ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κάνει δουλειά!
Για την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, κυρίως στο Θέατρο και τη δυτική στοά αλλά και για τις υποδομές που δημιουργούνται όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η επέκταση του πάρκινγκ κ.λ.π. έγραφε χθες ο «Π.Λ.». Εδώ αξίζει να γίνει μνεία στον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων/νο Σουέρεφ ο οποίος «τρέχει» ως αρμόδιος εκπρόσωπος της Πολιτείας, όλες αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά και πολλές άλλες όπως, ας πούμε η διάσωση του «σπιτιού του Δεσπότη», οι εργασίες στο Κάστρο κ.α.. Επί θητείας του κ. Σουέρεφ στην Εφορεία έχουν αλλάξει πολλά στην περιοχή μας κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι άνθρωπος με γνώσεις, με εμπειρία στο αντικείμενο, με διοικητικές ικανότητες και δουλεύει πολύ, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του στην υπηρεσία που διευθύνει! Έτσι μόνο πάμε μπροστά…
Κ.Α.

Η συνάντηση...
Κάποιους αυτοδιοικητικούς κάλεσε την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, για να συζητήσουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής. Ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης του Δήμου Αθηναίων και κάνα δύο – τρείς άλλοι και σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν και ο «δικός» μας Μωϋσής Ελισάφ! Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος στην τελευταία επίσκεψή του στα Γιάννενα ζήτησε και είδε τον νέο δήμαρχο Ιωαννίνων, με τον οποίο συζήτησαν αλλαγές στον εκλογικό νόμο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Δήμοι. Για το αίτημα που έβαλε ο κ. Ελισάφ στον Κυριάκο θα σας γράψουμε άλλη φορά!
Γ.Γ.

Υπάρχει διαφορά…
 Είναι άλλο να μην έχεις αυτοδυναμία και να δελεάζεις τους βουλευτές άλλου κόμματος με υπουργικές καρέκλες προκειμένου να σταθείς ως κυβέρνηση, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυε άλλα κόμματα προς ίδιον όφελος και είναι άλλο να έχεις αυτοδυναμία και να επιλέγεις στελέχη που ιδεολογικά ανήκουν σε άλλο πολιτικό χώρο που τα θεωρείς ικανά να προσφέρουν έργο στην πατρίδα σου. Η περίπτωση Χρυσοχοϊδη και Μενδώνη δεν έχουν σχέση με τέτοιες συναλλαγές. Δεν είναι βουλευτές. Ο Κυριάκος τους επέλεξε ως ικανά στελέχη προκειμένου να προσφέρουν έργο στην Ελλάδα και εκείνοι δέχθηκαν να δουλέψουν χωρίς να προσχωρήσουν στη ΝΔ. Άδικα τους διέγραψε η Φώφη. ‘Έπρεπε να είναι περήφανη που έχει ο πολιτικός τους χώρος ικανά στελέχη που θα προσφέρουν έργο στην πατρίδα. Και αυτό το έργο θα είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων…
Θ.
Άλλα ήθη…
 Ο Κυριάκος έμαθε να εργάζεται από μικρός. Στο σχολείο ήταν επιμελής, στο πανεπιστήμιο έκανε πολύ σοβαρές σπουδές, πήρε τίτλους διδακτορικούς, δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα, απέκτησε εμπειρίες και όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που σχεδίασε το έργο της κυβέρνησής του, τα στελέχη που επέλεξε, τις κατευθύνσεις που τους έδωσε ξέρει τι χρειάζεται αυτός ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ο λαός του έδωσε την αυτοδυναμία που ήθελε για να μη συναντήσει εμπόδια και τώρα μένει να αξιολογήσουμε το παραγόμενο έργο. Αν επιτύχει θα είναι προς όφελος της χώρας και του λαού της. Αν αποτύχει ή αν τον εμποδίσουν να πετύχει, τότε απλά θα έχουμε μία από τα ίδια… Η πορεία του Τσίπρα από τις καταλήψεις μέχρι την ανάληψη καθηκόντων εξουσίας ήταν γνωστά και το πόσο έτοιμος ήταν να κυβερνήσει αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος…
ΜΑΤ

Χρώμα στην Παραλίμνιο…
 Η Ελένη Βασιλείου, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, μπορεί να μην επανεξελέγη στις 26 Μαΐου, όμως δεν κατέβασε… ρολά όπως άλλοι συνάδελφοί της και συνεχίζει κανονικά, εν μέσω καλοκαιρού, τη δουλειά της! Εξάλλου, η θητεία της είναι ως τις 31 Αυγούστου! Στο πλαίσιο αυτό, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου έβαλε χρώμα στην Παραλίμνιο περιοχή από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι την Κυρά Φροσύνη. Αφαίρεσαν παλιά φυτά και φύτεψαν ροζ ορτανσίες αναβαθμίζοντας την αισθητική ενός από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης (φωτό)! Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε Πλάτανο, Ζευγάρια, Βρυσούλα, Λακκώματα κ.λ.π.. Πολύ ωραίες οι «πινελιές» αυτές και άκρως απαραίτητες για τα Γιάννενα!
Κ.Α.

Γαμπρός Θεσπρωτός!

Ο Γιάννης Τσακίρης, ο νέος Yφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος του νευραλγικού τομέα για τις Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, είναι γαμπρός στη Θεσπρωτία. Η εξαιρετική σύζυγός του είναι κόρη του συνταξιούχου διακεκριμένου φιλόλογου Γεωργίου Σουλούτα από το Πολύδροσο Σουλίου. Ο κ. Τσακίρης, που δίδασκε μέχρι πρότινος στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, στα μεταπτυχιακά προγράμματα, είναι ένας τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου, αλλά και μεγάλου ήθους. Θεωρείται από τoυς ειδικότερους στην Ελλάδα σε θέματα επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), διαθέτει πλούσια πείρα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2006 είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.
H. M.

Θα το βιώσουν κάποτε;
 Η οποιασδήποτε μορφής καταπίεση προκαλεί τους εμφύλιους και τις μετακινήσεις πληθυσμών! Οι λαοί που βρίσκονται στο περιθώριο της ιστορίας διαρκώς ψάχνουν προκειμένου να βιώσουν στην πράξη τι σημαίνει να ζεις χωρίς καταπίεση. Να ζεις στην ελευθερία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου έλεγε πως η ελευθερία μεταφράζεται στο να έχεις καθαρό νερό, ηλεκτρισμό, να ζεις σε αξιοπρεπές σπίτι, να έχεις καλή δουλειά, να στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο, να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μιλούσε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε χώρες που οι κάτοικοί τους τη στερούνται. Κι ενώ άλλοι κάνουν βόλτα στο διάστημα, υπάρχουν ακόμη λαοί που στερούνται όσα κάποιοι θεωρούν δεδομένα. Κι όταν αυτές οι «εκπτώσεις» έρχονται στο δυτικό κόσμο τότε όλα αλλάζουν!

Παντού ανισότητες…
Παντού θα βρεις διαφορές ανάμεσα στα δικαιώματα των πλουσίων και των πτωχών! Στην Καλιφόρνια τώρα θα πουν το νερό νεράκι! Στέρεψαν οι πηγές τους. Και όποιος χύνει περισσότερο νερό του βάζουν πρόστιμο! Ποια είναι η διαφορά και εκεί; Απλά οι πλούσιοι ξοδεύουν πολύ νερό για να ποτίζουν το γκαζόν και να τροφοδοτούν τις πισίνες τους και δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόστιμα αφού μπορούν άνετα να τα πληρώνουν… Οι άλλοι κάνουν οικονομία. Τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά την πώληση και των νερών θα το μάθουμε στην πράξη αλλά τότε θα είναι αργά για μας. Βλέπεις, υπέγραψε η απερχόμενη κυβέρνηση τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 98 χρόνια που πάει πολύ πέρα από τον Αύγουστο του 18 με την υποτιθέμενη λήξη των μνημονίων!

Το νερό πηγή ζωής!
Όπου υπάρχει καθαρό νερό υπάρχει και ζωή! Κι αυτό δεν το καταλαβαίνουμε όσοι το έχουμε περίσσιο. Εκείνο που δεν αντιλαμβανόμαστε εμείς ούτε τώρα είναι το γιατί βάζουν πάντα στο μάτι «τα νερά» όσοι παρεμβαίνουν υποστηρίζοντας χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση. Και το περίεργο είναι ότι υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες από χώρες που πούλησαν τα νερά τους σε ιδιώτες. Εκεί, όχι μόνο είπαν το νερό νεράκι αλλά για να ξεδιψάσουν το πλήρωσαν πανάκριβα. Σκέψου πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν στις χώρες όπου οι πληθυσμοί δεν έχουν καθαρό νερό και για να βρουν λίγο νερό το μεταφέρουν από μεγάλες αποστάσεις. Εκεί το πράσινο είναι άγνωστο και η σκόνη έγινε ένα με τη ζωή τους. Το φαντάζεστε να πάρει η ζωή μας άρωμα λειψυδρίας;

Οι εκπτώσεις…
Με το που ανέλαβε το ΔΝΤ να μας «σώσει» άρχισαν οι μεγάλες ανατροπές! Πόσοι έχασαν τα σπίτια τους; Οι δουλειές είναι δυσεύρετες. Μοιράζουν τα ιμάτια της ΔΕΗ και ιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν τώρα «δώρα» μέχρι που να πάρουν το πάνω χέρι και τότε οι αυξήσεις θα κάνουν απλησίαστο και το ηλεκτρικό ρεύμα! Πόσοι γονείς σταμάτησαν να επιχορηγούν τις σπουδές των παιδιών τους ενώ αν δεν έχεις χρήματα και αρρωστήσεις τότε σε κλαίνε οι ρούγες παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Ελλάδας. Και πάλι δεν θα χτυπήσει η κρίση και τους έχοντες. Και εδώ, όχι μόνο θα επιβιώσουν αλλά θα προστατεύσουν το έχει τους σε ξένους παραδείσους….
Θεανώ Βλάχου