ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε… άλλο πλανήτη!
 Κάποιοι εδώ στα Γιάννενα… ζουν τελικά στον κόσμο τους. Σα να βρίσκονται σε άλλον πλανήτη. Η αγορά «πεθαίνει» κλειστή, οι επιχειρηματίες και ο κόσμος της εργασίας παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, τα κρούσματα ανεβοκατεβαίνουν, άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά κατά δεκάδες και κάποιες «συλλογικότητες» έχουν μείνει κολλημένες στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου και της επετείου δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Βρήκαν λοιπόν ώρα να κάνουν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομική βίας! Δεν ξέρουμε αν έγινε η συγκέντρωση και πόσοι συμμετείχαν. Ξέρουμε μόνο ότι όλοι αυτοί ζουν σε μία… άλλη εποχή, στην κυριολεξία!
Κ.Α.

Μόνιμες ουρές…

 Ουρά πολιτών έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο των Ιωαννίνων. Μια εικόνα που μας… συνοδεύει από την πρώτη καραντίνα, εκείνη της άνοιξης. Ως προς τη συγκεκριμένη κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι τους επόμενους μήνες. Έτσι θα είναι οι ουρές, ειδικά σε μέρες που οι πολίτες έχουν συναλλαγές με τις τράπεζες, όπως αρχές και τέλη κάθε μήνα. Και τώρα με τη βροχή και το κρύο τα πράγματα έχουν δυσκολέψει…

Κ.Α.

Μπερδεύουν…
 Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ στις τηλεοπτικές οθόνες σε καθημερινή βάση οι ίδιοι σχεδόν λοιμωξιολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι. Ο κάθενας λέει σχεδόν τα δικά του, μπερδεύοντας, παρά ενημερώνοντας τον κόσμο. Μήπως τελικά θα πρέπει να γίνει ένα «συμμάζεμα»;
Ν.
Τώρα το κατάλαβαν;
 Διαμαρτυρήθηκε τώρα ο Μηταράκης για τους Σομαλούς που μας στέλνει η Τουρκία! Οι Αφρικανοί δεν είναι πρόσφυγες λέει τώρα… Αλήθεια, δεν ήξερε ο κ. υπουργός ότι η Τουρκία μετακινούσε εδώ και πολλά χρόνια πολίτες από ολόκληρη την Αφρική προς την Τουρκία, με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και τους υποδεχόταν εκεί με σκοπό να τους μετακινεί στην Ελλάδα για να της δημιουργεί προβλήματα; Μπορεί η Ελλάδα να διαχειριστεί τις μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών; Αυτό το ξέρει η Τουρκία και γι’ αυτό το κάνει. Και η Γερμανία τι έκανε; Απλά κοίταζε… Δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις της με τον Ερντογάν. Ποιος ξέρει ποια διαπλεκόμενα συμφέροντα τους συνδέουν…
ΜΑΤ
Νέος άθλος…
 Παραλαβή και διακίνηση των εμβολίων σε όλη την επικράτεια! Βρέθηκαν και πάλι δωρητές για τα ειδικά ψυγεία που σημαίνει ότι όταν βλέπουν οι Έλληνες να γίνεται σοβαρή δουλειά σπεύδουν να βοηθήσουν. Μόνο η αντιπολίτευση ενοχλείται! Κατάφεραν και αυτό να το σχεδιάσουν όσο δύσκολο κι αν είναι! Χωρίς εμβόλια δεν είχαμε καμία πιθανότητα να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη και να βάλουμε τη ζωή μας στην κανονικότητα. Και ο Πιερρακάκος βάζει και εδώ το χέρι του. Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το ποιοι κάθε μέρα θα εμβολιάζονται και στις υπηρεσίες δεν θα πέσουν όλοι μαζεμένοι χωρίς προγραμματισμό… Και αυτό θα πρέπει να γίνει δύο φορές για κάθε άτομο σε όλη την επικράτεια!
Θ.
Κραψίτης Πρόεδρος…
 Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Άρτας Γιάννης Πασιάς αναδείχθηκε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ιδρύματος, μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Γεωργούση, ο οποίος διατηρεί την προεδρία στο νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ο Γ. Πασιάς, που ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του, είναι γνωστός στα τοπικά αθλητικά δρώμενα, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια είναι Πρόεδρος του ΠΑΣ Κράψης (κατάγεται από το συγκεκριμένο χωριό), ομάδα που φέτος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα πριν διακοπεί. Πρόεδρος εις διπλούν πλέον ο κ. Πασιάς, καλή αρχή να ευχηθούμε!
Ν.Γ.

Μόνο με τη δουλειά…
 Άλλοι επέλεξαν τη δουλειά και άλλοι τα κούφια τα λόγια τα μεγάλα και την ανέξοδη κριτική! Και ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για την επόμενη μέρα, την μετακορονοϊό, που είναι αναγκαίες γι’ αυτή τη χώρα που έμεινε πίσω λόγω της αδιαφορίας αλλά και της ανικανότητας εκείνων που αναλάμβαναν τόσο μεγάλες ευθύνες χωρίς να έχουν τα προσόντα να παράγουν ουσιαστικό έργο. Και για να αλλάξουν τα δεδομένα χρειάζονται σύγχρονα σχέδια, σκληρή δουλειά, συνεργασίες και αποφασιστικότητα. Και όταν εκείνοι που ανέλαβαν τέτοιες ευθύνες αναγκάζονται να τις σχεδιάσουν τώρα ενώ ο ιός της καταστροφής είναι παρών και τους βάζει ανυπέρβλητα εμπόδια, τότε η όποια κακόπιστη κριτική περισσεύει. Απλά δεν πετυχαίνει κανένα στόχο! Δείχνει την ανευθυνότητα εκείνων που την εκφράζουν…
Έπεσαν όλα μαζί!
 Δεν ξέρω αν άλλη φορά, πλην των εποχών που είχαμε πόλεμο, αντιμετώπισε η χώρα μας τέτοιους εφιάλτες! Και τώρα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε παρατηρούμε τη διαφορετική προσέγγιση της εξουσίας από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Τόσο εργατικό Πρωθυπουργό δεν είχαμε άλλη φορά… Ίσως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που πήγαινε πρωί - πρωί στη δουλειά του και τηλεφωνούσε σε όλους τους υπουργούς, που δεν τολμούσαν να καθυστερήσουν, για να τους ρωτήσει τι έκαναν για το έργο που τους ανέθεσε την προηγούμενη μέρα! Τότε άλλαξαν πολλά στον τόπο μας και μετά βαλτώσαμε πάλι. Μείναμε πολύ πίσω, ενώ άλλα κράτη έκαναν άλματα προόδου… Και είναι δυστύχημα που τώρα δεν μένει απερίσπαστος αυτός ο πρωθυπουργός για να υλοποιήσει όσα σχεδίασε.

Και κορονοκαπηλεία…
 Ο λαός είναι μουδιασμένος με τα επακόλουθα της πανδημίας. Ανατρέπεται η ζωή του. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση… Προγραμματισμοί και προμήθειες βρίσκονται στον αέρα. Κανένας δεν ξέρει πότε και αν θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Τα κρούσματα αυξάνονται, οι ημερήσιοι θάνατοι έφθασαν την εκατοντάδα, τα νοσοκομεία στενάζουν και η αντιπολίτευση, ειδικά η αξιωματική που έχασε πρόσφατα τα προνόμια της εξουσίας και κλαίει και οδύρεται, πυροδοτεί με κάθε τρόπο την αναταραχή επενδύοντας στην όποια καταστροφή. Χαίρονται να βλέπουν δυσάρεστες καταστάσεις με την ελπίδα να βρίσκουν θέματα προκειμένου να πετύχει το σχέδιό τους. Δεν τους συγκρατεί τίποτε! Μετατρέπονται κάθε μέρα και περισσότερο σε κόμμα διαμαρτυρίας και καταστροφολογίας.

Με το χέρι στη σκανδάλη!
 Πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια και του φίλα προσκείμενου προς αυτόν Τύπου παραφυλάνε πρώτα τον Πρωθυπουργό και μετά τον Υπουργό Υγείας και τα άλλα στελέχη που καθένα αγωνίζεται στον τομέα του προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο που ανέλαβε για να βρουν κάποια αστοχία τους και να τη μεγαλοποιήσουν… Πόσο χρόνο και πόσα κοσμητικά επίθετα χρησιμοποίησαν για να σχολιάσουν τη βόλτα του με ποδήλατο! Ανατολικό ζήτημα το έκαναν… Εκείνος ήθελε λίγη εκτόνωση από τη μεγάλη πίεση που δέχεται ασχολούμενος νυχθημερόν με όλα και με όλους. Είναι παντού παρών παρακολουθεί το έργο του κάθε στελέχους, δίνει οδηγίες και αυτό ενοχλεί τους τεμπέληδες πολιτικούς που ζούσαν για τα προνόμια και έκαναν πολιτική του ποδαριού.
Θεανώ Βλάχου