ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Κάστρο» το Μέτσοβο!
Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η Ν.Δ. όσον αφορά στον Νομό Ιωαννίνων, έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό της στον Δήμο Μετσόβου, ο οποίος αποτελεί εδώ και δεκαετίες «κάστρο» της! Η γαλάζια παράταξη πήρε ποσοστό 46,98% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 27,73%. Διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα σχεδόν 20 μονάδες! Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε στον Δήμο Βορ. Τζουμέρκων, όπου αυτός έλαβε 44,04%, έναντι 29,41% της Ν.Δ., διαφορά δηλαδή της τάξης των 15 μονάδων σχεδόν.
Κ.Α.

Με μικρή διαφορά…
Με μόλις 30 ψήφους διαφορά «πήρε» τελικά ο Αλέξης Τσίπρας την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αθαμάνιο Άρτας! Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σ’ αυτό 279 ψήφους και ποσοστό 46,97%, ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε 249 ψήφους και ποσοστό 41,92%. Μικρή η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, που δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους συγχωριανούς του, σε αντίθεση με τη πλειοψηφία του Νομού Άρτας όπου το κόμμα του βγήκε πρώτο.
Ν.Γ.
Πανηγυρική επανεκλογή
Με ιδιαίτερη ευκολία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, κατάφερε να επανεκλεγεί στη Θεσπρωτία Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας. Σε σύνολο 12.569 ψήφων που έλαβε η Ν.Δ στο Νομό, ο κ. Γιόγιακας πήρε 9.106 σταυρούς, με τη δεύτερη υποψήφια, την Αντιγόνη Φίλη -Πασχάλη να συγκεντρώνει μόλις 1.072, ενώ ακολούθησαν ο δικηγόρος που δραστηριοποιείται στα Γιάννινα Γιάννης Παπαγιάννης (854 σταυροί) και η Όλγα Παρθενίου (397). Για πολλούς, βέβαια, ήταν αναμενόμενη η επανεκλογή του με δεδομένη και την απουσία από το ψηφοδέλτιο του Αντώνη Μπέζα…
Ν.Γ.

Έγινε το... θαύμα!
Ο Δήμος Ιωαννιτών έκανε το θαύμα του! Ταλαιπώρησε τους συμπολίτες μας που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούσαν να ανέβουν τις σκάλες για να ψηφίσουν. Έκπληκτοι όσοι έφθαναν στο 4ο Γυμνάσιο, δίπλα από το συγκρότημα της Ακαδημίας, πληροφορούνταν ότι όλα τα εκλογικά τμήματα ήταν στον πάνω όροφο και πρόσβαση δεν υπήρχε. Έπρεπε να ανέβουν τη σκάλα… Απέκλειαν όσους είχαν κινητικά προβλήματα. Θα μου πείτε ότι ήταν υποχρεωμένοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να κατέβουν στο ισόγειο! Δηλαδή; Να κλείσουν το εκλογικό κέντρο, να κατεβάσουν ένα παραβάν και να ανεβάσουν το φάκελο συνοδευόμενοι από το γραμματέα! Και πόσες φορές θα μπορούσαν να επαναλάβουν τη διαδικασία; Ποιος έδωσε αυτές τις οδηγίες στους υπαλλήλους που ετοίμασαν τα εκλογικά κέντρα; Και μόνο σ’ αυτό το σχολείο έβαλαν εμπόδια;
ΜΑΤ
Σκληρή αντίπαλος…
Έπεσε έξω η στήλη, η οποία πριν μερικούς μήνες είχε εκφράσει την άποψη ότι στις εθνικές εκλογές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στέφος είχε τις πιο πολλές πιθανότητες να διατηρήσει την έδρα του. Κι αυτό γιατί ο κ. Στέφος είχε μία σταθερή και συνεπή παρουσία και δράση στην περιοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά, η Μερόπη Τζούφη αποδείχθηκε πολύ σκληρή αντίπαλος και πήρε την πρωτιά στον Νομό και μαζί και τη μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ! Γεγονός στο οποίο λογικά θα βοήθησε και η θητεία της τα τελευταία χρόνια ως υφυπουργός Παιδείας…
Κ.Α.
Πρώτος με διαφορά!
Το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έβγαλε τελικά έδρα στον Νομό Ιωαννίνων και έτσι, δυστυχώς, δεν εκλέγεται βουλευτής ο Κώστας Γάτσιος, ο αξιοπρεπής και έντιμος αγώνας του οποίου όλο το προηγούμενο διάστημα του χάρισε δικαιολογημένα την πρώτη θέση σε σταυρούς στο κόμμα του! Ο κ. Γάτσιος έλαβε 3.138 σταυρούς αφήνοντας δεύτερο και με διαφορά τον Θανάση Μανταλόβα (2.686 σταυροί) και τρίτο τον Μιχάλη Κασσή (2.084 σταυροί). Έχει πολλά να προσφέρει στον τόπο μας ο κ. Γάτσιος, έστω κι αν δε θα είναι στη Βουλή αυτή την τετραετία. Όσο για τη Βάνα Μπάρμπα, οι αφίσες δεν την… έσωσαν, αφού πήρε την πέμπτη θέση σε σταυρούς από το ΚΙΝ.ΑΛ! Έτσι είναι αυτά…
Κ.Α.
* * *
Το φύλαγε για έκπληξη;
Οι ψίθυροι περί νέου μνημονίου μας τρομοκρατούν! Ακούσαμε πως όταν θα διαπραγματευτούν το πλεόνασμα θα πάμε για νέο μνημόνιο! Πανηγύρισε ο πρώην πρωθυπουργός από την Ιθάκη την έξοδο από τα μνημόνια αλλά οι επιτηρητές είναι ακόμη εδώ κι ας πλησιάζουμε στον επόμενο Αύγουστο. Ένα χρόνο μετά την έξοδο του Τσίπρα και οι επιτηρητές θα βάζουν φρένο. Μπορεί να του έδωσαν μια ευκαιρία να κάνει τις προεκλογικές παροχές, αφού και εκείνος δεν τους χαλάει τα χατίρια, αλλά τώρα που οι εκλογές τελείωσαν θα μας δείξουν πάλι τις προθέσεις τους. Εκτός κι αν δέθηκαν συναισθηματικά μαζί μας και δεν θέλουν να μας αποχωριστούν. Εξάλλου, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο δεν τα εκμεταλλεύτηκαν ακόμη. Έχουν πολλά να πάρουν από την Ελλάδα.

Αν σήκωναν κεφάλι…
Αυτοί που μας δάνεισαν τα δέκα χρόνια της κρίσης και αυτοί που θα μας δανείζουν από δω και πέρα λέτε να το κάνουν από φιλανθρωπία ή μας αγάπησαν τόσο που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εμάς; Πάντως, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν φάνηκε να απελευθερώθηκε από την επιτήρηση και τις εντολές των ξένων παραγόντων. Κεριά αναμμένα στέκονταν Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και όσο πειθαρχούσαν στις υποδείξεις τους ήταν τα καλά παιδιά. Αν σήκωναν κεφάλι τότε θα βλέπαμε ποια στάση θα κρατούσαν. Πάντως για να μας αφήσουν ελεύθερους να αποφασίζουμε για την τύχη της χώρας και του λαού της σα δύσκολο φαίνεται. Και είναι αδύνατο να χάσουν τον έλεγχο αφού δήμευσαν ήδη τη δημόσια περιουσία κι αν κάτι πάει στραβά γι’ αυτούς θα την αρπάξουν.

Δεν μας εμπιστεύονται!
Εκτός κι αν βλέποντας τον τρόπο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αφού απέφυγε να συγκαλέσει ακόμη και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να πάρουν όλοι μαζί αποφάσεις εθνικά χρήσιμες, δεν μας εμπιστεύονται ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας και να τα βγάλουμε πέρα. Βλέπεις, οι άλλες τρεις χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια έγκαιρα χωρίς να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην οικονομία τους δούλεψαν όλοι μαζί βάζοντας πάνω απ όλα την εθνική ευθύνη. Για μας αυτές οι έννοιες ήταν άγνωστες. Εδώ υπερίσχυε το ο θάνατός σου η ζωή μου. Κόμματα διαλύθηκαν, πολιτικοί δελεάστηκαν από τις υπουργικές καρέκλες και εγκατέλειψαν τα κόμματά τους… Μεγάλη η κατάπτωση!

Εν αναμονή…
Κι ενώ υποτίθεται ότι μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις και να εφαρμόσει μέτρα δικής της έμπνευσης μόλις αντιλήφθηκαν οι «σωτήρες μας» ότι άλλαξαν πορεία τους επανέφεραν βίαια εκεί που τους ήθελαν. Δεν θα ξεμπλέξουμε εύκολα από την επιτήρηση. Βλέπεις, ο πλούτος μας είναι δέλεαρ για τον εναγκαλισμό που μας κάνουν. Αν δεν είχαν να κερδίσουν θα μας άφηναν στην τύχη μας να βουλιάξουμε μια και καλή για να διαμοιράσουν τα ιμάτιά μας. Για να δούμε τι θα γίνει αύριο… Είναι πιθανό να μας βάλουν πάλι σε μνημόνιο για να μας σέρνουν πιο εύκολα από το λουρί που μας πέρασαν πριν 10 χρόνια. Εκτός κι αν αλλάξει η κατάσταση με τη νέα κυβέρνηση. Τελούμε εν αναμονή….
Θεανώ Βλάχου