ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Προξενιό» από... Κρήτη!
 Κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοδιοικητικούς και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε: Ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου ανέθεσε τα λογιστικά του σε εταιρία από την... Κρήτη!!! Αν όντως αληθεύει η πληροφορία, τότε χρειάζονται απαντήσεις, όπως π.χ. αν η Διοίκηση θεωρεί «ανίκανους» τους λογιστές της Ηπείρου να τηρήσουν τα λογιστικά βιβλία του Φορέα και βεβαίως ποιός είναι ο «προξενητής». Γιατί αποκλείεται να προέκυψε από... επιφοίτηση η εκ Κρήτης εταιρία. Και επειδή είναι «πονηροί οι καιροί», να ξεκαθαριστεί ότι -σύμφωνα με τα λεγόμενα- στο «προξενιό» δεν εμπλέκονται πολιτικοί ή κυβερνητικοί παράγοντες. Εν πάση περιπτώσει, η στήλη το καταγράφει, περιμένοντας εξηγήσεις ή διευκρινίσεις.
Α.

Να αξιοποιήσει...
 Καίριες ήταν οι επισημάνσεις του Άγγελου Κολέμπα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που δημοσίευσε ο «Πρωινός Λόγος» και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι και το γεγονός ότι το ρεπορτάζ αναδημοσιεύτηκε και από άλλες ηπειρωτικές ιστοσελίδες. Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτό νομίζουμε ότι δίνουν την ευκαιρία στον Γιώργο Αμυρά, ως μέλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να το θέσει «επί τάπητος». Σύμφωνοι, το αντικείμενο δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του, αλλά να μη ξεχνάμε ότι είναι και βουλευτής Ιωαννίνων, οπότε έχει όλο το δικαίωμα -και τη δυνατότητα- να το θέσει προς επίλυση.
Ν.

Για… Κέντρο Τέχνης!

 Δεν είναι μόνο ο Δήμος και η Περιφέρεια που διεκδικούν το παλιό κτίριο του Πανεπιστημίου για να το κάνουν δημαρχείο, φοιτητικές εστίες κλπ. Υπάρχει μία μερίδα Γιαννιωτών που καλοβλέπει τη μετατροπή του σε Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης. Μάλιστα, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη στο διαδίκτυο πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα, αν είναι όντως αυτό που μας λείπει σήμερα στα Γιάννενα, γιατί όχι;
Κ.Α.

Δεν είναι αμέτοχη!
 Όλα τα βλέμματα των αρμόδιων φορέων και πολιτών είναι στραμμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα στους τρόπους αξιοποίησης του κτιρίου του παλαιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη. Να σημειωθεί πάντως πως η τοπική Νέα Δημοκρατία έχει θίξει ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος σε διάφορες τηλεδιασκέψεις με υπουργούς, βουλευτές, γραμματείες του κόμματος. Για παράδειγμα, είχε εδώ και ένα μήνα προτείνει την άμεση παραχώρηση του κτιρίου σε Δήμο ή Περιφέρεια, αλλά και αυτή του κτιρίου ΠΕΔΥ που ανήκει στον ΕΟΔΥ μετά από 15 χρόνια αχρησίας για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο.
Ν.Γ.

Εγωισμοί πολιτικών…
Δημόσιες δηλώσεις έκανε ο Αντώνης Σαμαράς παραμονές της ελληνοτουρκινής συνάντησης εκφράζοντας διαφορετική άποψη από την επίσημη της ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά όλοι οι πρώην θα ‘πρεπε να ασχοληθούν με κάτι άλλο και να αφήσουν ήσυχους τους νεότερους να δράσουν και να κριθούν εκ του αποτελέσματος. Και ο Καραμανλής τι κάνει στο ελληνικό κοινοβούλιο; Δήλωσε παρών στην πολιτική ακόμη και ο Αβραμόπουλος! Όσο για τη Ντόρα θα ‘πρεπε εδώ και καιρό να αποσυρθεί από την πολιτική, ιδιαίτερα τώρα που δύο μέλη της οικογένειάς της ηγούνται ο ένας του Δήμου της Αθήνας και ο άλλος της κυβέρνησης!
ΜΑΤ

Μεγάλες προκλήσεις…
 Εκείνοι που ξέρουν μιλάνε για τις μεγάλες προκλήσεις που θα ακολουθήσουν την μετακορωνοϊό εποχή! Τίποτε δεν θα είναι ίδιο! Όλα όσα θα συμβούν στη νέα εποχή θα πρέπει να βρουν τη χώρα μας άρτια θωρακισμένη και με ολοκληρωμένο σχέδιο διαφυγής από την υπανάπτυξη και την ανοργανωσιά. Πολλά θα πρέπει ν’ αλλάξουν αλλά η ανάγκη θα είναι τεράστια ώστε να αντέξουν στο χρόνο αλλάζοντας το απαρχαιωμένο σκηνικό. Μείναμε για πολλά χρόνια πίσω. Οι κυβερνήσεις έρχονταν και παρέρχονταν και τίποτε δεν άλλαζε προς το καλύτερο. Οι κυβερνώντες εμφανίζονταν ως απλοί διαχειριστές, κανένας τους δεν είχε όραμα αναδιοργάνωσης των σκουριασμένων καταστάσεων αλλά και αν είχε κάποια σχέδια πριν αναλάβει καθήκοντα τον παρέσυρε η καθημερινότητα και τα ξεχνούσε όλα…

Τεράστια τα εμπόδια!
 Στη μετακορωνοϊό εποχή θα μπούμε με ένα τεράστιο φορτίο αυτό του δημοσίου χρέους που ξεπερνάει το 200% του ΑΕΠ με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και τεράστια προβλήματα στους βασικούς τομείς της κρατικής οργάνωσης. Χρειάστηκε η υπεράνθρωπη προσπάθεια του Πιερρακάκη και μάλιστα μέσα στην πανδημία για να αλλάξει μορφή η λειτουργία του κράτους και να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες αλλά και οι απλοί πολίτες… Τόσα χρόνια λειτουργούσαν όλα με τον αραμπά και κανένας δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να εκσυγχρονίσει και το δικό μας κράτος… Η γραφειοκρατία έσπαγε κόκκαλα και οι ταλαιπωρίες όλων μας περίσσευαν. Τι έκαναν στα διάφορα υπουργεία δεν το γνωρίζω, αλλά αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος μάλλον οι δημόσιες σχέσεις τους ενδιέφεραν…

Ευτυχώς που υπάρχει…
 Αυτή την ώρα ευτυχώς στο τιμόνι βρίσκεται ένας πολιτικός πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους. Έχει άποψη για όλα και για όλους, έχει συγκεκριμένο σχέδιο για κάθε περίπτωση, είναι οργανωτικός και εργατικός και δεν αφήνει τίποτε χωρίς να ενημερωθεί. Κι όπου γίνει κάποιο λάθος δεν έχει κανένα πρόβλημα και να το παραδεχθεί και να σπεύσει να το διορθώσει. Δεν ξέρω αν άλλη φορά πέρασε πρωθυπουργός απ’ αυτή τη χώρα με τέτοια προσόντα. Εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι οι προκλήσεις που έρχονται θα είναι μεγάλες και θα απαιτήσουν σταθερές λύσεις. Λύσεις άμεσες και λύσεις που θα έχουν μακροχρόνια αντοχή. Και είναι σίγουρο ότι θα λάβει υπ’ όψη του στα όποια σχέδιά του τις αναταράξεις που θα υπάρξουν στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον….

Μακάρι να κερδίσουμε!..
 Αν στην μετακορωνοϊό εποχή δεν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε πορεία τότε θα κλαίμε για μια φορά ακόμη γι’ αυτά που θα χάσουμε και σήμερα και στο μέλλον. Δεν νομίζω να βρούμε άλλον πρωθυπουργό με μεγαλύτερη εργατικότητα. Και οι συνεργάτες που επιλέγει στα περισσότερα υπουργεία ακολουθούν τις υποδείξεις του και προσφέρουν σημαντικό έργο. Μακάρι να μην υπέκυπτε στις παρεμβάσεις «κάποιων» που για προσωπικούς λόγους απαιτούν από τον εκάστοτε αρχηγό να μοιράζει καρέκλες σε ακατάλληλα στελέχη. Αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό κατ’ επανάληψη για τον τόπο και το λαό. Μακάρι τα κριτήρια να ήταν πάντα αξιοκρατικά και να αναλάμβαναν ευθύνες οι καλύτεροι. Έτσι θα προχωρούσε το έργο σε κάθε εποχή και δεν θα υστερούσαμε….
Θεανώ Βλάχου