ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Kτίρια έχουν, αλλά…
To κτίριο στην οδό Ναπ. Ζέρβα όπου στεγάζονταν μέχρι πρόσφατα το ΚΕΠ, το οποίο ανήκει στον Δήμο Ιωαννιτών ζήτησε η 6η ΥΠΕ να της παραχωρηθεί δω­ρεάν για τη στέγαση επί μία πενταετία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ). Την ίδια στιγμή ένα σωρό κτίρια τα οποία ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, όπως, αν δεν κάνουμε λάθος, αυτά στο παλιό «Χατζηκώστα» (φωτό), παραμένουν κενά, ανεκμετάλλευτα ή υπό κατάληψη! Ο Δήμος δεν είπε όχι στην 6η ΥΠΕ κι έτσι θα στερηθεί ένα ιδιόκτητο κτίριο, όπου θα μπορούσε να στεγάσει κάποια υπηρεσία του για την οποία σήμερα πληρώνει ενοίκια! Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα σ’ αυτό τον έρμο τόπο…
Κ.Α.
Τρία χρόνια μετά…
 Έναν… περιποιημένο απολογισμό της τριετούς θητείας της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την κατάσταση στους δρόμους των Ιωαννίνων, κάνει με ανάρτησή της η ομάδα «Παρκάρω όπου θέλω στα Γιάννενα». Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα τρία αυτά χρόνια πέρασαν χωρίς καμία βελτίωση στις διαβάσεις, χωρίς σήμανση και φωτισμό αυτών, χωρίς θέσεις ΑΜΕΑ σε καίρια σημεία στην πόλη, με τα περισσότερα πλαστικά κολωνάκια από κάθε άλλη φορά, χωρίς ούτε έναν νέο ποδηλατοδρόμο, χωρίς καμία βελτίωση των μέσω μαζικής μεταφοράς και του δημοτικού χώρου στάθμευσης. Θα συμφωνήσουμε με όλα, πλην των διαβάσεων που σε κεντρικούς δρόμους φρεσκάρονται ανά διαστήματα, όμως γρήγορα οι γραμμές…. σβήνουν!
Κ.Α.
Αυτό το… ξέχασαν;
Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ξέχασαν να του υπενθυμίσουν ότι οφείλει να διεκδικήσει άμεσα τις αποζημιώσεις από τη NOVARTIS για τη ζημιά που προκάλεσε και στην Ελλάδα. Άλλες χώρες έσπευσαν να πάρουν τις αποζημιώσεις και εμείς περιμένουμε να τιμωρηθεί ο Πικραμένος για τις μίζες …που πήρε! Συνέλθετε. Χάσατε τις αποζημιώσεις της Ζίμενς που δεν φάνηκε συνεπής ούτε στις υποσχέσεις της για εύρεση εργασίας σε 700 εργαζόμενους σε εργοστάσιό της. Και αυτό το πήρε από τη Β. Ελλάδα και το έφτιαξε στην Τουρκία… Εμείς διαρκώς χαμένοι βγαίνουμε και προσπαθούν να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα μόνο από τους δικούς μας φόρους. Ούτε τις πολεμικές αποζημιώσεις, ούτε την επιστροφή του κατοχικού δανείου. Σιωπητήριο στην Ελλάδα. Ακόμη και ο Γλέζος σιώπησε..
ΜΑΤ

Διεθνής αναγνώριση…
 Διεθνής αναγνώριση υπήρξε για τον Θεσπρωτό χειρουργό ρομποτικής Σάκη Χίσσα, ο οποίος, χωρίς υπερβολή, είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό στην Ελλάδα, συνδυάζοντας γνώσεις και ήθος. Έτσι κατόρθωσε να τον εμπιστεύονται πολλοί ασθενείς και να αφήνονται στην επιστημονική τεχνική του, με τη βεβαιότητα ότι θα προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ. Χίσσας, διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Χειρουργικής του «Metropolitan», συμμετείχε πρόσφατα ως εκπαιδευτής σε διεθνές σεμινάριο πιστοποίησης ορθοπεδικών χειρουργών για το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ. Παρά τις επιτυχίες και τις διακρίσεις του παραμένει, όπως ξεκίνησε, σεμνός, εργατικός και σοβαρός.
Η. Μ.

Το οφείλουμε…

 Θα ήταν έκπληξη να κρίνεις το έργο ασχολούμενου με τα κοινά και να κάνεις θετικά σχόλια. Όμως οφείλουμε να πούμε ότι ο Αλέκος Καχριμάνης δουλεύει με συνέπεια, με υπευθυνότητα, είναι αποτελεσματικός σε ό,τι κι αν ανέλαβε, είναι δημιουργικός και πρωτοπόρος στο έργο του. Μακάρι να είχαμε τέτοια παραδείγματα και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά δυστυχώς δεν τα έχουμε. Σε τοπικό επίπεδο ξεχωρίζει για τη δουλειά της η Τατιάνα Καλογιάννη αλλά και ο Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας. Αρχίζει να ξεχωρίζει για τις παρεμβάσεις της και η αντιδήμαρχος κ. Βασιλείου, αλλά όταν ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε θα κρίνουμε το έργο της. Ο καλός λόγος να λέγεται μήπως και βρεθούν  μιμητές. Τους έχουμε ανάγκη. Και τους ικανούς δεν τους βάζεις στην άκρη για κανένα λόγο…
Θ.

Δίκαια τιμήθηκε!
Τη γνωστή πανεπιστημιακό Ελένη Κουρμαντζή τίμησε με ειδικό βραβείο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσής της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για «τη συμβολή της στην έρευνα, συγγραφή και διδασκαλία της Ηπειρώτικης λογιοσύνης, την ανάδειξη των Μαρτυρικών Χωριών της Ηπείρου και τη μελέτη θεμάτων του Ελληνικού Εβραϊσμού», όπως αναφέρεται στο δίπλωμα που της απονεμήθηκε. Δίκαια η τιμή για την κ. Κουρμαντζή, η οποία έχει ομολογουμένως πλούσιο ερευνητικό έργο και συγγραφική προσφορά! (Στη φωτό η Ελένη Κουρμαντζή με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου που επίσης παραβρέθηκε στην «Πίτα του Ηπειρώτη» της ΠΣΕ).
Κ.Α.

Πάντα πρωτοπορεί!
 Παντού πρωτοπόρα η Γερμανία! Δύο πολέμους επέβαλε στην Ευρώπη, ισοπεδώνοντάς την και αφήνοντας πίσω της μεγάλες πληγές που αιμορραγούσαν για πολλά χρόνια. Πρωτοπόρος στην αρπαγή δανείων από τις χώρες που κατέστρεφε, αλλά… ξεχνούσε να τα  επιστρέψει δηλώνοντας και οικονομική αδυναμία για να εκταμιεύσει ακόμη και τις πολεμικές αποζημιώσεις στις χώρες που κατέστρεψε. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα είχε μεγάλο μένος κι αυτό αποδεικνύει ακόμη και η στάση των σημερινών υπευθύνων της κυβέρνησής τους που δεν κάνουν λόγο για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ελληνικό λαό. Κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική αδυναμία η Γερμανία πολλαπλασιάζει τα έσοδά της αλλά εξακολουθεί να αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα. Γι’ αυτά ούτε κουβέντα…

Θα μας διευκόλυνε…
 Αφού έχει τέτοια οικονομική ευμάρεια γιατί δεν στέκεται αρωγός προς την Ελλάδα; Δεν είναι μόνο η σχέση που έχουν οι δύο χώρες, ως μέλη μιας ένωσης χωρών, είναι και η διαφορετική οικονομική ανάπτυξη που έγινε  χάρη  στην εκμετάλλευση όλων των χωρών της ένωσης που πολλαπλασίασε τα κέρδη της Γερμανίας. Και έχει αποδειχθεί ότι τα ελλείμματα των άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε είναι τα περισσεύματα της Γερμανίας. Και αντί να ελέγχει τις μεθοδεύσεις των γερμανικών εταιριών υπέθαλψε τα σκάνδαλα της Ζίμενς αλλά και της Φοξ Βάγκεν με τα πειραγμένα εξαρτήματα, ενώ στη νομοθεσία της ονόμαζε τις μίζες  κεφάλαια για δημόσιες σχέσεις ώστε να μη φορολογούνται! Κι έτσι τα προϊόντα των γερμανικών εταιρειών κατέκλεισαν τις χώρες της Ε.Ε και όχι μόνο…

Γερμανικής προέλευσης…
 Με γερμανικά κεφάλαια έκανε χρυσές δουλειές και η NOVARTIS  που εκμεταλλεύτηκε τόσες χώρες για να αυξήσει τα κέρδη της  σε βάρος των οικονομιών των άλλων χωρών, μηδέ εξαιρουμένης και της Ελλάδας. Δεν γνώριζε η γερμανική κυβέρνηση τις δραστηριότητες της NOVARTIS; Ήταν κοινό μυστικό τα «δωράκια» στους γιατρούς των χωρών όπου δραστηριοποιείτο η εταιρεία που προκάλεσαν και τα μεγάλα ελλείμματα που έχει η χώρα μας.  Αυτά τα θεωρούσε φυσική πρακτική η γερμανική κυβέρνηση και δεν έπαιρνε θέση ενώ τώρα υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τον «Μακεδόνα» πολιτικό» για τους δικούς της λόγους! Όλα στο βωμό του κέρδους των εταιρειών της.  Πάντα χαράζουν το «μέλλον τους» με κριτήρια που δεν είμαστε σε θέση να τα κατανοήσουμε εκ των προτέρων.

Η ιστορία συνεχίζεται!..
Κάθε τόσο τα γερμανικά σκάνδαλα μας προκαλούν αλλά η κυβέρνησή τους σιωπά προκλητικά δηλώνοντας άγνοια! Τελευταία καταγγέλθηκε ότι άλλη αυτοκινητοβιομηχανία έκανε πειράματα και σε ανθρώπους για να δει πόσο βλάπτει το καυσαέριο την υγεία! Τα απόβλητα των εργοστασίων της σε ποιους τα στέλνει πεσκέσι; Σε ποιες χώρες κατευθύνονται οι συρμοί των τρένων με τα θανατηφόρα απόβλητα; Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Σκοπίων υποδέχονται τον Ζάεφ με κόκκινα χαλιά, προετοιμάζοντας τις νέες επιδιώξεις τους, ενώ σιωπούν στο θέμα της κατοχής του μισού νησιού της Κύπρου και των προβλημάτων στην  υφαλοκρηπίδα ενός κράτους της Ε.Ε….
Θεανώ Βλάχου