ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δε μπορούν μόνοι τους…
Όση καλή προαίρεση κι αν έχει η Δημοτική αρχή για να… ξεβρωμίσει αυτή η πόλη είναι αδύνατο να το καταφέρει αν δεν κινητοποιήσει τους πολίτες κάνοντας αρχή από οργανώσεις όπως οι Παγουρίστας, οι σύλλογοι της κάθε γειτονιάς, οι πρόσκοποι, οι οδηγοί, η ΧΕΝ, οι εκκλησιαστικές οργανώσεις ακόμη και όλα τα σχολεία. Για να περάσει το μήνυμα σε κάθε σπίτι και σε κάθε γειτονιά χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια ακόμη και από τα ΜΜΕ. Κι αν όλα αυτά αποτύχουν υπάρχουν και τα πρόστιμα για κάθε πολίτη που δεν σέβεται την πόλη του που δεν σέβεται το γείτονά του… Πάντως, μόνες τους οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν θα πετύχουν όση προσπάθεια κι αν κάνουν!
Θ.
Και… αναπληρωματικοί!
Δεν φτάνουν τα τακτικά μέλη στα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και Οργανισμών σε μεγάλους Δήμους όπως αυτός των Ιωαννιτών, ορίζονται και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη και μακραίνουν, χωρίς ουσιαστικό λόγο, οι σχετικοί κατάλογοι! Ας πάρουμε για παράδειγμα το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Σ’ αυτό υπάρχει Δ.Σ. με εννέα τακτικά μέλη και ένα δεύτερο με ισάριθμα αναπληρωματικά. Δηλαδή, αν συμβεί κάτι με τον Αντιπρόεδρο, υπάρχει αναπληρωματικός να πάει στη θέση του, λες και δε θα μπορούσε να αναπληρωθεί με κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.. Το ίδιο ισχύει και για δημόσιους φορείς, όπως ας πούμε, το ΠΕΑΚΙ που επίσης έχει Διοικούσα με τακτικά και ένα σωρό αναπληρωματικά μέλη!
Κ.Α.
Και στην Άρτα!..
Και η Άρτα μπαίνει στο «στόχαστρο» των μουσαφιραίων που άλλοι τους λένε πρόσφυγες κι άλλοι μετανάστες. Και η Άρτα θα πρέπει να ετοιμάζεται για υποδοχή και διαβίωση με αλλοδαπής προέλευσης κόσμο, κάτι που μέχρι τώρα στερούνταν. Η ασυλία που εξασφάλιζαν λόγω της προστάτιδας… αγίας Όλγας έληξε μετά την λήξη της εξουσίας στην οποία έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. καιρός είναι να δούμε την Όλγα να βγάζει «φετφάδες» ενάντια στην σημερινή «ανάλγητη» κυβέρνηση που στέλνει μουσαφιραίους στον τόπο της! Την έχουμε ικανή να το κάνει αν ρίξει κανείς μία ματιά στο καταχέριασμα που ρίχνει στην κυβέρνηση των 90 ημερών.
Γ.Γ.
Ήταν φλου…
Έτσι αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο για το Νόμο Κατρούγκαλου τον οποίο αποδόμησε! Δεν στηριζόταν, είπε, σε αναλογιστικές μελέτες! Φώναζαν τότε οι ειδικοί ότι δεν μπορείς να συντάσσεις τέτοιο νόμο χωρίς να κάνεις πρώτα αναλογιστικές μελέτες! Αλλά ποιος τους άκουγε… Είχε άλλες ασχολίες ο υπουργός περισσότερο ενδιαφέρουσες. Όπως το να επιλέγει γραβάτες και μαντηλάκια… Και τώρα όσοι την πλήρωσαν ψάχνουν για τη δικαίωσή τους!
ΜΑΤ
Γιαννιώτες στην ΟΝΝΕΔ!
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, όπου Πρόεδρος της Οργάνωσης εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος Παύλος Μαρινάκης, έχοντας την αποδοχή του 87% των 2.111 συνέδρων! Παράλληλα, στην Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν δυο Γιαννιώτες. Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Θανάσης Μωρόγιαννης (φωτό) και ο Δαπίτης Φάνης Πασχάλης. Στο συνέδριο συμμετείχαν αρκετοί Γιαννιώτες αλλά και φοιτητές της ΔΑΠ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, περισσότεροι μάλιστα από το 2016, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών».
Ν.Γ.
Άνοιξε ο «Λάμποβος»…
Σπουδαία υπόθεση ο «Λάμποβος» για την Παραμυθιά και γενικότερα για τον Δήμο Σουλίου, ο οποίος βάζει στα ταμεία του ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό από τη διοργάνωσή του. Γι’ αυτό και τον διαφημίζει κατάλληλα, με φυλλάδιά του να διανέμονται σε χιλιάδες οδηγούς μέσω του σταθμού διοδίων της Τύριας! Έξυπνη κίνηση αυτή. Μιλάμε για το παλιότερο παζάρι της Ηπείρου που άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα συνεχίσει ως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Η στήλη εντόπισε στο παζάρι και τον αεικίνητο νέο Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος υποδέχονταν εγκάρδια τους επισκέπτες και συζητούσε με τους εμπόρους. Καλή επιτυχία λοιπόν στον «Λάμποβο»!..
Κ.Α.
* * *
Λόγια του αέρα…
Οι νέες δηλώσεις του Τσίπρα είναι για γέλια! Εκχωρεί τις ευθύνες οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ «στους απλούς, λαϊκούς ανθρώπους» λέγοντάς τους να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους»! Δηλαδή πώς να τον πάρουν; Μήπως εννοεί ότι δεν φτούρισε στα χέρια των Παπαδημούλη, Ευκλείδη, Σταθάκη και λοιπών καθώς και στα χέρια της κυρίας που πρόσφερε στον Τσίπρα λίγη ξεκούραση στο κότερό της πριν εκφωνήσει εκείνο τον ιστορικό λόγο από την Ιθάκη «περί αποδέσμευσής μας από τα μνημόνια κατόπιν των δικών του ενεργειών»; Αν απλά τον Αύγουστο τελείωνε η δανειοδότηση δεν είχε σημασία για εκείνον. Ως έξοδο από τα μνημόνια την παρουσίασε και από τότε δεν χάνει ευκαιρία να επαναλαμβάνει το ίδιο τροπάρι. Το ότι οι επιτηρητές πάνε κι έρχονται κάνει ότι δεν το ξέρει…

Αυτή πώς χάθηκε;
Χρειάζεται απολογισμός σε βάθος, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία. Και εμείς δεν καταλάβαμε για ποιον χτυπάει η καμπάνα! Αυτή πότε την έχασαν και γιατί; Να εννοεί τα ψέματα και τις διαρκείς υπαναχωρήσεις του αρχηγού τους που δεν έδειξε καμία συνέπεια σε όλη την πολιτική του διαδρομή; Γιατί δεν τα συζητούν ανοιχτά όλα αυτά αλλά καταφεύγουν σε δηλώσεις που αφήνουν μόνο υπονοούμενα; Κάποιοι μίλησαν για αμήχανο Τσίπρα και αντιπολιτευτική ένδεια αλλά και για καλή κριτική αλλά φτωχή αυτοκριτική. Λέτε να είδαν και να απόειδαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός τους δεν αρέσκεται στην αυτοκριτική και ούτε θα μιλήσει για τις δικές του ευθύνες που δεν είναι μόνο πολλές αλλά είναι και πολύ σοβαρές…

Βρίσκονται σε αμηχανία!
Τελικά τι συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Μπερδεύτηκαν με τις ενσωματώσεις και τις συνεργασίες στον πολιτικό τους χώρο με στελέχη άλλων ιδεολογιών, που είδαν φως και μπήκαν λόγω ιδιοτελών κινήτρων, και τώρα αλλοίωσαν το ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει και πώς να προχωρήσει; Από τη μια προσπαθούν να κρατήσουν εσωκομματικές ισορροπίες και από την άλλη βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία. Άλλα λένε οι μεν και άλλα οι άλλοι. Οι διαθέσεις τους είναι αντιφατικές και πολλοί φοβούνται την πλήρη πασοκοποίησή τους που θα αποτρέψει την αποκατάσταση σαφούς φυσιογνωμίας. Βλέπεις, τους εγκατέλειψε και ο Καμμένος που θα τους μάθαινε να γράφουν και με το αριστερό και με το δεξί! Κι ενώ πήραν στους κόλπους τους τους δεξιούς του Καμμένου τώρα ψάχνονται…

Θα δυσκολέψουν…
Έτσι που τα έκαναν έτσι θα πορευτούν! Για να κρατήσουν την εξουσία αναμίχθηκαν οι λεγόμενοι αριστεροί με τους ολιγότερο αριστερούς αλλά και με τους δεξιούς τύπου Κουίκ, Κουντουρά, Παπαχριστόπουλου, κλπ. και έτσι τα πράγματα δυσκόλεψαν σ’ αυτό το χώρο. Τελικά τι θα κάνουν οι Βούτσης, Φίλης και Σκουρλέτης; Θα ανεχθούν να συγκατοικούν με όλους αυτούς και να μιλάνε για ιδεολογικό στίγμα; Οι 53 με μπροστάρη τον πάμπλουτο Ευκλείδη τι ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν και ποιο ιδεολογικό στίγμα θα εκπέμψουν, αν ισχυρίζονται ακόμη ότι έχουν ιδεολογία; Και αν ο Τσίπρας επιλέξει κάτι ριζικά διαφορετικό πόσοι θα τον ακολουθήσουν και πόσοι θα τον εγκαταλείψουν; Μεγάλο το πρόβλημά τους…
Θεανώ Βλάχου