ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ουρές και στα Γιάννενα!
Ουρές σχηματίστηκαν χθες έξω από κεντρικά καταστήματα τραπεζών στα Γιάννενα, με τους περισσότερους πολίτες να πηγαίνουν για την είσπραξη της σύνταξής τους! Το θετικό ήταν ότι τηρούνταν γενικά οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς οι πιο πολλοί πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο συνωστισμός «ευνοεί» την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σ’ αυτό βέβαια βοηθάει και η παρουσία της Αστυνομίας που το... υπενθυμίζει σε όσους χαλαρώνουν!
Ε.
Να παρέμβει ο Δήμος!
Να πει κανείς ότι είναι στο μαύρο της το χάλι η «παιδική χαρά» (ο Θεός να την κάνει) παραπλεύρως της οδού Εφύρας, ψηλά στο αλσύλλιο, είναι λίγο για να περιγράψει την κατάστασή της. Χαλασμένα παιχνίδια, σκουπίδια, άκοπα χόρτα και τι δεν βλέπει κανείς στο χώρο της (φωτό). Ευκαιρία τώρα που δεν κινείται τίποτε ο Δήμος να παρέμβει με τρόπο ουσιαστικό. Γιατί, αν δεν την φτιάξουν, δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται! 
Κ.Α.

Ήθελε κάτι να πει…
Ενοχλήθηκε η κ. Γεροβασίλη από τους επαίνους που ακούγονται από παντού για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον Covid 19 η κυβέρνηση και δήλωσε: «Αλλεργία έχει η ΝΔ με το ΕΣΥ»! Πώς το κατάλαβε; Εκείνη στο ΕΣΥ δούλευε; Ιδιωτικό τομογράφο δεν είχε; Τι έγινε; Συμπαθούσε το ΕΣΥ αλλά δραστηριοποιείτο σε ιδιωτικό κέντρο ανταγωνιστικό προς το ΕΣΥ; Στο όνομά της ήταν μέχρι που έγινε βουλευτής και μετά το παραχώρησε στο γιό της. Και το περίεργο ήταν ότι κάθε τόσο που χαλούσε ο τομογράφος στα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας οι ασθενείς εξυπηρετούντο από τον ιδιωτικό τομογράφο της Όλγας και βέβαια με το αζημίωτο… Επιτέλους ας μαζευτούν κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ και να μην προκαλούν!
ΜΑΤ

Κανείς απ’ την Ήπειρο!
Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα ήδη ανακοίνωσαν ότι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού, θα καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού και πολύ καλά έκαναν! Ωστόσο, στα ονόματα που διαβάσαμε δεν βρήκαμε ούτε έναν αιρετό από την Ήπειρο! 
Προφανώς δεν πρόλαβαν ακόμα να δρομολογήσουν και οι δικοί μας εκπρόσωποι την προσφορά τους. Δεν μπορεί εδώ να μην ευαισθητοποιηθεί κανείς…
Κ.Α.

* * * 

Θα θέλαμε να δούμε…
Θα θέλαμε να δούμε έστω για μια φορά να σηκώνουν τους τόνους οι Έλληνες αξιωματούχοι και να διεκδικούν το δίκιο μας! Είναι δυνατό να πιστεύει έστω και ένας ευρωπαίος πολίτης ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα τόσο πολύπλοκο πρόβλημα όπως είναι το μεταναστευτικό; Βρέθηκε η χώρα μας το 2015 σε δύσκολη θέση με το πλήθος των ξένων που αναζητούσαν ασφάλεια στην Ελλάδα! Ούτε τότε ακούσαμε τους Έλληνες αξιωματούχους να απαιτούν ισοκατανομή όσων εισέρχονταν στην πρώτη χώρα της Ε.Ε. Τότε εξομαλύνθηκε κάπως η κατάσταση επειδή για ένα διάστημα τα σύνορα προς τις άλλες χώρες ήταν ανοιχτά και η είσοδός τους στην πρώτη χώρα της Ε.Ε. έβρισκε διέξοδο πηγαίνοντας και στις  άλλες χώρες. Μέχρι που έκλεισαν τα σύνορα!

Εικόνες από το Καλαί…
Ήταν τότε που δεν επέτρεπαν οι Άγγλοι να περάσουν οι ξένοι στη χώρα τους και αυτοί συνωστίζονταν στις ακτές της Γαλλίας σε συνθήκες απερίγραπτες. Και τώρα οι Άγγλοι κοιτάζουν από μακριά το πρόβλημα και επιχαίρουν που δεν τους ζητάνε ούτε φιλοξενία ούτε οικονομική βοήθεια. Οι άλλες χώρες όμως τι ακριβώς κάνουν; Απλά παρακολουθούν από μακριά την απερίγραπτη κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πρώτα στα νησιά τους και μετά σε ολόκληρη τη χώρα αφού δέχονται και στα χερσαία σύνορά τους μεγάλη πίεση και οι εξελίξεις δεν ξέρουμε προς τα πού θα μας οδηγήσουν; Και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. με πρωτοστατούσα τη Γερμανία παρακολουθούν από μακριά και δεν συμμετέχουν ούτε στην καταγραφή των αιτημάτων ασύλου. Οχυρώνονται πίσω από την απόφαση του Δουβλίνου. 

Δεν αντέδρασαν τότε!
Όταν πάρθηκε εκείνη η απόφαση στο Δουβλίνο πού βρισκόταν οι Έλληνες αξιωματούχοι; Δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη; Και γιατί δέχθηκαν η εξέταση όλων των αιτημάτων για άσυλο να γίνεται μόνο στην Ελλάδα; Και το χειρότερο, αν κάποιοι μετανάστες καταφέρουν να περάσουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε. τους στέλνουν πίσω στην πρώτη χώρα εισόδου που είναι η Ελλάδα. Έτσι το πρόβλημα διογκώθηκε και φορτώθηκε στη χώρα μας, η οποία κατάφερε με την κακή διαχείριση του προβλήματος και με τις μεγάλες αργοπορίες στην εξέταση των αιτημάτων για άσυλο να πλημμυρίσουν τα νησιά από ξένους πολίτες και η ζωή τόσο των ντόπιων κατοίκων όσο και των διαμενόντων στις σκηνές μέσα στις λάσπες να γίνεται αφόρητη με όλες τις συνέπειες που έχει μια τέτοια κατάσταση…

Έκαναν υποχωρήσεις!..
Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολλές υποχωρήσεις σ’ αυτό το θέμα που άλλαξε τη ζωή των Ελλήνων. Το περίεργο είναι ότι έλεγε πως εξετάζει τα αιτήματα όσων  δικαιούνται προστασίας αλλά δεν έστελνε πίσω όσους δεν το δικαιούνται και το χειρότερο βρίσκονταν στα συρτάρια χιλιάδες αιτήματα που ουδέποτε τα εξέτασαν! Υπάρχει εξήγηση; Δεν είχαν προσωπικό για να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση; Θυμόμαστε ότι είχαν αποφασίσει μέχρι πόσους πρόσφυγες θα μπορούσε να φιλοξενήσει και να ενσωματώσει στον κοινωνικό ιστό της η κάθε χώρα, αλλά και αυτό το ξέχασαν και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί αφού ο αριθμός όσων βρίσκονται στη χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αρχικό υπολογισμό. Γιατί οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν υπερασπίζονται τη χώρα τους;
Θεανώ Βλάχου