ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χωρίς πνευμονολόγο!
Σε άδεια εγκυμοσύνης βρίσκεται η πνευμονολόγος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και αντικαταστάτης δεν υπάρχει, ανέφερε χθες στη στήλη φίλος αναγνώστης. Έτσι, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που σπεύδουν στην Πνευμονολογική! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατρός πνευμονολόγος δεν υπάρχει ούτε στα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να έρχονται στα Γιάννενα ασθενείς και από τις γειτονικές πόλεις, που επίσης δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους! Εφόσον η πληροφορία αληθεύει, θα πρέπει να δει άμεσα το θέμα η Διοίκηση του «Χατζηκώστα» και να φροντίσει για την κάλυψη του κενού σε πνευμονολόγο! Δεν έχουν όλοι οι πολίτες χρήματα για να πάνε σε ιδιωτικό ιατρείο…
Κ.Α.

Άλλη μία βλάβη…

Είπαμε, το δίκτυο ύδρευσης στο κέντρο των Ιωννίνων είναι παλαιό, για να μην πούμε… αρχαίο, άρα εύκολα προκαλούνται βλάβες που οδηγούν σε διαρροές νερού. Άλλη μία τέτοια διαρροή λόγω βλάβης σημειώθηκε εδώ και ένα πενθήμερο στη Λεωφόρο Δωδώνης, στο ύψους του Κουραμπά, με το νερό να τρέχει ποτάμι (φωτό)! Τελικά χθες επενέβη η ΔΕΥΑΙ για να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Στο μεταξύ, με την πτώση των φύλλων υπάρχει κίνδυνος να φράξουν και φρεάτια, κάτι που θα προκαλέσει γενικά προβλήματα στην πόλη, αν συνεχιστούν οι καταιγίδες.
Κ.Α.
Ενημέρωση για COVID…
 Για μία ακόμη χρονιά συμμετέχει στο εγκεκριμένο πρόγραμμα από το ΙΕΠ «Tipping Point», το Γενικό Λύκειο της Ελεούσας. Ένα πρόγραμμα που οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν από ειδικούς μέσω τηλεδιασκέψεων για διάφορα ζητήματα. Αυτή την περίοδο επιλέχθηκε να γίνει ενημέρωση ανά τμήμα για την πανδημία του κορωνοϊού, για ένα θέμα στο οποίο επικρατεί παραπληροφόρηση και είναι ωφέλιμο για τους μαθητές να λάβουν ενημέρωση από τους ειδικούς επιστήμονες. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους και εμφανίζονται ενθουσιασμένα από τη διαδικασία αυτή, όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής του ΓΕΛ Ελεούσας και υπεύθυνος για την Ήπειρο του Δικτύου Εκπαιδευτικών «Νοιάζομαι και Δρω», Δημήτρης Κονετάς (φωτό). Το σημαντικό είναι ότι όλο αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα του προβλήματος και να τηρήσουν μια υπεύθυνη στάση.
Ν.Γ.

Το «έθιμο»
 Νωρίς – νωρίς εφέτος ξεκίνησε το «έθιμο» των καταλήψεων στα σχολεία, εν όψει των Χριστουγέννων. Οι μαθητές είπαν να εγκαινιάσουν την φετινή χρονιά με καταλήψεις απαιτώντας την δημιουργία της νέας Ελλάδας! Φυσικά, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την μάσκα που είναι εμπόδιο στη γνώση! Από κοντά ορισμένοι καθηγητές με τους συλλόγους γονέων – πολέμαρχων της μάσκας! Αφορμή η μάσκα, αιτίες το σύστημα εκπαίδευσης, η έλλειψη υποδομών σχολικών, η έλλειψη αιθουσών, τα μικρότερα τμήματα, οι περισσότεροι δάσκαλοι!
Γ.Γ.

Ολική αποζημίωση…
 Εμφανίστηκε και ο Τσίπρας στη Θεσσαλία στέλνοντας και μήνυμα στην κυβέρνηση να προβεί σε ολική αποζημίωση! Να είναι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο και γρήγορα για τους πληγέντες. Εκείνος όμως όταν είχε την ευθύνη τι αποζημιώσεις έδωσε στους κατοίκους της Μάνδρας και στους πληγέντες στο Μάτι αλλά και πότε τις έδωσε αν τελικά τις έδωσε; Το ξέρει ή δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει; Ας πάει μια βόλτα σ’ αυτές τις περιοχές για να μάθει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες τους… Ας μην παριστάνει τον ευεργέτη υποδεικνύοντας σε άλλους να κάνουν το χρέος τους. Τώρα δεν έχει πειστικό λόγο. Ό,τι και να λέει δεν τον ακούει ο λαός!
ΜΑΤ

Μια στο καρφί
 Ένα βήμα μπρος και ένα πίσω κάνει η Αλβανία στο θέμα της οριοθέτησης με την Ελλάδα! Της έδωσαν κάποτε το βόρειο τμήμα της Ηπείρου κόβοντας την Ήπειρο στα δύο και τώρα κάνει δύσκολη τη ζωή των Βορειοηπειρωτών. Μόλις της τράβηξε το αυτί ο Ερντογάν ξανασκέφθηκαν την οριοθέτηση. Ήρθε η ώρα για να μάθει ότι χωρίς τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δει και όση στήριξη κι αν της προσφέρει η Τουρκία, για να την έχει του χεριού της, αυτή δεν συγκρίνεται με τα πλεονεκτήματα που θα έχει ως χώρα μέλος της Ε.Ε. Αυτό το επιδίωξε και η Τουρκία αλλά όσο καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο θα απομακρύνεται από την Ε.Ε. Ας βγάλει πρώτα από τις φυλακές τους «αντιφρονούντες» και βλέπουμε…
Θ.

Θα τ’ ακούσουμε κι αυτό!
Λέτε να ακούσουμε από την αντιπολίτευση ότι την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα καταιγίδα που έπληξε τα Eπτάνησα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη την έφερε ο Μητσοτάκης; Είναι μεγάλη ατυχία για τους Έλληνες που το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο και που αυτή η κυβέρνηση που είχε και σχέδιο και τη θέληση να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα στον τόπο μας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς καταστάσεις. Αρχίζοντας από το πρόβλημα στον Έβρο, το μεταναστευτικό, τον κορωνοϊό που δεν ικανοποιήθηκε από την πρώτη επιδρομή του και ξαναεμφανίστηκε πιο θυμωμένος, το πρόβλημα με τους Τούρκους στο Αιγαίο και τώρα ο Ιανός… Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ τι θα έκανε ο Τσίπρας αυτή την ώρα αν είχε την ευθύνη. Καλύτερα που δεν το μάθαμε…

Στερνή μας γνώση…
 Το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ ανέδειξε τις αδυναμίες μας. Βλέπεις, χτίστηκαν σπίτια ακόμη και σχολεία και δημόσια κτήρια πάνω και δίπλα από ρέματα και τώρα που η φύση μας εκδικείται πολλά δεινά θα μας βρουν. Και όσο το ανθρώπινο χέρι θα προκαλεί προβλήματα στη φύση με τους ρύπους και το κάψιμο των δασών οι καταιγίδες θα μας επισκέπτονται συχνότερα όπως συμβαίνει και σε άλλες μακρινές χώρες που καταστρέφονται ολόκληρες πόλεις και οι κάτοικοι μένουν στο δρόμο… Η φύση θα μας εκδικηθεί όσα μέτρα και αν πάρουμε εκ των υστέρων. Τα ακραία φαινόμενα κατέστρεψαν ολόκληρες πολιτείες, μόνο που αυτά τα βλέπαμε ως πολύ μακρινά και νομίζαμε ότι δεν μας αφορούν… Ο Ιανός μας ξύπνησε απότομα αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αναστρέψιμη η κατάσταση και πότε θα μας ξαναεπισκεφθεί.

Ψάχνουν επιχειρήματα!
 Η αντιπολίτευση ψάχνει για επιχειρήματα σε βάρος της κυβέρνησης προκειμένου να δικαιολογεί την ύπαρξή της. Σκεφθείτε τι κακό θα τους έβρισκε αν είχαμε μια ομαλή κατάσταση και η κυβέρνηση εφάρμοζε το πρόγραμμά της χωρίς παρεκκλίσεις. Αλλά τα δυσεπίλυτα προβλήματα τους δίνουν επιχειρήματα. Δεν ξέρω αν καλούνταν εκείνοι να τα διαχειριστούν τι θα έκαναν. Αλλά απ’ έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λένε… Ακόμη και η Φώφη άστραψε και βρόντηξε για την αντιμετώπιση του ιού! Δεν την άκουσα όμως ούτε αυτή ούτε κανένα άλλο αρχηγό κόμματος να κάνει συστάσεις στους νέους που χοροπηδάνε στις πλατείες… Δεν πήραν θέση ούτε για τους αρνητές της μάσκας. Και τώρα που τα κρούσματα ξεφυτρώνουν επικίνδυνα καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού…
Τα κάνει κρεμαστάρια… Εφιάλτης του Τσίπρα έγινε ο Μητσοτάκης! Η πολυμάθειά του, η υπευθυνότητά του, η προετοιμασία του για την ανάληψη καθηκόντων και η διαχείριση τόσο σοβαρών προβλημάτων στάθηκαν στο στομάχι του Τσίπρα και έχασε τη φόρμα του. Τη μια εμφανίζεται μαχητικότατος και την άλλη χαμηλώνει τους τόνους και προσπαθεί να βρει επιχειρήματα για να παλέψει τον «εχθρό»! Μέχρι και το ότι δέχθηκαν τον Ζάεφ στην Ελλάδα σχολίασε! Και τι περίμενε να κάνουν; Να του κλείσουν την πόρτα και να τον κηρύξουν ανεπιθύμητο; Από την ώρα που η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία ήταν τετελεσμένο…Η χώρα δεσμεύτηκε. Αυτό το ήξερε πριν προχωρήσει στις υπογραφές… Αλλά δεν υπολόγισε το κόστος για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία! Ήλπιζε να του δώσουν και το Νόμπελ!

Θεανώ Βλάχου