ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όπως τα είπε ο Πρόεδρος!
 Με ξεκάθαρο τρόπο εξήγησε ο Κώστας Τασούλας τη δημοφιλία που απολαμβάνει η κυβέρνηση ενώ συμπληρώνει ένα χρόνο θητείας. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και τον Γ. Γκόντζο, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε το εξής: «Το αν η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι ψηλά, πολύ ψηλά και στις δημοσκοπήσεις και στην εκτίμηση του κόσμου, δεν έχει να κάνει με την τήρηση ενός προγράμματος, όσο με την διαχείριση απρόβλεπτων και εξαιρετικά πολύπλοκων καταστάσεων στις οποίες πήγε πάρα πολύ καλά και οι οποίες δεν έχουν λήξει». Οι δύο απρόβλεπτες καταστάσεις για τις οποίες μίλησε ο κ. Τασούλας είναι η πανδημία και η εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία με την απόπειρα εισβολής στον Έβρο. Όπως είπε, «αυτά τα δύο δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν σε κάποιο πρόγραμμα, ούτε σε κάποιο πολιτικά ορατό μέλλον»! Έτσι ακριβώς είναι…
Κ.Α.
Περί διαγωγής…
Ξένισε κάποιους η επαναφορά της διαγωγής! Να ξέραμε και τι διαγωγή βάζουμε στον εαυτό μας όταν οδηγούμε με το κινητό στο αυτί ή με τον καφέ στο χέρι, όταν βάζουμε άδετα τα παιδιά μας ακόμη και στο μπροστινό κάθισμα, όταν δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι πεζοί στις διαβάσεις, όταν τρομοκρατούμε τους ανθρώπους καβαλώντας τις μηχανές μας που τρέχουν δαιμονισμένα μέσα στις πόλεις! Όταν με ποδήλατο τρέχουμε επάνω στα πεζοδρόμια και αλίμονο σ’ εκείνον που θα βγει από την πόρτα του και θα πέσει επάνω μας! Όταν προσπερνάμε με δαιμονισμένες ταχύτητες το προπορευόμενο όχημα ακόμη και όταν υπάρχει απαγορευτική γραμμή! Όταν γεμίζουμε τις παραλίες με πλαστικά και αποτσίγαρα, όταν πετάμε τα πλαστικά ποτήρια ή τα τενεκεδάκια από αναψυκτικά… Και οι καλές πράξεις μας δεν έχουν τελειωμό… Κρίμα για όλους μας.
Θ.
«Καμπανάκι» στην Άρτα!
 Η είδηση ότι από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου σχεδιάζεται η ίδρυση Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας στα Γιάννενα χτύπησε… καμπανάκι στη γειτονική Άρτα με τον Δήμαρχο Χρ. Τσιρογιάννη να φέρνει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίζει την ίδρυση Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην περιοχή του. Μάλιστα, ζητάει και από το Πανεπιστήμιο που έχει τη Γεωπονική Σχολή στην Άρτα να μεριμνήσει επί του θέματος. Αν μη τι άλλο, η συνέχεια προβλέπεται πολύ… ενδιαφέρουσα!
Κ.Α.

Επενδύουν στο μπάχαλο!
 Υπέρ της απλής αναλογικής τάσσονται κόμματα τα οποία ουδέποτε θα συμπράξουν στη διακυβέρνηση της χώρας! Λέτε να επενδύουν στο «μπάχαλο»; Τις κοινές λύσεις τις αποφεύγουν. Με ποιο σύστημα επέλεγαν στη Σοβιετική Ένωση, στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κλπ. αυτούς που αποφάσιζαν για το λαό; Μήπως θυμάστε με ποιο τρόπο απαλλάχτηκε ο λαός από τον Τσαουσέσκου; Από τη θεωρία μέχρι την πράξη υπάρχει απόσταση… Και η στάση όσων ψηφίζουν «παρών» και στην εκλογή ΠτΔ τι σημαίνει; Είπαν ότι δεν συμφωνούν με το θεσμό. Αφού συμμετέχουν στο κοινοβούλιο και απολαμβάνουν τεράστια οικονομικά οφέλη ας αποφασίσουν με τι συμφωνούν και με τι διαφωνούν… Το τιμιότερο είναι να απέχουν των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
ΜΑΤ

Αυτά είναι έργα!
 Φρέσκια η είδηση! Ο υπερσύγχρονος σιδηρόδρομος που κατασκευάζεται στην Πάτρα θα είναι υπογειοποιημένος, λέει, σε διαδρομή 5,16 χιλιομέτρων εντός του αστικού ιστού της πόλης! Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου φτάνει τα 514 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου, η υπερταχεία θα κάνει από την Αθήνα ως το νέο λιμάνι της Πάτρας, μία ώρα και 40 λεπτά! Αυτά για την αχαϊκή πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή, εμείς εδώ στην Ήπειρο παλεύουμε για τη σύνδεση Ιόνια – Κακαβιά, ενώ για τρένο… ούτε συζήτηση!
Κ.Α.

Ας μην προκαλούν…

Εάν δεν υπήρχε η Βάρβαρη επέμβαση των Σοβιετικών Τανκς στην Βουδαπέστη, εάν δεν υπήρχε η Βάρβαρη επέμβαση των Σοβιετικών Τανκς στην Πράγα, εάν δεν υπήρχε ο Βάρβαρος διαχωρισμός του Τείχους του Βερολίνου και η διαδρομή του, εάν δεν υπήρχαν τα απέραντα Σοβιετικά Γκουλάγκ, εάν δεν υπήρχε η βάρβαρη δολοφονία του Τρότσκι, εάν δεν υπήρχε η βίαιη «έξοδος» του Στάλιν από το Μαυσωλείο της Ερυθράς Πλατείας, εάν δεν υπήρχε η Βάρβαρη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην Πλατεία Τιέν – αν – μεν, και εάν δεν υπήρχε το πιο βάρβαρο Σοσιαλιστικό «μοντέλο» της Βόρειας Κορέας, τότε θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τον «Σοσιαλισμό με την Βαρβαρότητα», σε πανώ που αποφασίστηκε να παραμείνει στην είσοδο της πόλης μας μέχρι που να το… φθείρει ο καιρός και ο χρόνος. Ας μη προκαλούμε τους γνωρίζοντες τα παραπάνω με τέτοια ερωτήματα!
Γι-Πας

Κατόπιν εορτής…
 Απογοητεύεσαι όταν παρακολουθείς τις πρακτικές των κομμάτων. Όσοι βρίσκονται εκτός κυβέρνησης όλα τα βρίσκουν στραβά και η μαχητικότητά τους εξαντλείται μέχρι που να τους δώσει ο λαός την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους. Τότε με έκπληξη παρατηρείς πως είτε μιμούνται τις πρακτικές των προκατόχων τους, που μέχρι χθες ακύρωναν λεκτικά, είτε κατεβάζουν τους τόνους των διεκδικήσεων και παράγουν τα ίδια ή και ακόμη χειρότερα… Λαμπρό παράδειγμα οι πρακτικές της κυβέρνησης μετά το 2015! Πόσα ακούγαμε πριν από τις εκλογές, πόσα υπόσχονταν να κάνουν αν τους δίναμε την ευκαιρία και όταν τους τη δώσαμε δεν ήξεραν από πού ν’ αρχίσουν και πώς να προχωρήσουν… Αποδείχθηκαν εντελώς ανέτοιμοι και με τις υπαναχωρήσεις τους μας τρομοκράτησαν.
Στην πράξη θα φανεί!
Όση μαχητικότητα κι αν επιδεικνύουν οι κομματικοί σχηματισμοί μόνο αν αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα θα αποδειχθεί αν έλεγαν κουβέντες του αέρα, κρίνοντας και επικρίνοντας τις πρακτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, ή αν πράγματι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος στους πολίτες του να είναι οι ενδεδειγμένες προς όφελος όλων ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις. Το να χρησιμοποιούν συνθήματα, το να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, το να ξοδεύουν χρήματα για να αναρτούν αφίσες ρυπαίνοντας και τις πόλεις, αυτό δεν αλλάζει την όποια κατάσταση καταγγέλλουν. Και δεν προβληματίζονται όσοι κάνουν ντόρο με πορείες και φωνές ότι οι εργαζόμενοι τους οποίους υπερασπίζονται δεν τους δείχνουν εμπιστοσύνη με την ψήφο τους;

Δεν αγγίζουν…
Δεν ξέρουμε τι να σκεφθούμε και πώς να αιτιολογήσουμε την αδιαφορία των Ελλήνων! Εκτός κι αν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι μόνο 5% και όλοι οι άλλοι είναι ή άνεργοι ή βιομήχανοι! Κάτι στραβό υπάρχει στον τρόπο που εκφράζουν τις διεκδικήσεις τους κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί… Κι ενώ βλέπουν ότι ο λαός δεν εγκρίνει τα λεγόμενά τους, αφού δεν πείθεται για να τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να φθάσουν στην εξουσία για να κάνουν πράξη όσα περιγράφουν στις γραπτές δηλώσεις τους ή εκφράζουν με συνθήματα στις πορείες τους, δεν αναθεωρούν τις πρακτικές τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν στο ίδιο πανομοιότυπο λεξιλόγιο. Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά δεν αγγίζουν αυτούς στους οποίους απευθύνονται…

Τι τα ήθελε αυτά;
Προ καιρού ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής έκανε ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό για να πληροφορηθεί τι έκαναν για να λύσουν τα προβλήματα που προκάλεσε τότε η φονική καταιγίδα στη Χαλκιδική. Φαίνεται ότι η περιοχή που επλήγη είναι χώρος παραθερισμού και για να μη παρεξηγηθεί ότι νοιάζεται για την πλουτοκρατία που έχουν εκεί τα εξοχικά τους, δήλωσε ότι εκεί έχουν φτωχοί άνθρωποι ένα εξοχικό σπιτάκι για να περνάνε λίγες μέρες το Καλοκαίρι. Αλλά πόσο φτωχοί λέτε να είναι εκείνοι που διατηρούν δύο δικά τους σπίτια, ένα στην πόλη και ένα στην εξοχή; Πάντως, θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για όλους τους πολίτες είτε είναι φτωχοί είτε εχούμενοι… Η καταιγίδα δεν εξαιρεί κανένα!
Θεανώ Βλάχου