ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ξανά στο Ειρηνοδικείο…
Ούτε σήμερα προβλέπεται να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων στο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων, καθώς το τοπικό ΕΠΑΜ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει για μία ακόμη φορά τη σχετική διαδικασία. Το έκανε ήδη αυτό αρετές φορές το προηγούμενο διάστημα. Με ανακοίνωσή του καλεί μάλιστα τους Γιαννιώτες να παραβρεθούν από τις 3.30 το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο ώστε να αποτρέψουν μαζί με τα μέλη του «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» τους πλειστηριασμούς, τους οποίους χαρακτηρίζει «λεηλασία περιουσιών»…
Κ.Α.


«Καυτή» Κόνιτσα!
Μπορεί να είμαστε ορεινή γενικά περιοχή και να μη βλέπουμε τα καλοκαίρια με τους καύσωνες τα 40άρια που δείχνουν τα θερμόμετρα σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά υπάρχουν και… εξαιρέσεις στον κανόνα. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα του παρόντος καύσωνα, η Κόνιτσα είχε μία από τις υψηλότερες θερμοκρασίες σ’ όλη την Ελλάδα! Στους 38,6 βαθμούς τερμάτισαν τα θερμόμετρα της ακριτικής κωμόπολης κι αυτή ήταν η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία Πανελλαδικά, μετά τη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και τη Ζάκυνθο. Η δροσιά του Αώου δεν… έσωσε την κατάσταση!
Κ.Α.


Μπερδεύτηκε…
Φαίνεται πως μπερδεύτηκε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε το «Ευγενίδειο» ως δημόσιο νοσοκομείο. Ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο ορίζει και τη διοίκησή του. Πάντως εφημερίες δεν κάνει… Τώρα, πώς γίνεται η επιλογή των ασθενών δεν το γνωρίζουμε. Τα παιδιά του κ. Τσίπρα όταν ήρθαν στον κόσμο ποιο μαιευτήριο τα υποδέχθηκε; Τα περί δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων είναι ιστορίες που αφορούν εμάς του ταπεινούς, γι’ αυτό και δεν ιδρώνει τα αυτί των κυβερνόντων αν λείπει προσωπικό και αν υπάρχουν σεντόνια ή αναλώσιμα; Ας πήγε όπου ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια. Αλλά να μη μας δουλεύει κι από πάνω…
ΜΑΤ


Μάταια περιμένουν…
Ζέστη πολλή αυτές τις μέρες στα Γιάννενα και στους δρόμους γίνεται τις καθημερινές το αδιαχώρητο! Βλέπεις, κάποιοι μπορεί να έφυγαν για διακοπές, όμως κινούνται στην πόλη και αρκετοί καλοκαιρινοί επισκέπτες. Όσο για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου, αυτά περιμένουν ακόμα να τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για πιο εύκολες και γρήγορες μετακινήσεις στο κέντρο. Μάταια όμως… Δεν αγαπάμε ιδιαίτερα την ποδηλασία στα Γιάννενα κι αυτό φαίνεται!
Κ.Α.

 

Εφαρμόζει νόμους!
Υπάρχει και η άλλη όψη του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα: Στο εσωτερικό της χώρας του επέβαλε με πυγμή την εφαρμογή ορισμένων νόμων που στην Ελλάδα τους "γράφουμε" στα παλιά μας τα παπούτσια. Τέτοιοι είναι η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η υποχρεωτική ζώνη ασφάλειας στα οχήματα, η απαγόρευση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η ηλεκτρονική παρακολούθηση των τροχονόμων για να μη χαρίζονται κλήσεις κλπ. Τώρα γιατί δεν εφαρμόζει την ίδια πολιτική και με τους χασισέμπορους; Ε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Ν.

 

Ιστορίες για αγρίους…

Απερίγραπτη κατάσταση! Μέρες ολόκληρες μέσα στη φριχτή ζέστη, πεταμένα στρώματα που …ευωδιάζουν, βρίσκονται  έξω από τους κάδους! Δεν ξέρουν οι συμπολίτες μας ότι υπάρχει υπηρεσία στο Δήμο που απαντάει στο τηλέφωνο 2651075555 και μπορεί  να γίνει συνεννόηση  για τη μέρα που θα βγάλουμε τα μεγάλα αντικείμενα ώστε να τα παραλάβουν οι υπηρεσίες και να μη ζούμε σε τέτοιο επίπεδο; Έλεος! Συνεργαστείτε με τις υπηρεσίες του Δήμου. Αλλά και αυτή η υπηρεσία ας κάνει μεγαλύτερη διαφήμιση των υπηρεσιών που προσφέρει μήπως και ξυπνήσουν εκείνοι που κοιμούνται ύπνο βαθύ… Κάντε μια βόλτα από τα Τρίκαλα, το Βόλο, το Βελβεντό και άλλες ελληνικές πόλεις που έγιναν παράδειγμα προς μίμηση… Εμείς ως πότε θα  βρωμίζουμε την πόλη που ζούμε; Οι επιπτώσεις της μόλυνσης μας αφορούν όλους. Τα μικρόβια δεν κάνουν διακρίσεις.
Θ.

* * *

Βράζουν αλλά σιωπούν!
Ακούσαμε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ …βράζουν αλλά δεν αντιδρούν. Τέτοια πειθαρχία θα μείνει στην ιστορία. Καμία διαφορετική άποψη, το πίνουν με το ζουμί τους. Κάποιοι που δεν πήραν υπουργείο είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Κάνουν υπομονή για  να γνωρίσουν την υπουργική καρέκλα και να τους κάνουν αέρα οι σύμβουλοι. Βλέπεις, τους έτυχε και η συνεργασία με τους αδελφούς ΑΝΕΛ και έχασαν αρκετές θέσεις. Αλλά για χάρη τέτοιων συνεργασιών γίνονται και θυσίες… Όσο ο Πάνος κατέχει το Υπ. Άμυνας να μη φοβούνται. Όχι μόνο θα προσκυνάει στα τέσσερα, όπως  έλεγε για κάποιους άλλους, αλλά θα κάνει και  κολοτούμπες… Δείτε τη χαρά του όταν αγκαλιάζει τον Αλέξη! Κι εκείνος μόνο τα χέρια δεν του φιλάει αφού τον έκανε πρωθυπουργό…

Πού καταλήξαμε…
Αν επαναφέρουμε στη μνήμη μας τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ανέκδοτα μπορούμε να λέμε! Γιάνης και Αλέξης χέρι - χέρι αποφάσισαν να δώσουν μαθήματα διαχείρισης κρίσεων στα όργανα της Ε.Ε! Κι ενώ αυτοί οι δύο διαπραγματεύονταν για το χρέος, από την άλλη η Ζωή συγκροτούσε επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και διακήρυττε ότι αυτό είναι απεχθές και επονείδιστο και πρέπει να διαγραφεί. Κι αφού απέπεμψαν απ’ την παρέα τη Ζωή ή τους εγκατέλειψε μόνη της επειδή την απογοήτευσαν με τη στροφή που πήραν, συζητούν και πάλι για το χρέος… Κι εκείνη η βουλευτής που υπερασπιζόταν με θέρμη την 17 Νοέμβρη χάθηκε από προσώπου γης ενώ εκείνος που μας έδινε ραντεβού στα γουναράδικα βρήκε άλλη ασχολία…

Πώς το κατάφεραν;
Μας πληροφόρησαν κάποτε ότι είχαμε χρέη προς ιδιώτες. Τι χρέη ήταν αυτά και πώς προέκυψαν δεν το ξέραμε. Και μετά τα χρέη πέρασαν στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Τι έγινε; Ποιοι τα μαγείρεψαν και γιατί; Οι ιδιώτες πήραν τα χρεωστικά και τα φόρτωσαν στα κράτη;  Κάτι ακούστηκε και για χρέη που έχει η μια χώρα στην άλλη! Αν είναι έτσι γιατί δεν τα συμψηφίζουν ώστε να μειωθούν όλα; Και εκείνα τα τεράστια χρέη των άλλων χωρών σε ποιους τα οφείλουν, πώς και πότε θα τα αποπληρώσουν; Γιατί τόση ευαισθησία μόνο για την Ελλάδα; Τόσο αγαπητοί τους είμαστε ή τόσο χρήσιμοι για τις επιδιώξεις τους; Άκρη δεν βγάζουμε… Πάντως ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη και του Τσακαλώτου αφού έσωσε εμάς δίνει τώρα τα φώτα του και στον Πέπε Γκρίλο των Ιταλών. Αλίμονό τους.

Είμαστε απληροφόρητοι…
Ακούσαμε ότι αποθέματα μεθανίου υπάρχουν σε μια άκρη της Κρήτης σε τέτοια ποσότητα που φθάνει για να τροφοδοτεί με δωρεάν καύσιμα τα αυτοκίνητα όλου του πλανήτη. Υπάρχει αλήθεια σ’ αυτή την πληροφορία; Μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία κάποιος Έλληνας επιστήμων ή κάποιος φορέας που να ασχολείται με τις εξορύξεις; Αν δεν υπάρχει Έλληνας, επειδή όλοι μετακόμισαν αναζητώντας αλλού εργασία, ας μας μιλήσει και ο Κορεάτης. Αρκετά δεν μας κοστίζει; Μόνο για τα κουπόνια συνέργησε; Γιατί, αν όσα κυκλοφορούν για τον υπόγειο πλούτο της χώρας μας είναι αληθινά, τότε εξηγείται η τόση πρεμούρα των …αρπακτικών.
Θεανώ Βλάχου