Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Ύμνος για τη Βουλή!

 Ύμνο για το έργο που επιτελεί το Προεδρείο της Βουλής και προσωπικά ο Κώστας Τασούλας, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έβγαλε χθες από το βήμα της ο Πρωθυπουργός. Όπως είπε, το νομοθετικό έργο που έφερε σε πέρας το κοινοβούλιο από το 2019 δεν έχει προηγούμενο με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας πως μόνο από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι τα μέσα του 2022 η Βουλή επεξεργάστηκε και ψήφισε 330 νομοσχέδια! «Σταθήκατε στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν οι πολίτες αλλά και η παράταξη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Έτσι ακριβώς είναι. «Ρολόι» δουλεύει η Βουλή επί προεδρίας του Κ. Τασούλα…

Α.

Τα Βυζαντινά λουτρά…

Σε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Σουφαρί Σεράι στο Κάστρο όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου. Με την αποψίλωση του πρασίνου βγήκαν ξανά στο φως τα μισομπαζωμένα ερείπια του βυζαντινού λουτρού που υπήρχε στο σημείο αυτό, με την αναστήλωση του οποίου δεν έχουμε ακούσει να ασχολείται κανένας φορέας, πολύ δε περισσότερο η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Το βάρος, βλέπεις, έχει πέσει στα παρακείμενα Οθωμανικά λουτρά που είναι αρκετά μεταγενέστερα των Βυζαντινών! Είπαμε, στα Γιάννενα έχουμε... λατρεία με το Οθωμανικό μας παρελθόν! Η υπόλοιπη ιστορία της πόλης, ιδιαίτερα η Βυζαντινή, είναι σχεδόν «αόρατη»!

Κ.Α.

Ευθύνη όλων μας…

Οι αποδείξεις είναι ευθύνη και των δύο πλευρών! Και του επαγγελματία που προσφέρει υπηρεσίες και του ωφελούμενου… Αν το κράτος έχει μειωμένα έσοδα τότε με ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική, δημόσια έργα; Ας το σκεφθούμε όλοι μήπως και αλλάξει κάτι και στη χώρα μας!

ΜΑΤ

Χωρίς μέτρο…

 Όλα όσα έγιναν στην κηδεία της Ελισσάβετ, προκάλεσαν αγανάκτηση στους λαούς εκτός Αγγλίας! Αυτά που ξοδεύτηκαν δεν ξέρω αν τα πλήρωσε ο «βασιλικός Οίκος» ή χρεώθηκαν στους φορολογούμενους… Πάντως, οι νεότεροι κράτησαν αποστάσεις, ενώ ένα πλήθος πολιτών ξενύχτησε στην «ουρά» για να περάσει δίπλα από το φέρετρο. Σκέψου και να γίνονταν αυτά στη δική μας χώρα… Εδώ, μία επίσκεψη στη χώρα μας έκανε ο πρώην βασιλιάς με τη γυναίκα του και «τρόμαξαν» πολλοί!

Θ.

Για την άνοια…

 Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή του Run Greece την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου στα Γιάννενα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Και από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου η προετοιμασία για τον αγώνα είναι αδιάκοπη, ενώ υπάρχει και περίπτερο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας για να εγγραφούν στον αγώνα οι ενδιαφερόμενοι και να ενημερωθούν σχετικά. Μετά τον Γύρο Λίμνης που έγινε με επιτυχία πριν δυο εβδομάδες, τα Γιάννενα ετοιμάζουν να υποδεχτούν ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί πώς το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π. συμμετέχει ενεργά στο Run Greece Ιωαννίνων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τη νόσο Άλτσχάιμερ. Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία!

Ν.Γ. 

Πριν και μετά… 

 Ένας κασμάς, ένα φτυάρι και το φιλότιμο ενός «αφιλότιμα» φιλότιμου κατοίκου της περιοχής ήταν αρκετά για να γίνει αυτή όπως της αρμόζει! Να καθαριστεί δηλαδή το πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα από χόρτα, χώματα και σκουπίδια. Μιλάμε για την οδό Αρύβα, στο ύψος της Πρεμετής, κοντά και στην κατοικία του Δημάρχου μας (φωτό). Έτσι συμβαίνει, όταν κάποιοι έχουν «αγκύλωση» με το περιποιημένο και το όμορφο!

Δ.Μπ.

Για γέλια και κλάματα!

 Ερωτούν τον κ. Τσίπρα πόσο κοστίζουν οι δικές του προτάσεις για την οικονομία! Μακάρι και να’ ξερε! Επειδή αναφέρεται σε οικονομικά μεγέθη δεν σημαίνει ότι ξέρει και την ουσία των προτάσεών του… Το πιθανότερο είναι πως όσα λέει είναι στον αέρα. Για σοβαρές και μελετημένες προτάσεις δεν είναι ικανός ο ίδιος, και τα στελέχη που θα μπορούσαν να έχουν συγκεκριμένη άποψη τους «καταδίκασε» στα μετόπισθεν! Νόμισε πως με την Αχτσιόγλου δίπλα του θα συμπλήρωνε τα κενά που έχει σ αυτό τον τομέα αλλά αποδείχθηκε «άνθρακες» ο θησαυρός. Μπορεί να έχει γνώσεις επάνω στην οικονομία αλλά για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα όπως είναι η διαχείριση των οικονομικών ενός κράτους δεν επαρκούν…Και υπάρχουν ικανά στελέχη αλλά βρίσκονται καταδικασμένα στα μετόπισθεν!

Λόγια του αέρα

Τι έχει πει αυτός ο πολιτικός σε όλη την πορεία του δεν μολογιέται! Από το θα «τα καταργήσω όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο» μέχρι τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια έχει καταγράψει πολλά χιλιόμετρα αερολογίας λίαν επικίνδυνης για τη χώρα μας. Σοβαρές και μελετημένες προτάσεις δεν κατάφερε ποτέ να παρουσιάσει ως εναλλακτική και καλύτερη πρόταση… Τα «λόγια του αέρα» τα είχε πάντα ως πρώτη προτεραιότητα και άλλαζε ρεπερτόριο ανάλογα με την περίσταση. Το μίγμα ανευθυνότητας και ανικανότητας είναι πολύ επικίνδυνη συνταγή για έναν αρχηγό κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει μια χώρα. Όταν ο κυβερνήτης αντιμετωπίζει τις πολιτικές του Πούτιν με το φυσικό αέριο και του Ερντογάν με τις μετακινήσεις μεταναστών τότε χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα…

Με σοβαρότητα…

 Αυτά τα προσόντα δεν τα είχε ποτέ ο κ. Τσίπρας! Αυτό το ξέρουν ακόμη και τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα του αλλά δεν μπορούν να του εμφυτέψουν ικανότητες που δεν τις έχει… Σκέψου και να γίνει η συνεργασία Τσίπρα - Βαρουφάκη τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όταν και οι δύο πήραν «διαζύγιο» και δεν ξέρω και αν λένε και καλημέρα. Αν αυτό μας επιφυλάσσει το μέλλον δηλαδή Τσίπρας - Βαρουφάκης να ξαναπάρουν τη σκυτάλη από εκεί που την εγκατέλειψαν τότε είμαστε για κλάματα. Ας ελπίσουμε ο ελληνικός λαός να σκεφθεί τα συν και τα μείον μιας τέτοιας συνεργασίας και να πάρει σοβαρές αποφάσεις… Άλλα πειράματα δεν τα αντέχουμε και δεν θα μας βγουν σε καλό. Αυτό το ξέρουμε αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται, γι’ αυτό και είμαστε ακόμη τόσο πίσω…

 Απάντησε θετικά;

Αν ο Βαρουφάκης έκανε πέτρα την καρδιά του και προκειμένου να απολαύσει τα οφέλη της εξουσίας συνεργαστεί με τον Τσίπρα τότε κλάψτα Χαράλαμπε! Ακούσαμε ότι απάντησε θετικά σε πιθανή συνεργασία τους προκειμένου όπως είπε να ξαναπιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν το 2015! Σκέψου τι μας περιμένει… Οι κλειστές τράπεζες είναι ακόμη ο εφιάλτης μας. Τότε έσπασαν τη συνεργασία τους βλέποντας τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν και τώρα σκέφτονται να επαναφέρουν τον «εφιάλτη» που τον θυμούνται με φρίκη οι Έλληνες; Πάντως, είναι ικανοί και οι δύο να πουν ΝΑΙ σε πιθανή συνεργασία προκειμένου να απολαύσουν τα οφέλη της εξουσίας. Το τι έχουν να προσφέρουν δεν το ξέρουν και οι ίδιοι… Απλώς ονειρεύονται τα προνόμια και σχεδιάζουν ερήμην των Ελλήνων.

Θεανώ Βλάχου