Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Αγορά – «οδηγός»…

 Μία αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων εγκαινιάστηκε προχθές στη Μπαλντούμα του Δήμου Μετσόβου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Medino». Κινητήρια δύναμη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Γιάννης Δεκόλης. Εξάλλου η ΕΜΚΗ είναι εταίρος του προγράμματος «Medino» μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά της Μπαλντούμας θα μακροημερεύσει και θα αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες αντίστοιχες υποδομές ανά την Ήπειρο. Τις έχει ανάγκη ο τόπος μας, ιδίως οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα…

Κ.Α.

Με συγκίνηση!

Περίσσεψε η συγκίνηση προχθές στο Σουφαρί Σεράι όπου τιμήθηκε για το σπουδαίο κοινωνικό της έργο η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα. Απονέμοντάς της τιμητική πλακέτα, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, έκανε λόγο για μία γυναίκα η οποία ταυτίστηκε με την προσφορά προς τον συνάνθρωπο ο οποίος έχει ανάγκη, ενώ ξεχωριστή ήταν η μεγάλη κόκκινη καρδιά που πρόσφεραν στην κ. Μπέγκα το προσωπικό και τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ (ένθετη φωτό)! Οφειλόμενη τιμή αυτή σε μία σπουδαία Γιαννιώτισσα, το έργο της οποίας έχει ευρεία αναγνώριση. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η παρουσία τόσου κόσμου στην εκδήλωση και το παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα προς την τιμώμενη!

Κ.Α.

Και σκεπτόμενοι!

 Οι «σκεπτόμενοι» του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η δεύτερη φορά «Αριστερά» είναι μακριά και το 2015 είναι πλέον ιστορία… Μακάρι να οργανωθούν σωστά, να βρουν τον κατάλληλο ηγέτη, να κάνουν σοβαρό προγραμματισμό αναδιοργάνωσης της χώρας και μετά να διεκδικήσουν συγκεκριμένο ρόλο που θα είναι προς όφελος και του λαού και του τόπου… Μέχρι τότε έχουν καιρό να προετοιμαστούν και να δράσουν!

Θ.

Πρόσφερε μαντήλια!

 Την προσπάθεια της οργάνωσης «Άγγιγμα Ζωής» στηρίζει έμπρακτα η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πρόσφερε μαντήλια σε γυναίκες που νοσούν από καρκίνο. Στη δράση αυτή της Γραμματείας συμμετείχε και η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, η οποία μοίρασε δεκάδες όμορφα μαντήλια από γυναίκες των Ιωαννίνων. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Γραμματείας γενικότερα να σταθεί δίπλα στις γυναίκες που ανεβαίνουν αυτό τον… Γολγοθά και αξίζει ένα «μπράβο» και στη Μ. Κεφάλα που πήρε μέρος στη δράση!

Ν.Γ.

Καλή πρωτοβουλία…

Η πρώτη καλή πρωτοβουλία του ΚΚΕ έγινε με αφορμή την τελευταία πυρκαγιά στη Βούλα – Βάρη. Έλαβαν μέρος τα στελέχη του στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούσαν… Καλό θα ήταν να μιμηθούν αυτή την πρωτοβουλία και τα άλλα κόμματα αντί να χάνουν πολύτιμο χρόνο «πυροβολώντας» την κυβέρνηση. Σκέψου τον Τσίπρα δίπλα - δίπλα με το Βαρουφάκη να δίνουν χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους… Ίσως έτσι ξεχαστούν οι αστοχίες στην πυρκαγιά στο Μάτι!

ΜΑΤ

Θα τιμήσουν…

 Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Αυτό ισχύει στην περίπτωση του αείμνηστου Φίλιππου Τσουμάνη, η μνήμη και η προσφορά του οποίου θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Αυτό αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε σχετική πρόταση του Δημάρχου. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ, ιδρυτικό στέλεχος και πρώτος πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο Φιλ. Τσουμάνης. Να θυμίσουμε ότι έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2021.

Κ.Α.

Για να γυρίσει ο ήλιος…

= «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή»! Και εμείς, για να περάσουμε σε μια εποχή ουσιαστικής κοινωνικής δικαιοσύνης, ενίσχυσης του ορθού λόγου και της θέσης της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο και δουλειά, ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! Ευτυχώς που αυτή την ώρα έχουμε πρωθυπουργό που δουλεύει ασταμάτητα και προς κάθε κατεύθυνση… Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι το έργο μιας μόνο θητείας και ενός μόνον ανθρώπου. Χρειάζεται και τα άλλα κόμματα να επιλέξουν ικανούς αρχηγούς ώστε το έργο που σήμερα ξεκίνησε να έχει συνέχεια… Σκουριάσαμε! Δεν το έχουμε αντιληφθεί; Όποιοι δούλεψαν σε άλλη χώρα γνωρίζουν τις διαφορές. Και η ευθύνη των κομματικών στελεχών αλλά και των μελών των κομμάτων είναι μεγάλη. Με «….» δεν βάφεις αυγά!

Εύκολη η δουλειά τους!

Όσοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση έχουν ευκολότερη δουλειά να κάνουν! Το να βρίσκουν τα κακώς κείμενα στη δημόσια διοίκηση, που είναι αμέτρητα, και απλά να τα αναδεικνύουν, προκειμένου να μας υπενθυμίζουν ότι είναι παρόντα και κάνουν το χρέος τους δεν είναι αρκετό. Σε όποιο τομέα κι αν ρίξουν μια ματιά «τέρατα» θα αναδείξουν… Εκείνο που είναι δύσκολο είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης που μέσα σε τόσες αντιξοότητες δεν εγκαταλείπει την οργανωτική της προσπάθεια προσπαθώντας για πρώτη φορά να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία και να βάλει σε τάξη την «ακαταστασία»! Να άκουγαν έστω ένα καλό λόγο για την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλουν ή να τους πρότειναν έστω μία διαφοροποιημένη και ίσως καλύτερη πρόταση… Αλλά εις μάτην!

Κρίμα…

 Αυτή την ώρα που έρχονται τα πάνω κάτω και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο, θα ήταν ευχής έργο στην Ελλάδα να αποφάσιζαν τα στελέχη της αντιπολίτευσης να πουν ένα καλό λόγο για την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλει αυτή η κυβέρνηση, κάνοντας και μια καλύτερη πρόταση σε οποιονδήποτε μεταρρυθμιστικό τομέα που να μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα! Τότε θα λέγαμε ότι όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί και τα στελέχη τους ωρίμασαν πια και όλοι βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση. Γιατί, δεν νομίζω να υπάρχει σήμερα κομματικός σχηματισμός που να μην αντιλαμβάνεται το πόσο δύσκολο είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης. Εύκολη είναι η όποια κριτική… Δύσκολη η συναίνεση και η συμμετοχή  και προ πάντων η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών σχεδίων.

Αφήστε την εκλογολογία!

 Επιτέλους! Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο! Έρχονται τα πάνω - κάτω στη «γειτονιά μας» και καθένας πολιτικός σχηματισμός, αντί να κάνει  σωστά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι πολίτες και για την οποία ξοδεύονται τεράστιοι κρατικοί πόροι, «εκλογές» φωνάζουν με κάθε ευκαιρία… Όμως οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο τέλος της τετραετίας όταν συμπληρώνεται ο χρόνος για τον οποίο παίρνει εντολή διακυβέρνησης το πρώτο κόμμα. Η διαρκής εκλογολογία και τους πολιτικούς που την χρησιμοποιούν τους απαξιώνει και τίποτε δεν πάει παρακάτω και προς την κατεύθυνση της πλήρους αναδιοργάνωσης του σκουριασμένου ελληνικού κράτους… Κάντε δουλειά και όχι ακατάσχετες φλυαρίες! Εξάλλου, δεν ξοδεύουμε και λίγα για κάθε εκλογική αναμέτρηση που γίνεται πριν την ώρα της.

Θεανώ Βλάχου