ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κάμερες στην Περιφέρεια!
Να μια καλή ιδέα την οποία διατυπώνει μέσω της στήλης φίλος αναγνώστης. Προτείνει λοιπόν να τοποθετήσουν οι αρμόδιοι κάμερες, τόσο μπροστά όσο και στην πίσω πλευρά του διοικητηρίου της Περιφέρειας ώστε να «συλλάβουν» αυτούς οι οποίοι μουντζουρώνουν τους τοίχους και τα παντζούρια της (φωτό)! «Με αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα καθένας αποκτά το θάρρος της ατιμωρησίας και γράφει ή ζωγραφίζει σε όποιον τοίχο δημόσιου ή ιδιωτικού κτιρίου θέλει, εκτός φυσικά απ’ αυτόν του σπιτιού του», αναφέρει χαρακτηριστικά. Δίκιο δεν έχει; Παράγινε το κακό…
Κ.Α.

Παρακρατήσεις…
Μάλλον εκεί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι στρατιωτικοί τρώνε… κουτόχορτο! Έτσι, όπως κατήγγειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης που ανήκει στον κλάδο, για να μην πάρουν χαμπάρι τις περικοπές, τους κάνουν αυξημένες παρακρατήσεις και στη συνέχεια τους επιστρέφουν τα χρήματα, όχι όμως όλα, με αποτέλεσμα οι ένστολοι να χάνουν τελικά σημαντικά ποσά! «Μας κοροϊδεύουν μηδενός εξαιρουμένου», τόνισε χαρακτηριστικά ο εν λόγω φίλος και προειδοποίησε ότι η μνήμη των στρατιωτικών είναι πολύ δυνατή! Ο νοών νοείτω…
Α.

Ζηλεύει ο Αλέξης;
Έξω φρενών ο Τσίπρας για τη συνάντηση Κυριάκου- Μέρκελ και Σόιμπλε! Γιατί βρε παιδί μου; Εσύ που αναφωνούσες GO HOME Mέρκελ έγινες τελικά «κολλητός» της. Άσε να μιλήσει και κάποιος άλλος Έλληνας μαζί της, μήπως και βγει κάτι καλύτερο απ’ αυτά που μέχρι σήμερα απέδωσε η δική σου συνεργασία μαζί της. Ό,τι καλό θα είναι για όλους. Και για σένα. Εκτός κι αν προτιμάς τις απειλές του Σόιμπλε και τα GREXIT… Πάντως με το που κλείστηκε αυτό το ραντεβού, άρχισε η Μέρκελ να  κάνει δηλώσεις για την αναγκαιότητα να μείνει ενωμένη η Ε.Ε. Κατέβασε και ο Σόιμπλε του τόνους. Οι σοσιαλδημοκράτες του παραγγέλλουν ήδη να αποφύγει τη δημόσια καμπάνια κατά της Ελλάδας, όπως έκανε το 2015…  Για να δούμε.
Θ.

Οι πολλές μαμές…
Σόιμπλε ο αρχιμαιευτήρας, Ντάισελμπλουμ ο «κολλητός του», Ευρωπαϊκοί θεσμοί, ΕSΜ, ΕΚΤ και πιο πέρα το ΔΝΤ με τη Λαγκάρντ που εξαπολύει φετφάδες, ενώ ο Τόμσεν όπου έβαλε το χέρι του τάκανε θάλασσα. Kαι σαν παρακούμπαροι τα πρώην στελέχη του ΔΝΤ εκφράζουν τώρα τις αντιρρήσεις τους για την εφαρμοσμένη πολιτική του Ταμείου! Παραπέρα καιροφυλακτούν οι Ρότσιλντ προκειμένου να δράσουν για το καλό της περιουσίας των κρατών που βάλλονται από τις κατασκευασμένες οικονομικές κρίσεις…. Αν υπάρχει έστω και μια περίπτωση κάτω απ’ αυτές τις πιέσεις να σωθούν οι λαοί που βρίσκονται στο στόχαστρο αυτό φαίνεται απίθανο…
ΜΑΤ

Στη Γορίτσα…
Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γορίτσας την περασμένη Κυριακή έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. Ο κ. Τασούλας εξήρε το έργο και την προσφορά του Συλλόγου διαχρονικά, μένοντας ιδιαίτερα στο θετικό γεγονός ότι όλα τα μέλη του υπάρχοντος Δ.Σ. είναι νέοι, με φρέσκες ιδέες για τον τόπο τους και πειστικά επιχειρήματα, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το χωριό. Στην εκδήλωση παρέστη, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωαννίνων Θωμάς Γιωτίτσας.
Ν.Γ.

Επιτυχημένος θεσμός…

Επιτυχημένος θεσμός, χωρίς αμφιβολία, οι υπαίθριες λαϊκές αγορές που λειτουργούν μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε διάφορες γειτονιές των Ιωαννίνων, αφού και πολλοί παραγωγοί συμμετέχουν και πολύς κόσμος ψωνίζει απ’ αυτές. Η Λαϊκή στους Αμπελόκηπους μάλιστα μεγάλωσε κι άλλο, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα άλλες 18 άδειες – θέσεις για παραγωγούς και επαγγελματίες μικροπωλητές. Από ψάρια μέχρι και λευκά είδη, ρούχα και δερμάτινα αξεσουάρ βρίσκει κανείς πλέον σ’ αυτήν.
Κ.Α.

* * *

Θα κέρδιζαν και χρόνο!
Κάθε λίγο και λιγάκι σφίγγουν τον κλοιό γύρο μας επαναφέροντας το φάντασμα της χρεοκοπίας. Και γιατί κάνουν τόσο μεγάλες διαδρομές για να καταλήγουν στο ίδιο σημείο και δεν μας πήγαν απευθείας στη χρεοκοπία; Θα κέρδιζαν και χρόνο και δεν θα έμπαιναν σε τόσες ταλαιπωρίες για να βρουν δήθεν λύσεις για το πρόβλημα! Έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να το πάρουν στα χέρια τους επιμένοντας ότι θα το διαχειρίζονταν καλύτερα από τους προκατόχους τους αλλά αυτό κάθε τόσο εμφανίζεται μπροστά μας σα φάντασμα για να μη μας αφήνει σε ησυχία. Τόσος κόπος, τόσες συζητήσεις, τόσοι φόροι, τόσες περικοπές αποδοχών και η χρεωκοπία βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς…

Ως πότε θα περιμένουμε;
Αλλά ετούτοι που ανέλαβαν να λύσουν το πρόβλημα ας μην επαναπαύονται στην ανοχή μας… Κάποια στιγμή θα φθάσει ο κόμπος στο χτένι και τότε ούτε τα ελικόπτερα θα τους προστατεύσουν ούτε η μετακόμισή τους στο διάστημα. Η αποσπασματική ενημέρωση, οι μισές αλήθειες κάποια ώρα δεν θα μπορούν να τους βγάζουν από τα αδιέξοδα. Θα ‘ρθει η στιγμή που ακόμη και η συμπαγής ομάδα των 153 θα πάψει να είναι συμπαγής και τότε δεν τους σώζει τίποτε. Ας έχουν το νου τους στους 53 που μάλλον δεν κοιμούνται γιατί αν κάποιοι άλλοι αποχώρησαν έτσι απλά κάνοντας δικό τους κόμμα, ετούτοι δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν. Αλλά μένει να το δούμε στην πράξη. Μέχρι τότε ας δούμε εμείς οι απλοί πολίτες τι θα κάνουμε.

Γενιές θα χαθούν…
Αυτό που έρχεται δεν δίνει καμία ελπίδα στις νεώτερες γενιές κι αυτό είναι τραγικό. Εμείς τη ζήσαμε τη ζωή μας. Οι νέοι σε ποια χώρα θα ζήσουν και κάτω από ποιες συνθήκες; Γιατί αν βγουν αληθινές οι υποδείξεις του Τόμσεν ότι οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκονται εν αναμονή για 21 χρόνια ακόμη με την ελπίδα ότι θα έρθει κάποια εποχή που θα βρουν δουλειά, τότε πόσες γενιές θα έχουν χαθεί; Η εικόνα είναι τραγική και δείχνει να μην οδηγεί σε διέξοδο. Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού. Η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής οχτώ χρόνων. Ποιοι έφταιξαν περισσότερο και ποιοι λιγότερο δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι οι υπαναχωρήσεις τους στις υποδείξεις ξένων και η παντελής έλλειψη εθνικού σχεδιασμού, μας έφεραν εδώ.

Το ξέρουν, αλλά…
Είναι αδύνατο να μη το ξέρουν, ότι αν δεν απελευθερωθεί το δαιμόνιο του Έλληνα, δηλαδή το επιχειρείν και αν δεν απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η Ελλάδα. Απλά θα μετράμε τις απώλειες και σε κάθε απολογισμό οι ελλείψεις θα είναι περισσότερες και οι πληγές της κοινωνίας πιο βαθιές χωρίς καμία ελπίδα να ιαθούν. Αλλά και αν αποφάσιζαν να συναινέσουν όλοι αυτοί οι επιπόλαιοι και ανίκανοι θα ‘πρεπε να συμφωνήσουν σε μια πολιτική που θα μας έβγαζε από τα μεγάλα αδιέξοδα.  Όμως η κάθε τους ενέργεια τα κάνει όλα ακόμη χειρότερα. Για διόρθωση του λάθους ούτε μια κουβέντα, ούτε μια κίνηση. Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν είναι ορατή. Κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο και κανένα πλάνο για την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.
Θεανώ Βλάχου