ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Όπως τα λέει…
Να και μία άλλη άποψη σχετικά με όλο αυτό τον χαμό που γίνεται στα Γιάννενα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.. Την κατέθεσε ο Κώστας Τασούλας μιλώντας χθες στο δημοτικό Ραδιόφωνο. Όπως είπε, είναι πιο ευχάριστο ως πρόβλημα το να υπάρχει πληθώρα ενδιαφερόμενων για το ψηφοδέλτιο και αναγκαστικά να μένουν κάποιοι εκτός από το να μην υπάρχει προσφορά υποψηφίων! Υπενθύμισε μάλιστα πρόσφατες δύσκολες εποχές που η Ν.Δ αναγκαζόταν να… επιστρατεύσει υποψηφίους για τον συνδυασμό της! Με άλλα λόγια, στα δύσκολα, όλοι την κάνουν με χαλαρά πηδηματάκια. Στα εύκολα, πάλι, τσακώνονται για το ποιος θα… πρωτοστηρίξει! Αυτά από τον Κώστα Τασούλα που -να τα λέμε κι αυτά- είναι σταθερά παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα!
Κ.Α.
Ακυβέρνητο… καράβι!
 Απογοήτευσε τον ελληνικό λαό η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση! Και της το έδειξε αρχικά στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές και έπεται συνέχεια. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε ευκαιρία για να συκοφαντήσουμε την ιδεολογία της αριστεράς. Εκείνοι που ανέλαβαν να διαχειριστούν την κατάσταση τα έκαναν θάλασσα. Φταίνε οι άνθρωποι και όχι η ιδεολογία τους. Όπως ο Στάλιν, με τις αγριότητές του και τα Γκούλαγκ έγινε αφορμή να συκοφαντηθεί ο κομμουνισμός στην πράξη! Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν αναφωνούσε ο Τσίπρας. Και ο λαός που ήθελε να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις για να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα του απάντησε… στις εκλογές.
Θ.
Βάνα στο ΚΙΝ.ΑΛ!
 Στον πολιτικό «στίβο» ετοιμάζεται να κατέβει ξανά η συμπατριώτισσά μας γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η οποία παλαιότερα είχε πολιτευθεί με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη! Αυτή τη φορά αποκάλυψε πως της έχει γίνει πρόταση να κατέβει υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ., κάτι που σκέφτεται πολύ σοβαρά, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τη Φώφη Γεννηματά. Το 2012 η Βάνα είχε κατέβει στη Β’ Αθηνών αλλά δεν τα κατάφερε. Λέτε λοιπόν αυτή τη φορά το ΚΙΝ.ΑΛ να τη στείλει στα Γιάννενα; Μάλλον δύσκολο, αν και ποτέ δεν ξέρεις!
Κ.Α.

Περίεργες διαβουλεύσεις…
Αλλάζουν εσπευσμένα τον ποινικό κώδικα ενώ απουσιάζει η αντιπολίτευση! Μειώνουν τις ποινές στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για όσα αφορούν στην κατασκευή κλπ. των μολότοφ! Τι άλλο υποσχέθηκαν να κάνουν; Οι χαρές τους όταν παίρνει άδεια ένας κρατούμενος που έκανε πολλά εγκλήματα, επειδή εκείνος έκρινε ότι κάποιοι δεν δικαιούνται να ζουν, μας προβληματίζει… Όσο για τη μεταφορά κάποιων σε αγροτικές φυλακές αλλά και οι άδειες που διαρκώς αυξάνονται κάτι λένε… Να δούμε πού θα καταλήξουν. Πάντως, οι φυλακισμένοι έδειξαν ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση με την ψήφο τους… Μακάρι να έπαιρναν αποφάσεις για πραγματική αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος, για καλύτερες συνθήκες στην κράτησή τους και για την ένταξη των αποφυλακισμένων στην κοινωνία.
ΜΑΤ

Χαλάνε τους τοίχους!
 Η στήλη είχε ασχοληθεί ξανά με το θέμα αλλά δεν… ίδρωσε το αυτί κανενός. Μας το επισήμανε ξανά φίλος αναγνώστης. Ο λόγος για τα φυτά (πλατάνια και συκιές) που έχουν φυτρώσει στον τοίχο της λίμνης και στα σκαλιά στο «δώδεκα», αλλά και από την πλευρά της «Σκάλας». Αυτά όσο μεγαλώνουν δημιουργούν προβλήματα στα μπετά και στην τοιχοποιία, οπότε, όσο καθυστερεί η αποψίλωσή τους, αυξάνει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών! Επιτέλους, ας φροντίσει ο Δήμος να κοπούν, γιατί δεν πάει άλλο!
Κ.Α.

Για να πολιτευθεί…

 Ο Θεσπρωτός καρδιολόγος (καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και πρώην βουλευτής Χρήστος Κατσούρας είναι, πραγματικά, μια σταθερή αξία. Στο χώρο της επιστήμης, της κοινωνίας, της πολιτικής, αλλά και της λογοτεχνίας (έχει γράψει εξαιρετικά μυθιστορήματα, με πολλούς αναγνώστες). Κυκλοφορούν και πάλι οι φήμες ότι του προτάθηκε να πολιτευθεί στη Θεσπρωτία. Ό,τι και να κάνει, αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ως μια ήρεμη και συνετή δύναμη έχει κερδίσει τις καρδιές όλων! Στη Θεσπρωτία, παρότι διετέλεσε βουλευτής σε μια δύσκολη περίοδο (κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου), εντούτοις δεν έχει την παραμικρή φθορά, αλλά, αντίθετα, ενισχύθηκε το κύρος του, αφού διαπιστώθηκε απ' όλες τις πλευρές η σεμνότητα, το ήθος, η εντιμότητά του. Από το 2012 και μετά δεν ασχολήθηκε με την πολιτική.
Η. Μ.

Μεγάλος προβληματισμός…
Οι Έλληνες είναι φοβισμένοι. Βλέπουν το σήμερα με οργή και τρομάζουν για το αύριο! Τελικά άκουσαν και τι δεν άκουσαν κατά την χρονική περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές. Οι αντιπαλότητες που ανέπτυξαν το κόμματα τους τρόμαξαν ακόμη περισσότερο γιατί είδαν ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σ’ αυτούς που δεν έμαθαν να δουλεύουν σκληρά αλλά αρκούνται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αυτά τέλειωσαν πια. Δεν πιάνουν τόπο ούτε οι φωνές, ούτε οι ύβρεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων ούτε τα δήθεν ιδεολογικά συνθήματα. Ο λαός θέλει να δει πράξεις. Θέλει να ακούσει για συγκεκριμένα σχέδια που θα εφαρμοστούν με σοβαρότητα για να υπάρξει αύριο και για την Ελλάδα. Εδώ που φθάσαμε μόνο ανασφάλεια εισπράττουμε και μεγάλο φόβο.

Ούτε με παροχές!
 Νόμισε ο πρωθυπουργός ότι με τις παροχές που του εισηγούνταν οι «κολλητοί του» θα διατηρούσε τα ποσοστά του. Αλλά γελάστηκε. Είναι τόσο τρομαγμένοι οι Έλληνες από τις πρακτικές του που όσα προεκλογικά τερτίπια κι αν εφαρμόσουν θα συναντούν ένα τρομαγμένο και πολύ επιφυλακτικό λαό. Ίσως είναι η πρώτη φορά που τα προεκλογικά συνθήματα δεν πιάνουν τόπο. Η καθημερινή πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για την οικογένεια. Ο φόβος που προκαλείται από την ανεργία είναι καθοριστικός για τις αποφάσεις των ψηφοφόρων. Βλέπεις, πέρασαν οι εποχές που τα ιδεολογικά συνθήματα που εκφωνούνταν από τα μπαλκόνια ξεσήκωναν την κοινή γνώμη. Τώρα είναι αναγκασμένος ο ψηφοφόρος να δει ποια είναι η πραγματικότητα και να αποφασίσει…

Έστειλε μήνυμα!..
 Ο λαός έστειλε το πρώτο μήνυμά του στις ευρωεκλογές: «Σοβαρευτείτε και δουλέψτε σκληρά επάνω σε εθνικό σχέδιο. 38 ψηφοδέλτια! Κρίμα στο χαρτί που ξοδεύτηκε. Αλήθεια τόσοι πολίτες έχουν ο καθένας τους και μια διαφορετική άποψη για το πώς θα μας σώσει; Η χώρα χάνεται και αυτοί παίζουν τις κουμπάρες. Στην Ελλάδα δεν χωράνε ούτε συνθήματα ούτε προχειρότητες στην εκπόνηση σχεδίου! Δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Τα πράγματα χειροτέρεψαν τα τελευταία χρόνια. Τι έφταιξε; Ήταν η ανικανότητα των κυβερνώντων; Ήταν η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού; Έχαναν χρόνο καλλιεργώντας τις εμπαθείς πρακτικές τους; Πάντως αποδείχθηκαν και ετούτοι ανακόλουθοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν. Και μας πήρε το ποτάμι…

Κατώτεροι των περιστάσεων…
Οι τόσοι πολιτικοί σχηματισμοί στις ευρωεκλογές δείχνουν μεγάλη επιπολαιότητα! Όλοι αυτοί έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό για το συμφέρον της Ελλάδας; Από τα άκρα δεξιά μέχρι τα άκρα αριστερά εμφανίστηκαν 38 διαφορετικές απόψεις που αν τις στύψεις δεν θα βγάλεις κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο. Μικρά ή μεγαλύτερα σχήματα που εκπέμπουν εγωισμούς. Καθένας πιστεύει ότι έχει να προτείνει το καλύτερο. Και ο λαός; Ψάχνει να βρει λύσεις στα προβλήματά του που απαιτούν συγκροτημένο πρόγραμμα και πολλή δουλειά. Και όταν εκλεγεί ο Κυριάκος « οι άλλοι» θα του στήσουν πόλεμο για να μην πετύχει να μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Τελικά είμαστε αυτοκαταστροφικοί!
Θεανώ Βλάχου