ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

*    Συχνά χρησιμοποιώ την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης αλλά δεν με είχε ξενίσει η στενότητα των πεζοδρομίων.
*    Προσφάτως, όμως, που πέρασα από εκεί είδα, με πολλή δυσφορία, να χρησιμοποιεί το πεζοδρόμιο μικρομάννα κρατώντας από το ένα χέρι ένα νήπιο και με το άλλο με δυσκολία να σπρώχνει το καροτσάκι, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα βρέφος. Και δεν έφτανε η στενότητα του πεζοδρομίου παρεμπόδιζαν την διέλευση και το ξεχαρβαλωμένο πεζοδρόμιο, το οποίο είναι διάσπαρτο από λακκούβες…
*    Είναι τόσο δύσκολο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας να στείλουν ένα συνεργείο να επισκευάσει το απαράδεκτο πεζοδρόμιο και μάλιστα στο κέντρο της «μικρής μας πόλης»; Ώστε να καταστεί ανθρωπίνως βατό;
*    Και να σκεφθεί ο κάθε καλόπιστος, ότι στην οδό «Χρ. Σμύρνης» κατοικούσε, όταν διεμορφώθηκε αυτή η οδός, πολιτικός μηχανικός δημοτικός σύμβουλος!..
*    Σκεφτείτε να μην είχε αυτή την ευτυχή συγκυρία ο δρόμος αυτός σε τι χάλια θα βρισκόταν…
***
*    Φίλοι της στήλης και του «Π.Λ» μου θύμισαν την αποστροφή του Ντάνη, ο οποίος θεωρούσε την βουλευτική του αποζημίωση ως πενιχρά και μη ανταποκρινόμενη στο υψηλό του λειτούργημα.
*    Είχε δηλώσει με πολύ στόμφο, ότι: «για να τα βγάλει πέρα αναγκάζεται να ξεράνει το σ…. του, να το κάνει παξιμάδι και να το φάει»…
*    Μετά τον Ντάνη μας προέκυψε ο Κουκούτσης, ο οποίος με δήλωσή του παραπονέθηκε, ότι: «με τις 3.000,00 ευρώ αποζημίωση που παίρνει δεν μπορεί να πηγαίνει στην Καλαμάτα με την Mercedes που του διέθεσε το κράτος τέσσερις και πέντε φορές το μήνα»…!
*    Νατος και ο Άδωνης ξωπίσω από τους παραπάνω, ο «Άδωνης που λούεται και χτενίζεται στην πισίνα του CLUB Εκάλη, «όπου παιδιόθεν έκανε τα μπάνια του, ως κάτοικος της Εκάλης», δυσανασχετεί και παραπονιέται, για τις μειώσεις που υπέστησαν οι Εθνοπατρίκιοι από 50% έως 60% στις αποζημιώσεις των, γνωστού όντος, ότι ο κάθε εθνοπατρίκιος και κάθε εθνοπατρικία στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο περί τις 20.000,00 ευρώ το μήνα...
*    Και τη στιγμή μάλιστα που 1.500.000 άνεργοι μάλλον δεν θα βάλουν ούτε ένα λίτρο πετρέλαιο για θέρμανση εφόσον «έλλειψη χρημάτων στάση εμπορίου»!..
*    Κουκούτσι μυαλό δεν έχουν απαξάπαντες;
***
*    Πριν από τρεις περίπου μήνες ο πρωθυπουργός μας αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος, όπου εγένοντο δεκτοί από την Ιερά Επιστασία ευφρόνως και εν τυμπάνω και χορώ!..
*    Θα περίμενε ο κάθε καλόπιστος πολίτης οι ταγοί μας να είχαν αλλάξει τακτική και να είχαν προσγειωθεί προς την πραγματικότητα, θα έδιναν τα χέρια και θα προσπαθούσαν να συντάξουν κοινό πρόγραμμα, για να βγούμε από τη δινή κρίση που μαστίζει τους πολίτες.
*    Φαίνεται, όμως, ότι η Ιερά Επιστασία δεν νουθέτησεν τους ταγούς μας.
*    Προφανώς, οι άγιοι Γέροντες της Ιεράς Επιστασίας δεν ήθελαν να κάνουν αναφορά στην Βασιλεία, όπως αναφέρεται στο ιερόν Ευαγγέλιο και απέφυγαν την νουθεσίαν η τους νουθέτησαν, αλλά «αγρόν αγόρασαν και οι δύο».
* Μάλιστα ο δεύτερος δεν παίρνει από νουθεσίες, γιατί και ο Ποντίφηξ θα τον νουθέτησε, αλλά «πέρα βρέχει».
***
*    ΦΕΚ 18/Φ/908/141873/Η/9.9.14.
*    Ο παραπάνω αριθμός προέρχεται από το φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, όπου φιγουράρει ο διορισμός του αποτυχόντος γιού του άλλοτε βουλευτού της Σάμου Πυθ.Βαρδίκου και πιστοποιεί τον διορισμό του στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου!..
*    Είδατε, φίλοι αναγνώστες, ότι το μήνυμα των εκλογών δεν το έχουν λάβει μήτε στο Μαξίμου, ούτε στην Χαριλάου Τρικούπη, αλλ’ ούτε και οι άστεγοι τύπου Λοβέρδου, Αηδόνη κ.λ.π Και μετά όλοι σταυροκοπιούνται και ανερωτώνται: γιατί συρρικνώνονται η δύναμη των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων...
*    Μα από τα φαύλα και τα παλαιοκομματικά που εφαρμόζουν διορίζοντας από το κομματικό πιθάρι όσους αποτυγχάνουν στον στίβο της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας!..
*    Όταν ο Γ.Α.Π. κατέστη πρωτοσέλιδο στις περισσότερες εφημερίδες μετά την ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ., ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε με έμφαση: όποιος τολμήσει να τα βάλει με τον Γ.Α.Π θα γίνει μακελειό!..
*    Ώ της αφέλειας!.. Αλλά Ανδρέας είναι και συγχωρείται!..

 ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ