ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Περί εμβολιασμών…
Ξεκάθαρος στο θέμα των εμβολιασμών εμφανίστηκε ο γνωστός παθολόγος Γιάννης Γιαννακάκης. Όπως είπε, μιλώντας σχετικά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, το εμβόλιο αποτελεί ένα απ’ τα ισχυρότερα προληπτικά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας για τη γρίπη και κύρια μέθοδο για να εκριζωθεί μία νόσος από τον γενικό πληθυσμό. Και μπορεί να πέρασε η περίοδος των εμβολιασμών, η οποία διαρκεί κανονικά ως τα τέλη Νοέμβρη, όμως ο κ. Γιαννακάκης τόνισε πως οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι να εμβολιαστούν έστω και με καθυστέρηση! Για να το λέει ο γιατρός, σαφώς και κάτι ξέρει παραπάνω!
Κ.Α.
Σε απόγνωση…
Αν όσοι παίρνουν συντάξεις αγωνιούν κάθε μήνα για τις περικοπές που τους κάνουν σκεφθείτε τι γίνεται στις οικογένειες των συνταξιούχων που βγήκαν στη σύνταξη αλλά δεν πήραν στα χέρια τους ούτε σύνταξη, ούτε επικουρικά ταμεία, ούτε εφάπαξ! Πώς περνάνε αυτοί οι άνθρωποι η ψυχή τους το ξέρει. Κι αν έχουν και ανοιχτές υποχρεώσεις για τις σπουδές παιδιών ή εγγονών ή αν έχουν άνεργα παιδιά που περίμεναν τη σύνταξη του πατέρα για να επιβιώσουν, τότε ας μας πει ένας κυβερνητικός οικονομολόγος πώς μπορούν να ζήσουν…
Θ.

Ξεχωριστή «πινελιά»…
Επειδή η εκδήλωση φωταγώγησης της Κεντρικής Πλατείας έγινε αργά και η στήλη δεν την προλάβαινε, δημοσιεύει σήμερα μία φωτογραφία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της από χθες το πρωί, ενώ το ετοίμαζαν! Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων έβαλαν με τις ζωγραφιές τους μία πολύ ξεχωριστή αισθητική «πινελιά» στο δέντρο.
Σε όσους πάντως προτιμούν τα πιο κλασικά, υπάρχει στην Πλατεία Πάργης κι ένα άλλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο φωταγώγησε με λαμπιόνια το Επιμελητήριο Ιωαννίνων…
Κ.Α.

Aπαράδεκτες αποφάσεις…
Ενώ υποχρεώνουν τα ΑμΕΑ να καταθέτουν στα ΚΕΠΑ εισηγητικό φάκελο από νοσοκομείο με γνωματεύσεις των ιατρών που πιστοποιούν και επιδείνωση της αναπηρίας, οι γιατροί της επιτροπής που βλέπουν για λίγα λεπτά τους πάσχοντες όχι μόνο δεν βάζουν μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το μειώνουν σε σχέση με την προηγούμενη διετία, χωρίς να αιτιολογούν την δική τους απόφαση.
Και αν σκεφθείς ότι κάθε φορά βλέπουν τον ασθενή άλλοι γιατροί και για λίγα λεπτά πώς καταλαβαίνουν τη διαφορά;
Οι αποφάσεις αυτές είναι άκυρες και νομικώς αστήριχτες… Για να μην αναγκάζουν τους πάσχοντες να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, ας κάνουν το χρέος τους.
Εκτός κι αν έχουν εντολή να περιορίζουν ή να καταργούν επιδόματα και συνταξιοδοτικά δικαιώματα…
ΜΑΤ

Ζημιά στο θηρόφραγμα…
Προφανώς έλεγχος δεν γίνεται στις μέρες μας αναφορικά με τη στάθμη της λίμνης, αλλά ούτε επιτηρεί κανείς το θυρόφραγμα του Περάματος. Γιατί, αν το παρακολουθούσαν, σίγουρα θα είχαν εντοπίσει τη ζημιά που έχει υποστεί το ένα βάθρο υπερχείλισης του θυροφράγματος, η οποία χρήζει άμεσης επισκευής (φωτό). Όχι τίποτε άλλο, μπήκε χειμώνας και αν έρθουν πολλές βροχές, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Δε χρειάζεται να πέσει πρώτα όλο το κομμάτι για να σπεύσουν οι αρμόδιοι να δουν τι έγινε!..
Κ.Α.

Σπουδαστές στον «Π.Λ.»…

Αυξημένο είναι και φέτος το ενδιαφέρον για το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων, σπουδαστές του οποίου επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία του «Π.Λ.» συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους Μίλτο Γήτα (φωτό). Τα παιδιά ενημερώθηκαν εκτενώς για τη λειτουργία, την ύλη και τις απαιτήσεις που έχουν οι ημερήσιες εφημερίδες γενικότερα και φυσικά συζητήσαμε περί δεοντολογίας, καλής δημοσιογραφίας και… κουτσομπολιού! Καταλήξαμε δε στο συμπέρασμα ότι το επάγγελμα έχει απαιτήσεις και προϋποθέτει πολλή δουλειά, με τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ να δηλώνουν ότι δεν τους πτοεί τίποτε! Από τον «Π.Λ.» ευχές για καλή συνέχεια στις σπουδές τους…
Κ.Α.

* * *

Δύο χρόνια χαμένα!
Αν πράγματι χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια πειραματισμών και ασχετοσύνης για να μας επαναφέρουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκεί που βρισκόμαστε το 2014, εμείς τι να πούμε; Αφού τους δώσαμε την ευκαιρία να πειραματιστούν επάνω μας, καλά να πάθουμε. Τόσοι θεατρινισμοί, τόσες ιδεολογικές κορώνες και στο τέλος του 2016 δεν ξέρουμε ούτε που βρισκόμαστε ούτε πού μας πηγαίνουν, ούτε για πόσα χρόνια ακόμη θα συνεχίζεται αυτό το μαρτύριο της αβεβαιότητας. Κανένας από εμάς τους απλούς και ταπεινούς δεν γνωρίζει ούτε τι σχεδιάζουν για μας, ούτε τι θα γίνει αύριο στον τόπο μας, ούτε για πόσα χρόνια θα μιλάμε για υψηλή φορολόγηση, για ανεργία, για μετανάστευση των νέων επιστημόνων για ασφαλιστικά ταμεία χωρίς πόρους. Μας τρομάζει η κατάσταση ενώ τελούμε εν αναμονή…

Μπρος γκρεμός…
Πανηγυρίζουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες για τη συζήτηση που έγινε στο Γιούρογκρουπ για το ελληνικό χρέος. Δηλαδή; Μας χάρισαν κάποια δις από το χρέος μας; Αυτό μάλλον δεν έγινε. Μήπως πήγαν παραπίσω την αποπληρωμή του ώστε να μας δώσουν χρόνο να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας και να καταφέρουμε να έχουμε και κάποιο πλεόνασμα ώστε να μπορούμε να αποπληρώνουμε και τα χρέη μας; Αν έβαλαν κυμαινόμενο το επιτόκιο τότε ποιος ξέρει πόσα περισσότερα θα πληρώσουμε αν τα επιτόκια αυξηθούν επίτηδες ώστε να πάρουν περισσότερα οι δανειστές για να αναπληρώσουν αυτά που τυχόν θα χάσουν από την καθυστέρηση. Πάντως τόση αβεβαιότητα δεν τη ζήσαμε άλλη φορά…

Έτσι μας κατάντησαν!..
Μας επέβαλαν να πληρώνουμε φόρους όπως οι Σουηδοί αλλά οι κοινωνικές παροχές που μας προσφέρει σήμερα το ελληνικό κράτος μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές που προσφέρονται στους Λίβυους. Κρίμα είναι και γι’ αυτούς αλλά τουλάχιστον εκείνοι δεν πληρώνουν τόσους φόρους. Όσο για τους Σουηδούς το κοινωνικό τους κράτος μόνο ως παράδειγμα προς μίμηση μπορεί να συζητείται… Αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν χρόνο για να ανοίξουν τα μάτια τους και να πάρουν παραδείγματα από κρατική οργάνωση είτε πρόκειται για τις προνοιακές παροχές, είτε για το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης, είτε για την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης… Ασχολούνται με άλλα επωφελή μόνο για τους ίδιους. Για τον εαυτό τους βρίσκουν πολλά ανοιχτά παράθυρα!

Σιγά μην επιχειρήσουν…
Δεν έμεινε ούτε ένας Έλληνας που να φιλοδοξεί να ανοίξει μια επιχείρηση! Έτσι ούτε το κράτος εισπράττει φόρους, ούτε θέσεις εργασίας υπάρχουν. Επιφυλακτικοί οι Έλληνες, πολύ προβληματισμένοι και οι ξένοι. Κι εκείνοι που ήθελαν να κάνουν κάτι στην Ελλάδα υπαναχωρούν φοβούμενοι τις τρικλοποδιές. Κάποιος αμερικανός που του είπαν να επιχειρήσει στην Ελλάδα ρώτησε έναν Έλληνα: «Εσύ θα έκανες επιχείρηση στην Ελλάδα; Πώς μου ζητάς να μπω εγώ σε περιπέτεια»; Όσο για τις καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης που είναι ένα από τα αγκάθια ακούσαμε ότι στην Αγγλία εκκρεμούν 400 υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια για φορολογικά θέματα και στην Ελλάδα 400.000!
Θεανώ Βλάχου