ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στην «τρόϊκα» Ιερώνυμου!
Να και κάτι που η στήλη δεν είχε πάρει… χαμπάρι! Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν χθες το πρωί σε εκπομπή του ΑLPHA, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ήταν στην «τρόικα» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η οποία επεξεργάστηκε, από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος, το σχέδιο της πρόσφατης συμφωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα για την εκκλησιαστική περιουσία! Δεν αποτελεί έκπληξη το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι γνωστό ότι ο κ. Μάξιμος βρίσκεται στον στενό «πυρήνα» συνεργατών του Αρχιεπισκόπου. Ας ελπίσουμε μόνο μην καταπιαστεί από δω και πέρα αποκλειστικά με τα περιουσιακά της Εκκλησίας και… παραμελήσει τα κοπάδια στη Βελλά!
Κ.Α.
Ευλογίες...
«Αθήνα Ψηλά» το σύνθημα με το οποίο κατεβαίνει υποψήφιος να κατακτήσει το Δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης! Το πόσο ψηλά θα την ανεβάσει, θα το δούμε στο τέλος του επόμενου Μαΐου. Μία καλή υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας και λόγω της επιτυχημένης πορείας του στον Δήμο Καρπενησίου και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την χαρακτήρισε η Ν.Δ. και έδωσε απλόχερα την ευλογία της. Κάπως έτσι θα δώσει ευλογίες σε όλους τους Δήμους της χώρας η Ν.Δ., η οποία στην λέξη χρίσμα έχει αναφυλαξία, πλην των υποψηφίων Περιφερειαρχών! Ωστόσο, επειδή ξέρουμε κι άλλους δημάρχους της χώρας με πετυχημένες θητείες στο ενεργητικό τους, μήπως θα πρέπει να δοθούν κι εκεί ευλογίες ή αυτές δίνονται κατ’ εξαίρεση σε όσους έχουν καταγωγή Καρπενησιώτικη και το όνομά τους αρχίζει από «Μπακο...» και τελειώνει σε «Γιάννης»;
Γ.Γ.

Υπέγραψε και κείμενο…
Επισκέφθηκε το «Μαξίμου» ο Αρχιεπίσκοπος! Έτοιμο και το κείμενο για υπογραφές! Το ανάγνωσε ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος άκουγε! Η υπογραφή του όμως δεν έχει καμία βαρύτητα αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της Συνόδου της Εκ­κλησίας. Πολλά ακούστηκαν πάλι για τις σχέσεις αυτών των δύο. «Αυτοί μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν»! Κάποιοι είπαν ότι ο κ. Ιερώνυμος τον βάφτισε, ονομάζοντάς τον Αλέξιο, τότε που ο πατέρας του, εργολάβος στο επάγγελμα έχτιζε γηροκομείο στη Θήβα. Τώρα, πώς έγινε και του βγήκε άθεος ο βαπτιστής υπ’ αυτού και μάλιστα δεν θέλησε να βαφτίσει ούτε τα δικά του παιδιά, είναι θέμα που θάπρεπε να απασχολεί τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας… Πάντως οι προκάτοχοί του διέθεσαν μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία στο κράτος και εις ανταπόδοση το κράτος ανέλαβε τη μισθοδοσία των ιερέων.
ΜΑΤ

Πολιτική αλά Πολάκη…
Με εισήγηση Πολάκη η κυβέρνηση καταφεύγει στη σκανδαλολογία! Πέντε πρώην υπουργοί Υγείας στο κάδρο. Θα μου πείτε τόσο σφιχταγκάλιασμα με τους πρώην πασόκους τι καλό θα έβγαζε; Με σκανδαλολογίες κέρδιζαν εκείνοι τις εκλογές, με σκανδαλολογίες θα επιχειρήσουν και ετούτοι να κερδίσουν λίγα ψηφαλάκια. Κάποτε τους βγήκε το πείραμα με το βατοπεδικό σήριαλ και το δομημένο ομόλογο! Μόνο που απέφυγαν να ζητήσουν συγνώμη όταν αθωώθηκαν όλοι! Για να δούμε, θα τους βγει και πάλι σε καλό; Πάντως αν μία κυβέρνηση νιώθει δυνατή δεν μετέρχεται τις πρακτικές της σκανδαλολογίας! Αφήνει να εξελιχθούν ήρεμα τα πράγματα… Τώρα έβαλαν στο κάδρο τους ιδιαίτερα ικανούς. Ακόμη και τον Αβραμόπουλο. Ποιος τελεί εν αναμονή για να πάρει τη θέση του; Ο ΓΑΠ; Και με ποιο αντάλλαγμα; Θα τους δώσει τις ψήφους του ΚΙ.ΝΑΛ.;
Θ.
Δεν είναι… εκδίκηση!
Σε μια εβδομάδα, από 28 Οκτωβρίου 2018 έως 4 Νοεμβρίου 2018, απαγορεύτηκε η είσοδος σε 280 περίπου Αλβανούς, από τα Τελωνεία Κακαβιάς Ιωαννίνων (κατά συντριπτική πλειοψηφία) και Μαυροματίου Θεσπρωτίας. Κάποιοι αλβανικοί κύκλοι θέλησαν άστοχα να συνδέσουν το γεγονός με την ένταση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, μετά το χαμό του 35χρονου Κώστα Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού τα στατιστικά δείχνουν ότι κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το ίδιο συμβαίνει. Αλβανοί πολίτες επιθυμούν να εργαστούν εποχικά στην Ελλάδα και μερικοί δεν έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Άλλωστε, δεκάδες από αυτούς, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος, έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι στο χώρο Σένγκεν. Άρα δεν πρόκειται για εκδικητική πρακτική, αφού οι λαοί δεν καθορίζουν τους τακτικισμούς των ηγεσιών τους!
H. M.
Ούτε τα μπάζα…
Καλά… το «καπέλο» του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί του Κάστρου που έπεσε πριν ένα μήνα περίπου θα αργήσουμε να το ξαναδούμε στη θέση του. Όμως ο Δήμος δε μπορεί να μαζέψει τουλάχιστον τα μπάζα που δημιουργήθηκαν όταν έπεσε, τα οποία παραμένουν σκορπισμένα στο χώρο; Πόσο δύσκολο είναι να κάνει έστω αυτό το... μερεμέτι; Προφανώς πολύ. Θα απαιτεί… μεγάλη εργολαβία! Εκτός κι αν περιμένουν τους… Τούρκους να μαζέψουν τα πεσμένα υλικά όταν θα έρθουν να ανακατασκευάσουν τον μιναρέ, όπως πρότεινε ο Λευτέρης Δουβανάς!
Κ.Α.
* * *
Eκτός τόπου και χρόνου!
Συζητάνε, κατόπιν εορτής, για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, για το προσφυγικό, το μεταναστευτικό και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Απλά συζητούν, αφού πρώτα αυτά δημιουργηθούν και διογκωθούν. Δηλαδή κάνουν ότι ενδιαφέρονται. Όμως για τις αιτίες που γεννάνε αυτά τα προβλήματα συζήτηση καμία και προ πάντων ούτε προληπτικές πολιτικές ώστε να μη δημιουργηθούν, ούτε ουσιαστικές κινήσεις για να σταματήσει το κακό. Τα αφήνουν όλα να εξελίσσονται προς το χειρότερο. Επεμβαίνουν σπασμωδικά στην επίλυση μέρους των προβλημάτων αφού αυτά δημιουργηθούν και γι’ αυτό αποτυγχάνουν. Και τα προβλήματα είναι εδώ και διαρκώς θα διογκώνονται και θα στοιχίζουν στους λαούς πολλά δάκρυα…

Τραγελαφικές καταστάσεις…
Κράτη που δείχνουν μεγάλες …ευαισθησίες καταργώντας τη θανατική ποινή για εκείνους που σκοτώνουν άλλους συνανθρώπους τους, ακόμη και για εκείνους που μπαίνουν σ’ ένα σχολείο αφαιρώντας ζωές αθώων μαθητών, βομβαρδίζουν ανηλεώς ολόκληρους πληθυσμούς, ακόμη και μικρά παιδιά και σπέρνουν παντού το θάνατο ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά. Καταστρέφουν τις υποδομές και σκοτώνουν αθώους που δεν έπραξαν κανένα έγκλημα! Διώχνουν από τα σπίτια τους ανυπεράσπιστους κατοίκους και γι’ αυτές τους τις αγριότητες κανένας οργανισμός δεν τους δικάζει και δεν τους τιμωρεί… Αυτά θεωρούνται καλά καμωμένα… Η χρήση αυτού του είδους βίας είναι νόμιμη αν επικυρώνεται από τον ΟΗΕ! Πόση υποκρισία…

Όπου να ’ναι έρχεται!
Και οι λαοί αντιγράφουν τις «κακές συνήθειες» που προβάλλονται από τα ΜΜΕ! Έτσι ένα παιδί σκότωσε την αδελφή του στην Αμερική επειδή δεν τον άφηνε να παίξει video games! Και όλα τα κακά κι ανάποδα, πριν τα καλοδεχθούμε στην Ελλάδα, πρωτοεμφανίζονται σε άλλες «πολιτισμένες χώρες» και μετά εμείς ως μιμητικά όντα τους αντιγράφουμε ώστε να μη μείνουμε πίσω στις εξελίξεις… Ό,τι κακό εμείς το αντιγράφουμε. Μακάρι να είχαμε την ίδια έφεση και για τα καλά. Σ’ αυτά, όμως, δεν δείχνουμε κανένα ενδιαφέρον… Δείτε για παράδειγμα την οργάνωση και λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων, την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων, την εφαρμογή του αλά ελληνικά ασύλου… Αυτά είναι ελληνικές πρωτοτυπίες που δεν θέλουμε να τις χάσουμε.

Χάσαμε ταυτότητα…
Άραγε χάσαμε ήδη την ταυτότητά μας; Γιατί λαός που χάνει την μνήμη του χάνει και την ταυτότητά του. Εμείς δεν φαίνεται να μάθαμε από τα παθήματά μας γι’ αυτό τα επαναλαμβάνουμε πάλι και πάλι. Μιλάνε στις εθνικές γιορτές γι’ αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν. Πόσο ικανοί είμαστε για να αξιολογήσουμε τα λάθη μας ώστε να μη τα επαναλάβουμε ή να διδαχθούμε από τις δόξες μας και να είμαστε έτοιμοι να ξαναγράψουμε λαμπρές σελίδες; Κι ενώ ένα παλληκάρι χάνει τη ζωή του υπερασπιζόμενο τη Βόρεια Ήπειρο, ο κ. Φίλης, Έλληνας βουλευτής ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει Β. Ήπειρος αλλά Νότια Αλβανία και δεν ξέρει γιατί δικαιούνται να αναρτούν και την Ελληνική Σημαία.
Θεανώ Βλάχου