ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όχι στις «ταμπέλες»!
 «Όχι» στη χρηματική ενίσχυση που δίνει το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» στους υγειονομικούς οι οποίοι έδωσαν τη μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους λέει νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία για ένα δίμηνο εργάστηκε στη ΜΕΘΕ – COVID του Π.Π.Γ.Ν.Ι.. Δικαίωμά της να μην πάρει τα χρήματα διαμαρτυρόμενη ότι το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος «επέλεξε με ανακριβή και εξωπραγματικό τρόπο να διαχωρίσει τους υγειονομικούς σε μαχητές του covid και μη μαχητές». Όμως με αυτά που γράφει, κάνοντας λόγο, π.χ., για… δόλια δωρεά, το αδικεί κατάφωρα το Ίδρυμα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια. Κάποιος λοιπόν πρέπει να της πει ότι δε μπορείς να βάζεις πολιτικές «ταμπέλες» στα πάντα!
Κ.Α.
Έχει απαιτήσεις…
 Οι θέσεις αιρετών στην Αυτοδιοίκηση έχουν απαιτήσεις. Ειδικά όταν αναλαμβάνει κανείς ένα θεσμικό πόστο, ας πούμε του Αντιδημάρχου, πρέπει αφενός να γνωρίζει το αντικείμενο για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και αφετέρου να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει στους πολίτες τη σκέψη, τα σχέδια, τον τρόπο που δρα. Άντε, ας πούμε πως αν απουσιάζει το δεύτερο πάει κι έρχεται, αφού το έργο είναι που τελικά μετράει. Αν όμως ο αιρετός δεν διαθέτει ούτε το ένα, ούτε το άλλο, τότε πρόκειται για… δράμα! Δυστυχώς, υπάρχουν κι αυτά!
Κ.Α.
Ας το κάνει…
 Αν τολμάει ο Τσίπρας ας διώξει τον Νίκο Παππά! Τον προσκάλεσε τότε να έρθει στην Ελλάδα για να την κυβερνήσουν μαζί και εκείνος τα άφησε όλα και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Βλέπεις, αντιλήφθηκε την αδυναμία του πρώην πρωθυπουργού να αναλάβει τόσες υποχρεώσεις. Και τώρα που… στράβωσαν τα πράγματα πώς να διώξει το εξαπτέρυγό του; Εδώ δεν χάλασαν οι σχέσεις τους όταν τα έκανε μαντάρα ο Παππάς με την έκδοση τηλεοπτικών αδειών και θα το κάνει τώρα; Μαζί θα πιουν το ποτήρι μέχρι το τέλος, όπως το ήπιαν και με τα βοσκοτόπια…
ΜΑΤ

Απελπιστική κατάσταση…
 Στις πανελλήνιες εξετάσεις προβλήθηκε ένα σχολείο για να μας δείξουν τις αποστάσεις ανάμεσα στα θρανία! Παρατηρήσαμε ότι οι τοίχοι μέσα στις αίθουσες, οι πόρτες και οι εσωτερικοί διάδρομοι του σχολείου ήταν μουτζουρωμένοι με συνθήματα και διάφορα γραφήματα. Όσο για τους εξωτερικούς τοίχους εκεί κι αν είδαμε τραγικές εικόνες. Αλήθεια, υπάρχει έστω μια άλλη χώρα που οι μαθητές να… εκδικούνται με αυτό τον τρόπο τα σχολεία τους; Τι δεν πάει καλά μ’ εμάς; Πώς μπορεί να περάσει ο σεβασμός κάθε κοινόχρηστου χώρου όπως τα σχολεία, οι πλατείες, τα καταστήματα, τα διατηρητέα κτήρια, τα πάρκα, τα αγάλματα, οι στάσεις των λεωφορείων; Τέτοια εκδικητική μανία κάτι λέει…
Θ.

Πήγε στη Δ.Ε.Ε.Π.!
 Συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων της Ν.Δ. είχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή στο πλαίσιο της οποίας συνομίλησε με τον Πρόεδρο Θεόδωρο Τζαρούχη αλλά και τα μέλη της. Με την ευκαιρία της παρουσία της στη συνάντηση, ανέφερε πώς αποτελεί βούληση του Πρωθυπουργού να δίνεται προσοχή και στην κομματική βάση της παράταξης φέρνοντας ως παράδειγμα την τηλεδιάσκεψη Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π, που έγινε παρουσία του Κ. Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις ποινές που θα επιβληθούν για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αλλά και στα 150 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την ανακούφιση των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα οι οποίοι έχουν πληγεί από τον κορωνοιό.
Ν.Γ.

Άριστη ανταπόκριση!

 Ο «Π.Λ.» το ξανάγραψε και εν μέσω πανδημίας: Η ανταπόκριση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρυτανικών Αρχών, Συγκλήτου, διοικητικού προσωπικού και μελών ΔΕΠ στα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός ήταν άριστη και, παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση, δόθηκαν λύσεις που ήταν προς όφελος των φοιτητών! Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο – απολογισμό της δύσκολης αυτής περιόδου που κάνει μέσω της εφημερίδας μας ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος δικαιούται, χωρίς αμφιβολία, τα εύσημα ως επικεφαλής στη «μάχη» που έδωσε το Ίδρυμα με την πανδημία, απ’ την οποία βγήκε πιο δυνατό! Το σωστό να λέγεται…

Απωθώντας το «εμείς»!
 Αρχίζει να αχνοφαίνεται κάτι διαφορετικό στον τόπο μας! Όμως αντί ετούτες τις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες για όλους μας να είμαστε όλοι μαζί πάλι τα ιδεολογικά αγκάθια ορθώνουν εμπόδια ή τουλάχιστον προσπαθούν να εκφράσουν τις διαφορετικές τους απόψεις εκμεταλλευόμενα τη συγκυρία που είναι γνωστό πως θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία της χώρας μας και όχι μόνο. Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει δυσβάσταχτα προβλήματα στην μετακορωνοϊό εποχή. Αν δεν καταφέραμε ούτε τώρα να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη κι όταν έπρεπε να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδείκνυαν οι ειδικοί στη διαχείριση της κρίσης, τότε πολύ φοβάμαι ότι η «ασθένεια» είναι ανίατη. Και είναι κρίμα για ένα λαό που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα από τους γείτονές του…

Μας απομάκρυναν…
 Το «εγώ», είτε το χρησιμοποιούσαμε ως άτομα είτε ως ιδεολογικές συλλογικότητες δεν μας βοήθησε ποτέ να ξεπεράσουμε δυσκολίες οποιασδήποτε φύσεως. Αντιθέτως, μας απομάκρυνε και μας αποδυνάμωνε ακόμη και όταν οι συνθήκες το απαιτούσαν να είμαστε όλοι μαζί. Και είναι τόση η εμπάθεια που καλλιεργούν οι διάφορες ιδεολογίες που δεν κατάφεραν ούτε τούτη την ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή να παραδεχθούν όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι αυτής της χώρας ότι η κυβέρνηση κατάφερε, ίσως για πρώτη φορά, να κάνει εξαιρετική δουλειά, που χαρακτηρίστηκε ως υποδειγματική από διεθνείς παράγοντες και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση. Δεν είναι κακό να αποδεχθείς το καλό για το σύνολο του πληθυσμού. Όφελος είναι για όλους. Για σκεφθείτε τι έγινε στην Ιταλία…

Ήταν οι καλύτεροι…
 Αν αυτή την ώρα της κρίσης δεν κατάφερναν οι ειδικοί να έχουν πρώτα συγκεκριμένο σχέδιο και μετά να το βάλουν σε εφαρμογή, χωρίς αποκλίσεις, γνωρίζουμε τι θα παθαίναμε κι εμείς. Αν το αποφύγαμε και είχαμε τις λιγότερες απώλειες αυτό το χρωστάμε πρώτα σ’ εκείνον που επέλεξε τους καλύτερους για να διαχειριστούν την μεγάλη κρίση και μετά στο σχέδιο που εκπόνησαν και που θα είχε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αν τηρούσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες τους. Ήταν έκπληξη για όλους μας η δουλειά που έκαναν και ο τρόπος που την έκαναν τόσο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς… Ήταν πρωτάκουστο για την Ελλάδα τόσο η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου όσο και ο πλήρης έλεγχος της επικράτειας…

Θα μείνουν στην ιστορία!
 Από όλη αυτή την περιπέτεια θα μείνει για την Ελλάδα η πρωτοφανής και εξαιρετική δουλειά που έκαναν πρώτα εκείνοι που ορίστηκαν ως υπεύθυνοι από τον πρωθυπουργό και μετά τα επιτελεία που επέλεξαν και που κατάφεραν μέσα από το σχέδιο που εκπόνησαν και τις συνεργασίες που ανέπτυξαν να μας εκπλήξουν. Μακάρι και την μετά κορωνοϊό εποχή να δουλέψουν τα καλύτερα μυαλά, που ευτυχώς υπάρχουν, και τόσο ο σχεδιασμός που θα εκπονήσουν όσο η εφαρμογή στην πράξη των μέτρων που θα αποφασίσουν να βρουν όλους τους Έλληνες συμμέτοχους προκειμένου να βγούμε από τα μεγάλα αδιέξοδα που είναι μπροστά μας… Και θα κληθούν όλες οι χώρες της Ε.Ε. να συμπράξουν στο μεγάλο εγχείρημα.
Θεανώ Βλάχου