ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Κορδέλα» στον Ε65!
 Aύριο παραδίδεται, μετά από πολύμηνη αναμονή, το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65, συνολικού μήκους 79 χιλιομέτρων, το οποίο θα συνδέει την Ξυνιάδα με τα Τρίκαλα! Την «κορδέλα» θα κόψει ο… συνήθης ύποπτος, δηλαδή ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κι αυτή προφανώς θα είναι η τελευταία από τις πολλές που έκοψε τη φετινή χρονιά! Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν την τελετή για τυχόν νέες εξαγγελίες που θα αφορούν το βόρειο τμήμα του άξονα, αυτό που θα «κουμπώνει» στην Εγνατία Οδό. Αυτό μας «καίει» εδώ στην Ήπειρο!..
Κ.Α.

Ξεκάθαρη απάντηση…
Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η  Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, στα περί αλβανόφωνων Σουλιωτών, που έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο τ. υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος! Όπως είπε, «εγώ θα έλεγα ότι οι Σουλιώτες ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες. Αισθάνονταν και αισθάνονται Έλληνες. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Δήμαρχος Σουλίου, αν και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη, μια άλλη ιστορική περιοχή με ιδιαίτερη προσφορά στην ελευθερία του ελληνικού γένους όπως το Σούλι…». Περαιτέρω σχόλια δε χρειάζονται!
Η. Μ.

Μπέρδεψε τους αριθμούς!
 Ο «δαίμων» της φωτοσύνθεσης… έβαλε το χεράκι του, προσθέτοντας μερικά εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του Δήμου Ιωαννιτών για το 2018, που υπερψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και ανέρχεται στο ποσό των 126.442.000 ευρώ, ο «δαίμων» τον… ανέβασε στο χθεσινό κύριο θέμα στα 162.442.000 ευρώ!
Α.

Συγκρατηθείτε παιδιά…
Ενοχλήθηκαν τα παιδιά της κυβέρνησης από τη μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο της ΝΔ. Ίσως τους ενόχλησαν  κάποιες παρουσίες που κάποτε ήταν  οι «κολλητοί τους». Αλλά τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχουν πολίτες που κρίνουν και συγκρίνουν και αποστασιοποιούνται από όσα  και όσους δεν εκφράζουν τη δική τους ποιότητα. Ψάχνουν για το καλύτερο. Αν θα το βρουν στη ΝΔ και στον Κυριάκο, που δείχνει προς το παρόν να ξεχωρίζει,  αυτό θα το μάθουμε μόνο στην πράξη. Από θεωρητικούς που ανακαλούν τις υποσχέσεις τους χορτάσαμε. Πάντως, μαζί με το συνέδριο της ΝΔ ακούσαμε και για το νέο «βοήθημα» της Αχτσιόγλου προς τους νέους… Δεν περίμεναν ούτε να τελειώσει το συνέδριο! Τόσος πανικός τους έπιασε;
Θ.

Θέλουμε απαντήσεις…

 Περιμένουμε από το  Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να μας απαντήσει αν εκείνος έχει ευθύνη για την αναστολή των δραστηριοτήτων των δασικών υπηρεσιών. Έχει χρήματα η υπηρεσία για να συντηρήσει τα αυτοκίνητα που της είναι απαραίτητα για να κάνει τη δουλειά της; Μπορούν να βάλουν καύσιμα; Πόσα ενοίκια οφείλουν και ποια είναι τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ; Αληθεύει ότι τα χρήματα που είχαν για να κάνουν τη δουλειά τους μεταφέρθηκαν στη Δυτική Μακεδονία; Αν αυτό έγινε, με τίνος την υπογραφή τα έχασαν; Πώς προβλέπει να λειτουργήσει αυτή η υπηρεσία; Εκτός κι αν θα εισάγουμε πάλι ξύλα από τη Βουλγαρία κι ας υπάρχουν διαθέσιμα δάση για ξύλευση που τη σταμάτησαν επειδή η υπηρεσία μπήκε στον πάγο!
ΜΑΤ

Στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ!
 Γιαννιώτικη εκπροσώπηση θα υπάρχει από δω και στο εξής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων στη χώρα μας. Ο λόγος για τον βετεράνο αλλά πάντα δραστήριο δημοσιογράφο  Γιώργο Κυρούση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων που εξελέγη και στη Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ! Από τη στήλη ευχές για καλή και γόνιμη θητεία, με… γερό στομάχι!
Κ.Α.

Είμαστε ευκολόπιστοι!
 Πιστέψαμε ότι ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του με το που θα έπαιρναν την εξουσία θα έσκιζαν τα μνημόνια. Έτσι μας έλεγαν, έτσι πιστεύαμε ότι θα πράξουν. Είμαστε τόσο επιπόλαιοι, είμαστε ευκολόπιστοι ή απλά μας αρέσει να ακούμε ωραία λόγια; Αν κρίνουμε από τις αποφάσεις που παίρνουμε μπροστά στην κάλπη μάλλον δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε με αντικειμενικότητα αυτά που μας λένε και αυτούς που τα λένε. Και εκεί που τους περιμέναμε να σκίσουν τα μνημόνια, αυτοί ανέλαβαν ενεργό ρόλο στο να τα εφαρμόσουν με ζήλο και μάλιστα να αποδεχθούν ακόμη σκληρότερα μέτρα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μάλλον είναι ακόμη ακαθόριστο. Δεν θα βγούμε εύκολα από την επιτήρηση. Το ποια μορφή θα έχει αυτή στο μέλλον θα το μάθουμε στην πράξη.

Η κυβέρνηση αποφεύγει…
 Πόσο μακριά θα πάει αυτή η κατάσταση κανένας δεν το βεβαιώνει και κανένας δεν το λέει καθαρά και με επιχειρήματα. Η κυβέρνηση βάζει το όριο του Αυγούστου του ’18 λες και τότε τελειώνουν τα βάσανά μας. Το ξέρουν πολύ καλά ότι τότε αρχίζει ο νέος Γολγοθάς μας, αλλά όπως δεν μας έλεγαν την αλήθεια από τότε που ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και το πρώτο εξάμηνο της επιπόλαιης διακυβέρνησής τους έτσι και τώρα αποφεύγουν να μας πουν αλήθειες. Πηγαίνουν με το «βλέποντας και κάνοντας». Απλά θα ετοιμάσουν τα νέα επιχειρήματα για να εξηγήσουν τη νέα κατάσταση όταν έρθει η ώρα. Και δε θα εκπλαγούμε αν επιλέξει και τούτος ο πρωθυπουργός ένα νησί για να μας ανακοινώσει τα κακά μαντάτα, αν μέχρι τότε ασκεί τέτοια καθήκοντα…

Αδικεί τον εαυτό του!..
 Πάντως, με αυτά που κάνει και αυτά που λέει σήμερα αδικεί τον εαυτό του. Εμφανίζεται στη Βουλή με μια εμπάθεια που δείχνει ότι έχασε τη μπάλα. Άλλο θέμα συζητούν, άλλα λέει, επιτίθεται με βαριές και προσωπικές εκφράσεις στους συνομιλητές του κι ας τον στήριξε η αντιπολίτευση όταν βρέθηκε το 2015 στα μεγάλα του αδιέξοδα. Οι δικοί του τον χτυπούσαν γι’ αυτά που έκανε και γι’ αυτά που έλεγε και τη στήριξη του την παρείχε η αντιπολίτευση. Αν σκεφθεί ότι εκείνος ουδέποτε έδωσε χέρι σε κυβέρνηση θα καταλάβει ότι υπάρχουν και πολιτικοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Εκείνος πότε σκέφθηκε να υποστηρίξει το έργο μια κυβέρνησης όταν εκείνη βρέθηκε σε αδιέξοδο; Ποτέ! Απλά την χτυπούσε να ματώσουν κι άλλο οι πληγές της.

Τώρα ξέρει…
 Μπορεί όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση και έκανε συνήθως επαναστατική γυμναστική να μην αντιλαμβανόταν πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση για την Ελλάδα και το λαό της. Τώρα ξέρει από πρώτο χέρι ότι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις ούτε ευαισθησίες έχουν γι’ αυτά που υπομένει ο λαός, ούτε σύντομα θα τελειώσουν μαζί μας αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν. Δε φαντάζομαι να πιστεύετε ότι ευαισθητοποιήθηκαν και προσέτρεξαν να μας βοηθήσουν για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση. Άλλα είναι τα σχέδιά τους και εμείς θα τα μαθαίνουμε καθώς θα ξετυλίγεται το κουβάρι. Και αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός δεν ανέχεται κανενός είδους κριτική στη Βουλή.
Θεανώ Βλάχου