ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Γιατί τόση βιασύνη;
Σε… τροχιά αναστήλωσης μπαίνει η ιστορική γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο ποταμό, έργο για το οποίο έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης που κατάγεται από την περιοχή. Καλώς να στηθεί ξανά στη θέση της η γέφυρα, όμως εντύπωση προκαλεί η βιασύνη όσων ασχολούνται με το θέμα, η οποία συνεπάγεται εκταμίευση 13,6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019 για να γίνει το έργο! Σε μία εποχή που εκατομμύρια Έλληνες ζουν με επιδόματα, είναι πρόκληση να διοχετεύονται τέτοια ποσά για έργα όπως το συγκεκριμένο. Τουλάχιστον ας επιδιώξουν να βρουν κονδύλια μέσω της Ε.Ε., στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του ο κ. Κοσσυβάκης, έχοντας και υψηλές διασυνδέσεις! Η γέφυρα Κοράκου έχει 70 χρόνια που έπεσε, δεν πειράζει να αργήσει ένα – δύο ακόμα, ώσπου να αναστηλωθεί!
«Π.Λ.»
Εκεί που μας χρωστούσαν…
Θα μας πάρουν και το βόδι! Την περασμένη Κυριακή ανάρτησαν σε ΜΜΕ στην Αλβανία χάρτη της χώρας τους που περιλαμβάνει και Γιάννενα, Κέρκυρα, Λάρισα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με τη διευκρίνιση ότι αυτά τα εδάφη αποσυνδέθηκαν από την χώρα τους σε διάφορες χρονικές στιγμές! Δεν φθάνει που απέκοψαν τη Βόρεια Ήπειρο από την Ελλάδα και την προσάρτησαν στην Αλβανία-δημιουργώντας εκεί μια εθνική μειονότητα- σχεδιάζουν νέους χάρτες συμπεριλαμβάνοντας ό,τι τους κατέβει! Λέτε να τσακωθούν με τους Σκοπιανούς για την κυριότητα της Β. Ελλάδας; Σκέψου και να μην ήθελε να μπει στην Ε.Ε η Αλβανία τι θα έκανε… Όχι μόνο τις περιουσίες των Ελλήνων θα κατεδάφιζε αλλά θα έβαζε χέρι και στην υπόλοιπη Ελλάδα!
ΜΑΤ
Είναι ενδεικτικό...
Η συμπεριφορά του Τσίπρα απέναντι στον ευεργέτη του Αλαβάνο, που τον ανέδειξε και τον προώθησε και τώρα βρίσκεται απέναντί του, αλλά και η στάση του προς τους Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Στρατούλη και λοιπούς αριστερούς κάτι λέει! Κι αν προσθέσεις και το πώς χώρισαν οι «κολλητοί» Τσίπρας –Καμμένος, όλα αυτά κάτι δείχνουν… Όσο για τη στάση του και τα λιβανίσματα απέναντι στη Μέρκελ και τις ΗΠΑ όλα αυτά δείχνουν μεγάλη σύγχυση! Κάτι ακούσαμε ότι o πρώην ευεργέτης και οι πρώην σύντροφοι του Τσίπρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αγωνιστούν όλοι μαζί για τις ιδέες και τις αξίες τους. Μακάρι να βγει κάτι καλό…
Θ.

Πετυχημένος θεσμός…
Επιτυχημένος θεσμός, χωρίς αμφιβολία, έχουν αποδειχθεί οι λαϊκές αγορές που λειτουργούν σε γειτονιές της πόλης, με εκείνη στους Αμπελόκηπους να αποτελεί ένα απ’ τα καλύτερα παραδείγματα. Οπότε, καλώς οι του Δήμου ιδρύουν και άλλες. Τελευταίο παράδειγμα, η νέα λαϊκή που θα λειτουργήσει στην περιοχή της Βουνοπλαγιάς, δηλαδή εντός των ορίων του Δήμου Ζίτσας, στη θέση «Βοϊδολίβαδο». Τη σχετική έγκριση έδωσε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και είναι σίγουρο ότι οι περίοικοι θα εκμεταλλευθούν την ευκαιρία και θα εξυπηρετούνται από αυτή!
Κ.Α.
Και χωρίς αλεξικέραυνο!
Επανέρχεται η στήλη στον μιναρέ του Ασλάν Τζαμί στο Κάστρο. Όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης με αφορμή το χθεσινό σχετικό σχόλιο, μαζί με το καπέλο έφυγε από τον μιναρέ και το αλεξικέραυνο που προστατεύει το Δημοτικό Μουσείο, το οποίο ήταν τοποθετημένο στη στέγη του ως το ψηλότερο σημείο της περιοχής. Έκτοτε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το θέμα! Έτσι, τώρα όταν βρέχει το Μουσείο ακυρώνει επισκέψεις σχολείων για λόγους ασφαλείας. Όσο για τους υπαλλήλους του, αυτοί κλείνουν υπολογιστές και φώτα και μένουν μέσα, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τραβήξει έναν κεραυνό. Δίκιο έχουν οι άνθρωποι! Αυτά προς ενημέρωση του Δήμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων…
Κ.Α.
Στην πίτα της ΟΝΝΕΔ!
Την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Στην εκδήλωση θα παραστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου! Επιστρέφει στα παλιά της «λημέρια» λοιπόν η κ. Ασημακοπούλου, η οποία έχει θητεύσει ως δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Ιωαννιτών και έχει διατελέσει βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., ενώ σήμερα είναι τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης του κόμματος.
Ν.Γ.
* * *
Ανταμείβουν τους πρόθυμους!
Για να τον εμπιστευθούν οι Έλληνες και να τον κάνουν πρωθυπουργό τους έταξε λαγούς με πετραχήλια! Κι όταν ανέλαβε να κυβερνήσει την Ελλάδα άρχισε τις εκπτώσεις. Αντιστάθηκε δήθεν το πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του και μετά το «σύστημα» τον έφερε εκεί που τον ήθελε. Τον έκανε όργανό του αφού τον ανάγκασε να ομολογήσει «τα κάναμε θάλασσα»! Από τη στιγμή που αποφάσισε να πειθαρχεί στις έξωθεν εντολές όλα του πήγαν πρίμα… Ο λαός αρκέστηκε σε κάποιες χλιαρές αντιδράσεις ενώ οι υπογραφές έπεφταν βροχή τόσο για την αλλαγή της καθημερινότητας του λαού, που πήγαινε όλο και χειρότερα, όσο και για το ξεπούλημα κάθε τι δημόσιου που είχε αξία για τα «κοράκια»! Και τελικά δεν έχουν πού να τον βάλουν… Μεθοδεύουν ακόμη και ένα Νόμπελ να του δώσουν.

Χάλασε το μίγμα…
Ως αριστερή την ψηφίσαμε αυτή την κυβέρνηση και περιμέναμε να είναι ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα… Σε πρώτο στάδιο «απέβαλε» όσους κράτησαν τις αρχές τους και αφού συμμάζεψε τους υπόλοιπους- που στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από το παλαιό ΠΑΣΟΚ- ισχυρίστηκε ότι παίρνει αποφάσεις για το καλό των Ελλήνων! Με κάθε ευκαιρία έβγαζε ο πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοι, πύρινους λόγους εναντίον αυτών των κακών δεξιών που τους έλεγε και ακροδεξιούς. Έτσι χώριζε την ήρα από το στάρι. Με ένα περίεργο δεξιό δεκανίκι συνεργάστηκε για να κυβερνάει και όταν χάλασε η συνεργασία και άρχισαν να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα έσπευσαν έξι δεξιοί να του δώσουν το …αίμα τους για να τον σώσουν. Τελικά ποιας ιδεολογίας είναι η κυβέρνησή μας;

Mε το αζημίωτο!..
Τουλάχιστον οι πέντε από τους έξι πρόθυμους και υπάκουους βουλευτές που έδωσαν γη και ύδωρ στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τον βγάλουν από τα αδιέξοδα του μειοψηφικού προβλήματος, είναι δεξιοί! Και πώς γίνεται να καταφέρονται οι Συριζαίοι με κάθε ευκαιρία εναντίον των δεξιών αλλά όταν τους βολεύει να τους ανοίγουν τις αγκαλιές και να τους καλοδέχονται στους κόλπους τους; Από έναν υπερδεξιό, τον Καμμένο, στηρίχτηκαν για να κυβερνήσουν την Ελλάδα και όταν χάλασε το «προξενιό» πάλι κάποιοι πρόθυμοι δεξιοί τους έβγαλαν από το αδιέξοδο και μάλιστα υποσχέθηκαν ότι θα ψηφίζουν κάθε νομοθέτημα πριν ακόμη το διαβάσουν! Τι σου κάνουν οι καρέκλες! Και από δω και από εκεί για τις καρέκλες νοιάζονται… Όσο περισσότερο τις κρατήσουν, όφελος το έχουν.

Λες και ήταν υπάλληλος…
Και ήταν αρκετή μία γκαζόζα για να τους αναστατώσει! Ο Πρόεδρος της Βουλής ετοιμάστηκε να αλλάξει τον κανονισμό προκειμένου να «σώσει» την ομάδα του Καμμένου για να μη τον βρίσκει μπροστά του σε κάθε του ενέργεια. Έλα όμως που ο πρωθυπουργός που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του μόλις κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Καμμένος τον εκβιάζει απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής και του έδωσε εντολή να μην αλλάξει τίποτε. Του συμπεριφέρθηκε ωσάν να ήταν υπάλληλός του και τον διέταζε. Πρώτα είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τη στήριξη των έξι προθύμων δεξιών και δεν υπολόγισε ότι τόσοι δεξιοί που μαζεύονται στο ασκέρι του θα του χαλάσουν το αριστερό μίγμα…
Θεανώ Βλάχου