ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κοντά χίλιες οικογένειες!
Σοβαρή δουλειά κάνουν οι περιφερειακοί μικροί Δήμοι της περιοχής μας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προσφέροντας καθημερινά πολύτιμες υπηρεσίες σε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Ενδεικτική του έργου που γίνεται είναι χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κόνιτσας ότι εξυπηρετεί μέσω του προγράμματος 980 οικογένειες! Μιλάμε για πολύ κόσμο, ο οποίος λόγω κορωνοϊού, έχει υποστεί μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος. 
Α. 

Nα βάλουμε βέτο!
Μετανάστες μουσουλμάνους στέλνει η Τουρκία στην Αλβανία με σκοπό να τους εγκαταστήσει στο Νότο εκεί όπου ζουν οι Έλληνες… Αν πράγματι μαγειρεύει ο Ερντογάν την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού, οφείλει η Ελλάδα να βάλει βέτο τώρα που θα συζητηθεί η προενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. Όσο υπάρχει Ερντογάν μόνο το κακό θα επεξεργάζεται. Και η Αλβανία ποιος ξέρει για ποιους λόγους τον ακολουθεί και του προσφέρει… διευκολύνσεις!
ΜΑΤ

Ακόμα και οι «Times»…
Και οι «Financial Times» της Νέας Υόρκης αναφέρονται στην προσωπικότητα του κ. Τσιόδρα και εύχονται να εφάρμοζαν και εκεί τις οδηγίες του όπως εφαρμόστηκαν έγκαιρα και στην Ελλάδα και απέδωσαν καρπούς. Τώρα, αν κάποιοι εμπαθείς στην Ελλάδα βγάζουν χολή,  απλά γίνονται παράδειγμα προς αποφυγήν… Είμαστε τυχεροί που στη χώρα μας δραστηριοποιούνται τέτοιοι επιστήμονες. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι ατυχία για μας που επιστήμονες κύρους αναγκάζονται να φεύγουν από την Ελλάδα… Ίσως ο Κυριάκος να βρει τρόπο να τους φέρει πίσω. Αν καταφέρει να δημιουργήσει εδώ τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δεν θα φεύγουν από εδώ, αλλά μπορεί και να επιστρέψουν όσοι έφυγαν… Οι Ελλάδα τους χρειάζεται όλους στο νέο της ξεκίνημα.
Θ.

Έτοιμος ο κόμβος!

Σημαντικό έργο ο νέος κόμβος Πλαταριάς για την περιοχή Πέρδικας – Συβότων που δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι, άρα η κυκλοφορία είναι μεγάλη. Η είσοδος της Πλαταριάς ήταν μέχρι πρόσφατα σημείο – καρμανιόλα καθώς διασταυρώνονταν σ’ αυτό οχήματα που κατευθύνονταν προς Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Καρτέρι και τοπικά στον οικισμό. Τώρα, με τον κυκλικό κόμβο που κατασκεύασε η Περιφέρεια Ηπείρου η διέλευση όλων θα είναι ασφαλής! Φωτισμός μπήκε, διαγράμμιση έγινε, ελάχιστες εργασίες διαμόρφωσης απομένουν για την ολοκλήρωσή του. Μακάρι να βλέπουμε συχνά τέτοια έργα… Α.

* * * 

Πλην Λακεδαιμονίων…
Μεγάλη η απογοήτευση! Αν και τούτη την τόσο δύσκολη ώρα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα υπάρχουν Έλληνες που εκ του ασφαλούς βγάζουν χολή εναντίον εκείνων που έχουν την ευθύνη διαχείρισης της κρίσης τότε δεν υπάρχει γιατρειά σ’ αυτό τον τόπο. Το κείμενο του πρώην συμβούλου του Τσίπρα κ. Καρτερού μας ξάφνιασε δυσάρεστα. Και όχι μόνο εμάς, αλλά και σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι ο πρώην υπουργός υγείας κ. Ξανθός που έκανε το «αμάρτημα» να επαινέσει τον κ. Τσιόδρα και να πει ότι και εμείς αυτόν θα επιλέγαμε… Είναι δυνατό να σταθούμε όρθιοι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες; Αν η εμπάθεια γίνεται κυρίαρχη ακόμη και εν μέσω μιας φονικής επιδημίας, που κανένας δεν ξέρει αν αύριο θα ζει για να επανορθώσει, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι…
Παγκόσμια αναγνώριση!
Το κύρος του κ. Τσιόδρα αναγνωρίζεται παγκοσμίως πλην ελαχίστων κομματικών στελεχών στην Ελλάδα που δεν βλέπουν πέρα από την εμπάθειά τους… Τι προσπαθούν να πετύχουν; Αυτός ο ακραία διχαστικός λόγος την πιο κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της φονικής πανδημίας τι σημαντικό μπορεί να προσφέρει; Τόσο η δήλωση του κ. Καρτερού όσο και τα σχόλια της κ. Ακρίτα αλλά και η ανάρτηση της κ. Βουτσινά που καταδικάστηκε ακόμη και από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο και την ανάγκασαν να την κατεβάσει, είναι οι δυσάρεστες εξαιρέσεις στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει το σκόπελο. Αν και τούτη την ώρα δεν νιώθουμε τυχεροί που έχουμε μια κυβέρνηση η οποία στάθηκε πολύ υπεύθυνα στη διαχείριση αυτής της κρίσης, τότε!..

Ήχησε σαν κοράκι…
Η σύγκριση που προσπάθησε να κάνει η κ. Βουτσινά ανάμεσα στους νεκρούς στο Μάτι τελώντας εν αναμονή νέων θυμάτων για να τους συγκρίνει με τους νεκρούς από τον ιό, ήχησε σαν φωνή κόρακα που περιμένει τα δει πτώματα για να δικαιωθούν οι συλλογισμοί της! Αντί αυτή την ώρα να νιώσουμε όλοι οι Έλληνες τυχεροί που ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με την επιλογή των καταλληλότερων για κάθε περίπτωση στελεχών απέδωσε καρπούς και η τραγωδία δεν πήρε τις διαστάσεις που πήρε στις άλλες χώρες, κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους για να υποβαθμίσουν την όλη προσπάθεια. Αν η Πολιτική Προστασία λειτουργούσε σήμερα όπως λειτούργησε τότε στο Μάτι, ποιος ξέρει πόσους νεκρούς θα θρηνούσαμε… Ευτυχώς που δεν θα το μάθουμε αν κι εμείς συνεργαστούμε!

Λέτε να διδάχθηκε;
Ο Αλέξης φαίνεται πως πήρε τούτη την ώρα μαθήματα επιλογής των κατάλληλων στελεχών από τον Κυριάκο. Ξεκινώντας τη νέα του προσπάθεια όρισε εκπρόσωπο για θέματα υγείας τον κ. Ξανθό ένα σοβαρό και υπεύθυνο επιστήμονα! Σκεφθείτε τώρα  να έκανε δηλώσεις ο Πολάκης… Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεγε και κάποιον πιο κατάλληλο από τον κ. Χαρίτση για εκπρόσωπό του τότε θα καλυτέρευε και η εικόνα του. Υπάρχουν ικανότατα στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά περιέργως τους έχουν στα μετόπισθεν! Λέτε να φοβάται ο Τσίπρας τις συγκρίσεις; Να μην έχει σιγουριά; Όμως η επιλογή πασοκοτραφών για την πρώτη γραμμή, όπως η Ξενογιαννακοπούλου και ο Ραγκούσης μπερδεύουν την εικόνα του…
Θεανώ Βλάχου