ΤΟΛΜΗΡΑ

on . Posted in Διαδόσεις

ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ!
Αυτό μας έλειπε τώρα, να μας βρει και κανά κουσούρι με τίποτα κορονοϊούς για να ‘χουμε άλλα ντράβαλα! Ό,τι χτυπά στη γειτονιά σου περίμενέ το και στη γωνία σου, λέει ο λαός μας και καλό είναι να έχουμε το νου μας. Ο πανικός πολλές φορές είναι κακός σύμβουλος και ενίοτε σκοτώνει, αλλά ας έχουμε και τον νού μας.

Η ΠΥΛΗ...
Πύλη εισόδου το λιμάνι Ηγουμενίτσας από Ιταλία μεριά και μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί σε νοσηλευτικό επίπεδο. Έτσι τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο, ο κόσμος έχει αρχίσει να ψάχνει για μάσκες και αρχίζει και βόλτες κατά super markets μεριά να ψάχνει για κονσερβικό. Είπαμε, όχι πανικός παιδιά!

ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ...
Ούτε που θέλει να σκεφτεί ανθρώπινος νους να σκάσει κανένας ιός σε δομές ματαναστών με πρώτες εκείνες των νησιών! Αυτή η επισήμανση σε όσους κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί το καθεστώς τύπου Μόρια κι όχι να μπουν κανόνες σωστής λειτουργίας και όχι της αναρχίας που επικρατεί σήμερα.

ΟΙ ΠΑΛΑΚΑΡΙΣΜΟΙ...
Στείλτε εμένα στο ειδικό δικαστήριο προκάλεσε ο Τσίπρας την κυβέρνηση για να πουλήσει καουμποϊλίκι στο πόπολο που μαζεύτηκε για να επανιδρύσει τον ΣΥΡΙΖΑ του...παρελθόντος! Παλικαρισμοί χωρίς λόγο και αιτία κι απλώς για να επικρατήσει των άλλων ομάδων που άρχισαν να σηκώνουν κεφάλι στο κόμμα.

ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!
Κανονικά η απάντηση του Μητσοτάκκη έπρεπε να είναι «όλα στην ώρα τους»,  αλλά ο πολιτικός του πολιτισμός του επέτρεψε να αρκεστεί στο «όχι άλλο κάρβουνο». Έβγαλε κα μία αμπεχωνάτη αξούριστη συντρόφισσα να κάνει επταμηνίτικο απολογισμό της κυβέρνησης και ως ήταν φυσικό, ήταν ένα επταμηνίτικο έκτρωμα με τα όσα προσπάθησε να χρεώσει στην κυβέρνηση για να σκεπάσει το δικό του άμβλωμα της 7μηνης πρώτης διαχείρισης του 2015 που έφτασε στα capital controls και στο τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Για το τέταρτο μνημόνιο την χρέωση την έκανε ο πρώην δικός τους τσάρος της οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης!

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ...
Όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ μαζεύτηκε στη σύναξη του Αλέξη για να πιστοποιήσουν την επιθυμία ανακάλυψης του νέου Αντρέα, για να ξαναφτιάξουν μία Ελλάδα νέα! Ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνα τα στελέχη που έβαλαν την χώρα στα μνημόνια κραυγάζοντας κατά της δεξιάς της... κακιάς που ξαναήλθε στην κυβέρνηση ως ανεπίτρεπτο γεγονός. Ήταν εκεί και τα ορφανά του Πάνου και της Δεξιάς τύπου Κουντουρά και Παπαχριστόπουλου που πιστοποιούσαν τα ανοίγματα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αγνοώντας τους 53 και τον Σκουρλέτη.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ...
Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο εργαστήριο Νεοελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο προϊστάται ο καθηγητής Κώστας Πέτσιος. Η δουλειά που έχει γίνει σ’ αυτό το εργαστήριο και ο πλούτος ο ιστορικός που υπάρχει σ’ αυτό ούτε κι έναν Παυλόπουλο θα άφηνε ασυγκίνητο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλα τα ευρήματα που κοσμούν τον Πανεπιστημιακό χώρο και τα οποία διά χειρών Κώστα Πέτσιου αξιοποιούνται κατάλληλα και γίνονται κτήματα των νεοελλήνων.

ΤΑ ΕΡΓΑ...
Μέσα σ’ αυτό το εργαστήρι φιλοξενούνται έργα φιλοσόφων και όχι μόνο, στα οποία εκτός των άλλων ερευνητών εντριφούν οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί και διδάκτορες οι οποίοι στηρίζουν τις έρευνές τους σε σπουδαία κείμενα τα οποία με τόσο κόπο έχουν εξασφαλιστεί. Να τονιστεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στο εργαστήριο το αρχείο Παπαβρανούση το οποίο έχει εμπιστευτεί η οικογένεια στα χέρια του κ. Κώστα Πέτσιου, ο οποίος κάνει την κατάλληλη αξιοποίηση.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
Κατά τ’ άλλα η επίσκεψη του Πρ. Παυλόπουλου στα «Ελευθέρια» της πόλης μας ήταν η τελευταία με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έστω κι’ έτσι, πάλι με τις δηλώσεις του έδωσε το δικό του εθνικό στίγμα στέλνοντας μηνύματα στην αντίπερα όχθη. Από το 2021 και μετά ίσως τα «Ελευθέρια» τιμά η νέα Πρόεδρος Αικ. Σακελλαροπούλου και θα δούμε πόσο αντάξια προκατόχων της θα αποδειχτεί.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ!..
Όση ώρα έπαιξαν τα εμβατήρια στην παρέλασης όση ώρα παρήλαυναν οι σημαίες, τα σωματεία, τα σχολεία και τα στρατιωτικά αγήματα, όση ώρα στέκονταν όρθιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτείοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής, άλλο τόσο δήμαρχος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλαν γλώσσα μέσα λύνοντας προφανώς διαφορές παρελθόντος και προσδιόριζαν το μέλλον της πόλης! Που να βρεθούν χρόνος και γραφεία να τα πουν οι άνθρωποι. Τέτοια γλωσσοκοπάνα ούτε στη βρύση και στο μύλο όπως έλεγαν παλιά. Καλά η βουλευτής, είχε άποψη για τις παρελάσεις, ο δήμαρχος όμως;

ΤΖΑΚΟΥΖΙ!..
Για τζακούζι στις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο η γραμματέας εγκληματικής πολιτικής και απέδειξε στην πράξη το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα! Σ’ αυτή την αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί μία φήμη που θέλει μοναστηριακό χώρο σε περιοχή της Ηπείρου όπου στο Ηγουμενείο έχει στηθεί ανάλογο τζακούζι για την εξυπηρέτηση του ηγούμενου! Αλήθεια ή ψέματα, όρκο δεν παίρνω για να μην γίνω... αμαρτωλός!

Η ΣΥΝΘΗΚΗ...
Επιτέλους, η γέφυρα της Πλάκας στήθηκε στα πόδια της και αφέθηκε ελεύθερη να ταξιδέψει στο χρόνο. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο πέσιμο ξαναστήθηκε και θα είναι εκεί να μαρτυρά ότι έστω και αν λαβώθηκε, δεν πέθανε και θα θυμίζει στους επισκέπτες ότι κάποτε ήταν χρήσιμο μονοπάτι που συνέδεε τόπους, ιστορίες αλλά και κείνη την ιστορική υπογραφή της συνθήκης της Πλάκας μεταξύ Ζέρβα – Βελουχιώτη, η οποία όμως ουδέποτε τηρήθηκε. Όμως είναι ένα μνημείο που παρελθόν και ιστορία έχει, το δε μέλλον θα συνδεθεί αν η ίδια η περιοχή εξακολουθεί να έχει μέλλον!

ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ...
Αν δεν ήταν ο Τσίπρας Τζουμερκιώτης δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει αναστήλωση του γιοφυριού της Πλάκας μου έλεγε πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων. Ας μην ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης για 41/2 χρόνια και ας αργούσε να γίνει το γιοφύρι, λέμε εμείς. Άλλωστε, μεγαλύτερη φήμη απόκτησε αυτό από την ημέρα που έπεσε! Πέντε χρόνια στην σύγχρονη Ελλάδα είναι πολλά για να ξαναστηθεί ένα γιοφύρι το οποίο ο προηγούμενος κατασκευαστής Κ. Μπέκας το κατασκεύασε σε υποπολλαπλάσιο χρόνο!

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...
Άκουγα τον Πέτρο Ευθυμίου, πρώην Υπουργό Παιδείας επί εποχής ΠΑΣΟΚ, να κάνει ειδική αναφορά στα σκελετωμένα κτήρια του παλιού Πανεπιστημίου στη Δόμπολη τα οποία έχουν μείνει αναξιοποίητα και ότι δεν τους έχουν αποδοθεί οι τιμές που πρέπει λόγω της ιστορικότητάς τους. Σωστά μίλησε ο σύντροφος Πέτρος, αλλά όταν και ο ίδιος ήταν υπουργός δεν έδωσε τη σημασία την οποία άξιζε σε ένα χώρο όπου και ο ίδιος βρέθηκε τα χρόνια της νιότης του ως φοιτητής. Μέσα  σ’ εκείνο το χώρο χιλιάδες φοιτητές σπόυδασαν και πολλοί απ’ αυτούς βρέθηκαν σε θέσεις – κλειδιά κι όμως το άφησαν να πεθαίνει παρασέρνοντας στο θάνατο την ιστορία και τις μνήμες αυτών των ανθρώπων!

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!
Έστω και αργά, κάτι πάει να κινηθεί για την αποκατάσταση των κτηρίων στην Δόμπολη. Η βουλευτής ΝΔ Μ. Κεφάλα κυνηγά από κοντά το ζήτημα με αξιώσεις και το επόμενο διάστημα αναμένονται αποφάσεις από την αρμόδια αρχή στην κατοχή της οποίας βρίσκεται το συγκεκριμένο κτήριο. Ελπίζουμε κάτι να γίνει και να μην σκοντάψει στα γρανάζια της κρατικής μηχανής, αγαπημένη της τακτική μέχρι τώρα!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
Ο Πέτρος Ευθυμίου βρέθηκε στα Γιάννινα για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γάτσιου, υποψηφίου βουλευτή ΚΙΝΑΛ στο Νομό μας στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Ήλθε πρώτος σε ψήφους ο Κ. Γάτσιος, όμως αυτό δεν έφτασε να τον στείλει στη Βουλή διότι το ΚΙΝΑΛ ατύχησε στο να εξασφαλίσει έδρα. Στο βιβλίο του αυτό γίνεται ειδική αναφορά στην ανάπτυξη της Ηπείρου η οποία θα είναι σε συνάρτηση με την ανάπτυξη όλης της χώρας!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.