ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Τέτοιος διχασμός…
 Τι κόμπλεξ είναι αυτό που βγάζουν τελευταία ορισμένοι "άρχοντες" της Άρτας κατά των Ιωαννίνων; Ήπειρος δεν είναι μόνο τα Γιάννενα, φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία. Να συμφωνήσουμε. Αλλά καλά είναι να θυμούνται ότι τα Γιάννενα, παρά τις αντιθέσεις κ.ο.κ. προχώρησαν σε μεγάλες αποφάσεις. Να θυμίσουμε ορισμένες: Το εργοστάσιο ΑΣΑ σε περιοχή των Ιωαννίνων κατασκευάστηκε την ώρα που κάποιοι στην Άρτα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δε θα γίνει η περιοχή τους σκουπιδότοπος. Η φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, την οποία οι δήμαρχοι Άρτας και Νικ. Σκουφά χρησιμοποιούσαν για να στηρίξουν την ποσόστωση σε επίπεδο Ηπείρου. Στα Γιάννενα -για να πάμε παρακάτω- οι παραγωγοί της Άρτας αναζητούν αγορές για τα προϊόντα τους. Θα μπορούσαν να αναφερθούν και αντίστροφα παραδείγματα, αλλά τουλάχιστον στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, κανένας με θεσμικό ρόλο τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλλιεργήσει διχαστικό κλίμα απέναντι σε άλλες πόλεις. Ας το σκεφθούν οι τέσσερις δήμαρχοι που "ομαδικά" έβγαλαν τα απωθημένα τους, επειδή η Γ. Αγγελοπούλου δεν επισκέφθηκε την Άρτα.
Α.

Τι είχες Γιάννη…
Κλειστά καταστήματα για τα Σάββατα του Αυγούστου προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος. «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», να σχολιάσουμε εμείς. Κι ενώ το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται κάθε καλοκαίρι, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και στην τοπική αγορά, με σημαντικό ρόλο σ’ αυτό να παίζουν τα μεγαλοκαταστήματα. Ειδικά φέτος, υπάρχει κι άλλη μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πολλοί οι Γιαννιώτες που δεν θα πάνε διακοπές και θα μείνουν εντός των τειχών τον Αύγουστο. Απλές επισημάνσεις αυτές… Εξάλλου, ο κάθε έμπορος ξέρει τι τον συμφέρει να κάνει!
Κ.Α.

Τόση υποκρισία;
Στελέχη της «αριστεράς» έβγαζαν αναφυλαξία για οτιδήποτε είχε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα πριν από το 2015 κάποιοι διακήρυτταν ότι θα καταργήσουν την ιδιωτική εκπαίδευση! Βλέπεις, υποστήριζαν τη Δημόσια και δωρεάν παιδεία! Πόσο δωρεάν την έκαναν επί των ημερών τους; Ας μας πει ο Γαβρόγλου, που κάθε μέρα όταν χάραζε δημοσιοποιούσε ένα ακόμη μέτρο για την εκπαίδευση, πόσα παιδιά έπαψαν να χρειάζονται φροντιστήρια και πόσο κόστιζε στους γονείς η προετοιμασία τους για τα ΑΕΙ! Πόσα παιδιά πήραν τίτλους σπουδών στις ξένες γλώσσες μόνο με την εκπαίδευση στο Δημόσιο σχολείο; Και τελικά πόσοι απ’ αυτούς στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία; Όχι άλλη υποκρισία, όχι άλλη ασυνεπή πρακτική. Τώρα μόνο πράξεις και ανοιχτά μυαλά.
Θ.

Επιτέλους… τέλος!
 Τελικά, στην Αμβρακία Οδό βγήκε… λευκός καπνός και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου κι αυτός είναι ο μεγάλος «παίκτης» που ακούει στο όνομα Μυτιληναίος! Ύστερα από 10 χρόνια παλινδρομήσεων το έργο θα ξεκινήσει και η κατασκευή των 48,5 χλμ πρέπει να ολοκληρωθεί ως το 2023 για να μη κινδυνεύσει με απένταξη. Όλα αυτά τα χρόνια οι κατασκευαστικές τρώγονταν για το ποια θα πάρει το έργο και οι ενστάσεις πήγαιναν κι έρχονταν. Να σημειωθεί η καθοδηγητική συμμετοχή στην λύση του προβλήματος Ηπειρώτη «πολιτευόμενου», ο οποίος φαίνεται να βοήθησε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού, φέρνοντας κοντά τις πλευρές που συμφώνησαν να δοθεί τέλος στο σήριαλ!
Γ.Γ.

Ανίερες συμμαχίες!

Αξίζει ένα μπράβο στην κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Αφού ως Αντιπεριφερειάρχης προώθησε το πρόγραμμα ELENA, εντάσσοντας στο πρώτο στάδιο και δήμους, τώρα ως αποτυχούσα να εκλεγεί δήμαρχος το "μάχεται" μέχρι εσχάτων, ζητώντας να μη προχωρήσει η Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια. Το "μπράβο" βέβαια δεν της απονέμεται ακριβώς για αυτή τη στάση της κατά το "με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω", αλλά για τη... γενναιότητα της να συνταχθεί με τις φιλελεύθερες δυνάμεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και της "Αριστερής Παρέμβασης". Ανίερες συμμαχίες, είπατε; Α, πα, πα... Το καλό του Δήμου προέχει! Αν θέλετε και όσοι θέλετε το πιστεύετε...

Α.

Άργησε η λύση…
 Δύο ημέρες απείχαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας από την αποκομιδή απορριμμάτων και γέμισαν τα Γιάννενα σκουπίδια (φωτό), τα οποία σε μεγάλο βαθμό παρέμεναν μέχρι και χθες στους κάδους! Φυσικό είναι, αφού οι ίδιοι άνθρωποι που απήργησαν καλούνται να μαζέψουν και τα συσσωρευμένα απορρίμματα, δηλαδή στην πλάτη τους τα έχουν. Κι όλα αυτά ενώ θα μπορούσε πριν την απεργία να γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο και να επιλυθεί έγκαιρα το ζήτημα με τις βάρδιες στην αποκομιδή όπως έγινε εκ των υστέρων. Θα ήταν έτσι λίγο καλύτερη η ζωή όλων μας…
Κ.Α.

Ανατροπές…
 Δημοσιοποίησε ο Κυριάκος τις απόψεις και τι σκέψεις του για μια διαφορετική διακυβέρνηση τον Ιούλιο του ‘19 και ο λαός του έδωσε την πλειοψηφία για να τα κάνει πράξη! Αν αυτό είναι απόλυτα σωστό δεν το γνωρίζουμε με δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός συνήθως καταψηφίζει την κυβέρνηση που δοκίμασε και στρέφει τις ελπίδες του σε άλλο πολιτικό χώρο με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Και το δυστύχημα για όλους μας ήταν ότι οι νέες εμπειρίες που μας προσέφερε στην πράξη η όποια νέα κυβέρνηση ήταν χειρότερες από αυτές που προσπαθήσαμε να αποφύγουμε κι έτσι βιώναμε την ίδια και την ίδια πραγματικότητα. Και τώρα; Για πρώτη φορά πρωθυπουργός μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης έχει τόσο μεγάλη αποδοχή από το λαό του…

Δούλεψε σκληρά!
Φαίνεται πως δούλεψε σκληρά αυτό το χρόνο ο πρωθυπουργός, πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο και ήταν σε θέση να παρακολουθεί ο ίδιος και να ελέγχει την πορεία της εφαρμογής των σχεδιασμών του. Είτε μέσα από το γραφείο του είτε στις συσκέψεις με τα στελέχη του είχε για όλα και για όλους τη δική του άποψη. Δεν άφηνε τίποτε να πάρει το στραβό δρόμο. Κι αν κάτι ξέφευγε της προσοχής του δεν δίσταζε να το ανακαλέσει και να το διορθώσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλάθητος. Αρκεί τα όποια λάθη γίνουν να επισημαίνονται έγκαιρα πριν πιάσουν ρίζες και ανατρέψουν τους αρχικούς σχεδιασμούς γιατί αυτό θα είναι σε βάρος όλων μας. Και αυτό δεν το θέλουμε… Πάντως, οι περισσότεροι όταν ψήφιζαν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περίμεναν τέτοιες πρακτικές.

Ήταν έκπληξη…
Τελικά για τον Ελληνικό λαό ήταν έκπληξη η δουλειά που κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός και ο τρόπος που λειτουργεί ο ίδιος. Γι’ αυτό και στις δημοσκοπήσεις οπαδοί των άλλων κομμάτων του δείχνουν εμπιστοσύνη. Και αυτή την ώρα με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε η εμπιστοσύνη προς εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις είναι απόλυτα αναγκαία. Αυτός δείχνει να ξέρει τι γίνεται σε κάθε τομέα και παρεμβαίνει όπου βλέπει ότι κάτι πάει στραβά. Μακάρι να έχει την ίδια όρεξη για δουλειά και στην υπόλοιπη θητεία του με δεδομένο ότι σε δυσκολότερη θέση δεν βρέθηκε ελληνική κυβέρνηση και δυστυχώς δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια με τόσα δυσάρεστα που μας βρήκαν. Η σκέψη ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα είχε τώρα την ευθύνη μας τρομοκρατεί.

Ο λαός στηρίζει…
 Παρά την προσπάθεια που κάνουν άλλα κόμματα για να ακυρώσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν κριτική ο λαός στηρίζει τον πρωθυπουργό στις επιλογές που κάνει. Και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους όσοι δεν βρίσκουν τίποτε θετικό στο κυβερνητικό έργο γιατί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Κι αν υποθέσουμε ότι θα αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ποιος λέτε να χάσει; Οι βολεμένοι κομματικοί σχηματισμοί που υπηρετούν πρώτα τα δικά τους καλά και συμφέροντα ή εμείς οι απλοί πολίτες; Το ότι κατάφερε ο Κυριάκος να κινητοποιήσει σε κάθε τομέα δράσης τους καλύτερους αυτό είναι προς όφελος όλων γιατί αν τώρα βγει εκτός ελέγχου η όλη κατάσταση είμαστε χαμένοι…
Θεανώ Βλάχου