ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κάτι θα θυμάται...
 Τα πήγε ή δεν τα πήγε καλά ο Νίκος Δένδιας στη συνάντησή του με τον Έντι Ράμα στα Τίρανα; Οι απόψεις διίστανται, όχι τόσο για τις προθέσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, όσο για τα "κόλπα" και τις "πονηριές" του Αλβανού Πρωθυπουργού. Ο Έλληνας Υπουργός δεν πρέπει κατά τα άλλα να πέρασε και άσχημα στα Τίρανα, καθώς ο Ράμα τον αποχαιρέτησε με "τραπέζωμα". Τουλάχιστον θα έχει κάτι θετικό να θυμάται από Αλβανική... περιποίηση!
Ν.

Επεκτείνεται η ΔΕΥΑΙ!
 Καλά τα νέα για τη ΔΕΥΑΙ. Τα γραφεία της επιχείρησης επεκτείνονται στον πρώτο όροφο της Ριζαρείου Πολιτείας, όπου, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρός της Άρης Μαπρτζώκας, θα υπάρχουν περισσότερα και πιο ευρύχωρα ταμεία, για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Οι εργασίες προχωρούν μάλιστα με γοργούς ρυθμούς (φωτό). Ας ελπίσουμε ότι η ΔΕΥΑΙ εκτός από τα ταμεία της, θα αναβαθμίσει εξίσου και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, οι οποίοι της καταθέτουν συστηματικά τον οβολό τους!
Κ.Α.

Ορθώς ανέβαλλαν…
Ορθώς έπραξε η εταιρία που διαχειρίζεται τις περιοδείες του τσίρκο «Medrano», η οποία αποφάσισε να αναβάλει για αργότερα τις παραστάσεις του στα Γιάννενα. Λογικά την απόφαση επέβαλλε ο θόρυβος ο οποίος ξέσπασε στην τοπική κοινωνία, αφού σε περίοδο που αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις, θα ήταν περίεργο να δίνονται παραστάσεις τσίρκο που προκαλούν συνωστισμό. Τσάμπα λοιπόν ο κόπος όσων έστησαν τη μεγάλη τέντα του τσίρκο στο Πανηπειρωτικό…
Κ.Α.

Τρεις και ο... κούκος!
Εδώ που τα λέμε, έχει δίκιο να διαμαρτύρεται η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για την αναφορά του Περιφερειάρχη ότι φταίνε και οι πορείες για την μετάδοση του κορωνοϊού. Τρεις και ο... κούκος, άντε και ο Πρόεδρος Χρ. Γρίβας, συν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ήταν στην τελευταία πορεία... Οπότε, τι διασπορά να κάνουν τόσοι λίγοι;
Ν.

Ναός στη Γορίτσα
Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη εόρτασε χθες η Εκκλησία μας. Στην περιοχή μας βρίσκεται ένα γραφικό ναίδριο του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα ο ναός του Αγ. Δημητρίου στη Γορίτσα Παμβώτιδας. Μπορεί να χρονολογείται στον 19ο αιώνα (αναφέρεται ότι έχει χτιστεί το 1815), αλλά υπάρχουν ενδείξεις πώς προϋπήρχε τουλάχιστον από το 1750. Στα αξιοσημείωτα, οι πληροφορίες από τους παλιότερους ότι κατά τη γερμανική κατοχή, οι κάτοικοι του χωριού είχαν βρει καταφύγιο στην εκκλησία στη διάρκεια βομβαρδισμών και, ενώ έπεσε οβίδα στη στέγη, δεν εξερράγη! Φέτος, η μνήμη του προστάτη Αγίου της Γορίτσας εορτάστηκε με κατάνυξη αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων, χωρίς φυσικά το γλέντι που γίνονταν παλιά.
Ν.Γ.

Ξεπέρασε το όρια…

 Η κατάσταση στην Ευρώπη χτύπησε κόκκινο. Όχι μόνο στις πολυπληθείς χώρες αλλά και στις μικρότερες. Τσεχία, Βέλγιο και τώρα η Πορτογαλία που ξεπέρασε τις 3.000 τα ημερήσια κρούσματα…Να νιώσουμε ευτυχείς που δεν χτύπησε κόκκινο και στην Ελλάδα; Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε τους κανόνες τότε να μην εκπλαγούμε αν βρεθούμε και εμείς σε αδιέξοδα και όχι μόνο για το ΕΣΥ… Τα νεκροταφεία είναι εδώ κι αν δεν επαρκέσουν υπάρχουν πολλά χέρσα χωράφια! Αν δεν δείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα, τότε ποιος θα μας φταίει; Σίγουρα στην κυβέρνηση θα ρίξει την ευθύνη η αντιπολίτευση…Και ποιος ξέρει μπορεί και να τη βολεύει η επέλαση του ιού!
Θ.

Μεγάλη διορατικότητα…
 Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσκείμενα στον αρχηγό, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στο λαό αλλά και να διώξουν μακριά από την Κουμουνδούρου τα φώτα της δημοσιότητας επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες σ’ αυτή την κυβέρνηση. Ακόμη και για τη δεύτερη φάση της επιδημίας η κυβέρνηση φταίει και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός που δεν ύψωσε ομπρέλα προστασίας πάνω από τη χώρα μας… Εκείνοι ξέρουν πώς αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις. Το απέδειξαν κατά τη θητεία τους στην κυβέρνηση. Όλο επιτυχίες είχαν να επιδείξουν… Ήταν τόσο προνοητικοί και τόσο εργατικοί που θα μείνουν ως παράδειγμα προς… αποφυγήν. Ας ρίξουν όμως μια ματιά στην επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση στις άλλες χώρες της Ε.Ε.!

Έδωσαν παράσταση!
 Ιδιαίτερα επιθετικοί εμφανίστηκαν στη Βουλή οι Συριζαίοι! Φαίνεται ότι τους κόστισαν πολύ οι δηλώσεις του Κοντονή περί ανάξιων ηγεσιών και ενεργειών σταλινικού τύπου δια των ψευδών ειδήσεων και συμπορεύονται με την πρόταση μομφής που σοφίστηκε ο αρχηγός τους εναντίον του υπουργού οικονομικών κ. Σταϊκούρα που έφερε για ψήφιση τον πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να βγάλει από τα αδιέξοδα εκείνους που οφείλουν στις τράπεζες… Αλλά το να έχουν το θράσος να δείχνουν αγανακτισμένοι, αυτοί που υλοποίησαν 26.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ανέχθηκαν την εκχώρηση των δανείων στα FUNDS έναντι πολύ χαμηλού κόστους αυτό λέγεται μεγάλο θράσος. Βλέπεις δεν βρισκόμαστε στο 2015 που μπορούσαν να λένε ό,τι ήθελαν!

Στέρεψε από ιδέες…
 Μεγάλο άγχος κατατρέχει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ! Η αδυναμία του να απευθυνθεί με σοβαρά επιχειρήματα στον ελληνικό λαό τον κάνει να καταφεύγει σε σπασμωδικές ενέργειες όπως η μομφή εναντίον του Σταϊκούρα. Κάθε φορά που τολμάει να απευθυνθεί στο λαό του αφήνει ένα κενό αφού δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει την όποια προσπάθεια ξεκινάει. Το κακό για εκείνον είναι ότι κάθε νέα ενέργειά του συγκρίνεται με τα πεπραγμένα του και έτσι δεν πείθει το λαό που έχει και μνήμη και κρίση. Γιατί όσο και να προσπαθήσει, όσο και να χτυπιέται προστατεύοντας δήθεν τον απλό λαό έρχεται στην επιφάνεια η κατάργηση του ΕΚΑΣ που οδήγησε σε μεγάλη ανέχεια τους μη προνομιούχους Έλληνες. Γι’ αυτό, παρά τα όσα συμβαίνουν το ποσοστό του είναι πολύ χαμηλό.

Γιατί σιωπά;
 Αν πραγματικά ήθελε ο Τσίπρας να κάνει μια νέα αρχή θα ‘πρεπε να ξεκινήσει από την αναπροσαρμογή των πάσης φύσεως κονδυλίων που εισπράττουν τα κόμματα και οι πολιτικοί, ακόμη και εκείνα που βρέθηκαν εκτός Bουλής. Αλήθεια, επικροτεί την πρακτική να δίνονται από τους φόρους που παρακρατούν από τον ελληνικό λαό προκλητικές επιχορηγήσεις στα κόμματα; 500.000 ευρώ έπρεπε να δώσουν και στο «Ποτάμι» που είναι τώρα εκτός Βουλής και ο αρχηγός του τα διέθεσε για έρευνα στο πανεπιστήμιο! Ήταν ο μοναδικός πολιτικός που έδωσε παράδειγμα υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας. Κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα δεν πήρε θέση γι’ αυτά τα «ειδικά» προνόμια που μόνοι τους εκχώρησαν στον εαυτό τους.

Θεανώ Βλάχου