο ο συμπαγής πλυθυσμός των Ελλήνων, που επί 400 χρόνια και πλέον ήθελαν να αποτινάξουν την βάρβαρη οθωμανοκρατία και να ζήσουν ελεύθεροι!..
- Κατά τα άλλα Αριστείδης ο σ. Μπαλτάς αλλά όχι Δίκαιος!..
* * *
- Αλήθεια τί είναι είδηση;
- Όσοι έχουν ασχοληθεί με την δημοσιογραφία ξέρουν ότι δεν είναι είδηση το γεγονός, πως σκύλος δάγκωσε έναν περαστικό ή και περισσότερους.
- Είδηση είναι ο περαστικός, βλέποντας το σκύλο να απολαμβάνει τις θερμές ακτίνες του ήλιου, τον πλησίασε και τον δάγκωσε!..
- Όπως δεν είναι είδηση αυτό που είδε το φως της δημοσιότητος, ότι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα δίκτυα, τις υποδομές, τις γέφυρες και τα ποτάμια συζητήθηκε και η μείωση των διοδίων!..
- Είδηση θα ήταν ότι η παραπάνω επιτροπή απεφάσισε τη μείωση των διοδίων.
- Κάτι ήξερε ο μεγάλος πολιτικός Ελευθέριος Βενιζέλος, θέλεις να τρενάρεις μια υπόθεση, όπως αυτή των διοδίων, σύστησε μία Επιτροπή!..
- Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή, αύριο θα ξανασυνεδριάσει, την άλλη εβδομάδα θα συνεχίσει την συζήτηση και παέι λέγοντας!
- Αυτά για όσους θέλουν προβολή με ειδήσεις που διαρκώς θα ανακυκλώνονται!..