ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ζωντανό και πάλι!
 Μετά από ενάμιση χρόνο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απέκτησε και πάλι ζωντάνια από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα. Με τα όποια προβλήματα είναι φυσικό να υπάρχουν σε καιρό πανδημίας, η εικόνα με φοιτητές στα αμφιθέατρα αλλά και σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιούπολης μας γεμίζει χαρά, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ξανά ζωή απέκτησε και το κεντρικό κυλικείο των εστιών (φωτό) που είναι απέναντι από το μεταβατικό κτίριο. Προσοχή απ’ όλους, λοιπόν, για να επέλθει η κανονικότητα μια και καλή και να μην υπάρξουν πάλι κλειστές σχολές και μία έρημη πανεπιστημιούπολη.
Ν.Γ.

Η καλύτερη επιλογή!

 Την καλύτερη επιλογή έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων επιλέγοντας ως πρόεδρό της τον Στάθη Σιούτη. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο στέλεχος της Ένωσης, που ως μέλος του Δ.Σ. της τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πολύ και συστηματικά κι έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την τουριστική προβολή της περιοχής μας και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Ο κ. Σιούτης γνωρίζει καλά λοιπόν τα θέματα και είναι σίγουρο ότι ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων θα προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες!

Κ.Α.

Μήπως να γκρεμίσουν;
Πολλά ακούστηκαν εδώ και πολλά χρόνια για το κτήριο της οδού Δομπόλη και τελικά δόθηκε στο Δήμο να το διαχειριστεί για κάποια χρόνια… Άρχισαν οι συζητήσεις για το τι θα το κάνουν και ακόμη ότι θα χρειαστούν πολλά χρήματα πρώτα για να ελέγξουν τη στατικότητά του. Μήπως θα ήταν καλύτερο και οικονομικότερο να το γκρεμίσουν και να φτιάξουν ένα νέο σύγχρονο κτήριο για τις ανάγκες που το θέλουν; Ας υπολογίσουν έξοδα και αποτελέσματα και ας κάνουν το καλύτερο δυνατό. Πάντως, για να κάνει τόσα έξοδα ο Δήμος και να μην είναι δικό του το οίκημα δεν θεωρείται η καλύτερη λύση…
Θ.
Αναμνηστικά…
 Χιλιάδες, ναι χιλιάδες, ήταν οι τουρίστες και οι επισκέπτες, που πέρασαν το φετινό καλοκαίρι από τις πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή, που μετά τα Σύβοτα, είναι ο δεύτερος σε κόσμο τουριστικός προορισμός της Θεσπρωτίας. Ποιο το αποτύπωμά τους; Σε ξερόδεντρα και στην μια και στην άλλη όχθη του ποταμού κρέμασαν παντόφλες και αθλητικά παπούτσια. Αναμνηστικά όχι απλά της παρουσίας τους εκεί, αλλά των όμορφων στιγμών, που έζησαν.
Η.Μ.

Έχουμε προϊστορία!
 Πάνω από 200 χρόνια οι Έλληνες επιδίδονται σ’ αυτό το σπορ! Επέλεγαν και επιλέγουν την αυθαίρετη δόμηση για να κάνουν οπουδήποτε την κατοικία τους! Και έρχεται το κράτος να τους ανταμείψει τοποθετώντας κολώνες της ΔΕΗ και σκάβοντας αυλάκια για να τους δώσει νερό… Και ύστερα από κάποια χρόνια με ένα νέο νόμο τους δίνει την ευκαιρία να πληρώσουν έναντι και να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό τους. Αυτή την πονεμένη ιστορία έφεραν στο προσκήνιο οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Και από δω και πέρα τι θα γίνεται; Μπορούν να κατεδαφιστούν όλα τα σπίτια που βρίσκονται μέσα και δίπλα στα δάση; Ή θα κόψουν όλα τα δένδρα που βρίσκονται δίπλα στις κατοικίες; Διαλέγουμε και παίρνουμε…
MAT

Ξεκαθάρισε το ΔΗΠΕΘΕ;

= Κανονικά ασκεί τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη Θεσσαλονίκη Χάρης Πεχλιβανίδης, ο οποίος αποτέλεσε και την πρώτη επιλογή του Δ.Σ. του Θεάτρου για τη θέση. Αυτό προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ για καλλιτεχνικές δράσεις που προγραμματίζει την οποία υπογράφει ο κ. Πεχλιβανίδης, γιατί άλλη επίσημη ενημέρωση επ’ αυτού δεν έχει υπάρξει από τη Διοίκησή του. Αν δεν κάνουμε λάθος, πάντως, έχουν υποβληθεί ενστάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Να ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο; Πού να βγάλει άκρη κανείς...

Κ.Α.

Για αργότερα…
 Μετά από μία σύσκεψη που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε ότι έδωσαν ραντεβού για το συνέδριο… Τώρα, τι θα γίνει εκεί δεν το ξέρω. Λέτε να προετοιμάζονται για να αναμετρηθούν για το ποιοι θα έχουν υπό την εποπτεία τους τον κομματικό μηχανισμό; Και όσοι καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κόμμα λέτε να είναι αυτοί που είναι σήμερα αποδεκτοί από την κοινωνία ή θα καταφέρουν οι ακραίοι να έχουν το πάνω χέρι στην οργάνωση; Οι πολιτικές που χαράζουν τα ελληνικά κόμματα είναι έργο των πρώτων τη τάξει με τη συνδρομή του κομματικού τους περίγυρου… Αν αυτός ο περίγυρος δεν είναι ο καλύτερα δυνατός, τότε και ο σχεδιασμός πάει περίπατο ιδιαίτερα όταν ο επικεφαλής είναι των λόγων και όχι των έργων… Γι’ αυτό αποτυγχάναμε πάλι και πάλι στις επιλογές μας.
Θα τα βρουν κάποτε;
 Δεν ξέρω αν κάποτε στη χώρα μας η κυβέρνηση θα καταφέρει να σπάσει τις διαχωριστικές γραμμές και να δουλέψουν όλα τα κόμματα μαζί για το καλό του τόπου και του λαού… Αυτό μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός αφού στη χώρα μας τα ιδεολογικά πάθη δημιουργούσαν μόνο στείρες αντιπαλότητες και ουδέποτε υπήρξε συναίνεση στα μεγάλα και σημαντικά. Άλφα η κυβέρνηση, ωμέγα η αντιπολίτευση… Και αναρωτιόσουν: καλά, τίποτε καλό δεν σχεδιάζει για τη χώρα μας η όποια κυβέρνηση ή τα στελέχη των κομμάτων δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και το μόνο που ξέρουν είναι να αντιδρούν σε οτιδήποτε είναι καλό για το λαό που μπορεί να κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης; Έτσι μέσα απ’ αυτή την ασυνεννοησία δεν προκύπτει τίποτε θετικό και δε διορθώνεται τίποτε…

Πελαγοδρομούν…
Η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κάνει διαρκώς κινήσεις απελπισίας! Όσο δεν τους διευκολύνει η κυβέρνηση ώστε να βρουν πειστικό αφήγημα για να την αντιπολιτευτούν οι κινήσεις τους είναι σπασμωδικές και δεν ξέρω αν και οι ίδιοι ικανοποιούνται με αυτά που σοφίζονται για να της κάνουν κριτική και να υποβαθμίσουν το όποιο έργο της κρίνεται θετικά από το λαό. Δεν είναι περίεργο που δεν βρίσκουν τίποτε θετικό για να κάνουν πιο πειστικό το αφήγημά τους; Δεν μπορεί όλα να είναι αρνητικά! Κάτι καλό θα έκανε στη θητεία της η σημερινή κυβέρνηση. Αν λοιπόν δεν σημειώνουν όσα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν θα καταφέρουν ποτέ να εκφράσουν πειστικό λόγο… Και η αξιοπιστία στα ελληνικά κόμματα είναι το ζητούμενο.

Έχουν παρελθόν!
 Κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας έχουν πλέον παρελθόν και δύσκολα θα εκφράσουν πειστικό λόγο αν κάνουν μόνο κριτική στην όποια κυβέρνηση και δεν συναινούν στα μεγάλα και σημαντικά. Τα κόμματα που παίρνουν πάντα χαμηλά ποσοστά λένε ό,τι θέλουν, κρίνουν και κατακρίνουν το κυβερνητικό έργο αλλά επειδή δεν κρίθηκαν ποτέ για το δικό τους έργο είναι δύσκολο να αποκτήσουν μεγαλύτερη αποδοχή… Βλέπεις, με τα λόγια χτίζεις ανώγια και κατώγια αλλά το δικό τους «δια ταύτα» δεν κρίθηκε ποτέ στην πράξη. Πάντως, όσα κόμματα δεν συναινούν ακόμη και όταν γίνονται διορθωτικές κινήσεις από την όποια κυβέρνηση όχι μόνο δεν γίνονται αποδεκτά από μεγαλύτερα ποσοστά των πολιτών αλλά διαρκώς φυλλοροούν μέχρι να εξαφανιστούν… Ας το έχουν υπόψη τους.
Θεανώ Βλάχου