ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα αφήσει το στίγμα του…
Δυνατό το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων, καθώς συνδυάζει την εμπειρία νυν βουλευτών και έμπειρων στελεχών, με τη «φρεσκάδα» υποψηφίων νεότερης ηλικίας, που όμως έχουν ριχτεί στη μάχη του σταυρού με μεγάλες αξιώσεις.
Μια τέτοια περίπτωση είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Δαρδαμάνη, ο οποίος μάλιστα αναδείχθηκε μέσα από το Μητρώο Στελεχών που είχε καταρτίσει η Ν.Δ. και επάξια κατέχει μια θέση στο ψηφοδέλτιο.
Με εμπειρία στον Χρηματοπιστωτικό τομέα (είναι οικονομολόγος, στέλεχος της Τράπεζας Ηπείρου) εξελέγη το 2016 στην τοπική ΝΟΔΕ - Ν.Δ. ως Υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας, έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει δημόσια (συχνά φιλοξενούνται άρθρα του στον «Π.Λ.»).
Αναμφίβολα, είναι μια αξιοπρόσεκτη υποψηφιότητα, με θετικό πρόσημο στην παράταξη της Ν.Δ. γι’ αυτό καλό θα είναι να υποστηριχθεί.
Ε.
«Επιπόλαιη επιλογή…»
«Λάβρος» εμφανίστηκε χθες ο Θωμάς Μπέγκας για την πρωτοβουλία του υπ. Περιβάλλοντος να στείλει εσπευσμένα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος της Παμβώτιδας προς έγκριση στο ΣτΕ. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μία «εντελώς επιπόλαιη επιλογή», τονίζοντας πως «δε μπορούμε να κάνουμε κάτι σοβαρό μέσα σε πέντε ημέρες. Εδώ έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από αυτό που ξέραμε. Δε μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτή τη διαδικασία, ούτε να υποχρεώσω τους επιστημονικούς μου συνεργάτες να καταθέσουν προτάσεις πάνω σε ένα τελείως καινούριο Σχέδιο μέσα σε λίγες μέρες». Δίκιο δεν έχει; Πάντως, μ’ αυτά και με τ’ άλλα, το υπουργείο κατάφερε να σχηματιστεί ένα μέτωπο απέναντί του για το Π.Δ.!
Κ.Α.

Οι πρώτοι διδάξαντες!
Μιλούσε η Φώφη για πελατειακές σχέσεις και τις χρέωνε ως αντίληψη στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ! Όμως οι πρώτοι διδάξαντες ήταν οι πασόκοι! Μήπως ξεχνάει πώς λειτουργούσαν οι κλαδικές; Μήπως δεν θυμάται πώς γινόταν οι επιλογές στελεχών για τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση; Ποιοι κατάργησαν την αξιοκρατία; Μήπως ξέχασε τι γινόταν στα υπηρεσιακά συμβούλια όταν εξέταζαν παρατυπίες δικών τους παιδιών; Πότε τιμωρήθηκε δημόσιος υπάλληλος που ανήκε στον πολιτικό τους χώρο; Έτσι δεν καλλιεργήθηκε το ακαταδίωκτο όποιο παράπτωμα κι αν έκανε ο υπάλληλος; Μήπως δεν θυμάται ποιοι επέβαλαν τα πράσινα, μπλε και κόκκινα καφενεία; Μήπως ξέχασε τι μάχες δίνονταν στα συνδικάτα για την υπεράσπιση της κυβερνητικής γραμμής; Να μη ξανάρθουν τέτοιες εποχές… Τώρα να συμβάλουν όλοι για να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή.
ΜΑΤ
Έδωσε… άφεση!
Νερό στο... κρασί του έβαλε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος, ο οποίος πέρυσι είχε σύρει τα εξ αμάξης στον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κων/νο Σουέρεφ για την ακύρωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ιτς Καλέ στην ομώνυμη ακρόπολη του Κάστρου. Χθες, μιλώντας για το Φεστιβάλ που επιστρέφει στο Ιτς Καλέ, αναγνώρισε ότι για το περσινό «φιάσκο» έφταιξε η διαμάχη των αρχαιοφυλάκων με το υπουργείο Πολιτισμού, δίνοντας άφεση αμαρτιών στον κ. Σουέρεφ, ο οποίος, εδώ που τα λέμε, πάντα αθώος ήταν αφού οι αρμοδιότητές του είναι συγκεκριμένες!
Α.
Στα έδρανα της Ε.Ε.!
Ξεκινάει επίσημα η νέα θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη σύνθεση που προέκυψε από τις πρόσφατες ευρωεκλογές και σ’ αυτό η Ήπειρος θα έχει τη δική της εκπροσώπηση, καθώς στα έδρανά του κάθεται για πρώτη φορά η νεοεκλεγείσα ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου! «Ξεκινάμε. Δυνατά για την Ελλάδα. Μαχητικά για τους Έλληνες», έγραψε η ίδια στο Twitter, καταλαμβάνοντας την έδρα της στο ανώτατο νομοθετικό όργανο της Ε.Ε.. Από τη στήλη πολλές ευχές για καλή και γόνιμη θητεία, πάνω απ’ όλα για το καλό του τόπου μας!
Κ.Α.
* * *
Δεν παίρνει τα… γράμματα!
Μακάρι να είχε προετοιμαστεί καλύτερα ο Τσίπρας πριν αποφασίσει να διεκδικήσει τόσο σοβαρά καθήκοντα! Νόμισε πως θα προήδρευε πάλι σε κάποιο δεκαπενταμελές και διεκδίκησε την πρωθυπουργία της Ελλάδας; Και τότε αναστάτωση προκαλούσε στην Παιδεία αγνοώντας τις επιπτώσεις των ενεργειών του και τώρα σε απόγνωση οδήγησε έναν ολόκληρο λαό. Πιστεύω το «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» θα έρχεται και θα ξανάρχεται στη σκέψη του! Αν άφηνε τότε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το έργο της θα ήταν πιο εύκολα και γι’ αυτόν τα πράγματα. Βιάστηκε, ως συνήθως, και την πάτησε και αυτός αλλά οδήγησε και έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση που όπως φαίνεται δεν θα έχει αίσιο τέλος αν αυτός συνεχίσει να μας κυβερνάει…

Ποιος του δίνει οδηγίες;
Αυτοί που βρίσκονται στο στενό του περίγυρο λέτε να τον καθοδηγούσαν για το πώς να διαχειριστεί την κατάσταση; Δεν πιστεύω ο κ. Καρανίκας να είχε τέτοιες ικανότητες… Αυτός ανέλαβε να μην αφήνει καμία δήλωση αντιπάλου να πάει χαμένη… Ομολογουμένως κάνει πολύ ευσυνείδητα τη δουλειά που του ανέθεσαν. Κάποιος που ξέρει γράμματα θα διορθώνει και τις δηλώσεις του πριν βγουν στον αέρα και η δουλειά γίνεται. Ο Βαρουφάκης έπαψε να τον επηρεάζει. Αυτόν τον έκανε πέρα όταν είδε τα δύσκολα… Ποιος από τον περίγυρό του του εξήγησε ότι θα μπορούσε να φέρει περισσότερα κρατικά έσοδα από φόρους εάν εφάρμοζε τον υψηλό συντελεστή; Δυστυχώς για μας, επέλεξε να μας τον επιβάλει και εξασφάλισε τα «περισσεύματα» των φτωχών Ελλήνων…

Έβαλε το χεράκι του…
Όσο ήταν στην αντιπολίτευση αγωνιζόταν με κάθε τρόπο για να αυξάνονται μισθοί και συντάξεις, για να μη πληρώνουν διόδια οι διερχόμενοι οδηγοί και θεωρούσε άδικο τον ΕΝΦΙΑ υποδεικνύοντας στους πολίτες να μη τον πληρώνουν και όπως έλεγε δεν τον πλήρωνε ούτε ο ίδιος. Για κάθε απαίτησή τους οι εργαζόμενοι τον έβρισκαν στο πλάι τους. Λες και δεν είχε συναίσθηση μέχρι πού μπορεί ένα κράτος να ενδίδει στις απαιτήσεις των πολιτών του. Κι ενώ τότε έδειχνε απλόχερος, όταν ανέλαβε την εξουσία τα χρειάστηκε. Με την τρόικα, ως σύμβουλό του, συνέταξαν το τρίτο και όπως λένε και ακριβότερο και αχρείαστο μνημόνιο, οδηγώντας σε απόγνωση το λαό. Και για να γίνει περισσότερο αρεστός στους επιτηρητές μας δήμευσε και τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα…

Τέτοια μετάλλαξη…
Ποιος το περίμενε ένας αρχηγός κόμματος που όσο ήταν στην αντιπολίτευση κατέβαινε στα πεζοδρόμια για να εμποδίσει την COSCO να δραστηριοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, ή ανέβαινε επάνω στα τρακτέρ για να συμπαρασταθεί στις απαιτήσεις των αγροτών, ή σήκωνε τις μπάρες των διοδίων για να περνάνε ελεύθερα τα οχήματα ότι τώρα ξέχασε να εφαρμόσει ακόμη και τα αναλογικά διόδια και ετοιμάζονταν να τα αυξήσει και στην Εγνατία πριν τη βγάλει στο σφυρί! Έφθασε στην Κίνα εκλιπαρώντας τους να αναπτύξουν εδώ και άλλες δραστηριότητες. Δεν ξέρω αν του προκάλεσαν σύγχυση όσα ανέλαβε και δεν ήξερε τι κάνει ή πώς το κάνει. Κι εμείς πληρώνουμε την ανεπάρκειά του.
Θεανώ Βλάχου