ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Καλό το τεστ!
 Κανένας δεν εξαιρείται από το τεστ για κορωνοϊό, αφού και ο ιός ο ίδιος δεν κάνει εξαιρέσεις και εδώ ανήκουν και οι βουλευτές, οι οποίοι γενικά τα καλοκαίρια κυκλοφορούν πολύ κι έρχονται σε επαφή με ένα σωρό κόσμο. Η διαπίστωση αυτή με αφορμή ανάρτηση του βουλευτή Πρέβεζας της Ν.Δ. Στέργιου Γιαννάκη, ο οποίος έκανε γνωστό ότι υποβλήθηκε σε τεστ επειδή ένιωσε αδιαθεσία εξαιτίας της οποίας πήγε και στο Νοσοκομείο. Και τα δύο τεστ που του έγιναν χθες και προχθές βγήκαν αρνητικά, οπότε, τέλος καλό, όλα καλά για τον κ. Γιαννάκη. Μήπως το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και οι Γιαννιώτες βουλευτές; Καλό θα ήταν!
Κ.Α.

Επιτέλους, νερό!
 Έγραψε ιστορία! Το Ανώι Ζηρού Πρεβέζης εν έτει 2020 απόκτησε ύδρευση και μία βδομάδα τώρα το γλεντάνε οι κάτοικοι και η τοπική εξουσία που μέσω του Δήμου είδε να υλοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών! Με νεροφόρες και γκιούμια γίνονταν μέχρι τώρα η ύδρευση του χωριού, το οποίο μία ιστορία την έχει γράψει σε εθνικούς αγώνες, αφού οι Ανωγιάτες ήταν γνωστοί πολεμιστές και στην απελευθέρωση το 1912-13 και την περίοδο του ’40!
Γ.Γ.

Έγιναν… αόρατες!
 Δεν καταφέραμε στην πόλη μας να σέβονται οι οδηγοί, και ιδιαίτερα οι γυναίκες οδηγοί, τις διαβάσεις των πεζών, αν και αυτές έχουν να συντηρηθούν αρκετά χρόνια! Έγιναν σχεδόν αόρατες… Δεν ξέρω τι είδους διαπαιδαγώγηση χρειαζόμαστε αλλά σε πρώτη φάση ας κάνουν πρώτα «ορατές» τις διαγραμμίσεις εκείνοι που έχουν την ευθύνη. Αν και την έννοια της ευθύνης είναι δύσκολο να την κατανοήσουμε. Κάποια πρόστιμα ίσως να έβαζαν τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και να έλυναν πιο εύκολα χρονίζοντα προβλήματα…
ΜΑΤ

Τα «φουγάρα» επέστρεψαν!

Με τον κορωνοϊό να μονοπωλεί την καθημερινή έγνοια του κόσμου, άρχισαν και πάλι οι... κακές συνήθειες του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους και ειδικά σε γραφεία δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών. Αρκετά τα παράπονα προς τη στήλη και είναι απορίας άξιον γιατί οι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι δεν εφαρμόζουν το νόμο και δεν προστατεύουν τους συναλλασσόμενους πολίτες αλλά και τους μη καπνίζοντες εργαζόμενους.
Α.

Δεν υπάρχει ωράριο;
 Άραγε το ωράριο κοινής ησυχίας δεν ισχύει και για τις παιδικές χαρές; Δηλαδή μπορούν, για παράδειγμα, τα παιδάκια να παίζουν και να χαλάνε τον κόσμο ακόμα και στις 3 – 3.30 το μεσημέρι, ενώ το βράδυ να συνεχίζεται το… γλέντι ως τα ξημερώματα, καθώς τη θέση των μικρών παίρνουν μεγαλύτερα «παιδιά»; Αυτό συμβαίνει καθημερινά σχεδόν στο παρκάκι της οδού Πουτέτση, έναντι του Εθνικού Σταδίου (φωτό), με αποτέλεσμα οι περίοικοι να μη μπορούν να βρουν ησυχία εν μέσω καλοκαιριού που οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιχτές. Η στήλη λοιπόν μεταφέρει τα παράπονά τους. Μήπως πρέπει να μπει ένα ωράριο από τον Δήμο στους δικούς του παιδότοπους; Ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι…
Κ.Α.

Δεν νοιάζονται…
 Οι νέοι που επέλεξαν τη Μύκονο ή και άλλα νησιά για διακοπές δεν ενδιαφέρονται αν τα νέα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα, αν νοσηλεύονται τόσοι νέοι ασθενείς, αν δια σωληνώθηκε και νέα 17 ετών -χωρίς άλλο νόσημα- αν κατεβαίνει διαρκώς το ηλικιακό όριο… Εμείς, αναφωνούν, ήρθαμε για να διασκεδάσουμε. Ο ένας επάνω στον άλλο, χωρίς μέτρα προστασίας αρκεί που θα… διασκεδάσουν χοροπηδώντας και πίνοντας αλκοόλ! Και κατά την επιστροφή τους θα μετράμε νέα κρούσματα και θα την πληρώσουν πάλι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι αφού πάλι νέα μέτρα θα πάρουν για να περιορίσουν το κακό… Αν θα χαθούν και θέσεις εργασίας τι σημασία έχει; Αρκεί που κάποιοι… διασκεδάζουν!
Θ.

Δε θα φύγει άπραγος!
 Φαίνεται πως δεν θα φύγει άπραγος ο κορωνοϊός! Θα μας σέρνει πίσω πάλι και πάλι! Εμείς νομίσαμε ότι μετά την τρομάρα που πήρε από τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα στο πρώτο στάδιο της αφίξεώς του στη χώρα μας ότι θα το σκεφτόταν πολύ να επιστρέψει… Αλλά υπολογίσαμε χωρίς τον ξενοδόχο αφού ο ιός επανέκαμψε με περισσότερο θυμό… Φαίνεται πως μας ξέρει πολύ καλά και υπολόγισε στη βοήθεια που θα του πρόσφεραν οι νεότερες γενιές αφού στην Ελλάδα ντόπιοι και ξένοι ζουν για να πηδάνε στους ρυθμούς κάποιας μουσικής πίνοντας αλκοόλ… Αυτός ο τρόπος διασκέδασης βοήθησε πολύ τον ξενόφερτο ιό να πάρει τα πάνω του και να μας απειλεί με περισσότερα θύματα. Και όλα αυτά θα μας φέρουν πίσω κι άλλο πίσω στην οικονομία που θα δοκιμαστεί τώρα περισσότερο…
Tόση επιπολαιότητα…
 Η τόση επιπολαιότητα με την οποία αναφέρονται στον ιό οι νεότερες γενιές μας φοβίζει! Τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς θα τα υποστούν οι επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν τα πρόστιμα και υφίστανται κάθε μέτρο που η πολιτεία αναγκάζεται να τους επιβάλει με την ελπίδα να προστατεύσει εκείνους που δεν θέλουν να προστατευτούν. Κι ενώ τα μαγαζιά κλείνουν ενωρίς, οι νέοι βρίσκουν ένα σωρό εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσουν τη διασκέδαση! Και λιγότερο ωράριο εργασίας των καταστημάτων σημαίνει και λιγότερες θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι νέοι που θα χάσουν τη δουλειά τους. Φαύλος κύκλος! Και όλα αυτά για λίγη διασκέδαση λες και δεν αντιλαμβάνονται το κακό που προκαλείται από τέτοιες συμπεριφορές…

Το μέλλον… αόρατο!
 Ποιος ξέρει πόσες φορές θα μας σύρει πίσω ο ιός και πόσες πληγές θ’ ανοίξουν στην οικονομική ζωή της χώρας. Οι λύσεις της στιγμής για κάποια πρόσθετη οικονομική βοήθεια από το κράτος πού μπορούν να οδηγήσουν; Τα χρήματα που δίνονται για να επουλώσουν πληγές κανένας δεν ξέρει τι θα αφήσουν πίσω τους και για πόσο διάστημα. Και όλα αυτά τα ποσά που δίνονται από το κράτος με σκοπό να κρατηθεί όρθια η κοινωνία λέτε να μας τα χαρίσουν αυτοί που τα δίνουν; Κάποιοι θα κληθούν να τα αποπληρώσουν στο μέλλον και τότε εκείνες οι γενιές που θα επιφορτιστούν με την αποπληρωμή των σημερινών χρεών θα βιώσουν την ίδια ίσως και χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που ζήσαμε στα χρόνια των μνημονίων. Όμως αυτά δεν τα σκέφτονται σήμερα. Τώρα, χορός και αλκοόλ μέχρι πρωίας!

Μας φέρνει πίσω…
 Ο κορωνοϊός έχει τα δικά του σχέδια! Αφού πρώτα επιβάλει το θάνατο και τα τεράστια έξοδα για τη στήριξη των συστημάτων υγείας, ταυτόχρονα θα φέρει πολύ πίσω τις οικονομίες όλων των κρατών. Και εμάς που μας ενδιαφέρει περισσότερο η κατάσταση στην οποία θα οδηγηθεί η Ευρώπη στην μετακορωνοϊό εποχή να είμαστε έτοιμοι να υποστούμε μια νέα μεταπολεμική περίοδο. Γιατί ας μη γελιόμαστε, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και οι πληγές που θα ανοίξουν θα κληθούν οι λαοί να τις επουλώσουν. Και λέτε να είναι τότε αρκετό αν κάποιοι νέοι που σήμερα ζουν για να χοροπηδάνε δηλώσουν ότι «εμείς φταίμε που δεν προσέξαμε αρκετά και δώσαμε στον ιό τη δυνατότητα να φέρει τα πάνω κάτω στις οικονομίες των κρατών μας;». Οι σημερινές πράξεις μας οικοδομούν το αύριο…
Θεανώ Βλάχου