ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δικαιώνει την επιλογή!
 Εκτός από το «σκληρό» πρόσωπο, αυτό των χρεώσεων, των δημοτικών τελών κλπ., ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κι ένα άλλο, πιο ανθρώπινο. Είναι το πρόσωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας, της στήριξης του αναξιοπαθούντα συνανθρώπου και αυτό σήμερα το ενσαρκώνουν ο Πρόεδρος Δημήτρης Πάνου και το προσωπικό του ΟΚΠΑΠΑ. Δουλεύουν συστηματικά και σ’ αυτή τη δεύτερη περίοδο της καραντίνας και με τις πρωτοβουλίες τους προσφέρουν ανακούφιση κι ελπίδα στους Γιαννιώτες που πάσχουν. Όσο για τον κ. Πάνου, αποδεικνύεται πραγματικά αεικίνητος και δικαιώνει την επιλογή του Μ. Ελισάφ να του αναθέσει την κοινωνική πολιτική του Δήμου!
Κ.Α.

«Φιλί ζωής» για Κόνιτσα!

Να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Κόνιτσα ζητά με επιστολή του προς το Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κόνιτσας (και πρώην Δήμαρχος) Μάκης Χατζηεφραιμίδης, επικαλούμενος την πρόταση της Κυβέρνησης προς το Ταμείο Ανάκαμψης για επανασύσταση του Σώματος. Η παρέμβαση του κ. Χατζηεφραιμίδη, επί δημαρχίας του οποίου είχε λειτουργήσει η Σχολή, έχει «προπαρασκευαστική» κυρίως σημασία, καθώς θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις ώστε οι εγκαταστάσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί να επανέλθουν στην αρμοδιότητα του Δήμου. Με δεδομένη τη συνεχή συρρίκνωση υπηρεσιών στην ακριτική Κόνιτσα, η επαναλειτουργία της Σχολής θα δώσει… φιλί ζωής στην τοπική κοινωνία!

Ν.
Η αιμοδοσία…
Μια πολύ καλή πρωτοβουλία ήταν αυτή που πήραν άνθρωποι της Αγίας Μαρίνας Ιωαννίνων με την οποία ενορίτες και μη έδωσαν το «παρών» και το αίμα τους στην αιμοδοσία την οποία οργάνωσαν το περασμένο Σάββατο. Παρ’ όλο που οι εκκλησίες είναι κλειστές σε πιστούς, εν τούτοις ήταν πολλοί εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του π. Ηλία Σέπερη και των συνεργατών του και κάτω από άκρως προστατευτικά μέτρα έδωσαν χρόνο και αίμα που τόσο ανάγκη έχουν αυτόν τον καιρό τα Νοσοκομεία μας. Μπορεί κανείς να είναι καλός χριστιανός έστω κι αν δεν συνωστίζεται στα εσωτερικά των ναών, με το να δίνει λίγο από το αίμα του και να χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους. Σε όλους αυτούς ανήκουν τα θερμά συγχαρητήρια!
Γ.Γ.
Να υψώσουν φωνές
 Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση, οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί εξωτερικών ας υψώσουν φωνή μεγάλη και ας απαιτήσουν να αλλάξουν στάση όχι μόνο τα όργανα της Ε.Ε αλλά και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών. Δεν μπορεί η Μέρκελ να έχει αυτή τη στάση έναντι της Τουρκίας και να συνεχίζει να μετέχει στην Ε.Ε… Αλήθεια, πώς δέχονται τα κράτη- μέλη αλλά και οι επικεφαλής των οργάνων της Ε.Ε να βρίσκεται υπό ξένη κατοχή το μισό ενός κράτους μέλους τους; Ακούσατε έστω και μια κουβέντα για την κατεχόμενη Κύπρο; Και τώρα ήρθε η ώρα να πάρει θέση η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ για τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία σε δύο κράτη μέλη τους. Την Ελλάδα και την Κύπρο…
Θ.

Ε, όχι κι έτσι…
 Έπεσαν πολύ χαμηλά εκείνοι που σχολίασαν τη βόλτα του πρωθυπουργού με ποδήλατο. Έδειξαν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων! Και τώρα, άλλο θέμα βγάζουν οι κυβερνητικοί. Αν αγόρασε ή αν νοίκιασε βίλα σε ακριβή περιοχή ο Τσίπρας και ποιος του την επισκεύασε! Και γιατί να μη το κάνει; Τόσα έσοδα έχει… Το κάνουν άλλοι και άλλοι και να μη το κάνει ο πρώην πρωθυπουργός; Θα μου πείτε ότι εκείνοι που επιδεικνύουν λαϊκό προφίλ που δεν φοράνε ούτε γραβάτα, ακόμη κι όταν εκπροσωπούν ένα κράτος σε διεθνείς συναντήσεις, αποφεύγουν να προκαλούν την κοινωνία. Όμως, το να γίνεται λόγος εν μέσω πανδημίας για ποδήλατα και βίλες δείχνει πόσο «μικροί» είναι εκείνοι που το κάνουν…
ΜΑΤ

Δέντρο στην Πλατεία…
 Το βασικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, αυτό της Κεντρικής Πλατείας, έστηνε χθες συνεργείο του Δήμου, με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει κι αυτό στη δημιουργία ενός λίγο πιο γιορτινού κλίματος στα Γιάννενα (φωτό). Πρόκειται για το ίδιο δέντρο που είχαμε και πέρυσι, το οποίο κάποια στιγμή είχε πέσει θύμα του δυνατού ανέμου. Ας είναι. Αρκεί να φωτιστεί η πλατεία ενόψει των Χριστουγέννων που θα είναι πολύ διαφορετικά απ’ ότι όλοι μας είχαμε συνηθίσει. Αναμένουμε να το δούμε και φωταγωγημένο…
Κ.Α.

Επανέρχονται στα γνωστά!
 Πάλι στην πολιτική του πεζοδρομίου επανέρχεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ξέρει αυτό μπορεί να κάνει… Πάνω σε αυτό επένδυσε την πολιτική του πορεία, με αυτό έγινε γνωστός, φθάνοντας μέχρι την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού της Ελλάδας! Ακατάλληλος χρόνος για την εφαρμογή της πολιτικής του πεζοδρομίου που αυτή την ώρα υπερβαίνει κάθε σχέδιο άσκησης αντιπολίτευσης επειδή η όποια αστοχία μπορεί να στοιχίσει στη δημόσια υγεία όλων των πολιτών. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει ούτε τον Τσίπρα ούτε τους «κολλητούς του» που σκέφτονται ίδια μ’ αυτόν. Εκεί μέσα δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά αυτή την ώρα εκείνοι που επιλέγησαν από τον αρχηγό ως στελέχη της εμπιστοσύνης του διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προκειμένου να φανούν αρεστοί…
Στο καρτέρι…
 Από το πρωί ίσαμε το βράδυ ψάχνουν να εντοπίσουν την όποια άστοχη ενέργεια των στελεχών της κυβέρνησης για να τη μεγαλοποιήσουν και να τη δημοσιοποιήσουν… Αλλάζει η όψη τους από την αγανάκτηση για ό,τι επισημαίνουν ως απαράδεκτο και φροντίζουν να αναδείξουν το «κακό» υπερτονίζοντας και την παραμικρή άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού! Δεν ξέρω αν ο φθόνος για την αποδοχή που έχει από το λαό τους κάνει να λένε αρλούμπες επιλέγοντας την πιο ακατάλληλη εποχή για κριτική αυτού του τύπου. Το ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωθυπουργό με πολλά προσόντα, πανταχού παρόντα, ιδανικό καθοδηγητή των στελεχών που επέλεξε για να δουλέψουν σε τόσους διαφορετικούς τομείς δράσης ώστε να βγούμε κάποτε από τη μιζέρια, μας δίνει ασφάλεια.

Ακραίοι χαρακτηρισμοί…
Τελικά, η αξιωματική αντιπολίτευση μη γνωρίζοντας τίποτε άλλο χρήσιμο να κάνει καταφεύγει σε ακραίους χαρακτηρισμούς και ύβρεις όπως αυτές περί «πολιτικού απατεώνος» αναφερόμενοι στον πρωθυπουργό και περί «αναίσθητων» κυβερνητικών στελεχών όταν ξέρουν πολύ καλά ότι οι περισσότεροι δουλεύουν σκληρά και δίνουν μάχες με την πολύ δύσκολη καθημερινότητα για να καταφέρουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στον τόπο και να βρεθούμε μετά την πανδημία έτοιμοι σε μια νέα κατάσταση διαφορετική απ’ αυτή που μας υποχρέωναν να βιώνουμε μέχρι τώρα… Και που πετροβολούν τους επιστήμονες και τα κυβερνητικά στελέχη που δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν; Ο λαός και μέσα στην πανδημία και βλέπει και κρίνει.

Αυτό επιδιώκουν;
Οι τόσες αντιπολιτευτικές κορώνες σε τι αποβλέπουν; Το ξέρουν πως αν καταφέρουν να περάσουν στο λαό το μικρόβιο της αμφιβολίας τότε η τήρηση των μέτρων αλλά και οι εμβολιασμοί θα βρεθούν στον αέρα… Και τότε; Είναι δυνατόν για τις αντιπολιτευτικές τους επιδιώξεις να φθάσουν σε τέτοιο κατάντημα; Είναι δυνατό να τους θρέφει το όποιο κακό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και της δικής μας χώρας; Και ας πούμε ότι θα πετύχουν να σπείρουν την αμφιβολία στους πολίτες και έρθουν τα πάνω κάτω τότε τι καλό θα μπορεί να προκύψει; Για να αποκτήσουν εκείνοι περισσότερη δημοτικότητα είναι δυνατόν να γκρεμίσουν τα πάντα για να μας βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες; Και όσο επαναλαμβάνουν πάλι και πάλι τις μικρότητές τους τόσο ο λαός συσπειρώνεται αλλά απέναντί τους.
Θεανώ Βλάχου