ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σε «ειδικές αποστολές»!
Για «ειδικές αποστολές» στα δύσκολα, φαίνεται πως έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον Γιαννιώτη βουλευτή Κώστα Τασούλα, με τον οποίο τελευταία συχνές και μακράς διαρκείας είναι οι συναντήσεις τους. Και δικαιολογημένα, αφού συζητούν υψίστης σημασίας θέματα, για τα οποία ο Ηπειρώτης πρ. Υπουργός έχει άριστη γνώση και εμπειρία.
Μετά τις επαφές που είχαν την περασμένη εβδομάδα σε Ζαγόρι και Μέτσοβο, χθες το απόγευμα ο Κ. Τασούλας συνόδεψε τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης στη συνάντηση που είχε με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι πρωτόγνωρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Αύριο ο Κώστας Τασούλας -και για τρεις μέρες- θα ηγηθεί της σκληρής μάχης που θα δοθεί στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, αφού ο Κυρ. Μητσοτάκης τον έχει ορίσει Γενικό Εισηγητή για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα που καθοριστικά θα επηρεάσει το μέλλον της χώρας. Το ερχόμενο Σάββατο θα έλθει στα Γιάννενα, όπου ως γνωστόν, την Κυριακή θα είναι εκ των παρουσιαστών του νέου βιβλίου του πρ. Υπουργού Βαγγ. Βενιζέλου.
Με σημαντική προσφορά πρωτίστως στον τόπο μας, ο αεικίνητος Κώστας Τασούλας, δίκαια θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων σήμερα κοινοβουλευτικών ανδρών της χώρας.

Ε.

Ήταν συμβολική;
Ο κοινός περίπατος Κουφοντίνα και αρχηγού του Ρουβίκωνα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου σκότωσε εν ψυχρώ εκείνους που δεν του άρεσαν, συμβόλιζε κάτι; Κατατρόμαξαν όσοι τους είδαν να περπατάνε ανέμελα ανάμεσά τους! Τι έλεγαν μεταξύ τους και τι σχεδίαζαν; Είναι τυχαία η επίθεση με κόκκινες μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία; Ποιοι υποστηρίζουν τις πρακτικές που εφαρμόζονται τελευταία στον αρχηγό της 17ης Νοέμβρη; Άδειες που γίνονται όλο και πιο πυκνές, όλο και πιο ελαστικές, μεταφορά σε αγροτικές φυλακές όπου η κατάσταση είναι πιο χαλαρή και μειώνεται και ο χρόνος της ποινής. Ποιοι μεθοδεύουν αυτή την πρακτική και πόσο είναι σύμφωνοι οι Τσίπρας, Παππάς και ΣΙΑ; Εκείνος δηλώνει αμετανόητος. Άρα ξέρει και τι λέει και τι κάνει… Μακάρι να μη διαγράφεται η απαρχή κι άλλων δεινών!
ΜΑΤ
Καλώς την…
Με πολλή χαρά θα υποδεχθεί τη Μέρκελ στην Ελλάδα ο άλλοτε πολέμιός της! Εκείνη έχει το σκοπό της που έρχεται και για να μην παρεξηγηθεί η επίσκεψή της έκανε σαφές στο φίλο Αλέξη ότι δεν πρόκειται να συζητήσει ούτε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, που οφείλει η χώρα της στην Ελλάδα, ούτε για το δάνειο που το κατέστησαν δανεικό και αγύριστο!
Το ταμείο τους το προστατεύουν και συζητούν μόνο όταν πρόκειται να πάρουν από την Ελλάδα. Να της δώσουν τα οφειλόμενα δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τέτοιες... κότες που είναι οι δικοί μας, σιγά να μη σηκώσουν ανάστημα! «Στα τέσσερα» όπως έλεγε και ο Καμμένος… Και τώρα έρχεται για να ασκήσει πιέσεις για την αποδοχή της συμφωνίας με τα Σκόπια. Τα δικά της συμφέροντα υπερασπίζεται και καλά κάνει….Εμείς τι κάνουμε...
Θ.
Έπεσε κόσμος…
Πολλή… δουλειά έπεσε τις τελευταίες μέρες στους ορθοπεδικούς και στους φυσιοθεραπευτές στα Γιάννενα. Πεζοδρόμια, πλατείες και δρόμοι μετατράπηκαν σε… πίστες για πατινάζ, με αποτέλεσμα ένα σωρό πολίτες (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) να… φάνε τα μούτρα τους. Άλλοι την έβγαλαν με μώλωπες, άλλοι πάλι με κατάγματα ή σπασίματα! Δυστυχώς, ο καθαρισμός δρόμων σ’ όλη την πόλη άργησε πολύ. Ένα παράδειγμα για να ξέρουμε τι λέμε: Στη Χαριλάου Τρικούπη, μία από τις πιο κεντρικές οδούς των Ιωαννίνων, αλατιέρα πέρασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου! Τόση καθυστέρηση πια…
Κ.Α.
«Λίφτινγκ»…
Εδώ που τα λέμε, ένα καλό «λίφτινγκ» το χρειαζόταν το Δημαρχείο μας που, έτσι όπως έχει το πράγμα, θα παραμείνει δημαρχείο για κάμποσα χρόνια ακόμη! Οι σκαλωσίες στη μία πλευρά του (φωτό) μαρτυρούν εργασίες στο ιστορικό κτίριο, δηλαδή βάψιμο. Μόνο που θα αργήσουν να ολοκληρωθούν, αφού με τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν είναι να κάνεις τίποτα. Έπρεπε να βάψουν το Δημαρχείο νωρίτερα… Πάντως, μέχρι τον Μάιο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί είτε ξανά τον Θωμά Μπέγκα, είτε τη νέα Δημοτική Αρχή!..
Κ.Α.
* * *
Πρωτοφανές και πρωτάκουστο…
Πρώτη φορά υπόσχεται... λαγούς με πετραχήλια ο Τσίπρας! Αυτός ήταν πάντα μετρημένος και συνετός και δεν έλεγε αρλούμπες, ούτε στάθηκε ποτέ ασυνεπής απέναντι στο λαό! Βέβαια, είχε ξεφύγει λίγο στην πρώτη εμφάνισή του στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου ανήγγειλε το πρώτο …ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδίασε ο ίδιος! Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποια απ’ αυτά που υποσχέθηκε τότε έγιναν πράξη και ποια έμειναν απλές εξαγγελίες. Αλλά δεν είναι Θεός για να καταφέρει να τα φέρει όλα εις πέρας. Του ξέφυγαν κάποια …μικροπράγματα και έμειναν στα χαρτιά. Τώρα όμως που έβγαλε με …δική του προσπάθεια τη χώρα από τα μνημόνια, θα επανέλθει στις παλιές του εξαγγελίες και θα υποσχεθεί αυτά κι ακόμη περισσότερα. Υπομονή να έχουμε…

Σιδηροκέφαλοι!..
52 υπουργοί και υφυπουργοί ανασκουμπώθηκαν μετά τον ανασχηματισμό για να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό τις υπηρεσίες τους! Δεν τους λες μικρό και ευέλικτο σχήμα. Μάλλον ως υπερ πληθωρικό θα το χαρακτήριζες. Να ξέραμε και πόσοι παρατρεχάμενοι πληρώνονται από εμάς, για να τους …συμβουλεύουν για το πώς θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους! Τώρα, πώς γίνεται ένας ολόκληρος στρατός να αναλαμβάνει το ρόλο του συμβουλάτορα, αλλά το πολιτικό προσωπικό να μην αποδίδει επαρκές έργο στο λαό, αυτό είναι ανεξήγητο. Ή οι υπουργοί δεν τα παίρνουν τα γράμματα ή οι σύμβουλοι είναι ακατάλληλοι για το έργο που μας τους χρεώνουν… Βλέπεις, δεν κάνουν όλοι οι πολιτικοί για το ρόλο που αναλαμβάνουν. Μπορεί να ήταν κατάλληλοι για άλλες ευθύνες....

Τέτοια διορατικότητα…
Ευτυχώς που είναι διορατικός τουλάχιστον ο πρωθυπουργός! Μία φορά πέταξε με F16 και αμέσως κατάλαβε ότι χρειάζονται αναβάθμιση! Πήρε λοιπόν παραμάσκαλα 2,4 δις από αυτά που δεν έχει και τα πρόσφερε στον Τράμπ ως δώρο! Χαρά που έκανε εκείνος δεν λέγεται… Τι του ανταπέδωσε; ΤΙΠΟΤΕ! Μόνο κάποιες αόριστες υποσχέσεις. Από αυτά τα χρήματα, ανακοίνωσε ο άλλος φωστήρας της Άμυνας, ότι τα 350 εκατομμύρια θα πάνε υπέρ του αμερικανικού δημοσίου! Πώς να μη χαρεί ο Τράμπ. Μέχρι που παραχώρησε τότε και τον ροζ κήπο για να δώσουν τη συνέντευξη… Έτσι ο Τσίπρας είχε μεγαλύτερη έμπνευση γι’ αυτά που έλεγε… Κι από κοντά ο Νίκος Παππάς. Το γιατί δεν ήταν δίπλα στον Τσίπρα ο Ευκλείδης και ήταν ο Νίκος, αυτό χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις….

Δεν θέλουν αλήθειες…
Ο προηγούμενος επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων της Βουλής βγήκε προ καιρού και δημοσιοποίησε κάποιες αλήθειες που …ενόχλησαν την κυβέρνηση. Πού είναι τώρα ο εν λόγω επιστήμων; Απλά δεν του ανανέωσαν τη θητεία! Τι τις ήθελε τις δηλώσεις; Είμαστε σίγουροι ότι ένας τέτοιος επιστήμων θα νιώθει καλά με τη συνείδησή του. Θα μπορούσε να τα παρουσιάσει όλα καλά κι όλα ωραία. Δεν το έκανε. Ανέλαβε το κόστος αλλά μέσα του νιώθει καλά… Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν; Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Ανάμεσά τους και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ήλθε, είδε και απήλθε! Πόσοι το τόλμησαν; Οι 153 τα ψηφίζουν όλα… Θα μείνουν στην ιστορία γι’ αυτά που μας επέβαλαν με τις αποφάσεις τους!
Θεανώ Βλάχου