ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ρεαλιστική προσέγγιση…
Πιέσεις -λένε διαδόσεις- ασκούνται στον επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιωαννιτών Λάζαρο Νάτση να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, με το επιχείρημα ότι το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στην Αθήνα. Αυτός όμως επιμένει να είναι εκ νέου υποψήφιος και έχει δίκιο: Μετά τον Μάιο, ίσως λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρελθόν, οπότε ο ίδιος θα επιστρέψει στα Γιάννενα και θα μπορεί να ασκεί σε απόλυτο βαθμό τα καθήκοντά του! Εκείνοι που τον πιέζουν δεν είναι προβλέψιμο με τι θα ασχοληθούν στη μετά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εποχή...
Α.

Ακατάλληλη η ώρα!
Καλή η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση την ερχόμενη Κυριακή ημερίδας για τον Μητρικό Θηλασμό. Μεταφέρουμε όμως την επισήμανση - παρατήρηση μητέρων για την ώρα που επιλέχθηκε, ήτοι 9.30 π.μ. Θα μπορούσε, μας είπαν, να γίνει μια ώρα αργότερα, ώστε να διευκολυνθούν κι εκείνες οι μητέρες που τις Κυριακές εκκλησιάζονται μαζί ή και χωρίς τα παιδιά τους. Εύλογη η απορία και ίσως μια εξήγηση θα ήταν χρήσιμη για να γνωρίζουν το σκεπτικό των διοργανωτών...
Ν.

Δήμευση... αιώνα!
Με μυστικότητα αποδέχθηκαν τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα! Αυτό σημαίνει ότι παραχώρησαν στο υπερταμείο τα ακίνητα του Δημοσίου μηδέ εξαιρουμένων των ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Με αυτή την παραχώρηση μεταβίβασαν την κυριότητα, νομή και διαχείριση όλων των ακινήτων και πολύ φοβάμαι ότι περιλαμβάνουν και την Ακρόπολη της Αθήνας! Έτσι, κι αν ακόμη δεν πουληθούν αυτά σε ιδιώτες, θα μπορούν οι δανειστές να εισπράττουν τα έσοδα όπως είναι εισιτήρια κλπ. Χτυπιέται κατόπιν εορτής το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί αν χάσει τους πόρους από τους αρχαιολογικούς χώρους, δεν θα μπορεί να στηρίξει το έργο που προσφέρει… Και να μη ξεχνάμε ότι περιλαμβάνεται και το Ιτς Καλέ μαζί με το Βυζαντινό μουσείο μας!
Θ.

Παρέμβαση εισαγγελέα…
Μετά την απόφαση δικαστηρίου για φυλάκιση της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού, προκειμένου να προσληφθεί, παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η οποία θα μελετήσει τη δικογραφία και το σκεπτικό της απόφασης, προκειμένου να ελεγχθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες για τα μέλη του δικαστηρίου που εξέδωσαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Ας το έχουν στο νου τους όσοι δικαστές παίρνουν αποφάσεις που χαρακτηρίζονται άδικες, γιατί πάντα μπορεί να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν. Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός ο δρόμος…
ΜΑΤ
Tων φρονίμων τα παιδιά…
Συνεχίζει η Περιφέρεια Ηπείρου τον καθαρισμό της στραγγιστικής τάφρου Λαγκάτσας στην περιοχή των Καρδαμιτσίων, κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού και πολύ καλά κάνει! Να που έριξε αρκετή βροχή αυτές τις μέρες στο Λεκανοπέδιο και πού ξέρεις, χειμώνας έρχεται. Καλό είναι να έχουν καθαριστεί τάφροι, αύλακες κλπ. για να μην έχουμε… παρατράγουδα, σαν αυτά προχθές στην Παραλίμνιο που πλημμύρισε η Διονυσίου Φιλοσόφου, αφού τα φρεάτιά της προφανώς έχουν φράξει από φύλλα δέντρων και δε βρέθηκε κανένας να τα καθαρίσει!
Κ.Α.
Μόνιμος... κάτοικος!
Δεν φτάνει που κάποιος ασυνείδητος άφησε το ψυγείο του στο πεζοδρόμιο της οδού Ναπ. Ζέρβα, πιο πάνω από το σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, κλείνοντας τελείως την πρόσβαση σ’ αυτό, εκείνες οι… ρημάδες οι υπηρεσίες του Δήμου, τόσες μέρες τώρα, δεν έχουν δει την κατάσταση; Τόσο δύσκολο είναι να το μαζέψει κάποιος; Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τι έχει να πει, που για περισσότερες από 15 μέρες δεν κατάφερε η υπηρεσία να πάρει το ψυγείο από εκεί; (Η φωτογραφία είναι χθεσινή).
Κ.Ντ.
* * *
Χρήσιμοι συνεργάτες…
Για πρώτη φορά το άτυπο Γιούρογκρουπ -που δεν κρατάει πρακτικά όπως κατήγγειλε τότε ο Βαρουφάκης- βρήκε πειθαρχημένους συνεργάτες. Καμία διαφωνία! Όλα τα αποδέχθηκε ο Ευκλείδης και μέσω αυτού η κυβέρνηση. Τριάμισι χρόνια συναίνεσης! Θυμάστε τους καυγάδες επί Βαρούφακη; Όλα ηρέμησαν μετά το Δημοψήφισμα. Λέτε να τους άρεσε που ο Τσίπρας ζήτησε από τους Έλληνες να πουν ΟΧΙ και όταν αυτοί τον άκουσαν το μετέτρεψε σε ΝΑΙ; Κι αυτό το ΝΑΙ έγινε καθημερινή συνήθεια στην ελληνική κυβέρνηση. Είπαν ΝΑΙ στη βαριά φορολόγηση, στις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου, στη δήμευση της δημόσιας περιουσίας και όλων των εσόδων από αρχαιολογικούς και λοιπούς χώρους. Λέτε να πάρει ο Τσίπρας και το Νόμπελ συναίνεσης;

Τους χρειάζονται!
Λέτε να είναι τόσο χρήσιμος ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Γιούρογκρουπ αλλά και στους λοιπούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς που δεν θα θέλουν να τον αποχωριστούν; Αφού μέχρι σήμερα σε όσα κι αν σχεδίασε το Γιούρογκρουπ σε βάρος του ελληνικού λαού πρώτα ο Τσακαλώτος και μετά ο Τσίπρας έλεγαν σε όλα ΝΑΙ! Κανένα εθνικό σχέδιο δεν κατάφεραν να εκπονήσουν, καμία εθνική συναίνεση δεν επιδίωξαν να επιτύχουν και αρκούνταν να εκτελούν τις μερκελικές εντολές. Γιατί να μην επιδιώξουν οι ξένοι να έχουν στην Ελλάδα συνεργάσιμη κυβέρνηση; Λέτε να τους αρέσει να αντιμετωπίζουν διαφορετικά σχέδια διάσωσης και ανόρθωσης της οικονομίας της Ελλάδας; Και αυτοί τι θα κάνουν; Θα πάρουν τα βουνά; Όσο λέει ΝΑΙ η ελληνική κυβέρνηση τα συμφέροντα κάνουν πανηγύρι.

Έκανε πίσω…
Όταν είδε τα σκούρα η ελληνική κυβέρνηση από τη μείωση και των παλαιών συντάξεων έκανε πίσω! Οι νέοι συνταξιούχοι φαίνεται ότι το ήπιαν με το ζουμί τους όταν είδαν πόσα χρήματα πήραν. Όταν συνέλθουν από την έκπληξη να δούμε πώς θα αντιδράσουν. Ξέρεις τι σημαίνει γι’ αυτούς να καταθέτουν τον οβολό τους στα ασφαλιστικά τους ταμεία για 35 ή και 40 χρόνια και όταν έρχεται η ώρα της συνταξιοδότησης να τους κλέβουν τον κόπο τους; Και περιέργως στη μη περικοπή συναίνεσε και το Γιούρογκρουπ! Δεν θέλουν να χάσουν τέτοια κυβέρνηση! Αν θα επανέλθουν αργότερα όταν θα καταλαγιάσει η οργή των συνταξιούχων ή αν υπολογίζουν να πάρουν περισσότερα από τη μείωση του αφορολόγητου αυτό θα το δούμε στην πράξη.

Τα ξέρει από μέσα!
Αν θέλουμε αντικειμενική κριτική για το έργο της κυβέρνησης δεν έχουμε παρά να ακούσουμε εκείνους που πέρασαν από το ΣΥΡΙΖΑ και …δραπέτευσαν απογοητευμένοι. Ανάμεσά τους και η κ. Κωνσταντοπούλου. Ήταν πρόεδρος της Βουλής το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και γνωρίζει τα πάντα πολύ καλά. Δεν συμβιβάστηκε και κατέβηκε από το τρένο έγκαιρα καθώς και οι Λαφαζάνης, Στρατούλης και λοιποί. Η Ζωή έχει πολλά να πει. Λέει αλήθειες που ενοχλούν τους κυβερνώντες… Θυμάται το πένθος που έπεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο τη βραδιά του δημοψηφίσματος! Θυμάται και τι της είπε ο Τσίπρας όταν τον ρώτησε ποιον θα βάλει στο Υπουργείο Άμυνας….
Θεανώ Βλάχου