ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Αφουγκρασθήκαμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, άμα τη ανόδω στην εξουσία ως λαοπρόβλητη κυβέρνηση, θα χορηγήσει μια σύνταξη την 13η, σ’ όσους συνταξιούχους οι συντάξεις τους είναι κάτω από 700  Ευρώ  το μήνα!..
*    Ωραία! Ο ΣΥΡΙΖΑ, πλαισιώνεται από πλειάδα οικονομολόγων και οικονομολογούντων, αλλά και από «εύπορους» συντρόφους (Καλύβης) και θα έπρεπε, να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις με περισσότερη περίσκεψην…
*    Ιδού το γιατί: Αν δώσει 13η σύνταξη σ’ αυτόν που παίρνει 700 ευρώ και κάτω, αμέσως ο συνταξιούχος των 700 ευρώ θα υπερβεί τον συνταξιούχο των 701 ευρώ. και θα τον υπερβεί κατά 58,3333 ευρώ το μήνα!
*    Όμως, ο MR Αλέξης, που τόσο ενδιαφέρεται για την ισομερή κατανομή του εισοδήματος, θα έπρεπε να αποστείλει ένα οικονομολόγο η οικονομολογούντα στην Καπνοβιομηχανία Καρέλια και να ενημερωθεί πως γίνεται η ισόνομη κατανομή του εισοδήματος…
*    Η Κ/βιομηχανία αποφάσισε από τα κέρδη της να ενισχύσει τους εργαζομένους της, αν και αμείβονται λίαν ικανοποιητικώς και ιδού πως:
*    Οι αμειβόμενοι άνω των 2.001 ευρώ θα ενισχυθούν με 70 ευρώ, οι αμειβόμενοι με μισθό 1.701 – 2.000 ευρώ, με 750 ευρώ, οι με 1.401 – 1.700 ευρώ, με 1.400 ευρώ, οι με 1.201 – 1.400 ευρώ με 1.450 ευρώ, οι με 1.001 – 1.200 ευρώ με 2.200 ευρώ, οι κάτω των 1.000 ευρώ με 2.400 ευρώ. Και με 100 ευρώ απαξάπαντες οι εργαζόμενοι με μισθό έως 2.800 ευρώ!
*    Αυτή είναι δικαία κατανομή του εισοδήματος. Επί πλέον θα ενισχυθούν οι 3τεκνοι, οι 2τεκνοι με ανήλικα παιδιά και όσοι πέτυχαν σε πανεπιστημιακή σχολή ή σε ΤΕΙ.
*    Αυτά δεν τα αφουγκράσθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ή περί άλλων οικονομολογούν;
***
*    Ο κ. Αλέξης το παίζει σε διπλό ταμπλό και αυτό το απέδειξε στην πρόσφατη αποτυχούσα εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
*    Ιδού το σχέδιό του: Υποψήφιος από την ΝουΔου προτάθηκε ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος δεν εξελέγη ως μη συγκεντρώσας στην τρίτη ψηφοφορία τις απαραίτητες 180 ψήφους του συνόλου των βουλευτών…
*    Όμως, ο κ. Αλέξης, παρότι σφόδρα αντίθετος των Χρυσαυγιτών βουλευτών, συγχρωτίσθηκε στο απότελεσμα με δαύτους, συνυπολογίσας τις ψήφους τους στο σύνολο των 132!
*    Αν ο σοσιαλιστικών (SIC) αρχών δεν ήθελε να συμφυρθεί με τις ψήφους των Χρυσαυγιτών, έπρεπε να προτείνει δικό του σοσιαλιστή υποψήφιο πρόεδρο, οπότε οι Χρυσαυγίτες, 18 τον αριθμό θα ψήφιζαν παρών και ίσως και άλλοι εκ των κοινοβολευτικών κομμάτων, οπότε θα γινόταν διαλογή των κουκιών που επιθυμούσαν τον Στ. Δήμα, αυτών που επιθυμούσαν τον σοσιαλιστή και εκείνων που θα αναφωνούσαν παρών…
*    Αλλά κακοί, χείριστοι οι Χρυσαυγίτες, όμως τα παρών δεν έχουν χρώμα.
*    Πέρασε η εποχή του Αλευρά με τα ομοιόμορφα πλην ετερόχρωμα ψηφοδέλτια. Όμως, η μνήμη παραμένει οξύτατη…
***
*    Καραφλιάζεται ο πολίτης, αφουγκραζόμενος την πολυγλωσσία των στελεχών από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γ. Σταθάκη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ στις 30/12, όταν ρωτήθηκε από πού θα αντληθούν τα 12 δισ. που υπολογίζεται η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο εξήγγειλεν ο Πρόεδρος στη Θεσσαλονίκη και απάντησε με πλέρια άνεση.
*    3 δισ. από εδώ, 3 δισ. από εκεί, 3 δισ. από το Τ.Χ.Σ και 3 δισ. από νέους φόρους, που σημαίνει, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις να περιμένουμε επιβολή νέων φόρων!
*    Δηλαδή, παρά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για μείωση των φόρων, τα στελέχη του, οι άνθρωποι του οικονομικού του επιτελείου, όπως είναι οι κ. Σταθάκης, Ντόλιος, Δραγασάκης, Τσακαλώτος και λοιποί σύντροφοι άλλα σχεδιάζουν και αυτά μελετούν εν κρυπτώ και παραβύστω ακροθιγώς εξέρχονται του έρκους των οδόντων τους!
***
*    Άκουσα τον φωνακλά Μάκη Γιακουμάτο να επείρεται από τον ΣΚΑΙ, ότι είμαι επί μια 25ετία βουλευτής…
*    Και τι σημαίνει, ότι είναι βουλευτής 25 τόσα χρόνια;
÷    Εάν η πατρίδα μας ευρίσκετο σε ανοδική πορεία όλα αυτά τα χρόνια, θα έλεγα στα κομμάτια! Άφησε πίσω του έργο!
*    Όμως, αυτή η 25ετία που βρέθηκε να σιτίζεται στο πρυτανείο της Βουλής τόσο αυτός, όσο και άλλοι εθνοπατρίκιοι, η Πατρίδα μας ολίσθαινε από το κακό στο χειρότερο, φθάσασα στο τελευταίο σκαλί, στου κακού τη σκάλα…
*    Πότε ανόρθωσαν το ανάστημά τους οι εθνοπατρίκιοι και να προβάλουν αντίσταση στα όσα εισηγούντο οι αρχηγοί των κομμάτων, που μας έφθασαν εδώ που είμαστε;
*    Αφουγκράσθηκα και τον Θάνο Μωραΐτη να υπεραμύνεται του Γ.Α.Π., που με απύθμενο θράσος 100 πίθηκων ομολόγησε, ότι «ήμουν πρωθυπουργός απατεώνων»!
*    Και μη χειρότερα...