ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Υποδειγματική παρουσία…
Νέος σε ηλικία, έχει όμως μεγάλη εμπειρία σε εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για τον Νίκο Γιωτίτσα, ο οποίος κατεβαίνει υποψ. δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων (Δ.Ε. Παμβώτιδας) με τον συνδυασμό «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη. Απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπ. Ιωαννίνων, ασχολείται με τα κοινά από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη Γορίτσα (κοντά στο Κουτσελιό), από όπου κατάγεται και διαμένει. Πανταχού «παρών» όταν του ζητείται, χωρίς δεύτερη σκέψη και ανταλλάγματα! Αιρετό μέλος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων, η μέχρι σήμερα προσφορά του στα καθήκοντα που έχει αναλάβει είναι υποδειγματική!
Όσοι γνωρίζουν το Νίκο (τα τελευταία χρόνια είναι και συνεργάτης του «Π.Λ.») μπορούν να διακρίνουν την καθαρότητα του χαρακτήρα του, την αφοσίωσή του και τον ζήλο του με ό,τι καταπιάνεται. Όλα τα παραπάνω ας τα λάβουν υπόψη τους οι δημότες την ώρα της κάλπης…
Ε.

Απλός και προσιτός…
«Νέα Εποχή» στο Δήμο Μετσόβου φιλοδοξεί να φέρει ο υποψ. Δήμαρχος Θεόφιλος Σούλτης, ο οποίος όλη αυτή την προεκλογική περίοδο έχει προβεί σ’ έναν ομολογουμένως σεμνό αγώνα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια! Απλός και προσιτός στους συντοπίτες τους, περιοδεύει στα χωριά, ακούει τα προβλήματα, καταθέτει την δική του πρόταση για ισότιμη ανάπτυξη όλων των Κοινοτήτων, αλλά και το πώς θα ενισχυθεί περαιτέρω ένας από τους πιο τουριστικούς Δήμους της Ηπείρου. Αξιοπρόσεκτη υποψηφιότητα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εκλογική μάχη…
Γ.

Έχασαν την ευκαιρία…
= Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές και τα κόμματα δεν μίλησαν για την πορεία της Ευρώπης. Ποια Ευρώπη θέλουν; Από τι πάσχει και τι χρειάζεται για να γίνει πραγματική ένωση χωρών και λαών; Να μη γνωρίζουν τι τους γίνεται ή το έκαναν επίτηδες για να μη χαλάσουν τις καρδιές εκείνων που διαφεντεύουν την Ευρώπη; Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά. Η διαφορετική ανάπτυξη φωνάζει από μακριά ότι δεν είναι η σωστή προοπτική. Η άνοδος της ακροδεξιάς λέει πολλά και θα οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις. Θα την πληρώσουν πάλι οι λαοί… Και οι δικοί μας τρώγονται… Μόνο ο Τζίμερος έβαλε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις! Αλλά αυτός δεν δίνει ούτε επιδόματα ούτε διορίζει…
ΜΑΤ

Δυναμική υποψηφιότητα…
Είναι δυναμική, δραστήρια, επιτυχημένη επιχειρηματίας, με εξειδικευμένες σπουδές στο εξωτερικό στην Διοίκηση και τον Τουρισμό. Ο λόγος για την Έλσα Εξάρχου – Κεντέρη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια περιφ. σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αλ. Καχριμάνη, για να δοκιμαστεί και στον απαιτητικό στίβο της Τοπ. Αυτοδιοίκησης. Η μέχρι σήμερα πορεία της εντυπωσιακή κυρίως στο κομμάτι του Τουρισμού, καθώς «τρέχει» καινοτόμα προγράμματα, όπως το «Epirus 365», το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου έχει… υιοθετήσει και προωθεί, προβάλλοντας την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο.
Με τον σύζυγό της, τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, λειτουργούν ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Ηπείρου στο Ζαγόρι, το Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, το οποίο μάλιστα έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία!
Η αγάπη της για το Ζαγόρι και την ανάδειξή του είναι διαρκής. Πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε η πρόταση για λειτουργία Γαστρονομικής Κοινότητας στο Ζαγόρι, μια πρωτοβουλία της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, στην οποία η Έλσα είναι Αντιπρόεδρος και έχει αναλάβει τον όλο συντονισμό… Αναμφίβολα λοιπόν πρόκειται για μια δυνατή υποψηφιότητα, γι’ αυτό και αξίζει της προσοχής των ψηφοφόρων!..
Ε.

Δε σέβονται!
Το να πηγαίνει ένα κόμμα, ανεξαρτήτως του ποιο είναι αυτό και να κρεμάει προεκλογικό πανό πάνω στο τείχος του κάστρου, δεν το τιμάει καθόλου, γιατί δείχνει ότι δε σέβεται την ιστορία αυτής εδώ της πόλης και τα μνημεία της. Άρα μόνο διαφήμιση για το ίδιο δεν αποτελεί μία τέτοια ενέργεια. Ας το έχουν αυτό υπόψη τους τα κόμματα. Πρώτα απ’ όλα σεβασμός στα Γιάννενα και μετά όλα τα υπόλοιπα!..
Κ.Α.

Χειρότερες μέρες!
Σκορπίζει χρήματα μήπως και ξεγελάσει κάποιους ψηφοφόρους και ταυτόχρονα εκδικείται το λαό που τον εγκαταλείπει οδηγώντας τον σε σκληρότερη επιτήρηση ώστε να φωνάζει πάλι από τη θέση των αγανακτισμένων. Τα μαντάτα έρχονται απ’ έξω και δεν είναι ευοίωνα. Λέτε να του το ζήτησε και αυτό η Μέρκελ που διαφεντεύει την Ευρώπη και εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα; Πάντως της έκανε ό,τι κι αν του ζήτησε κι ας ήξερε ότι τα σχέδια των ηγετών της Γερμανίας δεν έχουν σχέση με την έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση. ΔΝΤ και Γερμανοί ηγέτες έχουν τα δικά τους σχέδια και η υποτιθέμενη κρίση τους διευκολύνει να τα πραγματοποιήσουν… Αλίμονο από τον ελληνικό λαό.
Θ.
Γραφείο Αντιδημάρχου…
Αν είσαι Αντιδήμαρχος, πώς να το κάνουμε, έχεις το… πλεονέκτημα έναντι των συνυποψηφίων σου! Προφανώς αυτό είναι κάτι που το πιστεύει ο Θωμάς Γιωτίτσας. Κάπως έτσι, έστειλε αυτές τις μέρες εκατοντάδες (;) φακέλους στους δημότες με μία απολογιστική για τη θητεία του επιστολή μέσα μαζί με την κάρτα του! Όλοι το κάνουν, θα πει κανείς. Ναι αλλά όχι χρησιμοποιώντας φακέλους από το γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών, που φαίνεται και ως αποστολέας, όπως έκανε ο κ. Γιωτίτσας! Λέτε να χρέωσε σε μας τους πολίτες τον λογαριασμό αυτής της ομαδικής αποστολής; Δε θα ήταν… παράξενο!
Κ.Α.
Καλή επιλογή…
Είναι επιστήμονας, συνδικαλιστής στον ιατρικό χώρο, εκλεγμένο μάλιστα μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, ενώ δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στον χώρο του τοπικού αθλητισμού και της νεολαίας, πεδία που γνωρίζει καλά. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Σήτο, ιατρό αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ο οποίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ. Η ενεργή του παρουσία στα κοινά, αν μη τι άλλο, αποτελεί εχέγγυο του ενδιαφέροντός του γι’ αυτά. Τέτοιους συμπολίτες τους έχουμε ανάγκη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία πολύ καλή επιλογή λοιπόν ο κ. Σήτος…
Κ.Α.
* * *
Έρχονται από παλιά…
Τα σχέδια εκείνων που δημιουργούν τις εξελίξεις στην οικονομία έρχονται από παλιά. Δεν τα εκπονούν τώρα λόγω της κρίσης, που και αυτή σχεδιάστηκε και επιβλήθηκε για να διευκολύνει τα σχέδιά τους. Θυμάστε από πότε έδιναν επιδοτήσεις στους αγρότες προκειμένου να θάβουν τα ροδάκινα και τα πορτοκάλια; Πάρτε επιδοτήσεις και μη δουλεύετε. Και το μικρόβιο εξαπλώθηκε στην οικονομία, εργοστάσια έκλεισαν, η παραγωγικότητα ασθένησε βαριά, οι εισαγωγές υπερίσχυσαν των εξαγωγών και μας πήρε το ποτάμι… Και σ’ αυτό βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες που άλλαξαν, τα επικίνδυνα φαινόμενα πολλαπλασιάστηκαν, καλλιέργειες εξαφανίστηκαν και οι εισαγωγές κρέατος και γάλατος μας αποτελείωσαν… Και εμείς καθόμαστε άπραγοι περιμένοντας το μοιραίο.

Το πράγμα ξέφυγε!
Η κατάσταση στη χώρα μας ξέφυγε εντελώς. Τα κόμματα σχεδιάζουν την επόμενη μέρα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Στο επίκεντρο κάθε προσπάθειάς τους είναι η εξυπηρέτηση των πάσης φύσεως συμφερόντων. Τάζουν λαγούς με πετραχήλια, καταφεύγουν σε διορισμούς χωρίς αξιολόγηση, οι φελλοί επιπλέουν, η αξιοκρατία θάφτηκε εδώ και πολλά χρόνια, αφήνουν τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ουσιαστική οργάνωση και το αλισβερίσι επιβλήθηκε με τέτοιο τρόπο που έγινε βίωμα και απλά δημιουργεί παρενέργειες. Σοβαρά δεν είδαμε να οργανώνονται οι υπηρεσίες του κράτους που ξοδεύει πόρους χωρίς αυτοί να είναι ανάλογοι της αποδοτικότητας. Και αυτό το μπέρδεμα βολεύει τους φελλούς που επιπλέουν ενώ η σύγχυση καλύπτει την ανοργανωσιά…

Ουδέποτε σοβαρεύτηκαν!
Κι ενώ η κατάσταση σ’ αυτή τη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο όσοι μετέχουν στους κομματικούς σχηματισμούς είναι όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων. Η αξία τους θα αποδεικνύονταν μόνο στην πράξη. Και η πράξη είναι απογοητευτική. Δεν μπορεί να βρίσκεται η χώρα σε τέτοια κατάσταση και να μην υπάρχουν ευθύνες. Ο λαός στην πλειοψηφία του καθοδηγείται. Και όταν τα συμφέροντα σχεδιάζουν και επιβάλουν τις πρακτικές τους δεν υπάρχει ουσιαστική αντίσταση. Όλα τα δέχθηκε αυτός ο λαός χωρίς κανένα προβληματισμό. Τα συμφέροντα μας οδηγούσαν βήμα-βήμα στο γκρεμό κι εμείς τα δεχόμαστε όλα όπως μας τα επέβαλαν. Ποιοι και πόσοι διαμαρτυρήθηκαν όταν έκλεινε ένα ελληνικό εργοστάσιο; Ίσως μόνο όσοι έχαναν τη δουλειά τους. Οι άλλοι κοιμόμαστε…

Ενωμένοι με διακρίσεις…
Ακούσαμε πολλά για την ένωση λαών και κρατών! Ποια ένωση; Αυτή που διευκόλυνε την εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων; Εδώ ακούγαμε ότι τα περισσεύματα κάποιων χωρών ήταν τα ελλείμματα των υπολοίπων και νομίζαμε ότι αυτές οι διαπιστώσεις δεν έχουν σημασία για μας. Να όμως που είχαν. Και η ενωμένη Ευρώπη ξέφυγε από τον αρχικό σχεδιασμό της και αντί να συνδιοργανώσει και την οικονομία της, και το στρατό της πάνω σε λύσεις που να ωφελούν και να υπερασπίζονται ισότιμα τα συμφέροντα όλων των λαών αδιακρίτως εθνικότητας δημιούργησε την Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων και της εκμετάλλευσης… Και το αύριο θα είναι ακόμη χειρότερο!
Θεανώ Βλάχου