Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

«Πέφτουν» τα πλατάνια…

Εδώ και ένα μήνα περίπου ο «Π.Λ.» είχε προαναγγείλει νέες κοπές πλατάνων στην Παραλίμνιο καθώς η νόσος του μεταχρωματικού έλκους χτύπησε και νέκρωσε κι άλλα δέντρα. Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι κοπές, με την περιοχή της «Σκάλας» να απογυμνώνεται από πλατάνια. Ειδικά το πάρκινγκ σ’ αυτήν έμεινε έτσι. Μεγάλες οι αλλαγές στο τοπίο της Παραλιμνίου... Και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και νέα θύματα, αφού η ασθένεια των πλατάνων προχωράει. Μακάρι να διαψευστούμε και να πρόλαβαν αυτή τη φορά κόβοντας τα άρρωστα δέντρα πριν μεταδοθεί το μεταχρωματικό έλκος σε γειτονικά!

Κ.Α.

Γκράφιτι προς το Σούλι...

Δύο γκράφιτι με την ελληνική σημαία (σε διαφορετικές απεικονίσεις) αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας προς το ιστορικό Σούλι, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, ταυτόχρονα με τις εργασίες για τη βελτίωση του δρόμου. Και έχουν τη συμβολική τους σημασία: Δηλώνουν πως ο επισκέπτης-προσκυνητής πορεύεται προς έναν τόπο, οι κάτοικοι του οποίου θυσιάστηκαν για την ιδέα της ελεύθερης Ελλάδας, τόσο ως πρόδρομοι της Επανάστασης του 1821, αγωνιζόμενοι να μην καταπατήσει τη γη τους ο τύραννος των Ιωαννίνων Αλή πασάς, όσο και με τη συμμετοχή τους στον ξεσηκωμό των Ελλήνων. 

Η.Μ.

Σήμα – κατατεθέν…

Τουριστική ατραξιόν αποτελούν το ζευγάρι των πελαργών και τα πελαργόπουλα, πάνω σε μια κολόνα, στον κόμβο Νεοχωρίου της Εγνατίας οδού.  Ήρθε στα μέσα της άνοιξης πρώτα ο αρσενικός πελαργός, μετά ο θηλυκός και τώρα έχουν δημιουργήσει την «οικογένειά τους»! Πλέον η φωλιά των πελαργών στην Εγνατία, φιλοξενεί μια ολόκληρη «οικογένεια»! Και αυτό γίνεται επί πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε, που δόθηκε σε κυκλοφορία η Εγνατία. Να, λοιπόν, που ο οδικός αυτός άξονας, ένας από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στην Ευρώπη, απέκτησε το σήμα κατατεθέν του. 

Η.Μ.

Αποχωρεί από Πρέβεζα!

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Αντώνη Μπέζα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας, από την οποία ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του. Τους λόγους δεν τους αναφέρει ο κ. Μπέζας, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις διοίκησης ΟΤΑ, ωστόσο όλα δείχνουν ότι αποχωρεί οικειοθελώς. Στην ανάρτησή του περιορίζεται να αναφέρει μόνο πως «ένας σημαντικός κύκλος δραστηριότητας έκλεισε για μένα», ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, όλα τα  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες και το προσωπικό του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία. «Η Πρέβεζα προχωράει με προοπτικές προς το μέλλον της και σ’ αυτή την πορεία, με όποιες δυνατότητες έχω, θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης», καταλήγει ο πρ. υπουργός…

Κ.Α.

Απαράδεκτη εικόνα!

Είναι τόσα πολλά τα κακώς κείμενα στην πόλη των Ιωαννίνων που για να διορθωθούν και να αποκατασταθεί η εικόνα της, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν θα πρέπει να… σηκώνουν κεφάλι! Σχεδόν καθημερινά η στήλη καταγράφει προβλήματα που παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία, τα οποία περιμένουν… καρτερικά τη λύση τους. Το ίδιο και οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες», που με αναρτήσεις τους αναδεικνύουν διάφορα ζητήματα, που όμως δεν θα έπρεπε καν να υφίστανται. Αυτή τη φορά αναφέρονται στις απαράδεκτες εικόνες από την είσοδο της πόλης. «Σκουπιδαριό με τη σέσουλα σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου που φιλοξενεί μάλιστα και μεγάλα πολυκαταστήματα και οι λάμπες αναμμένες μέρα μεσημέρι! Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα ή μήπως όχι;», αναρωτιούνται. Η στήλη τα… συνυπογράφει και οι αρμόδιοι του Δήμου καιρός είναι να κάνουν κάτι!

Ε.

Έπεσαν πρόστιμα…

Με παραλίες στην Ήπειρο που οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες έχουν επεκταθεί πέρα από τα προβλεπόμενα, έχει ασχοληθεί και παλιότερα η στήλη. Μία από αυτές είναι ο δημοφιλής Βάλτος της Πάργας, όπου υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Και να που επιτέλους οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κινήθηκαν. Συνολικά 50 καταγγελίες έγιναν από πολίτες για αυθαίρετη χρήση παραλίας στον Βάλτο και η Κτηματική Υπηρεσία μετά από έλεγχο επέβαλε δύο πρόστιμα και τα ομπρελοκαθίσματα απομακρύνθηκαν άμεσα από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Κ.

Μία μικρή ελπίδα!

Τα ίδια και χειρότερα στο Κρυονέρι της Πάργας, την κεντρική παραλία της κωμόπολης. Πάνω από 160 οι καταγγελίες μέσω της εφαρμογής MyCoast για 13 επιχειρήσεις και όλες διαπιστώθηκε από τις Αρχές ότι παρανομούσαν! Με τους ελέγχους και τα πρόστιμα γεννιέται η ελπίδα ότι θα μείνει ένα τμήμα ελεύθερο στις δύο αυτές παραλίες για εκείνους που δεν θέλουν να καταβάλλουν ένα σωρό χρήματα για ομπρέλα και ξαπλώστρα. Γιατί, έτσι όπως πάμε σε κάτι περιοχές όπως η Πάργα και τα Σύβοτα, θα μας ζητούν και εισιτήριο για να πατήσουμε πόδι στην άμμο!

Κ.

Ολόκληρο… μανιφέστο!

Παιδική γιορτή στο Άλσος θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και για να την γνωστοποιήσει, έστειλε προχθές στα τοπικά ΜΜΕ μία ανακοίνωση έκτασης… 1.322 λέξεων! Τέσσερις σελίδες δακτυλογραφημένες για να πει ότι θα γίνει μία γιορτή για παιδιά! Ολόκληρο… μανιφέστο περί μεταχείρισης των παιδιών έγραψαν, θεωρώντας προφανώς ότι είναι τόσο ενδιαφέρον, που θα αναπαραχθεί αυτούσιο! Διαψεύστηκαν τελικά... Και καλό θα ήταν να δουν πώς δημοσιεύουμε δελτία τύπου που αφορούν σε εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου και να προσαρμοστούν.

Κ.