ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ναζιστικό αποτύπωμα!..
Ανησυχία, αλλά και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πώς κάποιοι ζωγράφισαν μια σβάστικα στην πόρτα του γραφείου της Διοίκησης του Πανεπ. Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν!
Το απαράδεκτο αυτό συμβάν γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ίδια η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέσα στο κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν το μισητό ναζιστικό αποτύπωμά τους στην πόρτα του γραφείου της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ό,τι και αν κάνουν τα απόβλητα των κοινωνιών και της ιστορίας, δε μπορούν να φοβίσουν κανέναν. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι με τη στάση τους, τους δίνουν τροφή και χώρο να αναθαρρήσουν».

Α.

Στο… χωριό του ο Θ. Μπέγκας
 Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα έκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού, με τον ίδιο ως γνωστόν να έλκει την καταγωγή του από το χωριό.
Ο Δήμαρχος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Συλλόγου το καλοκαίρι, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει έμπρακτα τους Συλλόγους, καθώς είναι κύτταρο δημοκρατίας και κοινωνικοποίησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης, οι αντιδήμαρχοι Βίνης και Γιωτίτσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κουτσελιού Χ. Δόσης, ενώ απολογισμό των πεπραγμένων του Συλλόγου έκανε η πρόεδρος Αλεξάνδρα Μπέγκα.

Ν.Γ.
Επιπολαιότητας ανάγνωσμα
 Δήλωνε στους στρατιωτικούς ότι η συνεδρίασή τους θα ήταν η τελευταία και αμέσως μετά έφερνε στη Βουλή θέμα για να εξοπλιστικά! Ρωτήθηκε γιατί δεν περίμενε να το κάνει ο αντικαταστάτης του και απαντούσε ότι δεν είχε σκοπό να παραιτηθεί! Αλαλούμ Ελλάς που λέμε! Τον φώναξε εσπευσμένα ο Τσίπρας και τότε άρχισαν τα δακρύβρεχτα! Πρώτα δήλωσε ότι θα θυσιαστεί για τη Μακεδονία και μετά, με την παρουσία κάμερας πέρασε από έναν ναό και μετάλαβε…. Στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν οι αριθμητικοί υπολογισμοί και πήρε ο καθένας τους όσα ακριβώς χρειαζόταν για να επιβιώσει! Μετά ανακοινώθηκε, η παραίτησή του… Και για να πνίξει τον πόνο, του έριξε και μια ζεμπεκιά στο ρυθμό του «απ τα ψηλά στα χαμηλά». Το έργο θα έχει κι άλλες ατάκες…
ΜΑΤ

Καινούργιοι όροι…
 Μάθαμε τους όρους τρόικα, κουαρτέτο, θεσμοί, μνημόνια, επιτήρηση και τώρα που τελείωσαν, όπως λένε, τα μνημόνια και μας έφεραν την κανονικότητα- κατόπιν ενεργειών τους,- όχι γιατί τελείωσε η σύμβαση που είχαν υπογράψει για συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένο δανεισμό, έρχονται πάλι οι θεσμοί στην Ελλάδα και θα συνεχίσουν να έρχονται προκειμένου να κάνουν εκθέσεις μεταμνημονιακής εποπτείας! Γιατί θα εξακολουθούν να μας εποπτεύουν; Μήπως συνήθισαν να μας βλέπουν και δεν κάνουν χωρίς εμάς; Σιγά-σιγά θα συνηθίσουμε να τους ξαναβλέπουμε και θα μαθαίνουμε και τις αποφάσεις τους… Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Πάντως οι Τσίπρας- Καμμένος μας έφεραν την κανονικότητα… Αμφιβάλετε; Απλά δήμευσαν τη δημόσια περιουσία για 98 χρόνια….
Θ.

Με σημαντική προσφορά…
 Την πίτα της έκοψε η δραστήρια Ομάδα Οδηγισμού Ιωαννίνων, η προσφορά της οποίας στην τοπική κοινωνία είναι πολύ σημαντική και διαχρονική. Γι’ αυτό εξάλλου και δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή της που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο πολλοί τίμησαν την Ομάδα, αναγνωρίζοντας το αξιόλογο έργο που προσφέρει.
(Στην φωτό η αεικίνητη Πρόεδρος της Ομάδας κ. Σοφία Παπαστύλου κόβει την πίτα και απευθύνει τις ευχές της για το 2019).
Ε.

Ευχές για τη γιορτή του…

 Άνοιξαν χθες οι πόρτες της Μητρόπολης σε πιστούς και ιερείς, που έσπευσαν να ευχηθούν στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο για την ονομαστική του εορτή. Απλός κόσμος, αλλά και μαθητές από την Σχολή Βελλάς βρέθηκαν στην Μητρόπολη και με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη αντάλλαξαν ευχές και για μια καλή ειρηνική και δημιουργική χρονιά…

Σ.

Το πέτυχε με το νου του!..
 Μας …απάλλαξε ο Τσίπρας από τα μνημόνια! Σήκωσε και να μανίκια έτοιμος για δουλειά αν και δεν είναι μαθημένος να ιδρώνει και πολύ. Σε όλη τη ζωή του προσφέρθηκαν διευκολύνσεις παντός τύπου, είτε για τις σπουδές, είτε για τη δημόσια προβολή του και εκείνος άδραξε τις ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του. Ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και δείχνει να μην ενοχλείται όταν προβάλλονται αυτά που έλεγε και έκανε κατά το παρελθόν και αυτά που έπραξε όταν εξαπάτησε τους Έλληνες και τον έκαναν πρωθυπουργό τους. Τι σημασία έχει αν το μετάνιωσαν τον πρώτο κιόλας χρόνο; Τους έκλεισε τα στόματα, τρομοκρατώντας τους όταν κατόπιν ενεργειών του, έφθασε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015…

Στην... αναμπουμπούλα χαίρεται!..
 Αφού έκανε όλα εκείνα τα καραγκιοζιλίκια με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που το έκανε ΝΑΙ, μετά προκάλεσε αναστάτωση στο λαό με την πιθανότητα να μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Έτσι, τους πήρε πάλι την ψήφο μέσα στην αναμπουμπούλα που ξέσπασε μετά την ανατροπή του δημοψηφίσματος… Και χρησιμοποιεί εκείνη την ψήφο ως άλλοθι γι’ αυτά που ακολούθησαν και για την απόλυτη ταύτισή του με τους εντολείς-δανειστές. «Εσείς μου δώσατε για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα χρόνο την εμπιστοσύνη σας» αναφωνεί κάθε φορά που στριμώχνεται στη γωνία. Αυτός δεν φταίει σε τίποτε… Πώς καταφέρνει να δείχνει ότι τίποτε δεν τον αγγίζει, αυτό είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο… Ό,τι είπε το ανακάλεσε και ό,τι υποσχέθηκε το ανέτρεψε στην πορεία χωρίς αιδώ!

Νιώθουμε τώρα ασφαλείς!
 Ευτυχώς που με τον διορισμό της Γεροβασίλη και της Παπακώστα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη νιώθουμε τόσο ασφαλείς! Δεν ξέρω γιατί επέμενε να κρατάει τον Τόσκα σ’ ένα τόσο νευραλγικό υπουργείο, όταν οι πολίτες βρίσκονταν αντιμέτωποι με ποικίλους κινδύνους και διαμαρτύρονταν απαιτώντας να γίνει καλύτερη δουλειά για την προστασία τους. Το νέο δίδυμο μας δίνει δείγματα για το πώς διαχειρίζεται τα καθημερινά προβλήματα που προκαλούνται από τη βία διαφόρων ταχυτήτων. Κι ενώ ελπίζαμε ότι μία αριστερή υπουργός και μία δεξιά θα στέκονταν πάνω από τις ιδεολογίες τους και θα έπρατταν αυτό που περιμένουν οι πολίτες, τελικά δεν αποδείχθηκαν τόσο ευοίωνες οι προοπτικές επιτυχίας τους… Η βία έχει τόσα πρόσωπα που μας τρομάζει…

Δεν... μολύνθηκε η αριστερά;
 Εναντίον των Δεξιών καταφέρεται ο Τσίπρας, αλλά βάζει δίπλα στη Γεροβασίλη μία καθαρόαιμη δεξιά συνεργάτιδα. Και εμείς πώς να ερμηνεύσουμε το άνοιγμα που κάνει όλο και σε περισσότερους δεξιούς; Δείχνει να έχει πάθει σύγχυση ιδεών. Μετά τη συντροφία Καμμένου και λοιπών με τους οποίους έγιναν «κολλητοί», τώρα ψάχνουν και για άλλους δεξιούς. Όσο για το νέο μίγμα της αριστεροσοσιαλιστικοδεξιάς, όλοι αυτοί ας τα βρουν, αν τα βρουν, μεταξύ τους. Πάντως ο Τσίπρας χάνει το δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον της Δεξιάς… Τόσους «κολλητούς» έχει τώρα. Ας ελπίσουμε να μην τον παρασύρουν στη δική τους ιδεολογία. Πάντως ο Πάνος το είπε. Θα τον μάθαινε να γράφει και με τα δύο χέρια…
Θεανώ Βλάχου