ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Το… παράκαναν!
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρος και σεβαστός. Ασκεί αντιπολίτευση στην εκάστη εξουσία, με επιχειρήματα και όρους ευπρέπειας. Όμως η αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Ιωαννιτών, δηλαδή η παράταξη Μπέγκα, κάπου το… παράκανε με τους βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του ίδιου του Μ. Ελισάφ και όλης της Δημοτικής Αρχής που εξαπέλυσαν χθες, ο ίδιος ο Θ. Μπέγκας και στελέχη του με αφορμή το έργο των λαμπτήρων Led. Και δίκιο να έχουν σε ορισμένα ζητήματα, το χάνουν έτσι που μιλούν. Καλό θα ήταν να θυμούνται ότι ασκούν αντιπολίτευση, δεν είναι δικαστές. «Δικαστές» στην προκειμένη περίπτωση είναι μόνο οι Γιαννιώτες, οι οποίοι και θα βγάλουν ετυμηγορία για όλους όταν έρθει η ώρα!
Κ.Α.
Αγώνας για τη ζωή!
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος διοργάνωσε τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο Λιμνοπούλας με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΚΤΕΛ, αλλά και την υγειονομική κάλυψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι προσφέρουν πάντα τις υπηρεσίες τους σε διάφορες εκδηλώσεις. Είναι καλό που γίνονται τέτοιοι αγώνες, όπου φυσικά νικητής αναδεικνύεται η θέληση να ξανακερδίσει κανείς πίσω τη ζωή. Εδώ μπαίνει μόνο ένα «γκολ» κι αυτό είναι στη μάστιγα των ναρκωτικών!
Ν.Γ.
Μήπως βγουν… ξινά;
 Αφού άφησαν τα πετρέλαια κλπ. να αναπαύονται στο βυθό της θάλασσας τώρα… ξύπνησαν ξαφνικά και θέλουν να τα βγάλουν στην επιφάνεια! Γιατί τώρα; Τι κρύβεται πίσω από την πρεμούρα όλων τους να τα «αξιοποιήσουν»; Ποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι θα μπουν σε περιπέτειες; Πάντως για να περάσει το όφελος στον Ελληνικό λαό απίθανο μου φαίνεται… Σημασία έχει τι θα πάθει αυτός ο λαός με το που θα δουν τον… ήλιο τα πετρέλαια! Όσο για τις ΑΟΖ, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα έδειχναν να φοβούνται να αγγίξουν το θέμα. Ακόμη και στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης έδειχναν σαν να μην τους αφορούσε το όλο θέμα. Τώρα είναι λαλίστατοι και δείχνουν να έχουν άποψη για όλα και για όλους… Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!
Θ.

Ούτε στον ίσκιο…
 Τυχαίο ήταν που δεν θρηνήσαμε πολλά θύματα από τον κορωνοϊό δήλωσαν κάποια «σαΐνια» της αντιπολίτευσης! Δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι η οργάνωση των υπηρεσιών στην Ελλάδα διαχειρίστηκε με μεγάλη υπευθυνότητα το πρόβλημα και αποτέλεσε παράδειγμα για την παγκόσμια κοινότητα. Μας χαρακτήρισαν όλα τα διεθνή δίκτυα ως την πιο ασφαλή χώρα για να κάνουν τουρισμό. Και αυτό τους ενοχλεί; Μακάρι να μείνουν ασφαλείς και οι Έλληνες μετά το άνοιγμα των συνόρων… Γιατί αν οι τουρίστες φέρουν το κακό, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα. Για σκεφθείτε οι τουρίστες αν νοσήσουν να κάνουν μηνύσεις στους ξενοδόχους ζητώντας αποζημιώσεις. Το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο και η αντιπολίτευση… λούζεται!
ΜΑΤ

Περί υπευθύνων...

= Το πρόβλημα στην Κακαβιά -κυρίως- είναι δεδομένο. Όταν αστυνομικοί και τελωνειακοί υποστηρίζουν -κι έτσι είναι- ότι δεν γίνεται κανένας έλεγχος, σε ποιόν όμως απευθύνονται, εκτός του ΕΟΔΥ που είναι αρμόδιος για τη λήψη δειγμάτων κλπ.; Για την τήρηση των πρωτοκόλλων, τις αποστάσεις, τις μάσκες, ακόμη και για το ποιοί πρέπει να εισέρχονται εντός Ελλάδος, υπάρχει άλλη υπηρεσία που θα έπρεπε ή πρέπει να ασχοληθεί εκτός της Αστυνομίας;
Ν.

Εξαιρετική ιδέα…
 Αν μη τι άλλο, εξαιρετική είναι η ιδέα του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Στέφανου Τζιμογιάννη για ψυχοκοινωνική υποστήριξη των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της πόλης μας, οι οποίοι υφίστανται μεγάλη πίεση εξαιτίας του κορωνοϊού. Υπάρχει κι αυτή η πλευρά της πανδημίας, δηλαδή η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται στις μέρες μας αντιμέτωποι με οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια, άγχος, φόβο για το τι ξημερώνει κι ένα σωρό άλλα προβλήματα. Και μιλάμε για πολύ κόσμο εδώ στα Γιάννενα που υποφέρει σήμερα… Το σχετικό μνημόνιο με το Επιμελητήριο υπογράφτηκε, μακάρι να φανεί χρήσιμο!
Κ.Α.

Και ξανά προς τη δόξα…
 Μετά το ΣΟΚ που έπαθαν από τον κορονοϊό σιώπησαν για λίγες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενοι μ’ αυτόν και ασχολήθηκαν με τον ιό! Πολύ γρήγορα όμως ξεπέρασαν το ΣΟΚ και άρχισαν να κάνουν αρνητικές δηλώσεις για κάθε μέτρο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσει να αποκαθιστά τα μεγάλα κενά που δημιουργήθηκαν με το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Ετούτοι με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια, στην πράξη τα έβρισκαν δύσκολα. Δεν κατάφεραν να συνέλθουν από το διπλό ΣΟΚ! Το πρώτο προκλήθηκε όταν έχασαν την εξουσία το Καλοκαίρι του ‘19 και το άλλο όταν μας επισκέφθηκε ο ιός και η σημερινή κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές, κατά γενική ομολογία, που αφυπνίστηκε και πήρε μέτρα…
Ψάχνουν, ψάχνουν…
 Αντί να επικεντρωθούν και αυτοί στην προσπάθεια ενημέρωσης του πληθυσμού, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για να εξαπλώνεται ο ιός όσο το δυνατό σε μικρότερη κλίμακα, κάποιοι ψάχνουν απεγνωσμένα για να βρουν επιχειρήματα προκειμένου να… κατακεραυνώσουν τα στελέχη της κυβέρνησης. Δεν ξεπέρασαν τα απωθημένα τους από τη στέρηση των κυβερνητικών προνομίων, αλλά λέγαμε μήπως το μεγάλο κακό που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο τους κάνει περισσότερο υπεύθυνους. Αλλά τα κουσούρια δεν έχουν γιατρειά. Αφού δεν συμπράττουν όλοι στην προσπάθεια, αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από τις μικροπολιτικές πρακτικές που ιδιαίτερα τούτη την ώρα δεν έχουν καμία σημασία. Πάντως η στείρα κριτική τους δεν γίνεται ανεκτή από το λαό.

Ποιό το κέρδος τους;
 Αλλά κι αν ακόμη δημιουργήσουν στο λαό αμφιβολίες τούτη την ώρα για το αν τα μέτρα που παίρνονται είναι αρκετά, τι έχουν να κερδίσουν; Ο λαός σήμερα αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο είναι αν θα καταφέρει να μη νοσήσει και το άλλο πώς θα επανέλθει στην οικονομική κανονικότητα κάθε επιχειρηματίας και κάθε εργαζόμενος. Ξέρουν τι νιώθουν οι εποχικοί εργαζόμενοι που περίμεναν να ανοίξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις; Η μαχητικότητά τους έπρεπε να επικεντρωθεί στο να βοηθήσουν για να ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση που μας προκάλεσε ο ιός και να υποδείξουν στα μέλη και τους οπαδούς τους, ότι ο μόνος δρόμος για να βγούμε νικητές είναι να τηρηθούν τα όποια μέτρα αποφασίζονται από κεντρικό επίπεδο. Όλα τα άλλα δεν έχουν σήμερα σημασία…

Ε, όχι και στα οικονομικά!
 Θέλοντας να κάνει αισθητή την παρουσία του και ο Τσίπρας έκρινε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της υπέδειξε αυτά που θεωρεί καλύτερα! Ας μην κάνει τον ειδικό στα οικονομικά. Σ’ αυτά έχει το προβάδισμα ο πρωθυπουργός που τα σπούδασε και δούλεψε πάνω στο αντικείμενο. Οι σπουδές και η ενασχόληση με το αντικείμενο ήταν για τον Τσίπρα οι καταλήψεις, οι αναστατώσεις στη σχολή του και το σύνθημα της κάτω πλατείας «να καεί, να καεί το… η Βουλή»! Όσο για την υπόσχεση ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, αυτό κι αν ήταν ανακολουθία. Τώρα έχει παρελθόν στη διακυβέρνηση. Δεν μπορεί να κάνει τον ειδήμονα χωρίς να τον περιγελούν οι ειδικοί.
Θεανώ Βλάχου