Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ξηλωμένος αμίαντος!

Γράφαμε προχθές στην εφημερίδα ότι αυξήθηκαν οι θάνατοι και στην Ήπειρο από καρκίνο που έχει τη ρίζα του στον επικίνδυνο αμίαντο που τον συναντά κανείς παντού και να μία μικρή αλλά ουσιαστική επιβεβαίωση. Χθες ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κυριαζής ανάρτησε φωτογραφία έξω από το ΙΚΑ Πρέβεζας με πλάκες αμιάντου αφημένες δίπλα σε κάδους σκουπιδιών. Προφανώς κάποιος τον ξήλωσε χωρίς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, άρα εισέπνευσε τη σκόνη του και άφησε τις πλάκες όπου βρήκε! Τι θα απογίνουν αυτά τα υλικά; Άγνωστο. Πάντως, ο κ. Κυριαζής εκφράζει αμφιβολία ότι θα ανακυκλωθούν όπως πρέπει!

Δύο μεγάλα σημεία…

Με την ευκαιρία, ο Κώστας Κυριακής θυμίζει αυτό που έγραψε ήδη και ο «Π.Λ.», ότι στον Δήμο Ιωαννιτών έχουμε δύο μεγάλα σημεία με στέγη από ελενίτ, τα οποία είναι πολυσύχναστα. Ο λόγος για τη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας, όπου κάποιες στέγες είναι από αμίαντο, για τις οποίες ο Δήμος ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο δεύτερος είναι ο κλειστός εδώ και χρόνια παλιός σταθμός του ΚΤΕΛ στην οδό Ζωσιμάδων, απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο. Για τον αμίαντο σ’ αυτό το τελευταίο κτίριο, που είναι σε απόσταση αναπνοής από την αυλή του σχολείου, προβλέπουμε ότι θα μείνει εκεί μέχρι να… λιώσει! Μακάρι να διαψευστούμε.

Κ.Α.

Έλεος πια…

Εκπρόσωποι της ορθόδοξης εκκλησίας όταν καταφεύγουν σε αρνητικές δηλώσεις για τους πιστούς της καθολικής ή άλλης εκκλησίας μόνο κακό κάνουν. Το ξέρουν ότι υπάρχουν ζευγάρια που έκαναν οικογένεια και ανήκουν σε διαφορετικά δόγματα! Τι μήνυμα τους στέλνεις; Να στήσουν «πόλεμο» μέσα στην οικογένεια; Να μην παντρευτούν; Να χωρίσουν;  Όσο για τις καλές σχέσεις εκπροσώπων διαφορετικών δογμάτων, είναι δύσκολο να τις κατανοήσουν εμπαθείς εκπρόσωποι του οποιουδήποτε δόγματος…

ΜΑΤ

Υπάρχει εξήγηση;

Καθηγήτρια δημοσίου σχολείου τηλεφώνησε από το κινητό της σε μητέρα μαθητή της για να την «ενημερώσει» ότι ο μαθητής έχει «αδυναμίες» στο μάθημά της… Το ίδιο είχε κάνει και για άλλο παιδί της οικογένειας και τους συνέστησε τότε να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αντί 20 ευρώ την ώρα αλλά η οικογένεια δεν το δέχθηκε. Αν αυτό είναι αληθές, τότε πρέπει να γίνει επίσημα γνωστό και να πάρουν θέση οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες… Αυτές οι «κατ’ οίκον» υπηρεσίες, αν πράγματι προσφέρονται με το… αζημίωτο, μόνο στη χώρα μας ανθούν…

Θ.

Ευτυχώς δεν υπέκυψαν!

Πολύ αισιόδοξες είναι οι προοπτικές για κοίτασμα φυσικού αερίου στα Γιάννενα. Και μόνο ως ενδεχόμενο μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης τι ζημιά θα προκαλούσε αν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, «υπέκυπταν» στον λαϊκισμό και στην άρνηση των μικρών ομάδων που τάσσονταν συλλήβδην κατά των ερευνών, ώστε τουλάχιστον να γνωρίζουμε τι κρύβει το υπέδαφός της περιοχής μας. Να δηλώσουν ότι έκαναν λάθος αποκλείεται, αλλά τουλάχιστον ας φροντίσουν να σβήσουν τα συνθήματα κατά των  εξορύξεων που τους... εκθέτουν!

Ν.

Περί υποψηφιότητας...

Στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Μιλώντας στο Ράδιο Prisma ξεκαθάρισε πώς τον ενδιαφέρει αυτό που κάνει και πρόθεσή του είναι να μείνει εκεί που είναι, εννοώντας την Περιφέρεια Ηπείρου. Ωστόσο, συμπλήρωσε πώς είναι τιμητικό να περιλαμβάνεται το όνομά του μεταξύ αυτών που μπορούν να προσδώσουν δυναμική στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Μη ξεχνάμε πώς ακούγονται και άλλοι αντιπεριφερειάρχες για το ψηφοδέλτιο στα Γιάννενα (Λαζάνης, Νάκου, Ναυρόζογλου) και μένει να δούμε ποιοι θα μεταπηδήσουν από την Περιφέρεια στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Ν.Γ.

* * * 

Όσα περισσότερα μπορούν!

Τρομοκρατημένα στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσφημίσουν και να εμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις που σχεδίασε και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση. Το ξέραμε ότι τα «συμφέροντα» θα αντιδρούσαν στο ξεβόλεμά τους αλλά ελπίζαμε τουλάχιστον στις μεταρρυθμίσεις, που κατά γενική ομολογία είναι αναγκαίες για να ξεσκουριάσει ο δημόσιος τομέας, θα τους έβρισκαν όλους συνυπεύθυνους. Η κατάρα που πλανιέται στη χώρα μας και που προκαλείται από τους εκπροσώπους των κομμάτων μόνο εμπόδια έμαθε να βάζει σε οτιδήποτε σχεδιάζει ο «αντίπαλος»! Έτσι, μείναμε πολλά χρόνια στην υστέρηση και τώρα που υπάρχει σχέδιο αναμόρφωσης και διάθεση να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκαν μύριες όσες παράπλευρες δυσκολίες…

Η επόμενη μέρα…

Αυτή η κυβέρνηση κινείται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που αρχικά σχεδίασε προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη σκόνη που κατάκατσε παντού και δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων μας. Έτσι, η φαγωμάρα που παρακολουθούμε ανάμεσα στα στελέχη αντιπολίτευσης και κυβέρνησης μας ξενίζει γιατί μόνο εχθροί θα μπορούσαν να συμπεριφέρονται με τέτοια εχθρότητα… Η προσπάθεια του  πρωθυπουργού να αλλάξει την εικόνα της χώρας και τον αναχρονιστικό τρόπο που λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός θα ‘πρεπε να τους βρίσκει όλους υποστηριχτές γιατί ό,τι καλό προκύψει θα το βρουν μπροστά τους οι κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν. Η στασιμότητα ήταν και είναι εχθρός της χώρας… Έτσι φθάσαμε εδώ!

Λαμπρό παράδειγμα…

Η δουλειά που σχεδίασε και υλοποίησε ο Χατζηδάκης έδωσε καρπούς και στον «σκουριασμένο» ΕΦΚΑ. Συνταξιούχοι που περίμεναν χρόνια για να πάρουν τη σύνταξή τους δικαιώθηκαν τώρα και ο χρόνος απονομής της σύνταξης έφθασε στο δίμηνο από τη διακοπή των εργασιακών σχέσεων των ενδιαφερομένων… Υπάρχει προηγούμενο τέτοιων παρεμβάσεων από στελέχη άλλου κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα μας; Δεν νομίζω να ασχολήθηκαν στο παρελθόν με τέτοια «μικροπροβλήματα»… Έρχονταν και έφευγαν οι κυβερνήσεις και τα στελέχη τους αρκούνταν να κάνουν «δημόσιες σχέσεις» απολαμβάνοντας τα προνόμια της εξουσίας και μόνον αυτά. Για οργανωτική δουλειά κανένας λόγος και καμία ενέργεια. Και τώρα ασκούν μόνο αρνητική κρητική. Αυτό ξέρουν…

Δεν γνώριζε καν!

Πόσα εμπόδια προκαλούσαν οι «συναρμοδιότητες»! Δεν έβγαζες άκρη… Αν είχες να ξεδιαλύνεις κάποιες υποθέσεις σου, που είχαν σχέση με κρατικές υπηρεσίες, θα ανέβαινες έναν γολγοθά. Με τις συνυπευθυνότητες των υπουργείων και των διαφορετικών υπηρεσιών έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα…Τίποτε δεν προχωρούσε. Όλα βάλτωναν και ο έρημος ο πολίτης περίμενε εις μάτην την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματός του… Καταλάβατε να ασχολήθηκε με τέτοια «μικροπροβλήματα» ο αρχηγός της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνει τόσο θυμό με τις πρακτικές του Μητσοτάκη; Δεν νομίζω να γνώριζε πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ώστε να κάνει και τις αναγκαίες παρεμβάσεις… Όπως τις βρήκε έτσι τις άφησε!

Θεανώ Βλάχου