ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με μηδέν εγκληματικότητα!
Με 22 αστυνομικούς στελεχώνεται το Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Άρτας. Λύνεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή, θα πει κάποιος... Μα, όπως δήλωσαν Δήμαρχος και λοιποί παριστάμενοι στη φιέστα, στην περιοχή η εγκληματικότητα είναι «μηδέν» και μάλιστα δεν υπάρχει σπίτι στο οποίο να μπαίνει από φόβο σύρτης πίσω από την πόρτα. Οπότε, ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας; Τον εξήγησαν δημόσια  οι κυβερνητικοί και μη παράγοντες: κοινωνικός! (Το «οικονομικός» το απέφυγαν ...). Τώρα όταν υπάρχουν περιοχές που παραμένουν ανασφαλείς, κάτοικοι που κλειδαμπαρώνονται από το μεσημέρι, αν η Κακαβιά ξέμεινε από αστυνομικούς, αν, αν... όλα αυτά  είναι λεπτομέρειες για το Υπουργείο (Α) Προστασίας του Πολίτη, που δεν «χωράνε» στον επιχειρησιακό σχεδιασμό που εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες...
Ν.
Ο άστεγος της Μιχ. Αγγέλου
Η περίπτωση του αστέγου που κυκλοφορεί στην Μιχαήλ Αγγέλου και στις παρόδους, είναι γνωστή εδώ και χρόνια στις Υπηρεσίες του Δήμου, στις Εισαγγελικές Αρχές και στο Νοσοκομείο: Κυκλοφορεί ρακένδυτος, πιθανότατα νηστικός τις περισσότερες φορές, έχει διαπιστωμένο νόσημα- όπως είπαν στον «Π.Λ.»  περίοικοι- κοιμάται στα παγκάκια, (στα οποία κάθονται στη συνέχεια μητέρες, μικρά παιδιά κλπ), αλλά τελευταία το κακό παράγινε καθώς για τουαλέτα χρησιμοποιεί εισόδους πολυκατοικιών. «Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο, στον ΟΚΠΑΠΑ, έχουμε διαμαρτυρηθεί στον Εισαγγελέα, όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, μας έχουν πει ότι χρειάζεται παρακολούθηση, μπαινοβγαίνει στο Νοσοκομείο, αλλά κανένας τελικά δεν αναλαμβάνει να τον μεταφέρει σε κάποιο ειδικό ίδρυμα. Τι άλλο άραγε πρέπει να κάνουμε, ώστε να βρεθεί λύση;». Το καταγράφουμε, με την ελπίδα ότι επιτέλους κάποιος αρμόδιος θα παρέμβει και άμεσα ο άστεγος να μεταφερθεί σε κάποια από τις ειδικές μονάδες που υπάρχουν, έστω και εκτός Ιωαννίνων.
Ν.
Δηλώσεις που προβληματίζουν...
Τελευταία δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από το 1831 ως σήμερα»! Μήπως όμως αδικεί τις δεξιές κυβερνήσεις; Πότε ανέδειξαν τόσο ανακόλουθους πολιτικούς; Πότε πήραν την εξουσία με λαϊκίστικες πρακτικές; Πότε λειτούργησαν με τόση αποφασιστικότητα, εναντίον των συμφερόντων του λαού; Κι ας μην ξεχνάει ότι και εκείνος κάποτε συνέπραξε και με δεξιούς, προκειμένου να βοηθήσει αυτό το λαό… Δεν κάνουν τον άξιο πολιτικό οι «ταμπέλες». Χρειάζεται να έχει άλλα εφόδια που αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα τα στερούνται.
ΜΑΤ
Ετούτο πάλι τι είναι;
Επισκέπτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου η κ. Μπαζιάνα! Άλλο και τούτο. Πρώτα με ειδικό νόμο άλλαξε βαθμίδα εκπαίδευσης στην Ελλάδα και βρέθηκε στο Πολυτεχνείο και τώρα πέταξε για το Πεκίνο! Μάλιστα ήταν η πρώτη επιβάτης της πρώτης πτήσης που θα συνδέει το Πεκίνο με την Αθήνα και μάλιστα η εταιρεία την τίμησε αποβιβάζοντάς την πρώτη. Λέτε να ξέχασαν οι Κινέζοι τις αντιδράσεις του Τσίπρα που σαν αντιπολίτευση πήγε να προστατεύσει το λιμάνι του Πειραιά από την COSCO ή τώρα που άλλαξε στάση θέλησαν να τιμήσουν τη σύντροφό του;  Βρε πώς άλλαξε αυτός ο άνθρωπος. Δεν τον αναγνωρίζουμε! Τίποτε δεν κράτησε σταθερό… Όπως βολεύεται κάθε φορά.
Θ.

Πού χρόνος για την επαρχία;
Μια ημερίδα αφιερωμένη στον περιφερειακό Τύπο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στα χρόνια της κρίσης, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα, όπου άνθρωποι που γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τα ΜΜΕ, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το παρόν και κυρίως το μέλλον του επαρχιακού Τύπου. Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους. Το μέγα ζητούμενο είναι να βρεθούν βιώσιμες λύσεις. Και αν η Πολιτεία δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μην δημιουργεί επιπλέον προσκόμματα στην λειτουργία τους. Το γεγονός ότι κανείς από την Κυβέρνηση δεν έκανε τον κόπο να παραστεί, αδιαφορώντας για έναν κλάδο που όταν είναι υγιής προάγει τη Δημοκρατία και εξασφαλίζει αξιόπιστη ενημέρωση, μέσα από την πολυφωνία, είναι ένα ακόμη δείγμα της απαξίωσης προς τους ανθρώπους του επαρχιακού Τύπου. Βλέπετε, όλο το βάρος πέφτει στα ΜΜΕ των Αθηνών, πού χρόνος και… χώρος για τον περιφερειακό τύπο;
Ε.
Αποτελεσματικός και μαχητικός!

Για την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων του αγωνίζεται με συνέπεια, ήθος και μαχητικότητα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλης Νάκος. Και αυτό δεν του αναγνωρίζεται μόνο τοπικά, όπου έχει αποσπάσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των συναδέλφων του, αλλά και πανελλαδικά. Έτσι  εκλέχθηκε, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 27ου Πανελλαδικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην Επιτροπή επί διοικητικών θεμάτων. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, ενώ παράλληλα δεν μένει αδιάφορος και ασυγκίνητος μπροστά τόσο στα προβλήματα του κλάδου του, όσο και στα κοινωνικά ζητήματα. Αυτή του η ευαισθησία άλλωστε αποτέλεσε και την αφορμή για να αναλάβει δημόσια δράση…
H. M.
* * *

Κρύβει φόβο η τόση αντίδραση;
Ποιοι και γιατί φοβούνται την αξιολόγηση στην Ελλάδα; Όσοι Έλληνες βρέθηκαν στο εξωτερικό, είτε για σπουδές, είτε για εργασία γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αξιολόγηση. Εδώ τι είναι εκείνο που τους κάνει να αντιδρούν, όταν γίνεται λόγος για την αξιολόγηση; Οι εμπλεκόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούνται και πριν από την πρόσληψή τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους θητείας. Μάλιστα εκείνοι που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που βάζει ο επιχειρηματίας, απλά δεν προσλαμβάνονται και τη θέση καταλαμβάνει εκείνος που κρίνεται επαρκέστερος. Και όσοι δεν αποδίδουν στη θέση που καταλαμβάνουν, απλά απολύονται. Βλέπεις ο ιδιώτης θέλει να γίνει η δουλειά του όσο το δυνατόν καλύτερα…
Όλες οι φοβίες στο Δημόσιο!
Τελικά τι συμβαίνει με τους εργαζομένους στο Δημόσιο; Εκεί δεν πρέπει να προσληφθούν οι έχοντες τα περισσότερα προσόντα; Θα μου πείτε εδώ επικρατούσε η συνήθεια των προσλήψεων από το παράθυρο και έτσι έμεναν απ’ έξω οι αξιότεροι που δούλεψαν σκληρά για να αποκτήσουν πολλά προσόντα και που θα ήθελαν να βρουν ανοιχτές πόρτες, όταν διεκδικούσαν μια θέση. Πόσες απογοητεύσεις δέχθηκαν οι αξιότεροι, όταν έβρισκαν κλειστές πόρτες στο Δημόσιο και έβλεπαν να έχουν καλύτερη τύχη εκείνοι που όχι μόνο δεν είχαν τα τυπικά προσόντα, αλλά μπορεί να ήταν τα πτυχία τους μαϊμού και οι βαθμοί τους με άριστα χωρίς να το αξίζουν! Τόσες περιπτώσεις είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμη και εδώ στην Ήπειρο…
Διαρκής αξιολόγηση!
Παντού στον κόσμο ο εργαζόμενος βρίσκεται κάτω από συνεχή αξιολόγηση. Επιστήμονες αλλά και εκείνοι που έχουν λιγότερα  προσόντα, απλά αξιολογούνται για να κρατήσουν τη θέση που κατέλαβαν και αυτό το θεωρούν όλοι φυσικό. Η νοοτροπία στην Ελλάδα έγινε αφορμή να μην αξιολογείται κανένας στο Δημόσιο, μετά την κατάληψη μιας θέσης. Με προσόντα ή χωρίς προσόντα, οι εργατικοί και οι αδιάφοροι όλοι παίρνουν τα ίδια χρήματα και έχουν την ίδια εξέλιξη. Κανένας δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του έστω κι αν την κάνει πλημμελώς, έστω κι αν είναι αδιάφορος, ακόμη κι αν καταφεύγει σε συνεχείς απουσίες, παίρνοντας άδειες χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εδώ φθάσαμε στο σημείο να μην απολύεται κανένας, ακόμη κι αν οι πράξεις του ζημίωσαν την υπηρεσία του…
Οι παρεμβάσεις...
Πόσες και πόσες φορές με τις παρεμβάσεις πολιτικών ή με τις αντιδράσεις συνδικαλιστών στα υπηρεσιακά συμβούλια, συνέχιζαν να δουλεύουν στο δημόσιο υπάλληλοι που με τις πράξεις τους ζημίωσαν το δημόσιο; Και όλες αυτές οι πρακτικές, τι παράδειγμα να δώσουν στους ευσυνείδητους υπαλλήλους; Όταν εργατικοί και τεμπέληδες έχουν τις ίδιες αποδοχές και την ίδια εξέλιξη, τότε πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και πώς θα αναδειχθούν και θα ανταμειφθούν οι καλύτεροι; Και εμείς οι φορολογούμενοι που πληρώνουμε για τις αποδοχές όλων των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά και για τη λειτουργία των υπηρεσιών, πώς θα έχουμε ανταποδοτικές αυτές τις υπηρεσίες;
Θεανώ Βλάχου