ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε φουλ ρυθμούς!
 Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων, η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grand Serai», με ώρα έναρξης τις 8.30 μ.μ., όπου αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Στο μεταξύ οι γαλάζιοι υποψήφιοι (φωτό) παρέα με τοπικά στελέχη επισκέφθηκαν τη Δευτέρα την Κατσικά και την Ανατολή, ενώ απόψε, μετά τις 9 μ.μ., η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων πραγματοποιεί βραδιά συνάντησης και επικοινωνίας στα Λιθαρίτσια. Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς η παράταξη!
Ν.Γ.

Κίνηση – ματ!
 Είναι ξεχωριστή πρωτοβουλία για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, πώς να το κάνουμε. Γι’ αυτό και καθιερώθηκε πια και έγινε θεσμός! Φέτος διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. Κίνηση – ματ από πλευράς του Πνευματικού Κέντρου αποδείχθηκε η υιοθέτηση της πρότασης του τρεις φορές βραβευμένου Γιαννιώτη σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη (γιος της αεικίνητης συνεργάτιδας του «Π.Λ.» Ελένης Δούβλη) για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ο ίδιος εξάλλου επιλέγει τις ταινίες κι αυτό έκανε και φέτος έχοντας δώσει όλα αυτά τα χρόνια ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς κάποιες από τις προβολές του φετινού προγράμματος!
Κ.Α.

Μπράβο στην Περιφέρεια!
 Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες ανοικτής θαλάσσης στην Πρέβεζα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η συμμετοχή των αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα διπλασιάστηκε και ο κόσμος με ενδιαφέρον εμψύχωνε συνεχώς τους αθλητές. Μπράβο λοιπόν στην Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα στον Αλέκο Καχριμάνη που αντιλήφθηκε την σημασία αυτών των εκδηλώσεων και συμμετείχε σαν Συνδιοργανωτής. Τέτοιες διοργανώσεις χρειαζόμαστε στην περιοχή μας!
Α.Μ.

Καλά να πάθουμε…
 Καλά να πάθουμε που εμπιστευθήκαμε τον Τσίπρα για να κυβερνήσει τη χώρα! Τι έπραξε στη ζωή του που μας έκανε να τον εμπιστευθούμε για κάτι τόσο σημαντικό; Σκέψου ότι λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές υπόσχεται στους νησιώτες ότι δεν θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όσοι κατοικούν σε νησιά που έχουν πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων! Βρίσκεται σε τέτοια απόγνωση που λέει ό,τι του κατέβει; Θα μου πείτε ότι πάντα ήταν απρόβλεπτος αλλά με την τελευταία του υπόσχεση ξεσήκωσε τους κατοίκους των ορεινών χωριών που μετακόμισαν στις μεγάλες πόλεις και στο εξωτερικό προκειμένου να επιβιώσουν και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το σπιτάκι στο χωριό που τους άφησαν οι πρόγονοί τους. Και υπάρχουν χωριά που το χειμώνα έχουν κάτω από τη δεκάδα κατοίκους!
ΜΑΤ

Πληρώνουν τις λακούβες!

«Εξυπνάδες» ξέρουν να λένε οι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, όπως και να παριστάνουν τους εύθικτους. Λακκούβες στους δρόμους, όμως, δεν ξέρουν να κλείνουν κι έτσι ο Δήμος υποχρεώνεται να αποζημιώνει τους πολίτες που πέφτουν σε αυτές! Η νομική υπηρεσία δεν προλαβαίνει να γνωμοδοτεί και η Oικονομική Eπιτροπή να αποφασίζει τις χρηματικές αποζημιώσεις (στη φωτό μερικές από το πλήθος των αποφάσεων). Κατά τ’ άλλα, ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας με τους συνεργάτες του ομιλούν για την... ποιότητα ζωής και την... άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας!
Κ. Καλτσής

Λέτε να καταφέρουν;
Aυτοί που μας κυβερνούν κατάφεραν, κατόπιν εντολών άλλων, να ξεριζώσουν κάθε παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα! Λέτε να εξαφανίσουν τα ελληνικά προϊόντα, να ρημάξουν τα σπαρτά, να μειώσουν ή και να καταστήσουν δυσεύρετα τα γαλακτοφόρα ζώα; Δυσκόλεψαν τόσο τη ζωή των αγροτών και των κτηνοτρόφων λες και το έβαλαν σκοπό να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν απογοητευμένοι κάθε προσπάθεια, ενώ οι επιχειρηματίες με την υπερφορολόγηση ή έβαλαν λουκέτα ή εγκαταστάθηκαν σε γειτονικές χώρες ή στην Κύπρο, που μας δίνει διαρκώς μαθήματα επανασυγκρότησης της οικονομίας αλλά οι δικοί μας δεν διδάσκονται. Αποδείχθηκαν ανεπίδεκτοι. Αγρότες, κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση και οι παράγοντες της κυβέρνησης κοιμούνται…

Εισαγόμενη οικονομία…
 Ελληνικές βιομηχανίες που παρήγαγαν είδη πρώτης ανάγκης ή εξοπλισμού έβαλαν λουκέτα με αποτέλεσμα τα εισαγόμενα είδη να πολλαπλασιάζονται. Το συνάλλαγμα φεύγει και διαρκώς στα ράφια αναγνωρίζεις προϊόντα και είδη που δεν παράγονται ούτε κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Ακόμη και ο σπόρος της πατάτας εισάγεται. Είναι τελικά αδιαφορία, είναι μελετημένο σχέδιο αφελληνισμού κάθε παραγωγικής διαδικασίας; Οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι το κόστος εγκατάστασης και εξοπλισμού κτηνοτροφικής μονάδας είναι απλησίαστο και κάθε τι που θα χρειαστούν θα το ψάξουν στα εισαγόμενα είδη. Κι ενώ θα ταλαιπωρηθεί ο κτηνοτρόφος για να στήσει τη μονάδα του και θα ξοδέψει υπερβολικά, όταν έρθει η ώρα θα πουλήσει το γάλα που παράγει με 0,70 το κιλό!

Αγνοήθηκαν πρακτικές!
Κούρεψαν τα εισοδήματα, κούρεψαν τους μισθούς, κούρεψαν τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, υπερφορολόγησαν τα όποια εισοδήματα αλλά απέφυγαν να κουρέψουν και τις οφειλές των πολιτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τους Δήμους, το κράτος, τις τράπεζες αν και αυτές ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δάνεια που χρεώθηκαν σ’ αυτό το λαό κι ας είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και μάλιστα ξένων συμφερόντων. Είναι σπάνιο να δεις σήμερα γεωργούς ή κτηνοτρόφους που να δουλεύουν ελπίζοντας ότι θα ανταμειφθούν οι κόποι τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αμφίβολο παρά τους κόπους και τις θυσίες που καταβάλουν. Αυτή η ευλογημένη από κάθε άποψη χώρα αδυνατεί να στήσει σε γερά θεμέλια την οικονομία της. Το αύριο είναι τόσο αβέβαιo για όποιον δημιουργεί…

Κι άλλα προβλήματα…
 Η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση των νέων είναι κι αυτά μεγάλα προβλήματα! Τι έκανε η κυβέρνηση; Είχε έστω και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο; ΚΑΝΕΝΑ! Διαχειρίστηκε την καθημερινότητα βάζοντας στο επίκεντρο τις όποιες παροχές θα της εξασφαλίσουν την παραμονή της στην εξουσία για περισσότερο χρόνο. Ακούσατε έστω και μία φορά τον πρωθυπουργό μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία του να αναφέρεται σε συγκεκριμένα άμεσα, μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα σχέδια; Όλη του τη ζωή σχεδίαζε το πώς θα βολευτεί εκείνος. Έτσι ξεκίνησε, έτσι πορεύτηκε και έτσι επιμένει… Τον εαυτό του σκέφτεται πρώτα απ’ όλα. Και όποιος βρίσκεται μέσα στα σχέδιά του βολεύεται.
Θεανώ Βλάχου