ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σοβαρή καταγγελία!
 Ανάμεσα στα όσα είπε χθες ο νεαρός εκπρόσωπος του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων στα ΜΜΕ για τα αιτήματα των μαθητών ξεχώρισε κάτι. Όπως κατήγγειλε, υπάρχουν στο σχολείο καθηγητές που μπαίνουν στην αίθουσα χωρίς μάσκα, γεγονός απαράδεκτο, φυσικά! Ερωτηθείς, δε, ανέφερε ότι δεν έχουν καταγγείλει το γεγονός στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κάνοντας λόγο για δύο ή τρεις καθηγητές! Αυτά όμως είναι σοβαρά πράγματα, αν φυσικά αληθεύει η καταγγελία. Υποτίθεται ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στους μαθητές κι ευτυχώς που η συντριπτική πλειοψηφία το κάνει. Αν όμως ορισμένοι δε συμμορφώνονται, θα πρέπει να δώσουν λόγο και να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους!
Κ.Α.

Τι συμβαίνει;

 Μια περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε πρόσφατα η οποία έχει να κάνει με την εμπλοκή συνοριακού σε «κλοπή» σε Βιομηχανία κάπου κοντά στην παραμεθόριο. Είναι μία υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κάποιοι όμως προσπαθούν να το κρατήσουν μυστικό!
Γ.Γ.

Χρήσιμο μεν, αλλά…
 Ένα σημαντικό έργο ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα στην επαρχιακή οδό Κατσικάς - Κουτσελιού με την αναβάθμιση του οδοφωτισμού. Κάτι τέτοιο συμβάλλει στην ομαλότερη μετακίνηση των οδηγών, μιας και υπήρχε κίνδυνος για ατύχημα λόγω της κυκλοφορίας των προσφύγων τις νυχτερινές ώρες που επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι. Βέβαια, φωτισμός υπάρχει μέχρι ενός σημείου και δεν επεκτείνεται μέχρι το δρόμο προς τη διασταύρωση του Κουτσελιού. Πάντως, αν και γίνεται αυτό το έργο, δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα, μιας και το καλύτερο θα ήταν να δρομολογηθεί μια πεζοδρόμηση στο σημείο αυτό.
Ν.Γ.
Δεν είναι τυχαίο…
 Ακούσαμε ότι η αγνόηση των μέτρων για την προστασία από τον ιό δεν είναι τυχαία… Κάποιοι από εμπάθεια προς την κυβέρνηση προσπαθούν με τον συγχρωτισμό να αυξηθούν τα κρούσματα ώστε να την αναγκάσουν να επιβάλει σκληρότερα μέτρα για να πληγεί η οικονομία της χώρας, να δυσαρεστηθούν οι πολίτες και να στραφούν προς άλλο κόμμα αναζητώντας βοήθεια… Αν έφθασαν εκεί όσοι έχασαν πριν ένα χρόνο την εξουσία και τους λείπουν τα προνόμια, αλλά και κάποιοι άλλοι που έχουν κάνει επάγγελμα τις πορείες ψάχνοντας για άλλο δρόμο που καταδικάστηκε στην πράξη, τότε θα είμαστε η τελευταία χώρα που θα βγει από την κρίση. Πάθαμε τόσα στο παρελθόν από τέτοιες διαμάχες και δεν διδαχθήκαμε τίποτε…
Θ.

Τι είχες Γιάννη…
 Τι είχα πάντα… Υποστηρίζουν τις καταλήψεις στα δημόσια σχολεία τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η διοίκηση του Συλλόγου Γονέων που ελέγχεται από άλλο κόμμα. Στηρίζουν και τους βανδαλισμούς; Και πώς να μη συμφωνούν αφού ο αρχηγός τους έκανε καριέρα με τις καταλήψεις; Δεν ακούσαμε να διακρίθηκε για τις επιδόσεις στις σπουδές του… Και ποιους μαθητές αδικούν; Εκείνους που δεν φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία και εκείνους που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν σχολική βοήθεια στο σπίτι. Πάντως, στα φροντιστήρια πηγαίνουν οι μαθητές! Θα είναι τραγικό αν αληθεύει ότι εκπαιδευτικός συμβούλευε γονείς να στείλουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο της περιοχής μας για να γλιτώσουν τις ταλαιπωρίες του Δημόσιου Σχολείου…
ΜΑΤ

Να έχει καταγράψει;
 Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας, ο Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος έκανε ένα καλό «φρεσκάρισμα» στη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας ορίζοντας νέους Αντιδημάρχους. Άραγε ο Μωυσής Ελισάφ έχει σκεφτεί να κάνει αλλαγές στη δική του Δημοτική Αρχή τώρα που έκλεισε ένας χρόνος στο «τιμόνι» των Ιωαννίνων; Να έχει καταγράψει τους τομείς όπου υπάρχει δυσλειτουργία -και είναι αρκετοί- ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές που θα επιτρέψουν να βελτιωθεί το έργο της Δημ. Αρχής; Είναι ένα καλό «όπλο» αυτό για τον κάθε Δήμαρχο! Βέβαια, οι ισορροπίες στο Δημαρχείο Ιωαννίνων είναι «λεπτές» και τα πρόσωπα λίγα, όμως όλα γίνονται. Αρκεί ο «στρατηγός» να θέλει να κάνει μία νέα εκκίνηση για να κερδίσει τη… μάχη!
Κ.Α.

Κοινή αντιμετώπιση…
 Τελικά οι χώρες της Ε.Ε. αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων αναγκάζοντας την Κομισιόν να εγκαταλείψει την ιδέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος με αναλογικότητα και με υποχρεωτική ποσόστωση. Βλέπεις, οι σκληροπυρηνικοί και ξενοφοβικοί λαοί επέβαλαν τις απόψεις τους στην Κομισιόν αφήνοντας τη χώρα μας στο έλεος των μεταναστευτικών ροών με όλα τα προβλήματα που προκαλούν και στη χώρα και στον πληθυσμό της και ιδιαίτερα στα νησιά που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση… Το να παρακολουθούν από μακριά τα πάθη του ελληνικού λαού δεν τους κάνει αλληλέγγυους έστω κι αν στείλουν κάποια χρήματα στη χώρα μας για να καλλιεργούν τα δικά τους άλλοθι. Το πρόβλημα είναι εδώ και ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά και στους νησιώτες.

Πήραν αποφάσεις!
 Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν όταν είδαν αυτά που έγιναν στη Μόρια και αυτά που γίνονται καθημερινά στα άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην ενδοχώρα δραστηριοποιήθηκαν υποτίθεται για να κάνουν το χρέος τους απέναντι σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. που δέχεται το μεγάλο φόρτο του μεταναστευτικού προβλήματος χωρίς να της επιτρέπουν οι συνθήκες να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε και οι μετανάστες να νιώθουν ασφαλείς, για όσο διάστημα εξετάζονται τα αιτήματά τους, αλλά να έχουν και την ελπίδα ότι θα μπορέσουν στην Ελλάδα να στήσουν τη ζωή τους απ’ την αρχή. Όσο για το ντόπιο πληθυσμό για πόσο ακόμη θα μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα; Όσο καλή διάθεση κι αν είχαν οι κάτοικοι των νησιών, με τον καιρό βρέθηκαν σε μεγάλα αδιέξοδα.

Δύο ταχυτήτων…
 Η Ελλάδα και η Ιταλία υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να δέχονται χιλιάδες ξένους που καθένας για τους δικούς του λόγους ψάχνει για μια καλύτερη ζωή απ’ αυτή που είχε στη δική του χώρα. Και δεν είναι απλή υπόθεση η διαχείριση της μετανάστευσης. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η καταγραφή και η φιλοξενία τους για άγνωστο διάστημα, είναι χρονοβόρες καταστάσεις που εμπλέκουν περισσότερο την όλη υπόθεση και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. Οι επιστροφές εκείνων που δεν δικαιούνται προστασίας δεν προχώρησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα αιτήματα χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που δεν έφθασαν στο τελικό στάδιο επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση. Και το πρόβλημα είναι εδώ και θα διογκώνεται…

Πώς να εννοούν;
 Με το νέο σύμφωνο της Ε.Ε. γίνεται λόγος για βελτίωση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων! Πώς την εννοούν θα το μάθουμε εν καιρώ. Μιλάνε για τη βελτίωση της κατάστασης στη Λέσβο, για την κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων που σημαίνει ότι ξέρουν ότι αυτό το πρόβλημα θα είναι εδώ για άγνωστο χρονικό διάστημα. Πώς σχεδιάζουν να είναι οι νέες δομές ώστε να έχουν οι φιλοξενούμενοι ανθεκτικές υποδομές, πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, επαρκή αποχέτευση και θα λάβουν υπ’ όψη τις ειδικές ανάγκες των γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών; Πώς θα εξελιχθεί η μεταφορά των ευάλωτων ομάδων στην Ηπειρωτική χώρα, η μετεγκατάσταση οικογενειών με παιδιά σε άλλα κράτη μέλη… Κι όταν αυτά αρνούνται να τους δεχθούν, τότε;
Θεανώ Βλάχου