Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Με τον... αραμπά!

 Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που ψηφίστηκε ο Νόμος για να περάσουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι δασικές υπηρεσίες και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Η επισήμανση, για να μην αναζητούνται δικαιολογίες αν στραβώσει το καλοκαίρι η «υπόθεση» με τις πυρκαγιές.

Α.

Έγινε πατέρας!

 Πανευτυχής είναι ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και η σύντροφός του Παναγιώτα. Ο λόγος δεν είναι πολιτικός, αλλά οικογενειακός, καθώς το ζευγάρι απέκτησε ένα αγοράκι όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο βουλευτής μέσω διαδικτύου. Σημειώνει ο Μάριος Κάτσης, απαντώντας στις αμέτρητες ευχές, που δέχεται για το χαρμόσυνο γεγονός: «Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, όλες και όλους, για τις αμέτρητες ευχές στην πιο ξεχωριστή και όμορφη ημέρα της ζωής μας! Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και χαρές σε εσάς και στις οικογένειές σας!!!». Πολλές ευχές και από εμάς για το νεογέννητο.

Η.Μ.

Σε εκλογική ετοιμότητα!

 Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το οποίο θέλει να έχει συγκροτήσει τα ψηφοδέλτιά του μέχρι τα τέλη Ιουλίου ώστε να είναι έτοιμο σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο. Σε πρόσφατο δημοσίευμά του, το «Καρφί» έκανε μία εκτίμηση για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι ανά την επικράτεια. Στα Γιάννενα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα δώσουν τη μάχη του σταυρού ο Κώστας Γάτσιος, ο Σωτήρης Ζαρμπαλάς, και ο Δημήτρης Δημητρίου, ενώ θεωρείται πιθανή η κάθοδος των Θανάση Μανταλόβα και Γιάννη Τσίμαρη. Για τη Θεσπρωτία είναι γνωστό πώς θα κατέβει η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, μεταξύ άλλων, όπως και στην Πρέβεζα εκτιμάται πώς θα είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν αλλά την τελική απόφαση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων την παίρνει ο Πρόεδρος του κάθε κόμματος…

Ν.Γ.

Μεγάλο επίτευγμα…

 Το κατάφερε κι αυτό ο Ερντογάν! Μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψε  την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί! Και παρέχει διευκολύνσεις στους βάνδαλους που της προκαλούν μεγάλες φθορές! Αφού δεν σέβεται ένα τέτοιο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο του και χαρακτηρίζεται ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς τότε τι άλλο να περιμένουμε απ’ αυτόν; Όλα θα τα ρημάξει με την ανοχή και την εμπάθειά του… Η φράση στα τουρκικά ΜΜΕ «ο ναός που άντεξε χιλιάδες χρόνια καταστρέφεται τώρα» είναι ενδεικτική αυτών που συμβαίνουν εκεί…

Θ.

Οι μνήμες ξυπνούν…

 Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατάσχεσε 400.000 τόνους σιτηρών από τις περιοχές που κατέλαβαν… Πριν από τη σύρραξη είχαν αποθηκεύσει σιτηρά για την καθημερινότητα και για τη σπορά αλλά τα σχέδια Πούτιν ανέτρεψαν τα δικά τους… Ο κίνδυνος λιμού είναι προ των πυλών! Και αυτά ξυπνάνε μνήμες του 1932-33 όταν ο Στάλιν επέβαλε την κολεκτιβοποίηση των αγροτών και κατάσχεσε τα σιτηρά. Μέγας ευεργέτης του λαού του… Τότε επρόκειτο για γενοκτονία που την επέβαλε η Μόσχα! Τώρα; Στο ίδιο έργο θεατές; Το ΚΚΕ πώς αξιολογεί τέτοιες καταστάσεις; Γι’ αυτά αγωνίζεται; Κρίμα!

ΜΑΤ

Μουσουλμανικό… 

 «Μουσουλμανικό» και όχι «Τουρκικό» είναι το νεκροταφείο στο δρόμο προς το δασύλλιο Φρόντζου, επισήμανε αναγνώστης με αφορμή πρόσφατο σχετικό σχόλιο της στήλης. Κι όχι τίποτε άλλο, οι μέρες δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους… παρερμηνείες!

Ν.

Συμβαίνει κι αυτό;

 Μήπως υπήρχε παρασύστημα εξάρτησης των ασφαλισμένων που αναγκάζονταν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά ως «γρηγορόσημο» προκειμένου να βγει η σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ; Τους χάλασε τα σχέδια με τις παρεμβάσεις του ο Χατζηδάκης και γι’ αυτό προσπαθούν τώρα να  συκοφαντήσουν την προσπάθεια που έκανε για να ξεδιαλύνει τις καταστάσεις και να πάρουν οι συνταξιούχοι αυτά που δικαιούνται σε εύλογο χρόνο; Αν όλοι οι «υπεύθυνοι» δούλευαν στο παρελθόν με τους ρυθμούς Χατζηδάκη δεν θα υπήρχε αυτό το βραχυκύκλωμα και αυτή η γραφειοκρατία που σήμερα σπάζει κόκκαλα… Αν τέτοιες προσπάθειες ανακοπούν λόγω εκλογών, κακό του κεφαλιού μας. Δεν θα αλλάξει τίποτε στον τόπο μας. Ίσως αυτό επιδιώκει η αντιπολίτευση και κραυγάζει με κάθε ευκαιρία «εκλογές τώρα»!

Ο εύκολος δρόμος…

 Πολλοί επέλεγαν τον εύκολο δρόμο για την ανέλιξή τους! Οι αρχές της αξιοκρατίας και της εργατικότητας τους ήταν άγνωστες αλλά και αν τις ήξεραν φρόντιζαν να τις πολεμήσουν με κάθε μέσο. Εκείνοι που τα βρήκαν εύκολα πώς να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για να αποκτήσεις προσόντα με σκοπό να γίνεις καλύτερος στο ρόλο που θα επιδιώξεις να σου δώσει ο λαός; Άλλοι ανέβηκαν σκαλί - σκαλί και με πολλή δουλειά κατάφερναν να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερα προσόντα και άλλοι ανέβηκαν με τον ανελκυστήρα επειδή οι συνθήκες τους το επέτρεψαν και δυστυχώς δεν αντιλήφθηκαν ότι με την ανεπάρκειά τους μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον τόπο μας… Ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις θα είναι πολύ κρίμα να σταματήσουν χωρίς να ολοκληρωθούν. 

Άλλο τα λόγια…

 Κάποιοι εντελώς ανίκανοι να δουλέψουν σκληρά δεν κατάφεραν να αξιολογήσουν τα δεδομένα στη χώρα μας και να προετοιμαστούν για το άλμα που χρειαζόμαστε προκειμένου να σπάσει η γραφειοκρατία και να γίνουμε μια σύγχρονη χώρα με δομές που μόνο ουσιαστικό έργο θα προσφέρουν. Όταν αναδείξαμε πολιτικούς που δεν τους ενδιέφερε τι θα γίνει στον τόπο μας και πώς θα οργανωθούμε απ’ την αρχή πάνω σε νέες βάσεις επιλέγοντας τις αρχές του εκσυγχρονισμού και της καλύτερης ποιότητας ζωής μέσα σε ένα σύστημα που θα στηρίζει τους πιο αδύναμους τότε πώς να περιμένουμε να γίνουν όλα καλύτερα και στον τόπο μας; Και τελικά είναι άλλο να ακούς μόνο λόγια και άλλο να βλέπεις συγκεκριμένα σχέδια που υλοποιούνται βήμα - βήμα παρά τις αντίξοες καταστάσεις.

Έτσι πορεύτηκαν!

 Όταν οι αρχές της αξιοκρατίας και της εργατικότητας σου είναι άγνωστες και αντί να ανέβεις στην κορυφή σκαλί - σκαλί, λόγω ειδικών συνθηκών, ανέβηκες με τον ανελκυστήρα τότε  δεν θα μάθεις ποτέ να εργάζεσαι βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου… Όμως, για πόσο θα περνάει η ξύλινη γλώσσα στον τόπο μας; Το να πατάς πάνω σε πρόχειρες λύσεις και να απεχθάνεσαι την αξιοκρατία και την εργατικότητα και για να τα βγάλεις πέρα να σκορπίζεις τη διχόνοια όλα αυτά πάλιωσαν και δεν εκπέμπουν μηνύματα εκσυγχρονισμού που τα έχουμε ανάγκη. Η ξύλινη γλώσσα πάλιωσε πια! Δεν περνάει στους πολίτες που είναι βέβαιοι ότι έχουν ανάγκη τον ειλικρινή λόγο, τις καθαρές κουβέντες, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα. Και όποιος δεν τα διαθέτει ας περιμένει στη… στάση για το επόμενο τρένο!

Θεανώ Βλάχου