ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Οι δικοί μας!
Ικανοποιημένος και δικαιολογημένα, είναι ο «Π.Λ.» από τις επιδόσεις των ευρωβουλευτών με τους οποίους σχετίζεται η εφημερίδα αλλά και η ίδια η περιοχή μας. Από τη μία, εκλέγονται η συμπατριώτισσά μας Άννα Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, τακτικός αρθρογράφος του «Π.Λ.» και η εκλεκτή συνάδελφος Μαρία Σπυράκη, η οποία μάλιστα συμμετείχε στην πρόσφατη εκδήλωση του «Π.Λ.» για το βιλίο «Τσάμηδες» του Αντώνη Μπέζα. Από την άλλη, ικανοποιητική επίδοση στη σταυροδοσία σημείωσε στην παρθενική του απόπειρα και ο συμπατριώτης μας (από το Ζαγόρι) Νίκος Γιαννής! Όλα καλά λοιπόν στις ευρωεκλογές…
«Π.Λ.»

Είναι νωρίς για δάκρυα…
Μέχρι να χαρούμε τις προεκλογικές παροχές θα ξυπνήσουμε βίαια και τότε θα καταλάβουμε ποια μέτρα θα αναγκαστεί πάλι η κυβέρνηση να μας επιβάλει, για να φέρει στα ίσια την οικονομία. Άνοιξαν το τσου­βάλι και υποσχέθηκαν παροχές που δεν είναι σε θέση να τις πραγματοποιήσουν, αλλά κι αν σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να το κάνουν, το κόστος που θα μας καλέσουν να πληρώσουμε μετεκλογικά θα είναι πάλι δυσβάσταχτο! Εξ άλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι πρακτικές αυτής της κυβέρνησης μας κοστίζουν. Απλά δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει αύριο. Ζουν το σήμερα και ας μας πάνε πάλι στο γκρεμό… Συνηθισμένοι είναι να λένε και να ξελένε, να τάζουν και να ξετάζουν!
ΜΑΤ

Στήριξαν τον ένα…
Κάποιοι είχαν υποτιμήσει τον Γιώργο Ζάψα και τον εκτιμούσαν τρίτο ή τέταρτο στις εκλογές της Περιφέρειας Ηπείρου. Τελικά, οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώθηκαν αρκετά, τον υποστήριξαν και πήρε τη δεύτερη θέση, με ποσοστό σχεδόν 15%. Φυσικά, είναι πολύ χαμηλότερο, περίπου δέκα μονάδες πιο κάτω, από εκείνο της Όλγας Γεροβασίλη που το 2014 είχε λάβει 24,58%! Πάντως, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δε φάνηκε να στηρίζει με την ίδια… ζέση και τον υποψήφιό του στον Δήμο Ιωαννιτών, τον Λάζαρο Νάτση, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος στην εκλογική «κούρσα» με ποσοστό 4,88%!
Κ.Α.

Λογαριασμοί απελπισίας…
= Οι λογαριασμοί που εκδίδει η ΔΕΗ τρομοκρατούν τους καταναλωτές. Διαβάζεις τις αναλύσεις και βλέπεις για τη ΔΕΗ: 187 ευρώ, ΑΔΜΗΕ 54, ΥΚΩ 28,ΕΤΜΕΑΡ 44, Διάφορα 7, ΦΠΑ 36, χρεώσεις Δήμου και ΕΡΤ 25… δηλαδή το ρεύμα κοστίζει 187 ευρώ και οι υπόλοιπες χρεώσεις 194 ευρώ! Κι από την άλλη οι ιδιωτικές εταιρείες που δεν παράγουν ρεύμα αλλά τους το δίνει φθηνότερα η ΔΕΗ κάνουν μεγάλες προσφορές μέχρι που να πάρουν τους πελάτες της ΔΕΗ και μετά όλες μαζί θα του... αλλάξουν τα φώτα! Θα έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες. Πάντως με αυτούς τους λογαριασμούς οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δεν ξέρουν τι να κάνουν… Πώς νομιμοποιούνται όλες αυτές οι χρεώσεις;
Θ.
Δεν βιάστηκε!
Με την εμπειρία που έχει στις αυτοδιοικητικές μάχες, καθώς έχει δώσει ουκ ολίγες τα τελευταία 35 χρόνια, ο Αλέκος Καχριμάνης δέχονταν μεν προχθές βράδυ τα συγχαρητήρια συνεργατών και φίλων του, όμως ο ίδιος δε βιάστηκε να πανηγυρίσει και να κάνει δηλώσεις νίκης παρόλο που το πράγμα έδειχνε από νωρίς πού θα πήγαινε. Βλέπεις, καμιά φορά τα ποσοστά ανατρέπονται και μπορεί να «κάτσουν» πιο χαμηλά από τα αρχικά, κάτι που ο Περιφερειάρχης το ξέρει καλά. Οπότε, περίμενε μπροστά στον υπολογιστή του (φωτό) να βγουν τα αποτελέσματα από ικανό αριθμό εκλογικών τμημάτων όλης της Περιφέρειας, περίπου ένα 25% και μετά έκανε δήλωση! Λογικά, πάντως, ούτε ο ίδιος δε θα περίμενε τέτοιο εύρος επιτυχίας!
Κ.Α.
Ακούγοντας τον Ελισάφ…
Την ίδια ώρα προχθές βράδυ που έκανε τηλεοπτική δήλωση ο Πρωθυπουργός για το αποτέλεσμα των εκλογών, ξεκίνησε και η δήλωση του Μωυσή Ελισάφ στους τοπικούς σταθμούς. Ο Θωμάς Μπέγκας λοιπόν που εκείνη τη στιγμή ήταν στο εκλογικό του κέντρο, έφυγε από τη μία τηλεόραση και πήγε στην άλλη, να ακούσει τι έλεγε ο αντίπαλός του πλέον στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Ιωανιτών. Δήλωση την οποία, όπως δείχνει και η φωτογραφία, άκουσε με προβληματισμό και περίσκεψη! Λογικό, γιατί ο κ. Ελισάφ επέλεξε από την αρχή τη… φουλ επίθεση εναντίον του!
Κ.Α.
* * *
Τα θηρία καιροφυλακτούν!
Η ασυνεννοησία του πολιτικού κόσμου βολεύει εκείνους που εξυπηρετούν σήμερα ή έχουν σκοπό να εξυπηρετήσουν μελλοντικά τα συμφέροντά τους… Αλλά ποιος πολιτικός να νοιαστεί; Οι περισσότεροι ζουν και αναπνέουν για να βολέψουν τις δικές τους ανάγκες. Οι πράξεις τους αποβλέπουν στο να δημιουργήσουν ένα φιλολαϊκό προφίλ με σκοπό να κερδίσουν πόντους. Τι γίνεται στη χώρα ή πώς περνάει ο απλός λαός λίγη σημασία έχει. Αν αυτό το κράτος δουλεύει τυχαία δεν τους απασχολεί. Κάνουν κάποιες παρεμβάσεις πάντοτε με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων και μετά αναπαύονται στις δόξες τους. Δείτε ποιες τροπολογίες έφερναν άρον-άρον κατά την προεκλογική περίοδο. Ακόμη και 13η σύνταξη διακήρυτταν ότι θα δώσουν κι ας ήταν προεκλογικό τέχνασμα.…

Πώς να το καταλάβουν;
Όταν έχεις κύριες αποδοχές μεγαλύτερες απ’ όσα παίρνει έναν ολόκληρο χρόνο εκείνος που έτυχε να έχει εργασία, τότε πώς να μπεις στη θέση του άνεργου που ζει έναν εφιάλτη; Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση και εκείνοι που αποφασίζουν για μας τρώνε με χρυσά κουτάλια. Και να ήταν μόνο οι κύριες αποδοχές τους; Το κόστος ενός αντιπροσώπου μας στην ελληνική Βουλή ή σε υπουργείο είναι προκλητικότατο. Και για να λένε ότι κάτι κάνουν ρίχνουν στη μάχη των εντυπώσεων και τις ιδεολογικές τους κορώνες για να αποδείξουν ότι υπερασπίζονται αρχές και ιδέες. Δείτε ποιοι αποτελούν τη σημερινή πλειοψηφία και ποιοι κατέχουν υπουργικές καρέκλες. Ένα αχταρμάς βολεψάκηδων που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα προνόμιά τους…

Ο φόβος...
Δεν ξέρω ποιους βολεύει ο φόβος που βιώνουν οι Έλληνες. Φόβος για το αν θα έχεις να βάλεις ψωμί στο τραπέζι σου, φόβος για τα παιδιά που μεγαλώσεις και που ξοδεύεις πόρους απ’ αυτούς που δεν έχεις για την εκπαίδευσή τους, φόβος για τα άνεργα παιδιά σου που τα βλέπεις να μαραζώνουν, φόβος για να ανοίξεις το μαγαζί σου γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου σπάσουν τη βιτρίνα ή θα σου αρπάξουν τις εισπράξεις, φόβος στα χωριά από τις επιδρομές ακάλεστων επισκεπτών με σκοπό να αρπάξουν ό,τι βρουν… Δεν τολμάς να ανοίξεις την τηλεόρασή σου και οι ειδήσεις σου προκαλούν φόβο. Εγκλήματα, αυτοκτονίες, βιασμοί, οικογενειακές τραγωδίες, ενώ ο φόβος φώλιασε μέσα μας και περιμένουμε να μάθουμε τι άλλο χειρότερο θα ακούσουμε ή τι κακό θα μας συμβεί αύριο.

Πόσο άλλαξαν...
Κάποτε ήταν μεγάλη βοήθεια για τις νέες οικογένειες η δωρεά ή η κληρονομιά ακινήτου από τους γονείς στα παιδιά τους! Ένα σπίτι για να μην πληρώνουν ενοίκιο ή και ένα περισσότερο για να έχουν ένα τακτικό εισόδημα! Και τώρα έγινε το ακίνητο βάρος. Μετά το τσίπριο κίνημα «δεν πληρώνω», τώρα οργανώθηκε το κίνημα «δεν κληρονομώ»! Τριπλασιάστηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιάς και πληθαίνουν τα ακίνητα που περιέρχονται στο κράτος. Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχουμε 15.000 αποποιήσεις. Σκέψου ότι το ακίνητο έγινε βάρος. Τα παιδιά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς αλλά και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη που άφησε ο πατέρας τους.
Θεανώ Βλάχου