ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τι καταψήφισε;
Δεν μας «φώτισε» και πολύ η Μερόπη Τζούφη με όσα ανέφερε στο Δελτίο Τύπου για την τοποθέτησή της στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας. Γιατί υπήρξε και ανταπάντηση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, από την οποία κρατάμε την αναφορά της, ότι: «Με πολύ ενδιαφέρον ακούμε ότι θα καταψηφίσετε, άρα, τον προϋπολογισμό! Και για να καταλάβει ο κόσμος, καταψηφίζετε 113 εκατ. ευρώ πρόσθετα για την Παιδεία και 10.000 μόνιμους διορισμούς για την Εκπαίδευση». Αυτό για την καταγραφή, για να μην προκύψουν στη συνέχεια «τζάμπα μάγκες»!
Ν.

Δείγμα ανθρωπιάς…

 Να που υπάρχουν συμπολίτες ευαίσθητοι, οι οποίοι δείχνουν την ανθρωπιά τους χωρίς διακρίσεις, ακόμη και απέναντι στα αδέσποτα ζώα γύρω μας. Κάπως έτσι, πρόσφατα δύο αδέσποτα σκυλιά εγκλωβίστηκαν πάνω στα καλάμια που σχηματίζουν στρώμα μέσα στο λιμανάκι στο Πάρκο Κατσάρη και αδυνατούσαν να βγουν. Δύο πολίτες λοιπόν μπήκαν στα παγωμένα νερά (φωτό), αψηφώντας το κρύο και τον κίνδυνο και μετά από μεγάλη προσπάθεια τα απεγκλώβισαν. Αν μη τι άλλο, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την ωραία αυτή πράξη! (Η φωτογραφία από ανάρτηση της Κοινότητας Ιωαννιτών).
Κ.Α.

Χωρίς τέλος…

 Αν νομίζετε ότι πήρε τέλος η περιπέτεια των 10 θετικοαρνητικών κρουσμάτων της Κακαβιάς είσαστε γελασμένοι. Πάνω που είχαν ηρεμήσει, τους ξανακαλούν από ΕΟΔΥ την Δευτέρα το πρωί να υποβληθούν σε νέο μοριακό τεστ και αυτή τη φορά απευθύνθηκαν σε διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης για μια τρίτη (!) γνώμη! Τρίτη φορά σε αγωνία οι άνθρωποι με τις οικογένειές τους… Μέχρι αργά το μεσημέρι χθες δεν είχαν ανακοινωθεί τ’ αποτελέσματα της εξέτασης. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης ένα… μπερντάκι το έριξε προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως προς Αρκουμανέα μεριά, που μια συμπάθεια την τρέφει προς το πρόσωπό του!
Γ.Γ.

Είναι κρίμα…
Είναι όντως εντυπωσιακό το φωτεινό «τούνελ» που στήθηκε για δεύτερη φορά φέτος έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου. Όμως, έχει ένα… μειονέκτημα. Μαζεύει συχνά πολλούς Γιαννιώτες, μικρούς – μεγάλους, οι οποίοι σπεύδουν να φωτογραφηθούν μέσα ή δίπλα του! Ας προσέχουμε λοιπόν γιατί ο συνωστισμός δεν βοηθάει. Είναι κρίμα να χαλάσουμε την καλή υγειονομική πορεία της περιοχής μας για μερικές «σέλφις»!
Κ.Α.

Στα... νύχια κάθονταν!
 Τελικά πρέπει να υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την περιποίηση των νυχιών ελέω Lockodwn. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός πως χθες στις 7.30 το πρωί υπήρχαν ανοιχτά «νυχάδικα» στο κέντρο της πόλης με μία και δύο πελάτισσες μέσα. Κοινώς, στα... νύχια κάθονταν μέχρι να ανοίξουν τα συγκεκριμένα κέντρα «αισθητικής».
Ν.

Να παίρνουν σειρά;
 Κάποιοι ανώτεροι κληρικοί αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για μικρό εκκλησίασμα στις γιορτές! Τόσα κρούσματα αλλά και θύματα μετράει αυτός ο χώρος και όχι μόνο αρχιερέων.
Εκτός κι αν αληθεύει η πληροφορία ότι κάποιοι περιμένουν να βγάλει ο ιός από τη μέση κάποιους υψηλά ιστάμενους για να παίρνουν άλλοι σειρά…
Πάντως η ευθύνη όσων ξεσηκώνουν τους χριστιανούς είναι μεγάλη…
Η απόφαση της κυβέρνησης δεν προέρχεται ούτε από άπιστους ούτε από αλλόθρησκους.
Ίσα, ίσα που τα στελέχη της είναι χριστιανοί αλλά ο φόβος να την πληρώσουν κι άλλοι άνθρωποι τους αναγκάζει να παίρνουν και αντιδημοφιλή μέτρα…
Ας περάσει το κακό και θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω όσοι ζήσουμε!
ΜΑΤ

Φρούδες ελπίδες…
 Κάποιοι ελπίζουν να «στοιχίσει» στον Μητσοτάκη ο τρόμος για τους νεκρούς από τον ιό, η χειροτέρευση της κατάστασης με την Τουρκία, να πέσει η οικονομία στα βράχια και κάποιοι ήδη μεθοδεύουν να ξαναγεννηθεί το κίνημα των αγανακτισμένων. Η κριτική που γίνεται στον πρωθυπουργό στοχεύει στο να δημιουργηθεί και ανασφάλεια και φόβος στο λαό… Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους που παρά τα τόσα προβλήματα που έχουμε εξακολουθεί ο λαός να εμπιστεύεται το σημερινό πρωθυπουργό… Αλλά και αν πετύχουν να μας φορτώσουν με ανασφάλεια ποιος θα πάρει το έπαθλο; Τουλάχιστον στις εμπόλεμες περιόδους ο ελληνικός λαός ήταν μια γροθιά. Τώρα για να ξαναδούν κάποιοι «καρέκλα» πρέπει να σπείρουν το σαράκι του διχασμού…Αυτό έκαναν πάντα αυτό κάνουν και τώρα!
Περίοδος μαθητείας!
 Σε προηγούμενη καραντίνα έμενε στο σπίτι ο Αλέξης παρέα με το σκύλο του… Αυτή την εικόνα πρόβαλε προς τα έξω. Λέτε να εκμεταλλεύτηκε αυτό το χρόνο μήπως και καταφέρει να διδαχθεί βασικές αρχές της οικονομίας από τις πρακτικές του Κυριάκου που μάλλον αυτό το σπορ το ξέρει καλά και είναι και πρακτικός άνθρωπος; Δεν είναι κακό να παραδεχθεί ότι ήταν τύχη και για τον ίδιο που τούτη την ώρα που αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα όπως αυτά στον Έβρο, με τον COVID-19 αλλά και με τον Ερντογάν δεν είχε εκείνος την ευθύνη της διαχείρισης… Αργότερα βλέπουμε! Έξυπνος είναι μπορεί να διδαχθεί πολλά από τις γνώσεις του Κυριάκου… Πάντως η πλειοψηφία του λαού λέει: «ευτυχώς που τώρα δεν έχει την ευθύνη ο Τσίπρας». Η εμπειρία του από το Μάτι λέει πολλά.

Φωτιά ο Παπαδημούλης!
 Καλώς τον! Που ήταν τόσο καιρό; Έδωσε παράσταση προ καιρού σε τηλεοπτικό κανάλι και μετά εξαφανίστηκε πάλι! Μας θύμισε τους Συριζαίους της προ κορωνοϊού εποχής. Ήταν αρνητικός σε όλα! Ζήτησε την επίταξη των ιδιωτικών κέντρων υγείας! Το έκαναν και αυτό όταν χρειάστηκε αλλά αποζημίωσαν και τους ιδιοκτήτες. Έτσι γίνεται… Δεν το ήξερε; Όσο επαρκούσαν οι χώροι του ΕΣΥ στηρίζονταν μόνο σ’ αυτούς. Στη Β. Ελλάδα που χρειάστηκε και ο ιδιωτικός τομέας τον χρησιμοποίησαν. Πάντως θα μπορούσε να προσφέρει και εκείνος κάτι στη χώρα του… Γιατί αν αληθεύει ότι είναι από τους πλουσιότερους ευρωβουλευτές γιατί δεν κάνει μια σημαντική δωρεά όπως έκαναν τόσοι και τόσοι Έλληνες; Με τις πράξεις πείθεις για τις προθέσεις σου. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας… Και από λόγια πολιτικών χορτάσαμε!
Ήρθε η ώρα…
 Με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν για την περιουσία και τα έσοδα που έχει ο πολιτικός Παπαδημούλης αλλά και τις αντιδράσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να επαναπροσδιοριστούν αποδοχές και πρόσθετα προνόμια των πολιτικών. Δεν μπορεί ένας εργαζόμενος να ζει με 530 ευρώ και ένας πολιτικός που παίρνει τις αποφάσεις να έχει τεράστια αμοιβή για τα σημερινά αλλά και τα χθεσινά δεδομένα… Πολύ περίεργη η στάση όλων των πτερύγων και εν μέσω πανδημίας! Στο μόνο που συμφωνούν όλοι τους είναι να μη πειραχτούν τα καλά και συμφέροντά τους. Αποφεύγουν κάθε συζήτηση. Και κανένας απ’ αυτούς δεν πρόσφερε τον οβολόν του στο ΕΣΥ τώρα που πιέζεται από την πανδημία! Τόσοι και τόσοι Έλληνες έκαναν το χρέος τους…
Θεανώ Βλάχου