ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Συγκινητική ανάρτηση…
Όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα δεν περιορίζεται στο να εμψυχώνει με τον δικό του παλμό τους ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας, αλλά δείχνει πάντα ένα κοινωνικό πρόσωπο με την πραγματοποίηση διάφορων δράσεων αλλά και περνώντας μηνύματα. Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Άρη και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του φιλάθλου του Άλκη Καμπανού, αναρτήθηκε ένα τεράστιο πανό που κάλυψε τη θύρα 9-10 όπου ήταν γραμμένα τα ονόματα των οπαδών που έχουν δολοφονηθεί, ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων της οπαδικής βίας. Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση αυτή των φιλάθλων έκανε το γύρο των μέσων πανελλαδικής εμβέλειας και κρίθηκε ως αξιέπαινη!
Ν.Γ.

Κάτι πάει να γίνει! 

Σαν να είναι πολλά τα μεγάλα θέματα που έχουν «ανοίξει» τελευταία στα Γιάννενα. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Κατσικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Ξιφασκίας, το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας, ο ολοκληρωμένος παραλίμνιος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος, η παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, το κτίριο της Δομπόλη... Και μπορεί για όλα να προκύπτουν πολιτικές κόντρες, διαξιφισμοί, ενστάσεις, κλπ. όμως το σίγουρο είναι ότι κάτι καλό πάει να γίνει για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή. Αν μάλιστα μέσα από διάλογο και συναινέσεις υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω όπως πρέπει, τότε θα βγούμε όλοι κερδισμένοι! Είναι σημαντικά έργα όλα και συνδυαστικά θα αλλάξουν πολλά στα Γιάννενα. Οψόμεθα...

Κ.Α.
Να μη παρκάρουν...
Χώρο στην Παραλίμνιο περιμετρικά του Κάστρου έχει αρκετό για στάθμευση. Εκεί όμως, στη στροφή στο ύψος της «Κυρά Φροσύνης» (φωτό) καλό θα ήταν να απαγορευθεί το παρκάρισμα οχημάτων για λόγους πρακτικούς και ασφάλειας. Πρώτον είναι στροφή και μάλιστα αρκετά κλειστή. Δεύτερον και πολύ βασικό, το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό στο συγκεκριμένο σημείο και οι πεζοί δυσκολεύονται να διέλθουν. Ας βάλει λοιπόν ο Δήμος πριν καλοκαιριάσει και γίνεται χαμός κολωνάκια ή μπάρες για να αποθαρρύνει τους οδηγούς. Μπορούν να παρκάρουν πιο πέρα αν θέλουν!
Κ.Α.
Άξιοι και πάλι...
 Άξιοι για μια ακόμη φορά αποδείχθηκαν οι αστυνομικοί της Θεσπρωτίας. Εντόπισαν προ ημερών κρυμμένα σε θάμνους παραθαλάσσιας περιοχής κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, 300 κιλά χασίς και αναζητούν τους εμπλεκόμενους. Η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα γίνεται και από τα σύνορα της Θεσπρωτίας, που και εκτεταμένα είναι και δύσβατα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν, υπερβάλλοντας εαυτούς πολλές φορές, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς να έχουν πολλά μέσα στη διάθεσή τους, χωρίς να παίρνουν επίδομα παραμεθόριας περιοχής και παρότι τα κυκλώματα διακίνησης είναι καλά οργανωμένα.
H.M.

Με κοινή προσπάθεια!..

Αν δεν συνεργαστούν οι κάτοικοι της πόλης μας με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας άσπρη μέρα δεν θα δούμε… Απορρίμματα κάθε είδους σκόρπια σε όλη την πόλη! Ξέχειλοι οι κάδοι, ακόμη και τις μέρες που δεν συλλέγονται απορρίμματα, ενώ έξω απ’ αυτούς η εικόνα είναι απογοητευτική! Οι σακούλες άδετες ρίχνονται στους κάδους και τα «υγρά» που παραμένουν σ’ αυτούς αποπνέουν «αρώματα»! Τα ογκώδη βρίσκονται για μέρες στα πεζοδρόμια, «μουλιάζουν» από τις βροχές και γίνονται ασήκωτα… Δεν ξέρω αν η διαπαιδαγώγηση πρέπει να αρχίσει από τα σχολεία, τα τοπικά ΜΜΕ και ένα φυλλάδιο να φθάσει σε όλα τα σπίτια… Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!

Θ

Ήρθαν όλα μαζί!
Σ’ αυτή την κυβερνητική θητεία ήρθαν τα πάνω - κάτω! Η εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις! Κι ενώ απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα μας κυριαρχεί η αντίληψη ότι πολλά πρέπει ν’ αλλάξουν στον τόπο μας, τα κόμματα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση δεν καταφέρνουν να δουν με υπευθυνότητα αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά στέκονται απέναντι σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια από φόβο ότι θα πετύχουν οι σχεδιασμοί της και τα αποτελέσματα θα κριθούν θετικά από τους πολίτες… Αν καταφέρουν να της βάλουν εμπόδια και να μη γίνει τίποτε καλύτερο στον τόπο μας, τότε θα νιώσουν δικαιωμένοι για τον κόπο που κατέβαλαν να εμποδίσουν την οποιαδήποτε εκσυγχρονιστική προσπάθεια…
Ξαφνιάστηκαν…
Με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση το καλοκαίρι του 2019 ξετυλίχτηκε ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος! Για πρώτη φορά δεν βάδιζε η ελληνική κυβέρνηση με το βλέποντας και κάνοντας αλλά υπήρχε σχέδιο και συγκεκριμένος προγραμματισμός… Τα στελέχη που ανέλαβαν καθήκοντα ήξεραν τι πρέπει να κάνουν γι αυτό παρά τα  εμπόδια που έβρισκαν στο δρόμο τους επέμεναν στην υλοποίηση του αρχικού προγράμματος γι’ αυτό και πολλά άλλαξαν στον τόπο μας που εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να τα κρίνουμε και να τα αξιολογήσουμε. Πάντως, το ότι εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί  και εγκαθίστανται εδώ προσφέροντας δουλειά σε τόσους  Έλληνες με πολλά προσόντα δεν το αγνοείς αλλά προσπαθείς να το προσεγγίσεις με τις δικές σου χαμηλές δυνατότητες…
Κάτι λέει!..
Το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλύει τις απόψεις του στα όργανα της Ε.Ε. και αυτές γίνονται αποδεκτές κάτι σημαίνει. Επίσης, ο υπουργός των Oικονομικών ανέλυσε κατ’ επανάληψη τις απόψεις του στην Ε.Ε. και αυτές έγιναν αποδεκτές και οι συμμετέχοντες δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον υπουργό μας. Τέτοια δείγματα δεν είχαμε άλλη φορά ούτε σχέδια Ελλήνων πολιτικών συζητήθηκαν με τόση σοβαρότητα και έγιναν αποδεκτά από τους εκπροσώπους των άλλων κρατών - μελών της Ε.Ε.! Ακόμη και το «πράσινο πιστοποιητικό» έχει ελληνική σφραγίδα… Και όσο ο καιρός περνάει και ομαλοποιείται η κατάσταση στη μετά covid εποχή, τόσο θα αναλύονται οι ελληνικές απόψεις και θα γίνονται αποδεκτές όσο κι αν αυτό ενοχλεί την εν Ελλάδι αντιπολίτευση που έμεινε στα φαντάσματα του «παρελθόντος».
 
Παρά τα εμπόδια…
Λες και κάποιος καταράστηκε την Ελληνική κυβέρνηση και δεν πέρασε μέρα της θητείας της που να μη ξεφυτρώνουν τεράστια πρόσθετα προβλήματα που απαιτούν οργανωμένη διαχείριση, πολλή δουλειά και διάθεση τεράστιων έκτακτων πόρων. Είναι άξιο θαυμασμού πώς κατάφεραν να προχωράει το έργο που αρχικά εκπονήθηκε και μπήκε σε εφαρμογή και ταυτόχρονα να επιλαμβάνονται των τεράστιων έκτακτων προβλημάτων που απαιτούν νέους σχεδιασμούς και μεγάλη οικονομική αφαίμαξη κρατικών πόρων που θα μπορούσαν αυτοί να βοηθήσουν στην εκπόνηση του αρχικού σχεδιασμού χωρίς να έχουμε τέτοιες απώλειες… Αν βγούμε και απ’ αυτές τις συμπληγάδες ελπίζουμε να μπούμε στην κανονικότητα προς όφελος και της χώρας και του λαού της. Αναμένουμε τις εξελίξεις!
Θεανώ Βλάχου