ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Απαίδευτοι Έλληνες…
Έξι άνθρωποι χάνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα από αυτοκινητικά δυστυχήματα ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός των αναπήρων που έχασαν τη λειτουργικότητά τους μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα…. Και όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι Έλληνες στερούνται παιδείας! Συνηθισμένες, καθημερινές εικόνες: το αλκοόλ, η μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός με τον καφέ στο ένα χέρι και με το άλλο να κρατάει το τιμόνι, ή να μιλάει στο κινητό αν και γνωρίζει ότι διασπάται η προσοχή του! Τα παιδιά στη θέση του συνοδηγού ή πίσω όρθια στο κενό των καθισμάτων! Όσο για τα μηχανάκια; Όλη η οικογένεια καβάλα και χωρίς κράνη. Να ένας εύκολος τρόπος να αποδεκατίσουμε τον ελληνικό πληθυσμό. Μετά από ένα δυστύχημα γίνεται για μια-δυό μέρες λόγος και μετά συνεχίζουμε το ίδιο βιολί…
Θ.
Πότε οι κάδοι;
Tι έγινε τελικά με εκείνους τους βυθιζόμενους κάδους που έχουν τοποθετηθεί εδώ και μερικούς μήνες σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Ιωαννίνων; Πότε θα λειτουργήσουν; Όχι τίποτε άλλο, για διακόσμηση δεν κάνουν, οπότε είναι καιρός να αποκτήσουν πρακτική χρήση για να μην στέκουν εκεί όπου τους έβαλαν… παραμελημένοι απ’ όλους! Αναμένουμε λοιπόν μια σχετική ενημέρωση!..
Κ.Α.

Ένιωσε ντροπή…
Ένιωσε ντροπή ο Τσίπρας για τη στάση του Κυριάκου στη Γερμανία και μάλιστα αυτό που ένιωσε το εξέφρασε με γερμανικό όρο που όπως είπε δεν μεταφράζεται στα ελληνικά. To ότι ο Κυριάκος έδωσε μάχη εναντίον του GREXIT δεν άρεσε στον Τσίπρα; Αλλά αφού μετά την εκμάθηση της αγγλικής μαθαίνει και γερμανικά και μάλιστα λέξεις που δεν έχουν μετάφραση στα ελληνικά, μπράβο του! Εμείς όμως με ποιες λέξεις και σε ποια γλώσσα να  εκφράσουμε τα συναισθήματα που μας προκαλεί ο Τσίπρας απ’ την ώρα που ανέλαβε την εξουσία και δεν τήρησε ούτε στο ελάχιστο τις υποσχέσεις του;
ΜΑΤ

Να η ευκαιρία!..
Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε με πολλή έμφαση ότι η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν υπάρχει ως κρατική οντότητα και το δυνατόν ταχύτερο πρέπει να διαλυθεί και να απορροφηθεί από τα γειτονικά κράτη, δηλαδή από την Αλβανία, το δυτικό μέρος και το ανατολικό από την Βουλγαρία! Εδώ αρχίζουν οι ενστάσεις και αυτή η παραπληροφόρηση οφείλεται εν μέρει και σε δική μας υπαιτιότητα. Ο πρώτος πρόεδρος της FYROM Κύρο Γκλιγκόρωφ ή Κύριλλος Γρηγοριάδης στο βιβλίο του κάνει λόγο για 100.000 Έλληνες στην πΓΔΜ, ενώ εμείς για να μην τους σεκλετίσουμε τους περιορίζουμε σε 412 ψυχές (δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη), όμως ο δικηγόρος Δημήτριος Γαρούφας στο βιβλίο του τους ανεβάζει σε 300.000 άτομα ελληνικής καταγωγής. Ευκαιρία λοιπόν να ζητήσουμε τουλάχιστον το Μοναστήρι ή Βιτώλιο κατά το Βυζάντιο το Βέλες ή Βελεσσό και την Στρύγκα ή Ιουστινιανούπολη και φυσικά όλη την λίμνη Δοϊράνης που με την Διάσκεψη του Βουκουρεστίου το 1913 δόθηκαν τα 2/3 αυτής στη Γιουγκοσλαβία ως μεγαλύτερο κράτος και μόλις το 1/3 στην Ελλάδα ως μικρότερο. Αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί!..
Γ. Κιτσ.

Ανάποδο… STOP!
Περπατώντας στα Γιάννενα, αν έχεις όρεξη, μπορείς να παρατηρήσεις πολλά απίστευτα πράγματα, που θα σε κάνουν να γελάσεις ή και να… κλάψεις! Αφορμή γι’ αυτή τη διαπίστωση, φωτογραφία που ανάρτησαν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες». Είναι από δρόμο κάθετο στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο ύψος περίπου του ΚΕΠΑΒΙ και δείχνει μία πινακίδα STOP γυρισμένη… ανάποδα (φωτό)! Την κάρφωσαν κατά λάθος ανάποδα, τη γύρισε κανένας για να... κάνει πλάκα δεν ξέρουμε. Πάντως, ως πόλη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε Ευρωπαϊκή!
Κ.Α.

Έρχονται συμβασιούχοι!

Συνολικά 31 συμβασιούχοι υπάλληλοι θα προσληφθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενόψει και της θερινής περιόδου για απασχόληση στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου. Οι περισσότεροι θα εκτελούν χρέη φύλακα, ενώ κάποιοι θα εργαστούν στην καθαριότητα. Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης θα απασχοληθούν πέντε φύλακες και ένας νυχτοφύλακας, ενώ η Νικόπολη θα ενισχυθεί με συνολικά εννέα συμβασιούχους. Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι με πλήρες ωράριο το καλοκαίρι…
Κ.Α.

* * *

Τα ίδια Παντελάκη μου!
Σε όποια χώρα κι αν επιβλήθηκαν οι συνταγές του ΔΝΤ τα αποτελέσματα για τους λαούς ήταν τα ίδια αφού δεν υπάρχει πλέον σαφής νομοθεσία, τα προγράμματα διάσωσης επιβάλλονται με ένα νόμο που δεν προλαβαίνουν να τον διαβάσουν εκείνοι που τον ψηφίζουν, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι χαοτική, οι τιμές είναι ρευστές και οι συνειδήσεις των πολιτικών που αποφασίζουν είναι ελαστικές! Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ καθώς και το ΔΝΤ απαιτούν να πραγματοποιούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό οι ιδιωτικοποιήσεις στις χώρες που πλήττονται από κρίσεις. Παράδειγμα το Μεξικό όπου για να το «σώσουν» έθεσαν τότε ως όρο την άμεση πραγματοποίηση ιδιωτικοποιήσεων και λέγεται ότι δημιούργησαν 23 νέους δισεκατομμυριούχους….

Παραδείγματα…
Για να προβλέψουμε σε ποιες χώρες θα αναδυθούν νέοι δισεκατομμυριούχοι θα πρέπει να κοιτάξουμε προς τις χώρες όπου ανοίγουν οι αγορές. Μάλιστα, ως συνέπεια της κρίσης εμφανίζεται το φαινόμενο της πρωτοφανούς αύξησης της ξένης ιδιοκτησίας. Από τη Ρωσία διδαχθήκαμε ότι όσο πιο γρήγορα γίνεται η μεταφορά του πλούτου τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη. Στη Βολιβία πουλήθηκε η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία, οι εθνικές επιχειρήσεις αερομεταφορών, σιδηρόδρομοι, ηλεκτρισμός και τηλεφωνία. Όλα σε ξένους. Ενώ στη Ρωσία τα έπαθλα δόθηκαν σε ντόπιους. Όσο για την Αργεντινή, εκτός των άλλων πουλήθηκαν ακόμη και τα εθνικά συνταξιοδοτικά ταμεία...

Έτσι εξηγείται!..
Παρατηρώντας το ελληνικό φαινόμενο απορούσαμε με τη στάση της τρόικας αρχικά και αργότερα των θεσμών που δεν έθιγαν ούτε στο ελάχιστο τα προνόμια των πολιτικών. Η εξήγηση είναι πως τους θέλουν συμμάχους. Διαφορετικά δεν θα μπορούσαν μόνοι τους οι θεσμοί να επιβάλλουν τις παρανοϊκές εντολές τους. Βλέπεις, οι κυβερνήσεις νομιμοποιούν την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του ΣΟΚ με εκλογές. Όμως υποχρεώνονται να καταφεύγουν στη βίαιη επιβολή των μέτρων πρώτα για να διατηρήσουν την εξουσία τους και μετά για να υπερασπιστούν τις μεταρρυθμίσεις τους που περιέργως τις επιβάλουν ως την κατάλληλη συνταγή για να βγει, δήθεν, η χώρα από την κρίση. Μόνο που αντί να σώζεται ο λαός, αυτός βυθίζεται περισσότερο.

Εκεί αντέδρασαν…
Στην Αργεντινή όταν το Δεκέμβρη του 2001 ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Οικονομικών προσπάθησαν να επιβάλλουν κι άλλα μέτρα λιτότητας, τα οποία ως συνήθως είχε ζητήσει το ΔΝΤ ο πληθυσμός εξεγέρθηκε και ο Πρόεδρος δραπέτευσε από τη χώρα με ελικόπτερο! Βλέπεις, κάποια στιγμή οι λαοί αποφασίζουν ότι δεν πάει άλλο. Όσο τελούν εν αναμονή τα μέτρα χτίζουν τείχη το ένα πάνω στ’ άλλο και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Η απόφαση του ΔΝΤ που ζητάει τη φορολόγηση των φτωχών για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι μία συνήθης πρακτική που δεν οδηγεί ποτέ σε διεξόδους. Αντιθέτως κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και διαλύει τη μεσαία τάξη.
Θεανώ Βλάχου